Főoldal Érdekességek Cikksorozatok Körkérdés: Kik a legsikeresebb magyar bloggerek?

Körkérdés: Kik a legsikeresebb magyar bloggerek?

21
Oszd meg!

Szerettem volna új életet lehelni az Így lehetsz sikeres blogger cikksorozatba, aztán pedig úgy jártam, mint amikor remakelnek az amerikaiak egy sorozatot. Van valami az újakban is, de amúgy javarészt bukás az egész. És mivel nyáron annyi mindent leírtam a cikksorozatban, amiket már tényleg nem tudok mivel kiegészíteni, ezért úgy döntöttem, lezárom ezt a fejezetet. Viszont, nem tudom megtenni mindezt anélkül, hogy ne kérdeznék tőletek valamit:

Ki az a blogger, akit sikeresnek tartotok? És miért?

Ne feledjük, Magyarországon is vannak sikeres bloggerek, olyan emberek, akik jól használják a közösségi médiát, emellett a blogos lehetőséget. Olyanok, akiktől többet lehet tanulni, mint tőlem.

Ha engem kérdeztek, az igazán sikeres kategória szerintem Oravecz Nóra (akinek a neve miatt jelent meg a könyve, ami remek eladásokat produkált), Farkas Lívia (akit naponta öt-tíz ezren olvasnak, és szintén a neve miatt jelent meg a könyve). Továbbá a SorozatWiki is egy igazán sikeres blog, nem gyakran nyilatkoznak a tévék vezetői egy blognak, ráadásul nem is akárkiket hívnak meg sajtólátogatás címszóval. Plusz még adott a Sorozatjunkie szerkesztője, Winnie. Könyvesbloggereknél az etalon úgy hiszem a KellyLupiOlvas blog.

successful-blogger

No de miért olyan sikeresek? Szerintem azért, mert folyamatosan posztolnak, állandó jelleggel kommunikálnak az olvasóikkal, mindig kitalálnak valami újat és egyedit, továbbá tele van az oldaluk exkluzív tartalommal. Olyan dolgot adnak, amiket talán más is, de ők egy kicsit jobban, avagy másképpen. Azt hiszem ebben rejlik a sikerük titka.

Nem árt az, ha időnként mi, bloggerek elgondolkodunk pár dolgon: honnan indultunk, hol vagyunk most, és hová tartunk ezután. Mert fejlődni mindenkinek lehet, tanulni a jobbaktól, ügyesebbektől pedig nem szégyen. Hiszen teszem azt, ha valamelyikünk Magyarország legsikeresebb bloggere lesz, az nem azt jelenti, hogy ne lenne mit tanulni Perez Hiltontól vagy Just Jaredtől. Mert mindig van feljebb :)

Off: Ami Oravecz Nórát illeti, nem nagyon csípem a csajt, és nem is olvasom őt, mert még a Facebook kiírásaitól is eldobom az agyam. “Fájni fog. De lehet, hogy nem” – mégis, piszok jól csinálja a dolgát. Piszkosul jól. Még egy év, és az övé lesz Magyarország “leglájkoltabb” Facebook oldala. Mi ez, ha nem abszolút siker? Az pedig tény, hogy Oravecz neve lassan egyenlő a káromkodással, de eközben a nő eléri azt, hogy megéljen a nevéből. Ez is siker. Nem is kicsi, még akkor is, ha legtöbben másfajta sikerre vágyunk :)

Successful-Blog-Post

21 Hozzászólások

 1. Nekem egyértelműen te! Egyébként én azt hittem ,hogy Nóra egy öreg néni. Aztán tegnap néztem utána, úgy jöttem rá, hogy fiatal. Oké.. :D

  • Aranyos vagy, de ahogy Facebookon is írtam, vannak ám tőlem sokkal de sokkal sikeresebbek is :)

   Hehe Nóra, mint öreg néni :D

 2. Én meg azt sem tudom, hogy ki az az Oravecz Nóra, de ezek után nem is érdekel :D
  Ami engem illet, kisebb blogokat olvasok, és nálam nincs verseny :)

  • Ha belegondolsz ez nem verseny, sőt. Miért ne létezhetne egymás mellett több sikeres blog egy adott témán belül, méghozzá egymást kiegészítve? :)

 3. Én kedvelem Marco Polo-t is, van egy normális és igényes telenovellákkal foglalkozó oldala. Régen a tiéd is remek volt, látszik, hogy még nem felejtkeztél el a telenovellák kedvelőiről, azért van latin hétvége. :) A média addicton meg szinte minden fellelhető ami engem érdekel. Szoktam olvasni a sorozat junkie-t és a sorozatwikit is napi szinten. Szeretem még a hogyvolt blogot és a comment:com-ot is nézegetni néha.

