Főoldal Kritika és Értékelés Epizódkritika Az Internátus – Kritika az ötödik évadról

Az Internátus – Kritika az ötödik évadról

7
Oszd meg!

Botor módon azt hittem, hogy a harmadik évad nyújtotta tökéletességet már nem lehet felülmúlni, erre bumm, Az Internátus ötödik évada jött, látott és kiütéssel győzött. Olyan szinten jó volt az egész szezon, amire szavakat alig találok. Tulajdonképpen csak szuperlatívuszokban beszél(het)ek a szezonról, méghozzá azért, mert olyan, mintha minden kívánságomat teljesítették volna. Végre, foglalkoztak az eddig hanyagolt mellékszereplőkkel is, visszább vették a Lucas & Martin szálat – őket amúgy már egész megkedveltem -, és alleluja, egyre többet tudunk meg a rejtélyről is, a szereplők motivációiról, és így tovább. Mindazonáltal hiszek nektek, természetesen elhiszem azt is, hogy még csak a jéghegy csúcsát kapargatjuk. Ó, bár úgy lenne!

El.Internado-01

Az ötödik évad egyik, hanem A legnagyobb előnye az idő rövidsége volt. Kilenc tömör, szerethető rész, ami azt hiszem pont kilenc napot foglalt keretbe. Az idő rövidsége miatt nem igazán volt lehetőség új és nagy szerelmeket kibontakoztatni, ennek ellenére mégis megtették, és meg kell mondjam mindegyik új szálat jól vezették be. Persze, nem úszta meg Az Internátus azt, hogy a tanév utolsó napjaira új tanárok érkezzenek méghozzá titkokkal felvértezve, de megléptek több olyan dolgot is az írók, amire már régóta vártam. Az pedig, ahogy a szálak szépen lassan összeérnek, miközben azt veszem észre, hogy készülődik a “végső” csata, az pedig valami gyönyörű. Az viszont szomorú, hogy már csak két évad van hátra, mert tutira fog hiányozni. Spoileresen folytatom a kép alatt.

El.Internado-02

Az új szereplők most meglehetősen jól debütáltak nálam. Hugo az elején nem igazán foglalkoztatott, persze, tudtam én, rosszban sántikál, csak igazából nem foglalkoztam vele. Az évad közepén pedig hatalmas WTF momentum volt, amikor kiderült, ő a kiválasztott. Ennek hallatán átértékeltem magamban az egész karaktert, a korábbi tetteit és rá kellett jönnöm, tőle nincs is veszélyesebb náci, Noiret pedig piskóta hozzá képest. Apropó, Noiret, mekkora brutál már, hogy megölte a saját feleségét, akit aztán meg is gyászolt. Hugo amúgy tényleg telitalálat, nagyon várom már, hogy még többet lássak/kaphassak belőle. A nácik amúgy egész jól pörögtek az évadban. Tetszett az, ahogy megmutatták a tagok esendő arcát is, gondolok itt az orvosnőre, vagy éppen Améliára, akik szemmel láthatólag jobban utálták saját magukat, mint mi őket azért, amit tenni kényszerülnek. Legjobban Amelia magánszála hatott meg, különösen a végén Fernando halála.

El.Internado-04

A srácok nyomozása egész jól ment az évadban, és végre, Vicky is bepasizott. Nagyon szomorú voltam, amikor Nacho meghalt, de szöget ütött az, amit a halála előtt elmondott. Kíváncsi vagyok, hogy ki az áruló és miért tette, azóta kicsit másként is nézek a brancsra. Iván és a magánszála továbbra is jól pörgött, az utolsó részben imádtam azt, ahogy megbocsájtott az anyjának. Carol és Fernando bimbózó szerelme szerintem tök jól lett ábrázolva a képernyőn, és mintha Carol is egyre inkább kinyílna. Marcosnál imádom, hogy mindig olyan drámai szálakat kap, és tök jól eljátssza a dolgokat. Persze, némely sírása talán hiteltelennek hathat a képernyőn, de mindent egybevéve tök jól elboldogul azzal a sok drámai jelenettel, amit megkap. A gyerekeket továbbra is imádom, Evelynt is egyre jobban. Amikor arról beszélgetnek Paulával, hogy “de fura gyerek ez a Lucas“, és Evelyn megszólal, hogy “De olyan helyes“, hát az sírva röhögős, akárhányszor is lőjjék el ugyanazt a poént.

