Főoldal Hírek Parfüm: Csodálatos magyar dal Boggie-tól

Parfüm: Csodálatos magyar dal Boggie-tól

3
Oszd meg!

! Tegnap találtam rá Boggie “Parfüm” c. dalára, és azóta számtalanszor meghallgattam. Egyszerűen varázslatos, annyira különleges hangzásvilággal bír, ráadásul a dalszöveg is kifejezetten igényes. Bár minden magyar dal ennyire jó lenne, és bár ezt játszaná agyba-főve a rádió a Nyáry lányok “dala” helyett.

boggie.klip2

Ami pedig a Parfüm videoklipjét illeti, bravissimo! A kisfilm bemutatja azt, hogyan válik egy átlagos lányból egy dögös bombázó, és a photoshop mágusok mi mindent követnek el ahhoz, hogy a felismerhetetlenségig átdeformáljanak valakit úgy, hogy szinte már rá sem ismerjünk az alanyra.

Ez a dal afféle társadalomkritika. A mai világ ferdít, hamis képet fest és téves elvárásokat támaszt a nőkkel szemben: ha kinyitunk egy magazint, az tele van gyönyörű emberekkel, olyan ideálokkal, melyek lehetséges, hogy ilyen formában talán nem is léteznek” – mesélte  a hvg.hu-nak a Parfüm és a hozzá készült videó üzenetéről Csemer Boglárka, a dal előadója. Boggie amúgy a Csillag Születikből lehet ismerős számunkra, itt van az egyik emlékezetes előadása.

Szóval, hallgassátok, szeressétek, és osszátok meg ezt a dalt minél több ismerősötökkel, mert úgy érzem, ezt látni kell mindenkinek. Ó, és van ám francia verziója is a Parfümnek, de az nem annyira jó, mint a magyar, legalábbis szerintem.

boggie.klip

3 Hozzászólások

  1. Bár ez a dal mehetne az eurovízióra, én büszke lennék rá. Az idei felhozatal nekem nem tetszik, egyszerűen mindegyik dal snassz, és nem váltanak ki belőlem semmiféle érzelmet. De ez a dal, még klip nélkül is meghat, elgondolkodtat és még fülbemászó is. Az énekesnő hangja pedig gyönyörűen szól. Semmi klisé nincs benne. Köszi hogy kiraktad a blogra mert en itt láttam először. :)

    • Mennyire igazad van, mármint, hogy ez a dal csodálatos lenne az Eurovízióra :) Annak pedig nagyon örülök, hogy megmutathattam neked ezt a csodaszép dalt.

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here