Főoldal Érdekességek Érdekességek Oláh Ibolya: Kiküldenétek őt az Eurovízióra?

Oláh Ibolya: Kiküldenétek őt az Eurovízióra?

21
Oszd meg!

Szombaton ment le “A Dal” első elődöntője, ami bebizonyította számomra azt, amit eddig is sejtettem: Oláh Ibolya egyszerűen frenetikus, perpillanat pedig annak örülnék a legjobban, ha ő képviselné hazánkat az Eurovíziós Dalfesztiválon. Igazán büszke lennék rá, ha Oláh Ibolya állna ott Magyarország színeiben.

a-dal-olah-ibolya

Engem nem érdekel Ibolya szexuális orientációja, a bőrszíne de még a nyaktetoválása sem. A hangja a fontos, ami rekedtes, csodálatos, és mindig, minden körülmények között tiszta és jól felismerhető. De még ennél is fontosabb a dala, ami az “Egy percig sztár” címet viseli. Annyira szerethető, dallamos, slágeres de ami igazán a mennybe viszi, az a dalszöveg. Ibolya ugyanis a tehetségkutatók sokasága ellen emelte fel a hangját, és azokról énekelt, akik egy percig sztárok, hogy aztán elfeledjük őket.

Daláról a Divatikonnak e-képpen nyilatkozott: “Ha megfigyeljük az utóbbi tíz évben folyamatosan mentek ezek a műsorok. Sajnálom ezeket a fiatalokat… A mennyiségre mennek, és nem a minőségre. Ne gyártsuk, mint a droidok a szalagon a tucatnyit, mert abból szerintem sok van, és ez a dal erről szól. Egy percig lehet sztár valaki, vagy mindenkiből lehet sztár? Senkit nem akarok megbántani, csak egy olyan kényes téma ez. Úgy gondoltam ezt ideje egy kicsit megírni.

a-dal-2014-olah-ibolya

Ibolya tehát fontos dolgokról énekel, végre, nem a szerelem a központi téma, vagy a csajozás/pasizás, hanem azok az emberek, akik elérik az álmaikat, hogy aztán percek alatt elveszítsék a reflektorfényt. Nagyon büszke lennék ám, ha Ibolya győzne, és arra is, ha ebből a dalból is rádiósláger lenne. Ha még nem hallgattad meg a dalt ezen a linken megteheted, illetve itt van a szombat adásban elhangzott produkció egy részlete, a teljes előadás itt látható.

Nektek tetszett Ibolya előadása? Mit gondoltok a dalról?

21 Hozzászólások

 1. Én szeretem ezt a dalt, de jobban örülnék, ha mondjuk Dér Heni vagy a Bülbüls menne, nálam ők a kedvencek, de Szabó Leslie, a Honeybeast, meg Vastag Tamás számát is kedvelem, sőt, a Mystery Gang jazzgitárját is szívesen látnám az Eurovízióson. :)

 2. Még nem hallottam mind a 30 dalt, csak azt a 10-et, amit bemutattak a múltkori adásban. Viszont azok közül is (akik tovább jutottak) csak Király Viktor dala tetszett igazán. Oláh Ibolyának érdekes, megnyerő hangja van, de borzalmas dalt írt, és nem feltétlenül a hangszerelésre gondolok, hanem inkább a szövegre. Nagyon értelmetlen és bugyuta, tudott volna jobbat is ettől. A kiesők közül Hien dala tetszett a legjobban egyébként. Kár, hogy ő nem jutott tovább. Kíváncsi vagyok a következő tízes fogatra is, de mint mondtam, nekem eddig Viktor dala visz mindent.

   • Úgy ámblokk taszít az egész. Én szorgalmazom a társadalombírálatokat, de csakis akkor, ha egyfajta rejtett üzenetben tárják a nagyközönség elé. Szerintem, ha művészként nyíltan kimondjuk, hogy mi csípi a csőrünket és nem ködösítünk, akkor megfontolatlannak, kétségbeesettnek és gyengének tűnünk. Legalábbis nekem ez a véleményem erről. Egyébként ha jobban belegondolok, ebben soha senki sem szokott velem egyetérteni. :)

 3. igen.szerintem oláh ibolyának rettentő különleges és erős hangja van méltatlanul mellőzött a magyar zenei palettán.nekem bejön a szám és a mondanivalója is.én magam is ugy érzem hogy csak mennek ezek a műsorok orrba szájba..de minek?ez a kis ország nem bir el ennyi “hangot”

 4. Nekem nagyon nem tetszik ez a dal, van benne valami, amitől hülyét kapok :D
  Jól énekel Oláh Ibolya, jó előadó, de nekem ez a dal valahogy nem…

 5. Nem fura,hogy a rengeteg beküldött dalból pont ugyanazoknak a dala volt a tuti mint tavaly?
  (Király testvérek- király papa keze mindenhová elér)
  Radics Gigi, Kállay Saunders, Cserpes Laura, Pál Dénes ,Oláh Ibolya. Az,hogy Király Viktor középszerű dala maximális pontot kapott vicc. Ibolyánál sosem a bőrszíne, vagy a szexuális élete volt a baj. Az a baj szegénnyel, hogy öntörvényű és nem tud viselkedni. A színpadon ez pedig nem feltétlenül jó. Persze úgyis nézhetjük,hogy legalább valami eredetit küldenénk.

