Főoldal Kritika és Értékelés Epizódkritika Glee 5×08 – Previously Unaired Christmas

Glee 5×08 – Previously Unaired Christmas

6
Oszd meg!

Bekövetkezett az, amire abszolút nem voltam felkészülve, de van egy olyan sejtésem, hogy ti sem. Ez a karácsonyi rész ugyanis kibaszottul jó volt. Másként ki sem tudnám fejezni, mert ez a rész odabaszott rendesen, különösen az elmúlt hetek gyengeségei után. Egyszerűen hihetetlen, még mindig alig hiszem el: jól megírtak egy karácsonyi Glee részt. A negyedik évados Glee Actually 6/10-es, a harmadik évados Extraordinary Merry Christmas 3/10-es értékelést kapott tőlem, a második évados karácsonyi részről pedig szerencsére nem írtam, de ott kábé a Baby It’s Could Outside volt az egyetlen értékelhető momentum. Szóval, arra akarok kilyukadni, hogy a karácsonyi részek terén egyértelmű színvonal növekedést ért el a Glee, ergó jövőre várni is fogom a karácsonyi részt. Spoileresen folytatom a kép alatt.

glee-santa-01 glee-santa-02

Az alapkoncepciót sokáig nem értettem, ez tény, hiszen még mindig 2013 tavasza van a sorozat univerzumában, most azonban előjöttek egy olyan hülyeséggel, hogy a 2012-es karácsonyi részt a FOX nem engedte bemutatni, de majd most. Elég hülyén lett megoldva a rész felvezetése, de maga az epizód tartalmilag nagyon jó volt. Tetszett az, ahogy utólag belemagyaráztak pár, korábban érthetetlen dolgot, mint miért ment Santana csakúgy, olyan hirtelen New Yorkba és miért is lett hirtelen Kittyből egy (majdnem) angyal. Az írók pedig egyre többször követik el azt, hogy egy-egy poénnal a saját hibáikat röhögik ki, ez pedig nekem tetszik, sőt, nagyon is tetszik.

glee-gif-ohio-01 glee-gif-ohio-02 glee-gif-ohio-03

Természetesen ismét New York pörgött a legjobban. Végre, Kurt úgy viselkedett, mint ahogy egy meleg srác tenné szakítás után, New York városában (nem feledni, 2012 karácsonyán szingli volt). Az, ahogy flörtölt a dögös mikulással majd a végén megkapta őt, tényleg annyira hitelesen lett ábrázolva, hogy az valami hihetetlen. A poénok különösen tetszettek, Santana pedig igazán az elemében volt, pláne amikor a gyerekek az ölébe ültek. A New Yorkiak által előadott dalokat imádtam, még a Chipmunkos is tetszett. Olyan jó volt önfeledten bulizni látni őket, de tényleg Kurt volt a csúcs. Hát ahogy elengedte magát, az a flört, a csók, hú, olyan jó hitelesen látni egy meleg karaktert. Oké, aláírom, az alábbi gif-ek önmagukért beszélnek :)

glee-gif-01 glee-gif-02 glee-gif-03 glee-gif-04

Ohio szokás szerint gyengébb volt egy fokkal, de azért az ottani szálakon sem untam magam halálra. Kitty játékbahozása nagyon tetszett, ahogy Tináért is még mindig odavagyok. Azok a beszólások, az a hülye tánc, ó, Tina imádlak! Most még valahogy Beckyt sem éreztem soknak, sőt, amikor kényszeríteni akarta Samet, hogy smárolja le, akkor egy jót röhögtem az egészen. Sue pedig igazán elemében volt, ó, azok a poénok! Alig várom, hogy felirattal újranézzem ezt a részt.

Értékelés 10/10
Valahogy így képzelek el napjainkban egy tökéletes Glee epizódot. Mondanom sem kell meghozta a karácsonyi hangulatom :) Február 25-ig pedig nem is lesz Glee, hát most azt kell mondjam hiányozni fog.