  • Marco Polo blogját én is nagyon szeretem, a telenovella rajongókat pedig nem felejtem el :) Még idén lesz ám egy latin hétvége :)

 4. Én leginkább beauty blogokat olvasok, aztán pedig énblogokat. A könyves blogok világába nem rég csöppentem bele, de ez is nagyon tetszik/tetszene, ha nem majdnem mindenki ugyan arról írna, és leginkább lenne némi erősebb is, mint a romantikus regények.

  Oravecz Nórát én sem szeretem, viszont egyetértek, hogy jól csinálja, amit csinál. Habár nekem nem lenne képem ahhoz, hogy ekkora baromságokkal adjam el magam, inkább legyek feleannyira sikeres, de legyen őszinte amit csinálok.

  Az viszont tény, hogy akárhogyan is hívják a bloggert, és független attól, hogy mit ír, hatalmas a felelősség már akkor is, ha csak akár 50-60 követőd van. Például nekem is van beauty blogom, és látom, hogy ha valamiről pozitívan nyilatkozom, akkor azt megveszik az olvasók, ha pedig valami nem tetszik, akkor nem veszik meg. Ugyanakkor csodálatos dolog, hogy van egy kis közösséged, akik érdeklődnek irántad :) No, dióhéjban ennyi :)

  • Kétségkívül van igazság abban amit mondasz, viszont ez az emberek, a bloggerek ízlésvilága. Plusz azért ez jelzi azt is, hogy mire van igénye az olvasóknak, például a Tucatjával olcsóbb c. regényről írt kritikám nem olvasták el annyian, mint egy friss, “menő” könyvről írtét.

   A felelősség pedig tényleg nagy, ez kétségtelen :)

 5. Nekem azok a kedvenc blogjaim amit legalább heti szinten olvasok/nézek. :)

  Tehát, bár ez nem tudom mennyire számít, az egyik kedvencem a 444, mivel híradót nem nézek, ezért nagyjából innen szerzem be az információmat bár itt sem olvasok el mindent, csak ami érdekel.

  Nagyon szeretem Szirmai úr Hollywood Hírügynökségét is, ugyan az videoblog, de az agyam eldobom rajta jó értelemben, és ahhoz képest, hogy hányan írnak neki, és elszokta mondani hogy sajnálja hogy nem tud mindenkinek válaszolni, nekem tavaly anno pár napon belül válaszolt, és tök jó, hogy így tartja a kapcsolatot az olvasótáborral.

  Nem nyalás képpen, de mivel téged is napi/kétnapi szinten olvaslak ezért te is idetartozol.

  Egyetlen rajongói blog van amit olvasok, az pedig Ancsi THG-s blogja, bár nem vagyok elvakult rajongó, nagyon szeretem.

  A téka sztorik nem tudom milyen kategóriába sorolható, de amit z a csaj ír, az eszméletlen, nagyon bírom a stílusát.

  És egyetlen beauty blog van amit olvasok, ugyanis ez annyira nem az én világom az pedig a Bikira blog, a körmös posztajikat nagyon szeretem, ú meg a kívánság listákat. :D

  Ugyan magyar blogokat kértél, de csak egy külföldi van akit olvasok/nézek és csak ajánlani tudom, bár azért nem árt, ha angolul ért az ember az pedig a Jaksgap. Úúú nagyon szeretem azt az ikerpárt. :D

  Na, nem is gondoltam, hogy ennyi minden van. :)

  • A 444-et én is szeretem, sok érdekesség szokott ott lenni :) A Hollywood Hírügynökség pedig haláli, erről már daloltam az oldalon is :)

   Azt pedig köszönöm, hogy gyakran felnézel. Megsúgom: nemsokára lesz A lázadó kritika :)

 6. Szerintem semmiképp nem szabad elmenni Tiboru mellett, aki a Konteo blogtól kezdve számtalan blogot sikerre vezetett, legalábbis én élvezettel olvastam sok-sok blogját.

