Főoldal Kritika és Értékelés Epizódkritika Glee 5×07 – Pupper Master

Glee 5×07 – Pupper Master

11
Oszd meg!

Na ebben a pillanatban bántam meg igazán azt, hogy pár éve nyáron megfogadtam, a Glee összes részéről lesz kritika. (A harmadik évad óta amúgy van is. Pont a sorozat hanyatlásától kezdve…) Most viszont annyira nincs erőm ahhoz, hogy rendezzem a gondolataim, ezért csak úgy, felsorolásjelleggel elmondom a véleményem erről a részről. Mert ez az epizód nem érdemel rendes kritikát, ugyanis a kreátorok sem fáradtak azzal, hogy valami minőségi és értelmes dolgot adjanak nekünk. Egyébként ennek a résznek aztán abszolút semmi jelentősége nem volt, mert nem történt benne semmi. Spoileresen folytatom a kép alatt.

glee puppet 01

– Puppetek. Ez komoly? Ki a csuda találta ezt ki? Az agyam eldobom!

Mikor lett Blaine ekkora barom? De tényleg, eddig olyan normálisnak tűnt. Egy rész alatt hogy a fenébe változhat valakinek ekkorát a viselkedése, mentalitása?

– A kéjgázt már bevetették a második évadban, a Britney részben a fogorvosnál. Saccperkábé most is ez volt, de akkor legalább jobb zenés dallamok születtek meg általa.

Sue és a tréningruha ötlete volt az egyetlen igazán értékelhető momentuma a résznek. Szeretem, amikor Sue múltjából hoznak elő valamit, és el kell ismernem, a karakter az elmúlt hetek alatt meglehetősen sokat fejlődött. Míg Will egyre elviselhetetlenebb lett, addig Sue egyre normálisabb, pláne amikor benyögte, hogy Will 1000 dollárt költött a Lady Gaga jelmezekre. Viszont könyörgöm, Jane Lynch ne akarjon énekelni, nem megy az neki.

glee puppet 02

– A Glee kreátorai megszerezték a frenetikus Demi Lovatót, erre bumm, egy jelenetben kapott szerepet, egyetlen mondattal. Így kell értékelni nemzedékének legkiválóbbját? A csudába már! Adam Lambert legalább gyakrabban megszólal.

– The Fox – tényleg? Oké, nem utálom (annyira) azt a dalt, de a Glee-be nagyon nem kellett. Bár, legalább nem a Nationalson adták elő.

– Apropó, Nationals: lesz még valaha? Már kíváncsi vagyok. Ohióra pedig még mindig nem.

– A zenék amúgy viszonylag rendben voltak, a Janet Jackson mash/up Jake előadásában nagyon tetszett, Blaine muppettes dalát csak hallgatni volt jó, a Pamela Landsbury Madonna feldolgozása pedig állati volt.

glee puppet 03

– Apropó, Jake. Úgy tűnik ismét visszatért az őrületes hímringyó szerephez, hm, milyen “egyedi”. Amikor Bree előadta, hogy terhes, azt hittem lekapcsolom a részt, mert nem sok kedvem lett volna egy Quinn 2.0.-féle terhességhez. Szerencsére műbalhé volt az egész, de Bree beszéde Jake felé, na az ütött. Nocsak, akkor volt még egy értékelhető része ennek a résznek.

– Ami a nézettséget illeti, 0.9-es demót hozott, és a 3 millió nézőt sem érte el, ez a mindenkori sorozatminimum. Persze, Amerikában hálaadás van, olyankor az emberek nem tévéznek, de ugyanabban az idősávban a The Crazy Ones és a Modern Family ismétlése is több embert érdekelt. Igaz, a Glee döntetlenre mérkőzött az ABC-n futó Lady Gaga muppetizével. No, ezért kellenek ezek a muppettek? (De utálom a muppeteket. Vagy puppetteket. Csak azért sem fogom javítani, ha valahol elgépeltem).

Értékelés: 2/10
Jövőhéten pedig jön a karácsonyi rész, amikor a sorozat univerzumában még mindig 2013 tavaszát írunk, ergó már megint egy olyan dalt adtak elő, ami akkor nem is létezett. Mindegy már, legyen vége a jövőheti résznek, essünk túl a szenvedésen, aztán a téli szünet után hátha minőségibb résszel tér vissza a sorozat.

glee puppet 04

1786 <- Az összes oldalletöltés 2 <- A mai adatok

11 Hozzászólások

 1. A múlt heti után, most teljesen egyetértek veled. A rész közben pasziánszoztam és facebookoztam egyszerre.
  Már a múltkor felfigyeltem Blaine változására, de nem akartam írni, azt hittem ezzel csak én vagyok így, vagy mindig is ilyen volt. De örülök, hogy másnak is feltűnt. Kedvelem én őt, de ahogy mostanában viselkedik… Olyan, mint Tina… Nem tudom, hogy miért kell az ilyen jellemváltozás.
  Kíváncsi vagyok a jövő heti részre…

 2. Annyit nem értek, hogyha a sorozat szerint még mindig 2013 tavasza van akkor hogy lesz karácsonyi rész már megint?
  Amúgy nekem sem jött be a rész annyira, főleg a puppetek, vagy mik miatt.. A Janet Jackson mash/up nagyon tetszett, a Fox is jó lett volna csak ott is rontották a képet a puppetek.

