Főoldal Érdekességek Érdekességek Top5: A legjobban várt magyar könyvek 2014-re

Top5: A legjobban várt magyar könyvek 2014-re

5
Oszd meg!

Az egyik újévi fogadalmam az volt, hogy idén minél több magyar szerzőtől olvasok könyvet, és persze írok róla kritikát. Szerencsére igencsak színes a paletta, és ahogy nézegettem a már nyilvános infókat, 2014-ben is lesznek olyan magyar könyvek, amiket nagyon várok már. Nem tagadom, elsősorban a szórakoztató/ifjúsági könyvek kötnek le, de igyekszem nyitni más műfajok felé is.

Sajnos még így, év elején nincs annyi nyilvános információ a 2014-es megjelenésekről, de még így is össze tudtam állítani egy listát azokról az idei könyvekről, amiket biztosan el fogok olvasni.

Íme, a top5, nemsokára pedig érkezem az általam legjobban várt külföldi szerzők könyveivel :)

Leiner Laura akkor szakitsunk5. Leiner Laura – Akkor szakítsunk (tavasz, Ciceró Kiadó)

A Szent Johanna Gimi sorozat rám is nagy hatással volt, ugyanis nagyon szerettem Renáta és a hibbant osztálytársai történetét. Hat könyvön keresztül zseniális volt, utána meg csak simán szerethető. Kicsit-nagyon azonban tartok attól, hogy milyenek lehetnek Laura új írásai.

Tudom, megjelent már a Bábel, de azt még egyelőre nem olvastam, idén viszont sort kerítek rá, illetve az új regény, az Akkor szakítsunk is felkerült az “érdekel” listámra.

Nagyon bízom abban, hogy nem Leiner Laura lesz a “magyar Meg Cabot“, egy olyan írónő, akinek van egy remek könyvsorozata, a többi könyvében pedig azt majmolja… Szóval, kíváncsian várom, hogy milyen új arcát mutatja meg Leiner az Akkor szakítsunk-ban, (no meg a tavalyi Bábel-ben :)

Benina - Tukor4. Benina – Tükör (tél, Könyvmolyképző kiadó)

Bár még nem olvastam el Benina “Bíborhajú” sorozatát, de a Tükör már az első pillanatban felkeltette az érdeklődésemet, és nem csak a csodálatosan szép borító miatt.

A könyv fülszövege lehengerlő, és annyira jó könyvet sejtet, hogy szinte rögtön a kezembe venném. A két főhős ugyanis egy tükrön keresztül kommunikál egymással. Neszta semmire sem emlékszik az életéből, Damien pedig kétségbeesett nyomozásba kezd, hogy megtalálja a válaszokat.

Sokat remélem ettől a regénytől, de van egy olyan érzésem, hogy a fülszövegben megfogalmazott “A Tükör fordulatos, halálon túli világba kalauzol, és ha elkezded olvasni, többé már nem ereszt” mondat akár igaz is lehet.

3. Kalapos Éva – D.A.C. 2. (tavasz, Manó könyvek)

A 2013-as év egyik legnagyobb könyvmeglepetése volt számomra a D.A.C. – Egy új élet c. regény. Ránézve a borítóra nem hittem volna, hogy ennyire jó élményt fog nyújtani ez a könyv, de szerencsére egy igazán egyedi, és szerethető nyitással debütált Kalapos Éva az írónők között.

Bár a D.A.C. első kötetének a végén nem volt sok lezáratlan kérdés, (a felbukkanó srác nem nagyon érdekel), mégis, annyira jó volt a könyv feelingje, hogy már most várom a folytatást.

Lakatos Levente Barbibebi2. Lakatos Levente – Barbibébi újratöltve (nyár, Ulpius-Ház)

Először is: könyörgöm, ezt a rettenetes borítót cseréljék le! Egyszerűen méltatlan ahhoz a csodaszép borítóhoz, ami az első köteten volt.

A Barbibébi számomra meghatározó élmény volt, no nem a csaj, hanem Krisz miatt. Utóbbi egy remekül felépített, szerethető meleg karakter volt, és naná, hogy alig várom már az újabb kalandjait. Ami Barbibébit illeti, nem volt annyira rémes, és vele is sok mindent lehet kezdeni, viszont nem tagadom, elsősorban Krisz az, aki miatt érdekel a folytatás.

Egy biztos, a Lakatos Levente-fanok idén el lesznek kényeztetve, lévén tavasszal jön az Aktus c. regény, a Dr. Lengyel sorozat harmadik kötete. Szóval, amíg mindenki az Aktusra vár, én rendületlenül azt mondom: no és hol van Krisz? Remélhetőleg nyárra a boltokba ér.

szivbol szinbol1. Róbert Katalin – Szívből, színből, igazán (tél, Könyvmolyképző kiadó)

Ez a könyv csodálatos. A kéziratát már két és félszer volt szerencsém elolvasni, utoljára már csak a kedvenc jeleneteimet “pörgettem át”. Mondanom sem kell, alig várom, hogy végre a kezeim közé kaparintsam, és még legalább kétszer elolvassam, mert ez a könyv akkora élményt nyújtott a számomra, mint kevés másik.

A tehetséges szerző a II. Aranymosás felfedezettje, regényében egy testvérpár fiú és lány tagja szeret bele a jóképű, sötét múltú Patrikba, ez a különös szerelmi háromszög pedig nem várt fordulatokat, és nagy hatású, drámai, érzelmi sztorit biztosít.

Szóval, a kézirat ismeretében tökéletesen biztos vagyok abban, hogy a szerkesztett verzió is tökéletes lesz. Ó, hol van már a tél, könyvként szeretném ugyanis a kezemben tudni.

3308 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok

5 Hozzászólások

  1. Benina könyve nálam is várólistás, pedig én sem olvastam az előző írásait, de a Tükör története már elsőre megfogott.:)

  2. Leiner Laura új könyvére én is kíváncsi vagyok. Bábel nagyon jó és izgalmas könyv én már olvastam.

  3. A Szívből, színből, igazán miatt úúúgy irigyellek! Már én is nagyon várom, hogy olvashassam, az aranymosásra felkerült részeket imádtam. :)) Benina új könyve is érdekel már azóta, hogy legalább két éve először olvastam erről a történetről, a borító meg tényleg csodaszép, remélem, ez marad a végleges. ^^ Reménykedem abban is ezeken kívül, hogy kijön a Pippa második része még idén, meg a Scar folytatása, és év közben még tuti eszembe jut egy csomó minden, amit várhatok… xD Úgyis be kell tartanom a fogadalmamat, hogy idén több magyar regényt olvasok.

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here