  A másik kedvencem Safranyn, aki régóta (van?) volt a bloghun, majd ha jól tudom a Gépnarancsnak is sokáig ő volt a főszerkesztője, most pedig a Filmsort csinálja, meg még ki tudja még mit, de az biztos, hogy ő is folyamatosan aktív.

  A harmadik ami eszembe jut az a BKV-figyelő, igaz az sok esetben nem saját maga állítja elő a tartalmat, hanem beküldött posztokat rak ki, de mindenesetre jelentőségteljes blognak számít.

 7. Mautner Zsófiát se felejtsük ki, aki a Chili és Vanília blog szerzője és több szakácskönyve is megjelent már, illetve főzős műsora is van az RTL-en.
  A siker titka szerintem minden esetben más, Via blogját például azért szeretem, mert sok mindennel foglalkozik egyszerre és sok ötletet lehet onnan meríteni. A karácsonyi ajándékos posztjait különösen kedvelem, tavaly is onnan kaptam ihletet.
  Oravecz Nórát sokakkal ellentétben kedvelem, a könyvét is olvastam és messze nem olyan rossz, mint amennyire sok helyen lehúzzák. A facebookos posztjai meg sokszor csalókák és azok valóban nem mindig jók. Viszont néhány posztja tényleg elgondolkodtató és a hozzászólásokat olvasva sokan merítenek erőt belőlük.

  • Nahát tényleg, a gasztroblogok közül sokan arattak már sikert :)

   Hm, ezek szerint nem is olyan rossz Oravecz könyve? Azt hiszem belenézek majd én is, úgyis kíváncsi voltam rá.

 8. Az olvasottsági adatokat nem ismerem, úgyhogy csak azokat a neveket adnám még hozzá, akiket tudom, látom, hogy sokan olvasnak. Nyilván soké eltörpül az Oravecz Nóra-féle számok mellett.

  Filmes témában említeném még Zalaba Ferenc az aeonflux-ról, a modorosblogosok egy időben nagyon ott voltak a szeren, bár a kommentelés ideiglenes lezárásával sokat csökkenhetett a látogatottságuk, na meg ott van a jó öreg sixx is.

  Török Gábor a torokgaborelemezt nyomatja lassan négy éve, bár igaz, hogy ő nem a neten kezdte, hanem az elmúlt tizenöt-húsz évben felépített karrierjét kamatoztatta a bloggal.
  Meg van egy rakás politikatéren nyomuló blogger.

  Énblog-gender témában ott van nem tudom, milyen Éva a csakazolvassával, Dézsa a tumblr-ön, Barok Eszter a barokeszter.hu-val, az örök ellenpólus pedig a Deansdale vezette férfihang. Mindegyik blog baromira érdekes.

  A fitness-étkezés-mozgás témakört is rengeteg remek blog járja körbe, van, aki tud pénzt csinálni belőle, más megunja. Számomra a Nonóéletmód, és a Dagadt Köcsög (futós blog :)), a Jay’s Workout meg egyes crossfit oldalak érdekesek még.

  Jó, így a végére átcsúsztam az “én egyébként miket olvasok” témába. :)

  • Barók Esztit én is olvasom, meg az aeonfluxot is szeretem :) Köszi a felsorolást, a többiekre ránézek :)

 9. Sziasztok.
  Én nem blogolok, öreg vagyok már hozzá. Írok. Egy kis szösszenetet, 5 évet az életemből. A férjem rákos, három hónapot adtak neki, azóta küzdünk. Agydaganat. Én, mint hozzátartozó a magam szemszögéből írom a történetet. Segítséget kérek Tőleteke, hol lehetne kiadatni? Az internetről jött az ötlet, hogy bloggereket kéne felkeresni. Tud valaki segíteni? Köszönöm

  • Könyvben szeretnéd kiadni a történetet? Fordulj az Underground kiadóhoz, magánkiadás terén ők a legolcsóbbak, az Álomgyár kiadó pedig a leghatékonyabb.
   Erőt, kitartást kívánok nektek!

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here