Főoldal Kritika és Értékelés Epizódkritika The Vampire Diaries: A századik részről

The Vampire Diaries: A századik részről

18
Oszd meg!

Kevés sorozat ér el a századik részig, ha pedig valamely széria megérkezik eddig a mérföldkőig, akkor mindenképpen megérdemli a fejhajtást. A The Vampire Diaries útja igencsak rögös volt, kapásból ugyanis kettő csodálatos szezonnal nyitottunk – köztük minden idők egyik legjobb sorozatepizódjával, a 2×21-el. A harmadik évad már vegyes volt, a negyediktől pedig jött a lejtmenet, ami sajnos az ötödik évadnál sem apadt el. Egyszerűen ez már nem ugyanaz a sorozat, valami oknál fogva pedig képtelen vagyok elkaszálni, pedig a guilty pleasure jelzőből is kiesőben van.

500 Years of Solitude

Az eddigi részekről okkal nem írtam kritikát: egyszerűen nem akartam továbbra is ugyanazt leírni: hogy rossz, rettenetes, és amikor kitalálnak valami újat (a bebörtönzés), rögtön tönkre vágják azt is. Szóval, inkább hallgattam, a századik részről azonban beszélni kell. No nem feltétlenül azért, mert olyan jó lett volna. Egyszerűen csak ismét látni a fényt az alagút végén, a kreátorok pedig olyan lépést tettek, amivel akár az egész sorozatot “megmenthetik”. Persze ehhez dolgozni is kell tudni az alapanyaggal, ami mostanság nem Julie Plec asszonyság erőssége, de ki tudja, hátha most majd nem rontja el. Tegyük hozzá, a rajongók sem hülyék, egyre kevésbé élvezik ezeket a részeket, a Vámpírnaplók pedig jelenleg már “csak” a The CW harmadik-negyedik legnézettebb sorozata, a The Originals, Supernatural és az Arrow mögött, holott régen bőven az első volt. Szóval, javítani kell a minőségen, ezzel a csavarral pedig akár meg is tehetik. Csak el ne szúrják! Spoileresen folytatom a kép alatt.

tvd-03

Ez a századik rész minden hibájával együtt olyan jópofa, szerethető volt, és némiképpen visszaidézte a korábbi szezonok hangulatát. Jók voltak a poénok, végre, értelmes flashback jeleneteket láthattam, és valahogy sikerült még némelyik karaktert is elmélyíteni. Aranyos momentum volt a régi szereplők visszahozása, jó volt pár másodpercre viszont látni Jennát, Alaricot, Vickyt vagy a három originált, Klaust, Elijaht és Rebekaht. Bár, azért az valahol creepy, hogy Vickynek semmi dolga nincs, csak a bátyját lesni egész nap, izé, neki nem békében kéne nyugodnia? Akárhogy is, a régi szereplők felbukkanása – még az örökké fiatal Bianca Lawson is a tiszteletét tette -, üdévé, és némileg nosztalgikussá varázsolta ezt a különleges részt. Mégiscsak ez volt a századik! Ó, és ami Klaus meg Caroline dolgát illeti, annyira bepromózták, de mégis, hidegen hagyott, pláne mert Klausnak már van saját sorozata.

tvd-02

Mindig is mondtam, hogy a sorozat legjobb karaktere Katherine, így eléggé frászban voltam, amikor úgy nézett ki, hogy tényleg meg fog halni szerencsétlen. Az egész részt erre építették, és tetszett is, mert mindent imádok, aminek Katherine áll a középpontjában. A rész végi csavar nagyon tetszett, és respekt, amiért végre meg merték ölni Elenát. Nagyon régóta vágyom már erre, éppen ezért remélem, hogy a rafinált terv hosszútávon is siker lesz, Elena pedig nem nyeri egyhamar vissza a testét. Kész, kifújt, Katherine Pierce a legjobb, a világ pedig legyen szíves neki behódolni! (Ó, de dühös leszek, ha ezt a szálat is olyan hamar lezavarják, mint a börtönöst).

Értékelés: 7/10
Csak a századik rész megérdemel hét pontot, viszont ha az évad eddigi teljesítményét kéne értékelnem, akkor a 2/10 ideális pontszám lenne. Még mindig irigylem ám azokat, akiknek volt erejük elkaszálniuk a sorozatot.

tvdddd

18 Hozzászólások

 1. Én elégedett vagyok az 5. Évaddal. Szerintem izgalmas volt eddig. 4. Évad nekem sem tetszett, de az 5. Évad javított. Nekem kifejezetten tetszett,Salias szàl, majd peddig a a vàmpír kisérletek amit a promoképek alapjàn még folytatni fognak.
  A 100. Rész pedig nagyon teteszett, vajon a hasomàs vér mire kellett? És Katharine tette, hogyvElena testébe költözik àt. Remek. Én erre màr gondoltam hogy ezt kellene tennie csak nem voltam biztos benne hogy az irok megmerik ezt tenni. De igy végül is sem Elanat sem Kathrint nem veszitjük el. Én nem tudom màs szinészővel elképzelni Kath karakterét. Itt vagy az lesz hogy egyikük marad életben vagy együtt élnek örökké egy tesben. Én az utobbinak örülnék , de ha nem akkor inkàbb Kath maradjon.

 2. Egyetértek veled.
  Szerintem is szerethető és néhol vicces és izgalmas volt a rész.
  Jó volt látni a régi arcokat, és végre kaptunk egy olyan csavart, ami miatt még izgulni is lehet.