  • Zsófi elvileg – legalábbis amit az epizódismertetőből ki lehetett hámozni – a tavalyi karácsonyt látjuk újra, csak más sztorival. Elvileg lesz hozzá valami mese, hogy tavaly ezt a részt nem engedte adásba a FOX, ezért volt a Glee Actually, de idén megnézhetjük. De ezt meg nem értem. Akkor most a Glee Actually meg se történt? Vagy mi a manó? Plusz akkor hol van Brittany? Ez így sehogy sem kerek.

   • Nem olvastam az epizódismertetőt, de most már értem, köszi. :) De viszont ha ez a sztori, akkor Santana hogy kerül New Yorkba? Úgy emlékszem, hogy csak a 4. évad 13. részében ment New Yorkba, de lehet rosszul tudom. És nekem a képek meg a promo alapján úgy tűnik, mintha már ott lakna, de lehet csak látogatóban van, vagy hogy lesz?

    • Az összes rajongóban ugyanilyen sok kérdés vetült fel. Teljesen értelmetlen ez a karácsonyi rész

     Az lenne a legjobb, ha most lenne a Nationals, aztán búcsúznánk Ohiótól…

     • Hát lehet az lesz, de még nem írom le inkább előre. :)
      A Nationalst nagyon várom, és jó lenne már tényleg hagyni Ohiót..

      Amúgy péntekenként mindig az első dolgom a rész megnézése után, hogy a te kritikádat elolvassam. :) Nagyon jók, és általában egyetértek velük. :)

 3. Hát ez tényleg mindennek a legalja volt, amire a Fox tette fel a pontot. Nem csodálkozok a nézettségen sem, mert tényleg olyan lett, amit a rész megérdemelt. Mostanában még kritikát írni sincs kedvem, mert erről a minősíthetetlen vacakról nem lehet. Egyedül a Pamela Landsbury fellépése ért valamit, meg a Jake féle mash-up, onnantól meg felejtős az egész. Rég láttam már ilyen rossz részt.
  A jövő heti epizód meg abszolút nem várós.

 4. Hát számomra Blaine ott vesztette el a rajongásomat, amikor megvolt a nagy kibékulés és “lánykérés ” :( Nem értem miért kell egy boldog amerikai nyál, holott az igazi amire mindig is vártunk szerelem Finn és Rachel sajnos nem teljesedhetett ki :(:(:(:( ezért kellett volna szerintem a máshogy beli folytatás, hiszen az élet is bizonyitott :(:(:((:( aztán belehozank egy ujabb meleg karaktert Adam személyében , akkor minek, hogy most a boldog pár életében ujabb kavar legyen ??? :(:(:( sajnlom, tényleg el kéne szakadni már és végre New York-ra kellene csak koncentrálni :(:(:( sajnálom ezeke részek, és ezek a dalok… NIncs már utős poppdal????? Ami- amik rendsen továbbvihetnék a torténetet :(:(:(:( Kimerult 5 évadban, akkri inkább gyorsan egy kaszát neki, valami nyálas happy end és ennyi :(:((: MInden héten ugy vártam az ajabb és ujabb epizodod, egy évadban egy két bugyuta rész belefért, dehogy zsinorban már a nem tudom hanyadik :(:(:(:(:((:( Sajnálom :(:(:(:(

 5. Ez a rész szörnyen unalmas volt. A dalfeldolgozásokkal nem voltak bajok, de nem ütött nagyot egy szám sem. Amikor Bree kitalálta, hogy terhes, én is majdnem leállítottam, de szerencsére nem lett belőle Quinn 2. A bábok elég hülyeségek voltak, nem értem minek kellett. New Yorkban sem történt semmi izgi. Nekem amúgy nincs bajom azzal, ha Jane Lynch énekel. Én elhallgatom. Azt hiszem ennyi. Ez a rész minden volt, csak szórakoztató nem. Remélem jobbak következnek.

 6. Haha, a rész egyetlen értékelhető momentuma az volt, mikor Blaine mondja Jake-nek h lehet egy space-time riff van a próbateremben : DDD tér-idő hasadék említése Doctor Whoból és Torchwoodból :D TW-t épp most darálom : ) … hát ez tetszett.

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here