Főoldal Kritika és Értékelés Epizódkritika Teen Wolf: Folytatódott a harmadik évad

Teen Wolf: Folytatódott a harmadik évad

3
Oszd meg!

A múlt héten folytatódott a Teen Wolf zseniális harmadik évada, ami meglehetősen remek hír, hiszen már így is elvonási tünetektől szenvedtem. (Azt hiszem itt nyugodtan mondhatnék többes számot is :). Szóval, az évad folytatódott, a Jennifer szálat sajnos lezárták, így újult erővel, egy új legendával lebegtünk tovább. Ó igen, a lebegés szót direkt írtam, ugyanis egyelőre lassan haladunk, de kiindulva abból, hogy nyáron is ez volt, és mennyire felfejlődött a show, így abszolút megadom az esélyt. Meg amúgy is, akkora öröm minden héten Teen Wolfot nézni.

teen_wolf_02

Akárcsak nyár elején, most is az építkezéssel töltjük az időt, vagyis az írók felvezetik az új rejtélyt, bővült a mitológia is a “vérprérifarkas” bevezetésével (lehetne már “vérőzike” is :)), kaptunk új szereplőket, plusz a nyárzáró rész végén látott vidámság, és happy feeling mintha már a múlté lenne. Még mindig nem kaptam meg a napi betevőmet Ethan & Danny kapcsán, de legalább jól pörgetik a karaktertereket, mégha’ az elején tényleg csak az alapozással zajlik a sztori. Isaac szarkasztikus poénjai nagyon tetszettek, amikor pedig előhozta a múltját, amikor egy ládába zárva töltötte a gyerekkorát nem tudtam, hogy merjek-e nevetni – pont ezért imádtam a többiek reakcióját :) Szóval, egy szemernyi kételyem sincs ám afelől, hogy pár rész múlva ezerrel beindul majd a sztori, az építkezős részeket meg egyszerűen el kell fogadni, mert mást úgysem tehetünk. Spoileresen folytatom a kép alatt.

teen_wolf_03

Annak azért örültem, hogy nem merült feledésbe a “meghaltok, majd feltámadtok, és ez változást idéz elő bennetek” dolog, és a lélek kapujának a lezárása is érdekes volt. Tetszett, ahogy előjöttek a srácok legmélyebb félelmei, azok a dolgok, amik miatt aggódtak. Legjobban természetesen Stiles külön sztorija tetszett, az álomból álomba ébredés meglehetősen realisztikus és élvezetes ábrázolásmódot kapott. Ami pedig a lezárását illeti, és Lydia frappánsan eltalált szavait imádtam, hű, nagyon jól felépítették. Alison és a halott nagynéni is odacsapott, de Scott félelme is, hogy örökké farkas marad. Szóval, ezt a részét jól megoldották, és hála ennek – no meg a vadászat-féleségnek -, az építkezés időszakát is izgalmassá, érdekessé tudták varázsolni, ezért pedig jár a respekt.

teen_wolf_04

Bevezettek egy új mitológiát is, méghozzá a vérprérifarkasokat is. Kíváncsi vagyok, hogy a mexikóiak miért keresték annyira, és mi a frászt akartak pontosan Derekéktől Derektől meg Petertől. Ami Kirát illeti, imádom őt! Szeretem az ilyen szimpatikus, visszafogott csajokat, akik folyton valami kínos szituációba kerülnek, annak az esélye pedig, hogy összejöhet Scottal, még érdekesebbé varázsolta az egészet. Sőt, remélem összejönnek. Amiről még érdemes szót ejteni, az a poén-faktor, és a szülők reagálása. Előttük sincsenek titkok, amik érdekes szóváltásokat eredményeztek. Különösen bejött az, amikor Isaac és Scott verekedtek, majd anyu megszólalt: “A ház nem rendelkezik öngyógyító képességgel“. Halálos na, és pont ettől jó a Teen Wolf: ügyesen lavíroz a komolyság a természetfeletti, a poénos dolgok, a WTF és a tini románc között. Ezt a bravúrt pedig sajnos kevesen csinálják utána…

Értékelés. 7/10
Mivel építkeznek, egyelőre elégedjünk meg a hét ponttal, noha Derekék Derek & Peter shirtless jelenete önmagában is megérdemelne úgy egy tizest :) Viccet félretéve, ugyan nem vágtunk még bele a dolgok sűrűjébe, de abszolút bizalmat szavazok a kreátoroknak, hiszen le merem fogadni, hogy a Teen Wolf téli kiadása legalább annyira izgi lesz, mint a nyári volt.

teen_wolf_01teen_wolf_05

2241 <- Az összes oldalletöltés 2 <- A mai adatok

3 Hozzászólások

  1. A 2. részt azt imádtam *.* bár ez a vérpréri elég idegesítő szó ill. dolog :D miért nem lehetett a lány is simán vérfarkas :D

    • Gondolom bővíteni akarták a mitológiát, és meg is tették, hiszen a lány teljes mértékben állattá alakult át, ergó egy új “lényről” van szó, ami mindig érdekes.

      Mindenesetre várom a “vérőzikét” :)

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here