Főoldal Hírek Viharsarok: Magyar meleg film érkezik a mozikba!

Viharsarok: Magyar meleg film érkezik a mozikba!

7
Oszd meg!

Viharsarok címmel végre tényleg érkezik egy hamisítatlan magyar meleg produktum a mozikba! A Császi Ádám által rendezett film Kiskunmajsa környékén lett forgatva, a történet egy szerelmi háromszöget mesél el, három fiatal fiú között. Szabolcs közel került a német focicsapatban Bernardhoz, majd hazatérvén Magyarországra Áronnal bonyolódik viszonyba, a bonyodalom akkor kezdődik, amikor Bernard felbukkan Magyarországon, Szabolcsnak pedig nem csak az érzéseivel, hanem a vidéki Magyarország homofóbiájával is szembe kell néznie.

Viharsarok-01

A 2010-ben, a színművészeti Főiskolán végzett Császi Ádámnak ez az első filmje, ahogy a főszereplők sem túl ismertek. Sütő András és Varga Ádám mellett a német srácot a Viszlát, első szerelemből ismert Sebastian Urzendowsky alakítja. A Viharsarok 120 millió forintból készült, amiből 60 milliót biztosított a Filmalap, ergó a Magyar Állam.

Meg kell mondjam rendkívül örülök, hogy ez a film elkészülhetett, annak pedig pláne, hogy állami támogatást is kapott. Igenis kellenek az ilyen meleg filmek, amik olyan problémákat mutatnak be – ráadásul magyar környezetben -, amikkel nap mint nap meg kell küzdenie annak, aki “más”. Értelemszerűen nem lesz akkora siker, mint a Coming Out, de hogy mondanivalójában tartalmasabb lesz, azt előre borítékolom.

A film bekerült a Berlinale fesztivál Panorama szekciójába, a fesztivál február 6-án kezdődik, a magyar mozis premiert kora tavaszra ígérik. Addig is íme a trailer, amiből egyelőre nem sok minden derült ki, de a kedvet mindenképp meghozhatja a megtekintéshez :)

Viharsarok-02 Viharsarok-03

7 Hozzászólások

 1. Remélem csak az előzetese ennyire rossz, és nem tényleg egy művészfilmről van szó. A magyar filmek eleve kritikán aluliak, a művészfilmekről meg már ne is beszéljünk… Hiába akarna valós témáról, valós gondolatokról, valós problémákról szólni, ha minden egyes képkockáról süt hogy mennyire mű az egész… És kíváncsi vagyok, hogy ez hány óriásplakátról és tv reklámból fog visszaköszönni, úgy mint a coming out, ami azért kapott bőven reklámot… (és aminek a plakátjától igen csak megijedtem a moziban a múltkor -.-“)

  • Szerintem plakátja nem nagyon lesz, hirdetve sem igazán, és úgy eleve, pár filmes oldal (meg a Media Addict :D ) beszámol majd róla, aztán eltűnik, elsikkad az egész a minőségétől függetlenül.

   Szerintem művészfilmre számíthatunk, de ez is több, mint a semmi. (A Coming Out szerintem egyenlő a semmivel).

 2. Nem értem, hogy azért mert művészfilm, azért miért ne lehetne jó? Meg miért lenne? Akkor azáltal, ha ez művészfilm, és így csak rossz lehet, akkor mivel a Coming Out (véleményem szerint egy söpredék) nem az, az meg egyből jó? Ugyan már. Rengeteg meleg témáról készült művész film van, ami nagyon jó. Nem azt mondom, hogy minden művészfilm automatikusan jó, de csak azért mert nem játékfilm, attól még nem azt jelenti, hogy mű, vagy rossz. Én igenis nagyon várom, és már ebből a trailerből is milliószor többnek ígérkezik, mint a Coming Out.

  • Speciel nekem nincs bajom a művészfilmekkel, erre pedig kifejezetten kíváncsi vagyok.

   Viszont azt is megértem, ha sokaknak nem tetszenek a művészfilmek, a lassabb történetvezetés, a sok olyan jelenet miatt, amikor nem igazán történik semmi, “csak” átéljük a karakterek drámáit. Tekintve, hogy többek között Hollywood a pörgős filmekhez szoktatta a nézőt érthető, ha a művészfilmek nem mindig jönnek be nekik.

   Magam sem gyakran nézek művészfilmet, de a “Csak a szél” például nagyon bejött.

 3. Meglepődtem, hogy Kiskunmajsa környékén forgatták, mivel kb. fél órára lakom onnan.
  “a vidéki Magyarország homofóbiájával is szembe kell néznie” Érdekes, hogy pont a napokban jött fel ez a téma, mikor két meleg, igen jó ismerősömmel beszélgettem, és ők azt mondták, hogy pont a főváros az, ahol szinte nem lehet élni, ha meleg vagy. Nem kapsz munkát, kinéznek, az utcán beszólnak. És ezzel ellentétben itt, vidéken sokkal másabb a helyzet, az emberek sokkal elfogadóbbak. Nem tudom mennyire igaz ez, én nálunk, vidéken sem látok nagy elfogadást, de minden esetre kíváncsian várom a filmet. :)

  • Érdekes felvetés, hogy vidéken, vagy Budapesten elfogadóbbak-e az emberek. Mivel laktam a fővárosban és vidéki kisvárosban is, leginkább a saját tapasztalatomról tudok beszélni.

   Szerintem ez nagyon emberfüggő az elfogadás dolga. Ha kiskorodtól ismernek a kisvárosban, akkor naná, hogy jobban elfogadnak, ellenben a fővárosban könnyebb az ismerkedés, a párkapcsolat kialakítása. Még albérletet is lehet találni, vidéken már kevésbé, kivéve pár nagyobb várost (Szeged, Debrecen, etc.)

   Kétségkívül nem egyszerű a helyzet sehol, de még mindig jobb, mint ami Keleten meg Afrikában zajlik.

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here