 3. Számomra kicsit unalmas volt, a 100 rész, igazából a Klaus Caroline párost kihagyhatták volna, meg fura, hogy Elijah nem tért vissza, csak Klaus és Rebekah. Én kicsit sokaltam a sok halott szereplőt, bőven elég lett volna Jenna vagy Alaric. A vége az nagyon állati lett, imádtam, hogy Katherine revansot ad Elena-nak, aki megérdemli azért, hogy lenyomta a gyógyírt a torkán. Én kifejezetten haragudtam a többiekre, hogy mindent Katherine-re kentek, erre azt értem, hogy Jeremy nem halt volna meg, ha Elena meg a többiek nem keresik annyira a gyógyírt, mert ha nem keresik, akkor Kat sem kereste volna…

  • Szerintem tökéletesen érthető és jogos volt az, hogy nem siratták volna meg Katherine-t. Bármennyire is szeretem őt, azért sok aljasságot követett el. Sőt :D

   • Damon se volt jobb mint Katherine. Mert az úgy volt, hogy Mikael miatt lett rossz Klaus, Klaus miatt Katherine, Katherine miatt Damon. :D

 4. Egyáltalán miért tértek vissza Klausék? Annyira felesleges volt visszahozni őt és Rebekát, hogy az hihetetlen. Jobb nekik az Originalsban. :D Egyáltalán hogy fogják kimagyarázni az eltűnésüket New Orleansból? És bár akármennyire is örültem Katherine és Elena fordulatnak a végén, azért kíváncsi vagyok, hogy fogják ezt elmagyarázni…Hiszen ha Bonnie most a horgony, neki tudnia kéne, hogy Katherine nem kelt át a túloldalra, és gyorsan rá lehet jönni, mi a szitu. Vagy tettetni fogják a hülyét, mint mindig? xD

 5. Én már az elején, amikor meghallottam a ‘Love don’t die’ c. számot (jelenlegi csengőhangom), tudtam, hogy ez a rész nem lehet rossz. :)
  Én picit több visszatekintést vártam, imádom a kosztümöket.
  Caroline + Klaus. Végre. :) Remélem lesz folytatása a dolognak, legalább egy reakció, mondjuk Bonnie részéről (revans :D).
  Amikor Damon ‘játszik’ Kathrine-nel, azt imádtam. (jó, az fura volt, hogy az 500 évből az elmúlt kb 5 év gonoszságaiból merített embereket)
  Ilyenkor, amikor néha visszahozzák Alaricot, akkor jut eszembe, hogy nekem mennyire hiányzik a sorozatból. Jó, nem volt egy kulcsfigura, de Damonnal haláli párost alkottak.
  Engem kíváncsivá tettek a rész végi fordulattal, nagyon remélem, hogy nem rontják el, és 2 rész múlva minden a régibe megy vissza.

 6. Valószínű, hogy elfogult vagyok, nem mondom, hogy 10/10-es a sorozat, de nekem még mindig tartja a 7-es szintet, van mikor unalmas, de mire eljutnék oda, hogy megunom, történik valami olyan, ami tetszik és újra szeretem, így képtelen leszek elkaszálni, igazából eszemben sincs.

 7. Nálam az utolsó 10-15 másodperc vitte a prímet, ahogy Katherine megáll a tükör előtt és belenéz, majd azt mondja, hogy Elena vagyok és fintorog. Az valami hatalmas volt. Nina egy istennő!

 8. Szerintem ez nem volt ám akkora csavar. Tehát mikor Elena megbocsájtott neki, Katherine nézéséből, szavaiból tudtam, hogy mi fog következni. Nekem nagyon adta magát a helyzet.
  A régebbi szereplők visszahozását pedig jónak találtam, nekem nagyon tetszett. Matt sajnos még mindig nem halt meg, Tyler sem, de majd eljön az ő idejük is…

  • Az utolsó mondatoddal nagyon egyet tudok érteni, de ha a kettő közül kell választani, hogy ki éljen még akkor Matt-at mondanám, mert Tyler nagyon irritál…

 9. Annyira örültem hogy Klausék itt voltak. Az a csávó, megöl! :D Ketrin egy gonosz boszorka, de imádom! Nagyon ügyes volt a végén.

 10. Ha elolvassátok a következő rész ismertetőjét rájöttök hogy Elenanak lesz pár perces alkalma felülemelkedni Katherinen és megmenti magát. Abban egyetértek veletek hogy Katherine egy darabig Elenaban lesz az teljesen, biztos. Viszont úgy gondolom hogy cserélődni fognak egyszer Katherine másszor az igazi Elena. Nincs az a pénz hogy az írok bevállalják azt hogy Elena eltünjön örökre. Amíg a többiek rájönnek a dolgokra addig Katherine meg fogja keverni eléggé a dolgokat, de én nem adok 2-3 részt hogy kiderüljön mi zajlik és utána arra fognak koncentrálni hogy Katherine-t valahogy kiüzzék Elenaból. El tudom képzelni a következő rész végén hogy rájönnek legkésőbb a jövő hetiben.

 11. Amúgy átgondoltam ezt a dolgot, és szerintem elég gáz, hogy nem tudnak valami újdonsággal előállni. Hiszen ezt a sztorit már ismerjük, Klaus is megszállta már Alaric testét, az sem tartott sokáig, meg Silas is ezekkel játszott, amikor folyamatosan másnak adta ki magát.

 12. még mindig nem értem miért utálja mindenki elenát:D rész nekem nagyon tetszett főleg klaroline miatt de amikor beszéltek várható hogy nem lesz folytatása ennek ez egy olyan volt hogy nesztek megkapjátok de most már hagyjatok minket ezzel:/

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here