Főoldal Hírek A Dal 2014: Hallgasd meg a 30 induló dalát

A Dal 2014: Hallgasd meg a 30 induló dalát

24
Oszd meg!

Allleluja! Beindulni látszik az Eurovíziós szezon, január 25-én debütál A Dal 2014, aminek a győztese ugyebár képviselni fogja hazánkat az Eurovíziós Dalfesztiválon. Az MTVA végre közzéadta azt a harminc dalt, ami közül csak egy győzhet. Elég színes a lista még annak ellenére is, hogy javarészt tehetségkutatós felfedezettek küzdenek a nézők kegyeiért. Íme, a harminc dal, a lista után pedig véleményt olvashattok tőlem.

a_dal_kallay

Nehéz ám csak a dalokat hallgatva kedvencet kiválasztani… Rengeteget ad ugye hozzá a produkcióhoz a színpadi kép, no meg az, hogy élőben mennyire tudja magát produkálni az énekes. Tavaly rengeteg hamis hang volt, leginkább azok között, akik tehetségkutatós múlt nélkül nem szereztek elég tapasztalatot az élőben éneklés terén.

a_dal_bogi

Mindenesetre vannak olyan dalok, amiket már most megszerettem. Bogi tavaly nagyon halovány volt, ellenben a “We All” istenkirály, szívesen hallgatom. Nagyon tetszik Dér Henitől az “Ég veled“, és a Fool Moon “It Can’t Be Over” c. dala is. A Király testvérek, azaz Linda és Viktor is odatették magukat, az “Everything” és a “Running Out Of Time” is simán eurovíziós alapanyag. Oláh Ibolya “Egy percig sztár” dala félelmetesen jó, imádom azt a rekedtes hangot. Pál Dénes “Brave New World“-je a lassú víz partot most kategória, először nem tetszett, most már imádom. Vastag Tamás tavaly nem jött be, de van valami a “Miss One Smile“-ban, ahogy a Szécsi-lányok egyszerűségre építő “Born To Fly” dala is megfogott. Ó, és Polyák Lilla “Karcolás” dala is nagyon szép.

Értek ám nagy csalódások is, Hientől sokkal többet vártam, a “The Way I Do” nem idézi vissza azt a hamisítatlan Hien-hangulatot, azt, amit “Túl szép” vagy az “Édes kis semmiség” dalai árasztanak. Szintén csalódtam Radics Gigi “Catch Me” dalában, tőle valahogy idegen ez a bulizós hangulat. Vagy csak a számomra? Kállay Saunders András eddigi eurovíziós dalai jobbak voltak, a “Running” egyelőre nem fogott meg, de úgy érzem csak idő kell neki.

Ha most, ebben a percben kellene döntenem, hogy ki győzzön, Oláh Ibolyának adnám a voksom, de a végső négyesben ott szeretném látni Bogit (tudom, wtf), Dér Henit és Polyák Lillát is. Mindenesetre már most tudom, hogy ez még véletlenül sem lesz így, s majd idén is az fogja megnyerni A Dal-t, akinek nem drukkolok. Mondjuk a Depresszió zenekar, vagy az Extensive “Help Me” c. valamije… Akárki is győzzön, izgalmas hetek lesznek, és természetesen minden adásról lesz Élő Blog :)

a_dal_olah_ibolya

3075 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok

24 Hozzászólások

 1. Én szeretem Hient, de az Édes kis semmiséget még nem hallottam tőle. :D az inkább Édes kis suttogás, nem? :D
  Ezzel most feldobtad a napomat, de lehet, hogy csak azért, mert már fáradt vagyok :D
  Én amúgy Király Viktor és Gájer Bálint dalának drukkolok, Radics Gigi és Hien dalában viszont én is csalódtam. :)

 2. Ha megkérhetlek, ne drukkolj idén Giginek és akkor hátha ő jut ki. :D Amúgy megértem, hogy egy kissé csalódás számodra a Catch Me, nekem is az volt eleinte. Mostmár viszont imádom és folyamatosan replayen van! Hallgasd meg a teljes verziót a Magneoton youtube oldalán, úgy talán kerekebb a dal. :) Egyébként nagyon várom már, hogy Gigi mit fog művelni a színpadon, érzem, hogy most profibb lesz a tavalyihoz képest. És persze remélem, hogy utána több ember is meg fogja szeretni a dalt. :)

 3. a két Királynak megjelentek magyarul is a dalaik? mert a két zárójeles cím nem az angol címek tükörfordítása. ha igen, hol lehet meghallgati magyarul?

  • Még csak ezek a verziók jelentek meg. A magyar verziók nem kerültek nyilvánosságra. Gondolom majd a műsorban adják elő, ahogy anno Caramel is csak ott énekelte el a Vízió angol/magyar változatát.

   • Najó. :D Amúgy nincs vele bajom, de amúgy is ez a dal, meg maga a nő sem illik oda. Oké, hogy Alex sem illett, de magyar létemre sem értem mit mond néha, mert annyira torz hangja van. :D
    Amúgy csak közlöm a többi hozzászólóval és mindenkivel, hogy itt már régen nem a hang számít. :D Az számít, hogy ki fog kitűnni. Hiába küldjük k szerintem a Gigit, annak ellenére, hogy imádom, hogyha asok remek hangú mellett nem fog kitűnni. Azért is volt Alex sikeres odakint, mert bár hangja nem volt, mégis megjegyezték, mert különleges és nem ANGOL volt. :D

 4. Én nagyon örülnék, ha Oláh Ibolya jutna ki! Ő kell oda! Jó, hang, különleges dal, erős személyiség! Egyébként én is nagyot csalódtam Hien dalában, pedig imádom a csajt. Dér Heni dala se tetszik, csak a refrén. Szécsiék dala egész jó, meg részletet hallottam Joni dalából és az alapján elég jónak tűnt. Mondjuk nálam a dal az csak a fele a dolognak, kíváncsi leszek ki mit hoz élőben, hangilag is meg úgy összességében milyen produkciót.

