Főoldal Kritika és Értékelés Pilot Pilotkritika: Looking (Keresem – HBO)

Pilotkritika: Looking (Keresem – HBO)

7
Oszd meg!

LookingNagyon vártam már a Looking pilotját, de gondolom ezzel nem lepek meg senkit, ugyanis már a kezdetektől fogva aktívan beszámoltam a megjelent információkról és hírekről a számotokra. Büszke vagyok – ismét -, az HBO-ra, hogy berendelték a Lookingot, még annak ellenére is, hogy minőségében a pilot nem volt olyan jó, akkora durranás, mint amekkorára számítottam. De mégis, érzem benne a potenciált, szóval, bármi lehet még belőle.

Rég volt már echte meleg sorozat a tévében, szóval emiatt is vigyorgok, mint a tejbetök. Legutóbb – remélem rosszul tudom :) -, a természetfeletti, boszorkányos témát feldolgozó Dante’s Cove volt látható, utóbbi amúgy egész szerethető sorozat, a gyenge színészi teljesítmények ellenére is. Látványban azonban ott volt a toppon, és nem csak a pasik, hanem például a tájak terén is, mert egy csodaszép szigeten forgatták a sorozatot. Ó, az első évadban Stephen Amell (A zöld íjász) is főhősként szerepelt benne. No de elkanyarodtam.

Egy dolgot emeljünk ki: a Looking az nem a Fiúk a klubból, a pilot alapján legalábbis semmiképpen sem. Úgy érzem a két sorozat atmoszférája között már most óriásinak tűnik a különbség, és maga az alaptézis, miszerint mindkettőben meleg pasik szerepelnek, még nem teszi őket egyformává. Ismétlem, ezt a pilot alapján gondolom így. Azért annak nagyon örülnék, ha minőségileg mihamarabb arra a szintre jutna, mint a kultikus Fiúk a klubból, ha pedig a Looking írói jól keverik a szálakat, akkor ki tudja, talán nem is lehetetlen a próbálkozás.

Szóval, a Looking pár meleg pasiról szól, akik San Franciscóban élnek, és keresik az igazit. Ettől frappánsabban nem is nagyon lehetne megfogalmazni azt, amit az első rész nyújtott. Viszonylag hűen mutatta be azt, hogy miképpen is élhetnek a melegek San Franciscóban, de édeshármas ide vagy oda, ez a kép azért jóval szolídabb volt, mint amilyet első blikkre vártam, és teszem hozzá ettől lett valahogy hitelesebb is. A pilot azonban nem nyerte el annyira a tetszésemet, mint amennyire gondoltam, hogy szeretni fogom. A három főhősből egyet nagyon, egyet félig, egyet pedig semennyire sem kedveltem meg, ez a felállás pedig nem feltétlenül jó, de ahhoz bőven elég, hogy érdekeljen a folytatás.

Looking 02

Mondanom sem kell, hogy Jonathan Groff karaktere volt az, akibe mondhatni első pillantásra beleszerettem. Nem feltétlenül Groff miatt, hanem mert Patrick annyira szerethető, emberi karakter lett. Ó, azok a bénázások az erdőben, meg az a kínos randi, no azok mindent vittek, de a volt párral való összefutás is igazán sokat hozzáadott Patrick jelleméhez. Amit viszont a legjobban bírtam, az a fajta sznobság, hogy ő nem akarja azt a buszos srácot, aki helyes volt, jópofa, mert nem olyan szofisztikált, mint amilyenre ő titkon vágyik. És mégis, a végén csak elment hozzá, a rész végi mosoly pedig olyan szívet melengető volt. Plusz remélem az a srác visszatér, mert oltáriak voltak azok ketten.

