Ismerd meg: The Hillywood Show – Írta: Zsanie

  3
  Oszd meg!

  Az Ismerd meg! előző részében a tehetséges amerikai ikerpárról, a Megan and Liz formációról tudhattál meg némi információt. Ez alkalommal más vizekre evezünk, a mai főszereplőink a táncban, a videókészítésben és a színészetben tehetségesek, de ezúttal is testvérekről van szó. Lássuk, mit is alkot a The Hillywood Show.

  • Kik ők? Hillary (ismertebb nevén Hilly) és Hannah Hindi, testvérek, táncosok, színészek, énekesek, paródiakészítők.
  • Hol és hogyan kezdték? Be a Red Star versenyen, majd saját YouTube videókkal 2006-ban.
  • Rajongói tábor elnevezése: Hivatalos egységes nevük nincs, de legtöbbször Hillyheadsnek vagy Hillybombsnak hívják magukat a fanok.
  • Példaképek, inspirálók: Lady Gaga, Johnny Depp, Catharine Hardwicke
  • Eszközök: Legfőbb eszközük a kamera és a jelmezek, ne meg persze a humor.

  Hillywood-1024x773

  Korai évek, kezdetek, magánélet:

  Hannah 1986. április 1-jén született Nevada államban. Huszonegy éve táncol, tizenöt éve pedig tanítja is. Rengeteg-féle tánchoz ért. Képességeinek köszönthetően több kitüntetést is kapott már, például a Royal Academy of Dance-től, és a londoni Imperial Society of Teachers of Dancingtől. Fellépett már egyházi eseményeken, nemzetközi versenyeken, konferenciákon, koncerteken. Rendkívül magas szinteken tett vizsgákat, kétféle táncból diplomája is van. Jelenleg a balett diplomájáért gyakorol, és igyekszik még több koreográfiát megtanulni. 2006-ban indult a „Miss Nevada” címért, ahol bejutott a Top10-be.

  Hilly 1989. március 2-án látta meg a napvilágot, szintén Nevadában. Tizennyolc éve táncol, tanult balettet, hip-hopot és jazzt is. Hannah-hoz hasonlóan ő is megkapta ugyanazon kitüntetéseket, és szintén számtalan helyen lépett már fel. Szülei öt éves korában fedeztek fel valami különlegeset a viselkedésében. Imádta használni a személyiségét a táncban, pantomim showkban és dráma előadásokban, amelynek eredményeképp Hilly hat éves korában megszerezte első kék szalagját. Tizenhárom éves korában kezdett el karaktereket imitálni. Az első megszemélyesítése Pippin Took volt A Gyűrűk Ura trilógiából. Hilly az évek során már több,  mint 20 karaktert utánzott le.

  hillywood_the_vampire_diaries

  A The Hillywood Show akkor alapult meg, amikor Hilly jelentkezett a Be a Red Star versenyre, ahol majdnem százezer versenyző közül végül a harmadik helyezést érte el. Hilly ekkor mindössze tizenhat éves volt. Tizenöt részes webepizódokkal kezdték a YouTube-on, ahol Hilly Johnny Depp különböző fimbeli karaktereit formázta meg, mint például A Karib-tenger kalózai kapitányát, Jack Sparrowt, Willy Wonkát vagy épp Ollókezű Edwardot. A websorozat befejeztével abba akarták hagyni a The Hillywood Showt, de számtalan rajongói levelet kaptak, amelyben még többet követeltek a fanok.

  Így keletkezett az Alkonyat első részének paródiája, amit a sorozat többi része és még megannyi más ismert mozifilm paródia követett.

  Karrier, részletek a showról:

  hillywood_lady_gagaÁltalában a két lány játssza a főszerepet, és nem félnek akkor sem, ha épp fiúkat kell alakítaniuk. Hilly így eljátszotta már Bella Swan (Twilight), Joker (A Sötét Lovag), Joan Jett (The Runaways), Harry Potter, Ceasar Flickerman (The Hunger Games), Julie (Warm Bodies)   és Jack Sparrow (A Karib-tenger kalózai) szerepét is. Hannah általában a kamera mögött tevékenykedik, de mellékszerepek azért neki is jutnak, például Alice Cullen, Harley Queen, Cherie Currie, Ron Weasley, Nora és Angelica Teach. Sorozatokból az utóbbi évek egyik legnépszerűbbjét választották a parodizálásra, a The Vampire Diaries Elenáját/Katherine-jét természetesen Hilly formázta meg, míg Hannah Caroline bőrébe bújt. Előszeretettel utánozzák Lady Gagát és Hilly ezt olyan hitelesen teszi, hogy még maga az énekesnő is megdicsérte.