 5. Nekem a Fool Moon dala tetszik a legjobban! Én így elsőre, őket küldeném dal szerint. De majd kiderülnek az adások alkalmából.

 6. Hát, én nem nagyon érzek magamban késztetést, hogy mindet meghallgassam, bár van abban némi ráció, hogy háttérzajnak hallgassam végig a repertoárt a hétvégén meg a következőn, amikor lesz egy halom melóm itthon is… Csak akkor meg nem tudok figyelni a dalokra. Kitalálom.

  Viszont Pál Dénesnek bármilyen szép szemei is legyenek, ez a dal egy hatalmasan nagy nulla. Oké, én is most hallgatom elsőre, de engem nem fog meg. :(

  • Elsőre nekem sem tetszett, de sokadjára már találtam benne valamit. Bár az is lehet, hogy csak nagyon akartam találni benne valamit, aztán huss, sikerült… Azért szerintem érdemes meghallgatni a kínálatot, lesznek majd nagy “pofonok” amikor élőben hallgatjuk őket :D

 7. Egy biztos a Depresszió szétzúzna mindent… ez kell a népnek nem szerelem nyávogás, személy szerint már unom az állandó szeretlek de te nem szeretsz dalokat… viszont itt-ott találni valami értékeset is a listán…itt-ott! :)

 8. Sok kedvenc dalom van, de legjobban Király Linda dala tetszik. Az általunk kevésbé ismert előadók közül Tóth Johanna dala jön be.

 9. Hát én nem mondanám, hogy annyira beleszerettem volna valamelyik dalba, hogy na ez az, igen, ez kell…
  De amúgy Dér Heni, Fool moon, Király Linda, Knoll Gabi és a New Level Empire dalai tetszenek.
  Kállay-nak a refrénje nem tetszik (nem vagyok oda a dnb-ért), de a szám jó lenne, Gigiben és Hienben csalódtam.
  Ennek ellenére ugyanúgy fogom nézni már 9. éve és drukkolok, bárki is képviseljen minket. :)

 10. Gájer Bálintnak fenn van a teljes száma is ám YT-on, nem akarod átlinkelni? :)

  Márcsak mert érdemes is lenne, mert így az este során csak végighallgattam a sorozatot, és nálam az egyik befutó a Gájer szám. A másik Szabó Leslie-é, kicsit Zorán hangulata van, de nagyon bejövős. Nagyon tetszett még a Honey Beast száma, és Oláh Iboly Egy percig sztárja is, bár őt én se szívesen küldeném ki, bármennyire is szeretem a dalait.
  A döntőbe juttatnám még Bogit, Kállay Saunders Andrást (pedig a tavalyi gagyisága után – én gyűlöltem azt a dalt,de kegyetlenül!!! – fenntartásaim voltak, de ez a szám sokkal-sokkal jobb), a New Level Empire Last One-ját (pedig az mondjuk kifejezetten nem egy Eurovízió kompatibilis szám, de úgy jó hallgatni) és Tóth Johannát is. Mondjuk a Szécsi lányok száma is még becsúszhat szélső pályán :)

  A tavalyiak közül nekem most nem annyira jön be Pál Dénes száma (így a többi között egy középmezőny), Radics Gigi száma kifejezetten egy csalódás tavaly után, és a Polyák Lilláé sem él annyira, Vastag Tamásé kifejezetten irritál, Cserpes Lauráé meg hasonló langyos víz, mint Dénesé.

  Hát, meglátjuk :) Várom a selejtezőket :)) Két hét!!

   • Én tudom, és meg is értem, de ugye nem az előadókat nézzük :D
    Én felül tudtam emelkedni pl. Kállay esetében ;), pedig nem sok esélye volt, és bármennyire is szurkoltam tavaly Giginek vagy Dénesnek, idén nem jó a számuk.
    Tudom én, hogy nem lehet nagyon figyelmen kívül hagyni az előadó személyét, bár nekem most ebben a formában sikerült :)

    • Igyekszem ám én is, tavaly nekem is sikerült Keresztes Ildikónak drukkolni, sőt, sms-t is küldeni rá, holott nem csípem a nénit. Szóval, idén is menni fog, ha Gájer jót produkál élőben :)

 11. Szerintem Polyák Lilla idén egy igazán fantasztikus dallal indul, ezzel bőven van esélye. Én Őt küldeném ki idén, pláne, hogy élőben is fantasztikus (ha épp nincs zűr a fülesével) :)

 12. Nekem Hien és a két Király dala tetszik nagyon :D És tudom, hogy mind a hárman élőben is brutál jól fognak énekelni, és remélem, hogy végre valami jót fogunk kiküldeni :D

 13. Hát én párat hallgattam csak meg, de egyértelműen nekem a kedvencem a Depresszió. Rongyosra hallgattam takarítás közben. Viszont ebben az évben tetszik András dala is, az eddig a falat kapartam tőle. Én reménykedem A Depresszió sikerében, viszont kockázatos. Vagy tetszik valakinek vagy nem. Mert egyedi. De például Gigi sajnos eltűnne a mezőnyben a 20 hely környékén érne célt.
  Knoll Gabi hangja csak engem idegesít?

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here