 6. Nekem tetszik ez a dal jó hogy ő is visszatért a zeneiparba. Esélye van arra hogy a Dal döntőjébe bekerüljön, de az utóbbi évek tapasztalata alapján nem hiszem hogy őt küldenék ki Dániába.

 7. Szombaton a Dal Című műsorban hallottam másodjára, és nagyon tetszik Ibolya dala. A dalszöveg az nagyon igaz!

  Akkor sem lennék bánatos, ha ő kép viselne minket.
  Viszont én a Fool Moon-t szeretném küldeni.

 8. Ibolya hangja tényleg csodálatos. De ez a dal kint nem működik, mert ugye magyar és a kutya sem érti. Mondhat akármilyen mélyeket. A másik problémám vele, hogy egy kontinentális puccviadalon nem biztos, hogy ezzel kellene nyomulni. Ha lenne már húsz győztesünk, akkor igen kritizáljuk a rendszert. De így, hogy még a dobogós helyért is csak ácsingózunk nem hiszem, hogy egy a tehetségkutatást bíráló dallal kellene kimenni.

 9. Én nagyon kedvelem Ibolya dalait. A bőrszíne, a tetoválása és a szexuális orientáltsága engem sem érdekel, szeretem, ahogyan énekel és kész.

  Egyetlen gondom van vele, hogy én úgy érzem, tök sok esélyt kapott már az élettől és valahogy nem tudja/nem akarja ezeket megragadni. És még mindig nem vagyok meggyőződve arról, hogy elég érett lenne-e ahhoz, hogy “méltó módon” képviselje az országot.

  De ha ő menne, szívből szurkolnék neki.
  Ja, és sokkal inkább ő, mint bármelyik Király testvér.

 10. Továbbra sem tetszik a dal. Nem azért van bajom Ibolyával, mert tetkós, más bőrszíne van vagy a többi, szimplán nem szimpatikus. Amúgy a dal nem lenne rossz, de számomra, mondom számomra nincs hangja, idegesítő ez a krákogás is. Ha ő képviselne sem háborognék, szurkolnék valamilyen szinten, de nem lennék húdeboldog. :P

 11. Nem. A dallal nincs bajom, a refrén elviszi a hátán még a jódlizását is, de azért álljunk meg egy szóra, őt is ezek a tehetségkutatók szülték. Ebből él, jól vagy rosszul. Szánalmas azt fikázni, ami feltette a térképre, ha nincs takarítónőként keresné meg a napi betevőt. Tíz év alatt sem sikerült megtanulnia helyesen venni a levegőt éneklés közben, de az is lehet, hogy a dohányzás miatt van ez így. Ez olyan, mintha egy újgazdag beállna a szegények közé szidni a gazdagokat.
  Plusz nem tud viselkedni. Színdarabból is kirakták már a magatartása miatt, nem hiányzik, hogy külföldön elkezdjen tombolni. Amúgy meg rá kell nézni, tiszta depressziós, a külsején és az arcán is látni.

  • Szerintem Ibolya a dalban arra gondolhat, hogy nem jók a futószalagon gyártott tehetségkutatók. Igaz, őt is a Megasztár fedezte fel, de a ‘2000-es években az volt az első tehetségkutató.

   Plusz emlékszem én még arra is, hogy az első vagy a második Megasztár után Pierrot felháborodottan szállt ki a zsűrizésből, mert azt nyilatkozta, ennyi énekest nem tart el a magyar könnyűzenei piac.

  • Nem értem ezt a bőrszínkérdést.
   Nekem nem tűnt fel,hogy a tv hanyagolna valakit csak,mert roma, vagy épp néger.
   Kik is futnak jelenleg? A teljesség igénye nélkül:
   Győzike,Radics Gigi, Nótár Mary, LL. Junior, Bangó Margit, Majka…
   Kállay Saunders és Fekete Pákó sem szenvednek hátrányt a származásuk miatt..

   • Majka nem roma, de ez részletkérdés. Akkor kezdjük felsorolni azt, hogy hány színes bőrű műsorvezető van? Bocsánat, Joshi Bharatnál abba is hagytam a számolást :) Arányait tekintve még mindig nem megfelelő, és soha nem is lesz az. Sokan pedig még ma problémát csinálnak a bőrszínkérdésből, nekem legalábbis ez a meglátásom.

 12. Ibolyát felbukkanása óta figyelem, lényegében mindent tudok róla ami tudható. Valamennyi számát ismerem, tehát van képem róla.
  Az 1 percig sztár, egy dallamos könnyűnek látszó szám eredeti hangzással, kiemelkedik a sok professzionális gagyi közül.
  Azok pedig akik csodálkoznának, ha nyerne gondoljanak a múlt évi ByeAlex sikerre, amikor minden várakozás ellenére sikerrel szerepelt.

 13. A dal nem rossz , de Ibolya aki a veleszületett tehetsége révén több lehetőséget is kapott az élettől a kiemelkedésre, de sajnos a stilusa miatt ezekkel nem igen tudott élni, ugygondolom most is hozná a formáját és leégetné magát és minket is ha kijutna. Nekem végig at volt az érzésem, hogy ő vastagaon leszarja az egészet / a viselkedése az öltözködése ezt sugallja ,/ ugyhogy nem maradjon csak itthon.! én jómagam legjobban a Kállay Sanders A. számát csipem és őt szívesen látnám a nemzetközi porondon. Komoly mondani való remek előadás . /szerintem/

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here