Főoldal Kritika és Értékelés Epizódkritika Witches of East End – Kritika az első évadról

Witches of East End – Kritika az első évadról

11
Oszd meg!

Az Internátus darám miatt sok sorozattal elmaradtam, azt viszont már nagyon vártam, hogy végre megnézzem a Witches of East End első évadát. A pilot ugyanis zseniális lett, 10/10-re értékeltem. Szóval, nagyok voltak az elvárásaim a folytatást illetően. Talán túl nagyok is, és talán ez volt a baj… Nem azt mondom, hogy ne lett volna jó a sorozat első évada, csak egyszerűen tele volt olyan logikai bakikkal dramaturgia terén, amilyeneket egy sorozat sem engedhetne meg magának… Viszont emellett megvolt a szerethető oldala, jól adagolták benne a humort is (Wendy beszólásai isteniek), ráadásul a dögös-pasi faktorban is erős. Szóval, alapjáraton ez egy szerethető, élvezhető sorozat, ami nem lett olyan tökéletes, mint amilyen lehetett volna. Spoileresen folytatom a kép alatt.

witches_of_east_end_001

Tényleg nagy luxust engedett meg magának a sorozat, hiszen csak az 1×05 kezdetével pörgött be igazán, és akkorra hagyta el az epizodikus jellegét. Nagyon idegesített amúgy, hogy Ingrid egyik percről a másikra elfelejtette Adamet, tulajdonképpen úgy tett, mintha a srác soha nem is létezett volna. A bonyodalomvezetés is szörnyű volt, egyik percben mindent megtenne, hogy a szellem-sráccal legyen örökké, aztán rá tíz percre meg már zavarná el, közben pedig nem jött le, hogy miért döntött így, amikor látszólag annyira dúlt a love. Ehhez hasonló bakikkal volt sajnos megtömve az évad, ennek pedig nem örültem. Logikai téren elbukott a show, más vonulatokon viszont megbízhatóan teljesített. Ha csak az évad második felét figyelembe, akkor az viszont nagyon pozitív volt.

witches_of_east_end_003

Tetszett Penelopé bosszúja, jól alakítottak a karaktert, és a múltat is ügyesen keverték a jelennel. Ráadásul Freya szerelmi háromszöge ütött rendesen, ahogy Wendy és Joanna magánéleti szálát is ügyesen keverték, előbbinél Mr. Sarah Michelle Gellar szerepeltetése pozitív volt a számomra. Ingriddel elég mostohán bántak, a nagy lelkifurdalása, meg ugye a szerelme Adam iránt is hamar eltűnt, de utána már tetszett a tudásszomjjal felvértezett lány karaktere. Ami a színészeket illeti, hát, senkit sem jutalmaznék innen Emmy díjjal, az hétszentség. A pilotban még ügyesnek tűntek, a folytatásban már kevésbé. Leginkább Virginia Madsen volt az, akinél sírva röhögtem, mert egyszerűen nem birkózott meg Penelopé főgonoszi karakterével. Gonosz anyósnak elment a nő, de villanának már semmiképpen sem. A többiek még a so-so szinten teljesítettek, egyedül Mädchen Amick-ra mondanám azt, hogy igazán érti a szakmát.

witches_of_east_end_002

A mitológiai háttérről sajnos nem sokat tudtunk meg, vagy csak én éreztem fájóan kevésnek, mert annyira kíváncsi vagyok? Persze, nem lehet rögtön, mindent azonnal odaadni, de engem tényleg érdekel a sorozat világa, és ezért örültem volna, ha még több infó kiderül (no de majd a folytatásból). A halhatatlanság alapjáraton egy érdekes téma, plusz az is, hogy egy másik világból érkeztek. Az évad elsősorban érzelmi szálakra épült, Joanna múltja, és a lelkifurdalásának, a titkainak az ábrázolása pedig elég ütős lett dramaturgiai szempontból, azt hiszem az volt a leginkább jól kidolgozva. Viszont a mitológia néhol kevésnek tűnt, de a folytatás remélhetőleg kielégíti a kíváncsiságomat.