Glee 02

6 Hozzászólások

 1. Maradjunk annyiban, hogy nem utáltam minden pillanatát a résznek. Volt benne pár jó dolog, de ettől én még AU-nak tekintem, mert nekem a Glee, Actually az, ami igazából történt 2012 karácsonyán. Mert most hiányzott Brittany és Finn! Nem is kicsit…
  Azt aláírom, hogy most pl megmagyarázták Santana miért is költözött olyan hirtelen New Yorkba, plusz Kitty változására is kaptunk magyarázatot, de ez nekem az utólag kikozmetikázom a hibáimat kategória, amit előbb is megléphettek volna, nem most ezzel az “időutazással”. Santana Télanyuként eszméletlen volt, nagyon bírtam azt a jelenetet meg előtte a manók énekét, de itt ki is fullad a “szeretem” dolgok sora. Bár New York pörgött, nem tetszett, amit láttam. Nekem pont nem tetszett a Télapó-Kurt szál, mert hiába szingli Kurt, ő nem ilyen. Plusz közönséges volt az asztalon csókolózós jelenet, meg ami másnap reggel még következett. Fogtam a fejem, hogy ugye ez most nem komoly, plusz szidtam a FOX-ot és a készítőket a szokásos kettős mérce miatt.
  Ohióban pedig megint tök érdektelen volt a sztori. Gondolkodtam, hogy mi is történt, de azon kívül, hogy már megint mennyire felhúztam magam Tina rész elején nyújtott pattogós, tábornokos, akarnok kirohanásán, más nem nagyon jut eszembe. Ja a Rockin’ Around… Na az aranyos volt, de a maradék két dal már nem jött be.
  Szóval ez is megvolt. A Glee 2012-es karácsonyának egy őrült verziója, amit egy-két momentum kivételével jobb lenne ha kitörölhetném az emlékeim közül.

  • Hm, én nem is emlékszem arra mi történt a tavalyi karácsonyi részben, szóval teljesen eltekintettem attól, azt hiszem ezért tetszett annyira. Brittany nekem abszolút nem hiányzott, ahogy Finn hiánya sem tűnt fel.
   Szerintem a sexi Santa és Kurt szál pont azért volt jó, mert Kurt végre igazán elengedte magát. Kipróbálta milyen az, ha flörtöl, ha közönségesen viselkedik, aztán rájött mindez hová vezet, ezért megmaradt azon a vonalon, ahol eddig is mozgott. Míg szakítás után a lányok a hajukat vágják le, addig a srácok őrültséget csinálnak, vagy megpróbálják felfedezni egy új oldalukat. Szerintem ez teljesen természetes reakció :)

 2. Az ünnepi és év végi pihinek köszönhetően volt alkalmam pótolni az utolsó pár részt (bár neki se álltam volna!!)hát hogy is mondjam..borzasztóan szar volt az utolsó 4 rész szó szerint végig pörgettem fél óra alatt őket. 1-2 dal vagy pillanat ami úgymond elviselhető a részekben(pl. Unique prblémája+ a dal amit énekelt nagyon megható és szép volt vagy a tetkó Rachelnél és Kurtnél stb.) de van amelyiket kár volt elindítanom( a Muppetes részt tök fölösleges volt leforgatni szerintem..)
  Plusz irritál hogy Beckynek csak káromkodós szövegei vannak 1-2x vicces volt de most már nekem túúúl sok!!Ez a “karácsonyi” epizód mg dög unalmas volt semmi szerethető nem volt benne na jó Santana szövege egész vicces volt meg a végén amikor Rachelék a kirakatba énekeltek de tuti biztos hogy nem marad meg az emlékezetemben ebből a részből se semmi… Ha így folytatódik az évad én a 6.-at már meg se nézem..uncsiiiiiiiiiiiii!! :((((((

  • Sajnos egyet kell értenem veled, egyre gyengébb részeket kaptunk ugyanis :( Talán a visszatérés, a nationals, a 100. rész és a tervezett időugrás feldobja majd a dolgokat.

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here