  Kifigurázó videóik állandó lételeme a tánc és a zene. Sokat használják Lady Gaga, valamint Katy Perry zenéit, de alkalmazták már P!nk, PSY, vagy éppen Adam Lambert egy-egy slágerét is. Általában a smink, a kosztümök, a koreográfia, a videoszerkesztés, mind a két lány munkája. A paródiákban nemcsak az adott téma szereplőiként, hanem színészeiként is megjelennek. Például a Twiliht paródiákban Hilly többször mutatkozok Kristen Stewart vörösszőnyeges ruháiban, így beleépítve a színészt is a paródiába.

  A Hillywood Show egyéb szereplői:

  A stáb tagjai szinte folyton változnak. A két lány mindig jelen van a paródiákban, de a férfi főszerepekre különböző egyéneket kérnek fel. Vannak azért visszatérő színészek, mint például Jacob Jost, Drew Lorent, Kyle Dayton.

  A lányok mára már az egész családot bevonták a filmezésbe. Szüleik, nagyszüleik és egyéb rokonaik, valamint barátaik is sokszor részt vesznek a forgatásokon, segítkeznek, amiben tudnak. Sőt, Bartok nevű csivava kutyusuknak is jutott már szerep, ugyanis ő játszotta Dobby-t a Harry Potter paródiában.

  hillywood_twilight

  Kulisszatitkok:

  – A videókat Hilly szerkeszti míg Hannah mellette ül, és asszisztál.
  – Sosem jártak filmes iskolába. Nem tudták volna finanszírozni.
  – A sminkek nagy részét Hannah készíti. Azelőtt nem volt tapasztalata sminkesként.
  – A The Hillywood Shown kívül egyik lánynak sincs színészi tapasztalata.
  – Jacob Black kivételével -, akit egy modellügynökségen keresztül találtak – az összes színész a lányok baráti társaságából került ki.
  Nem használnak forgatókönyvet, minden a fejükben van. „Csak megbeszéljük, és emlékezünk rá. Sokkal igazibbá teszi a jelenetet.
  – Az első Twilight paródiát Catherine Hardwicke (a Twilight rendezője) is látta, és el volt ragadtatva a lányok teljesítményétől.
  – Jackson Rathbone (Jasper Hale – Twilight) kiakadt, amikor meglátta, hogy az ő karakterét alakító színész (Drew Lorentz) mennyire hasonlít rá. Rögtön készítettek is egy közös képet.
  – Peter Facinelli (a Twilight filmek Dr. Cullenje)  azóta segít nekik a produceri munkákban, mióta találkoztak egy rajongói összejövetelen, és látta a lányok eddigi munkásságait.

  A The Hillywood Show lányai nem csak a színészkedésben jeleskednek, hanem ének terén is otthon vannak. Néhány paródiában felcsendül a hangjuk, sőt még egy saját videoklipjük is van Saturday Nights címmel, ahol megmutatják extravagáns oldalukat. A klipben a két lány két teljesen különböző világot képvisel. Hannah az „elegáns jövő”, míg Hilly a 80-as éveket vonultatja fel punkos külsejével.

  Hogy merre visz a testvérek útja, azt egyelőre nem tudni, de minden esetre szorgosan csinálgatják a videókat, szabad idejükben táncolnak és reménykednek, hogy több, komolyabb szerepet is tartogat nekik a Sors. Addig is, sok sikert, lányok!

  következő helyeken találhatod meg őket:

  Facebook:
  www.facebook.com/TheHillywoodShow
  www.facebook.com/HillyHindiOfficial

  www.facebook.com/pages/Hannah-Hindi-The-Official-Page/102206209819456?fref=ts

  Twitter:
  www.twitter.com/HillywoodShow
  www.twitter.com/HillyHindi
  www.twitter.com/HannahHindi

  Instagram:
  www.instagram.com/thehillywoodshow
  www.instagram.com/HillyHindi
  www.instagram.com/HannahHindi

  Tumblr:
  www.thehillywoodshow.tumblr.com
  www.hillyhindi.tumblr.com
  www.hannahhindi.tumblr.com

  YouTube Csatorna:
  http://www.youtube.com/user/JckSparrow

  Hivatalos Honlap:
  www.thehillywoodshow.com/

  SZÓLJ HOZZÁ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here