witches_of_east_end_004

Az évad utolsó két része már nagyon pörgős volt, a finálé egyenesen kiváló lett, ahogy az összes szál összeért. Úgy tűnik sem Joanna, sem Wendy nem halhatatlan többé, ráadásul megnyílt az átjáró, a nagy fényességben pedig ott állt egy alak, aki vélhetően Frederique lesz, Joanna és Victor fia. Azonban az utolsó percek előtt is történtek érdekességek. Nekem speciel tényleg tetszett a szerelmi háromszög, még akkor is, ha Killian fájóan gyorsan levetkőzte a rosszfiú imidzsét. A második évadot szeretném, ha logikai szinten jobban felépítenék. Örülnék, ha a mitológiai háttérről is több derülne ki, és akkor ismét visszatérhet az a minőség, ami a pilot prezentált. Azt a tényt viszont nem vehetjük el az első évadtól, hogy mennyire szerethető volt, és tényleg nagyon várós a folytatás.

Értékelés: 6/10
Ha az évad második felét értékelném, az már 7/10, az évadzáróra simán kiszórok egy 9/10-et, szóval, határozottan fejlődőképes sorozatról beszélünk, aminek a pilot után időbe telt megtalálni a saját hangját, az évad végére azonban mintha sikerrel járt volna. Nagyon happy vagyok, hogy a Lifetime berendelte a folytatást :)

witches_of_east_end_005

11 Hozzászólások

 1. Madchen zseniális volt.. és a karaktere is az.

  amúgy ennek az Asgardnak köze van ahhoz az Asgardhoz, ahonnan Thor, Odin és Loki származnak? ők is több ezer évesek és hát ugye Thorékat mindenki avagy sokan ismerik, még ha csak a Bosszúállók c. filmből.

   • Nem az. Az alapul szolgáló regényben erőteljesebb is az északi mitológia vonal (amennyire utánaolvastam), nagyjából megvan ki melyik istennek-istennőnek feleltethető meg, Freya szerelmi háromszögében például.

  • Saccperkábé ugyanazt az élményt nyújtotta, csak másképpen. Az Arrow második évadával is kb. ugyanannyi problémám volt, mint ezekkel a fránya boszikkal.

   Plusz Arrow nálam nagyon nehezen lesz valaha nagyon magas szinten, mert az epizódok 1/5-ét utálom. Igen, a flashbacket.

 2. Ez az Asgardos dolog engem nagyon zavart, mert nem értem miért nem tudtak valami másik mitológiát választani a skandinávon kívül…

  Anno utána is néztem mondjuk csak Wikin, de arra emlékszem, hogy van egy Freya istennő benne

  “Asgard a skandináv mitológiában az istenek lakóhelye.Az izlandi hagyomány szerint istenek ácsolták és kovácsolták e várat, s egy óriás építőmester fallal vette körül. A várban minden istennek külön lakása van. Asgardot egy Bifrost-nak nevezett szivárványhíd köti össze az emberek lakta földdel, Midgarddal. (Bifrost a legfontosabb híd a skandináv mitológiában). Az építőmester fizetségként Freyja istennőt, valamint a Napot és a Holdat kérte” – de ez is a Thorban volt szóval nemtom… kereshettek volna vmi mást is….

 3. Ingrid gyors továbblépését én is furcsállottam, de azonkívül meg a néhol a zavaró szerelmi háromszög ellenére nekem tetszett az évad, úgyhogy nálam simán 10/7. Igazából ez egy olyan sorozat, ami egy egyszerű kis limonádé, mert feldobja az ember hangulatát. Amúgy meg szerintem a finálé lett kiszámítható, mert sejtettem, hogy a gonosz nem győzhet és Asgard kapuja kinyílik. Mondjuk érdekelne, hogy miért pont Ingrid volt a kulcs? Egy apró javítás Julia valójában Joanna :) Lényegében jó sorozat, úgyhogy várom a folytatást, ami soká lesz.

 4. Egyszerűen imádom ezt a sorozatot! A szerelmi háromszög elég durva, de én mindenképpen Team Dash vagyok. :D

  Ingrid tényleg hamar túl jutott Adam-en, az nekem is fura volt.

  Freya a kedvencem! :) :D

  Alig várom a 2. évadot!

 5. A Julia, az nem Joanna inkább? :) Mármint, ha már a karakterneveket írtad, akkor Joanna. :) Persze ez csak egy apró kis észrevétel.

 6. Nem fogok megőrülni a 2. évadig, de azért jó sorozat volt. Wendy néni magasan a kedvenc. :D Ja és Team Killian. (nem is bánom, hogy kiderült nem rosszfiú)

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here