A Dal 2014: Hallgasd meg a 30 induló dalát

  24
  Oszd meg!

  Allleluja! Beindulni látszik az Eurovíziós szezon, január 25-én debütál A Dal 2014, aminek a győztese ugyebár képviselni fogja hazánkat az Eurovíziós Dalfesztiválon. Az MTVA végre közzéadta azt a harminc dalt, ami közül csak egy győzhet. Elég színes a lista még annak ellenére is, hogy javarészt tehetségkutatós felfedezettek küzdenek a nézők kegyeiért. Íme, a harminc dal, a lista után pedig véleményt olvashattok tőlem.

  a_dal_kallay

  Nehéz ám csak a dalokat hallgatva kedvencet kiválasztani… Rengeteget ad ugye hozzá a produkcióhoz a színpadi kép, no meg az, hogy élőben mennyire tudja magát produkálni az énekes. Tavaly rengeteg hamis hang volt, leginkább azok között, akik tehetségkutatós múlt nélkül nem szereztek elég tapasztalatot az élőben éneklés terén.

  a_dal_bogi

  Mindenesetre vannak olyan dalok, amiket már most megszerettem. Bogi tavaly nagyon halovány volt, ellenben a “We All” istenkirály, szívesen hallgatom. Nagyon tetszik Dér Henitől az “Ég veled“, és a Fool Moon “It Can’t Be Over” c. dala is. A Király testvérek, azaz Linda és Viktor is odatették magukat, az “Everything” és a “Running Out Of Time” is simán eurovíziós alapanyag. Oláh Ibolya “Egy percig sztár” dala félelmetesen jó, imádom azt a rekedtes hangot. Pál Dénes “Brave New World“-je a lassú víz partot most kategória, először nem tetszett, most már imádom. Vastag Tamás tavaly nem jött be, de van valami a “Miss One Smile“-ban, ahogy a Szécsi-lányok egyszerűségre építő “Born To Fly” dala is megfogott. Ó, és Polyák Lilla “Karcolás” dala is nagyon szép.

  Értek ám nagy csalódások is, Hientől sokkal többet vártam, a “The Way I Do” nem idézi vissza azt a hamisítatlan Hien-hangulatot, azt, amit “Túl szép” vagy az “Édes kis semmiség” dalai árasztanak. Szintén csalódtam Radics Gigi “Catch Me” dalában, tőle valahogy idegen ez a bulizós hangulat. Vagy csak a számomra? Kállay Saunders András eddigi eurovíziós dalai jobbak voltak, a “Running” egyelőre nem fogott meg, de úgy érzem csak idő kell neki.

  Ha most, ebben a percben kellene döntenem, hogy ki győzzön, Oláh Ibolyának adnám a voksom, de a végső négyesben ott szeretném látni Bogit (tudom, wtf), Dér Henit és Polyák Lillát is. Mindenesetre már most tudom, hogy ez még véletlenül sem lesz így, s majd idén is az fogja megnyerni A Dal-t, akinek nem drukkolok. Mondjuk a Depresszió zenekar, vagy az Extensive “Help Me” c. valamije… Akárki is győzzön, izgalmas hetek lesznek, és természetesen minden adásról lesz Élő Blog :)

  a_dal_olah_ibolya

  SZÓLJ HOZZÁ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here