El.Internado-03

Az évadzáró valami elképesztően jó volt. Az egész epizód olyan feszült izgalommal telt, öröm volt nézni. Végre, megérkezett Marcosék apja Spanyolországba, de ami igazán WTF momentum volt, az Sandra/Iréne az Internátusban. Olyan dühös lettem, amiért elkerülték egymást Paulával, és tovább húzzák a találkozást, de azt is tudom, ha most megtörtént volna az összeborulás, akkor kevésbé lehetne izgalmas a folytatás. Végre, Hector is bevallotta a titkát a srácoknak, már csak az kéne, hogy Carlos is lebukjon, közös erővel és tudással pedig seperc alatt leleplezhetnék a náci bandát. Kicsit azért hiteltelen, hogy öregemberek gyülekezetétől kelljen tartani, de öregember nem vénember, és úgy tűnik a nácik nagyon csúnya dolgokra készülnek. Camillo pedig remélem nem éli túl azt a tüzet. Alig várom már, hogy láthassam a folytatást, ezért még ma neki is kezdek.

Értékelés: 10/10
Másként nem is lehetne ezt a kiválóságot értékelni. Kétségkívül ezidáig ez az évad tetszett a legjobban. Ütött a rejtély, ütöttek a magánéleti szálak, a színészek pedig egyre jobb alakítást nyújtanak. Ó, és még a szinkron is tökre élvezhető. Ide a hatodik évaddal :)

El.Internado-Martin Rivas

2757 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok

7 Hozzászólások

 1. Na ugye hogy egyre jobb lett az Internátus? már közel sem olyan mint az első évadokban…nekem ez volt a kedvenc évadom!
  Az új karakterekkel kapcsolatban is nagyon jól bántak, Hugo egy nagyon jó karakter lesz benne! Luciát is szerettem, őt is jó látni hogy miért is csinálja ezt az egészet, illetve Ameliánál is, nála már abszolut elkezdődött a hanyatlás!
  Én különben az egész 5évad alatt utáltam Elzát, viszont innentől kezdve a 6.évadtól lesz a legjobb, annyira jól fog majd játszani….

  • Hű, tényleg, Elza! Nagyon jó volt ebben a szezonban, írni is akartam róla, de elfelejtettem. EGyetértek, nagyon jó az őt alakító színésznő is.

 2. Én leragadtam az 5×05-nél, ugyanis az inspiráló Revenge kritikád után neki álltam ledarálni a sorozatot. Már az 1×17-nél tartok, és nagyon jó sorozat! Nem is értem, miért kerülte el eddig a figyelmem! :) Köszi, hogy felhívtad rá a figyelmem. :)

 3. OMG, csomó mindenre nem emlékszem már. :O Lehet elkezdtem előről nézni. :) Végre megérkezett Hugo, és habár szörnyen irritáló karakter, azért eléggé fontos. :D
  Nem hiszem el, hogy Evelyn még mindig nem idegesít? Szerintem is aranyosak, de Evelyn néha túlontúl csökönyös és okoskodó, ami szörnyen bosszantó. :D
  Noiret meg egy köcsög, de azért elég jó karakter. :D
  Na, ugye hogy nem hiába mondtam, hogy a valaha volt egyik legjobb sorozat, kedvencem?! :)

  • Jajj ne már, annyira kis cukik :) Pláne amikor úgy beszélgetnek egymással, hogy “Te buta”, “Nem, te vagy a buta” és ezt ismétlik perceken át. Hát megzabálnám mindkettő kiscsajt, annyira édik :) Azt is imádom ahogy a hülyeségeken vitatkoznak, de amikor odarohannak, hogy megöleljék egymást, hát az talán a legeslegcukibb. Szóval, szerintem nem bosszantóak :)

   Nem hiába mondtátok, és kezd csak el nézni előről :D

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here