Főoldal Kritika és Értékelés FilmKritika Filmkritika: Meleg Helyzet (Come non detto)

Filmkritika: Meleg Helyzet (Come non detto)

0
Oszd meg!

meleg helyzet-03Először is, hihetetlenül büszke vagyok a magyar HBO-ra azért, mert levetítették ezt a filmet. Nagy szó, amikor a mozik Coming Out-ot játszanak, az HBO pedig egy hamisítatlan komédiával rukkol elő, ami nem sztereotíp, nem rasszista, hanem egyszerűen csak szórakoztat.

Amúgy, azért is lepett meg, mert úgy vetítették ezt a filmet, hogy benne hagytak egy viszonylag pikánsabb jelenetet – ami igazából sokkal ártatlanabb, mintha egy heteró film jelenete lett volna.  (Az oldalsó képen látni is, eddig merészkedtek, körülbelül egy percre). Szóval, az HBO-nak mindenképp jár a virtuális pacsi, amiért bemutatták a Meleg helyzetet, plusz azért is, mert ha ők nincsenek, akkor én sem látom ezt a király filmet, ami nagy kár lenne, mert nagyon jó volt :)

Az utóbbi időkben gyakran regéltem arról, hogy mennyire megszerettem az európai filmgyártást. Nos, olasz filmhez már nagyon rég volt szerencsém, de egy élmény volt ismét elmerülni benne – és nem csak a téma miatt. Az európaiak annyira másként viszonyulnak a filmkészítéshez, ami a minőségen is ezerrel visszaközön. Szóval, a Meleg helyzet főszereplője Mattia, aki hamarosan Barcelónába költözik szerelméhez, Eduardhoz, de nem meri ezt elmondani a szüleinek, nem meri felvállalni előttük azt, hogy meleg. A komédia nagy része azzal zajlik, hogy Mattia megpróbálja elkerülni a vallomástételt, ami számos poénos szituációhoz vezet. A Meleg helyzet legnagyobb előnye kétségkívül a remek szereplőgárdában rejlett. A család zseniális, a sztereotíp szülők (odaadó anya, hangos olasz apa) ütöttek rendesen, de a nővért meg a nagyit szerettem a legjobban. Mattia barátai is szimpatikusak voltak, és az egész milliő, ami körbelengte a filmet annyira európai volt, örömmel néztem.

meleg helyzet-04

Fontos mondanivalóval bír ám a Meleg helyzet, annak ellenére, hogy komikus jellegbe csomagolták. A felvállalás kérdését boncolgatja ugyanis, ami nem egyszerű helyzet sem a családnak, sem annak, aki vallomást készül tenni. Szóval, tényleg király dolog, hogy ilyen minőségi módon foglalkoztak vele. Semennyivel sem volt másabb ez a komédia, mintha egy heteró párról szólt volna, és azt hiszem ez tetszett benne a legjobban. Plusz azért szerencsére hatott a kémia Mattia és Eduard között :) Egyetlen dolgot sajnálok csak: nem tudtuk meg mi történt Mattia és a bunkó osztálytársa között azon az éjszakán, abban a táborban. Ettől eltekintve azonban a film összes elemével száz százalékosan meg voltam elégedve. Ó, és ami a lezárást illeti, hát, nem akarok spoilerezni, így annyit mondok, hogy feltette az i-re a pontot. Pár év múlva újranézem ezt a filmet, egyszer ezt nem elég látni :)

Értékelés: 10/10
Nem tudom elfogult vagyok-e, de mivel konkrét hibát nem találtam ebben a filmben, ezért gond nélkül kiszórom rá a maximimális tíz pontot. Üdítő érzés volt, egy ennyire szerethető komédiát látni, ami egy komoly dolgot vicces formába tudott ölteni. Az ilyet csak szeretni lehet – számomra legalábbis mindenképpen. Szerintem tegyetek vele egy próbát :)

meleg helyzet-01

5219 <- Az összes oldalletöltés 5 <- A mai adatok

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here