Ami a mellékszereplőket illeti, Domban látom még a potenciált. Érdekes lehet egy olyan ’40-es meleg pasi karaktere, aki siratja az ifjúságát, és szomorú, mert még mindig nem találta meg az igazit. Szóval, benne érzem a nagyság lehetőségét, és ha jól forgatják a lapokat, akkor a sorozat későbbi részeiben elsőosztályú karakter lehet belőle. Azt a meleg párt viszont nem csíptem, az édeshármas meg inkább volt hatásvadász, mintsem spontán történés. Kicsit az a tipikus “mit érdekel engem együtt maradnak-e” probléma lépett fel, pláne ha már a pilotban közösen félreizélnek. Remélem rajtuk javítani fognak.

Looking 03

Összességében annyit mondhatok el, hogy érdemes egy esélyt adni a Lookingnak, de kizárólag 18 év felettiek részére javaslom. Az sem árt, ha a leendő nézőt nem zavarja a meleg-lét ábrázolása, lévén ez a sorozat erről szól. Nagyon remélem, hogy a későbbi részek már jobbak lesznek, mert még bőven van hová fejlődnie a sorozatnak, viszont ettől függetlenül nagyon örülök, hogy elkészülhetett, és egyáltalán, a legjobbakat kívánom!

Értékelés: 6/10
Önmagamnak mondanék ellent, ha több ponttal jutalmaznám. A szerethető főhős mindenesetre megmentette, az meg majd eldől, hogy Patrick meddig marad ennyire jó fej. Ó, és a sorozatot Keresem… címmel a magyar HBO is sugározza majd, sőt, az HBO Go-n elérhető a pilot magyar felirattal, és még regisztrálni sem kell a megtekintéshez, szóval, érdemes adni neki egy esélyt.

looking05.jpg

3901 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok

7 Hozzászólások

 1. Azért az édeshármas nem feltétlenül annyira hatásvadász, és sajnos a környezetemben is volt olyan kapcsolat, ami így ment tönkre.
  Nekem nagyon tetszett a sorozat, várom a folytatást.

  • Tudom, hogy tényleg történnek hasonlók, csak itt az egésznek a felütése olyan légbőlkapott és hatásvadász volt a számomra, pláne mert aznap döntötték el, hogy összeköltöznek :/

 2. meglepően szinte 100%-ban egyetértek :) nekem is ez a két karakter lett szimpatikus, az threesome nekem is hatásvadásznak tűnt.
  potenciál megvan, de szerintem nagyon ezt a ‘Girls’-féle független/indie-film szerű hangulatot akarták meglovagolni, csak nem sikerült jól.
  a Pilot eseménytelen, már-már unalmas lett, abszolút nem sikerült felkeltenie az érdeklődésemet.
  még egy rész esélyt adok, de aztán kasza, pedig ennél jobban nem vártam sorozatot a 2013/14-es évadban.

 3. Nekem meg pont ez, hogy tetszett, és igazából az tetszett, hogy elég igazi, mert kinek ne lett volna már félresikerült randija, amikor a felénél már az megy a fejében, hogy milyen kifogást találjon. Engem szórakoztatott, bár lehet azért mert nagyon örültem neki, hogy újra van ilyesmi a palettán. Kíváncsi lennék a nézettségére, bár ha a Girls-öt nulla nézettséggel berendelik, akkor hátha nem csak 8 db epizód lesz ebből sem :)

   • Itt arra célzok, hogy az írásodból inkább a nem tetszés jött le elsőre, és amiket felhozol úgymond negatívumként, az szerintem teljesen rendben van. És nem kell a Fiúk a klubbólra hajaznia, mert hiszem, hogy a melegségen kívül ez azért mást próbálna megmutatni. Ezért jó a magyar cím is, mert ki mit keres, valaki szerelmet, valaki egy éjszakát, valaki pedig egy harmadikat, aki vagy feldobja, vagy nem a párkapcsolatot. Én is nagyon várom a folytatást :)
    u.i. Jonathan Groff pedig egy szűzlány, egyszerűen imádom :)

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here