Főoldal Érdekességek Érdekességek Sebestyén Balázs – Nőgyűlölő & homofób?

Sebestyén Balázs – Nőgyűlölő & homofób?

15
Oszd meg!

Akik közelebbről ismernek engem, azok tudhatják, hogy mennyire gyűlölöm a reggeleket. Nem (feltétlenül) azért, mert fel kell kelni, sőt. Azért utálom a reggeleket, mert amikor felébredek, kimegyek a konyhába megcsinálni a teámat vagy a forró kakaómat, és legalább 10-20 percig hallgatom, amint Balázs és Vadon Jani osztják a nem létező eszüket a rádióban, alázzák a nőket és az embereket, és olyan idétlenségekről beszélnek, amik hallatán kedvem lenne eltörölni a rádiót a föld színéről. Csodálkozik még bárki is, ha reggelente morcos vagyok? Ha rajtam múlna már rég kivágtam volna a rádiót az ablakon, de egy olyan személlyel lakom együtt, akinek a rádió az élete, egész nap azt hallgatja, és a Class FM a kedvenc adója. Ez van, megszokom, vagy elköltözöm – előbb-utóbb a költözés mellett döntök majd, de (nem csak) a rettenetes, Balázsos reggelek miatt.

balazs-vadon-jani-01

Pont hallottam a héten azt a beszélgetést, amiről a héten hangos volt a média. Éppen teát csináltam, és reggelire tükör tojást, ezáltal annyi ideig tartózkodtam a konyhában, amíg Balázsék azt az undorító dolgot követték el. A téma a következő volt: egy aktvista/egyetemista srác, bizonyos Teczlár Szilárd elérte azt, hogy ezentúl a lányoknak is fizetnie kelljen a diszkóban. Balázsék ezt undorító tettnek tartják, hiszen szerintük a diszkóban a lányok jelentik a prédát, a férfiak a ragadozók, akik azért mennek bulizni, hogy levadásszák a csajokat. Balázsék értelmezésében tehát a nő az csak egy test, akit beengednek a diszkónak nevezett barlangba, ahová aztán elmennek a pénzes pasik, és a nőket, mint valamiféle árucikket megvásárolják. Már ez a fejtegetés is bicskanyitogató volt, de Balázs meg tudta még ezt fejelni egy kijelentéssel, miszerint Szilárd azért fordult az Egyenlő Bánásmódhoz, mert neki úgyis mindegy, hiszen “a srácokat szereti nem? Akkor neki úgyis mindegy”. Ahogy észrevettem, az utóbbi napok híradásait figyelve, ezt nem csak én tartom undorítónak. Utóbbi azért némi reménnyel kecsegtet.

Szörnyűnek tartom azt, hogy ma Magyarországon finoman lebuzizhatnak valakit egy rádióműsorban, nőket alázhatnak verbálisan, plusz olyan káros, romboló filmeket támogatnak állami pénzből, mint a Coming Out. Egyszerűen hihetetlen, hogy Balázs nem csak büntetlenül megúszta az egészet, hanem még bocsánatot sem kell kérnie, a Class FM pedig még csak nyilatkozni sem hajlandó a kialakult ügy kapcsán. Eközben pedig Alec Baldwinnak, a 30 Rock egykori sztárjának azért szűnt meg a jó nézettséget hozó talk showja, mert privátban, adáson kívül, a saját háza előtt ócsárolta a melegeket. Pedig Baldwin még bocsánatot is kért, meg kifejezte, hogy mennyire sajnálja. Balázs pedig még éveken – évtizedeken? -, át bármit megtehet majd. Mi lesz a következő?

Balazs 02

Most tekintsünk el egy pillanatra arról a tényről, hogy kell-e fizetni a lányoknak, vagy sem. (Bár, szerény véleményem az, ha a fiúknak fizetni kell, akkor a lányoknak is kelljen. És igen, azt is felháborítónak tartom, hogy pár meleg szórakozóhelyre a 25 év alattiaknak olcsóbb a belépés). Ennek az esetnek ami a héten történt nem feltétlenül az a lényege, hogy a lányok ingyen mehetnek-e bulizni. Itt az a lényeg, hogy egy (sajnos) népszerű magyar rádióműsorban előfordulhat az, hogy finoman buzizhatnak, a lányokról derogáló, undorító módon beszélhetnek, és mindezt megúszhatják büntetlenül, anélkül, hogy egyáltalán elnézést kérnének. Mondjuk, nem tudom mit várok Balázstól, az alábbi videó megtekintése után. Hiszen Balázst idézve a pár évvel korábbi videóból, “Ez a lány vagy kurva, vagy kurva” avagy “Kapjátok be a faszomat, ti köcsögök“, az pedig, ahogy a teltkarcsú lányt alázta, egyszerűen undorító. Úgy látom nem sokat változott ez az “ember”.

Ami engem illet, ezentúl reggelente telefonon zenét hallgatva fogok kivonulni a konyhába reggelit és teát csinálni, mert nem vagyok kíváncsi Balázsra. Az a pasi számomra ezzel megszűnt létezni, ha pedig valaha is ő lesz a magyar X-Faktor műsorvezetője, akkor azt a műsort is kaszálni fogom. Az pedig a hét legjobb híre, hogy az RTL Klub elkaszálta Balázs műsorát, a Vundersönt. Csak remélni merem, hogy ennek volt némi köze ahhoz a szörnyűséghez, amit Sebestyén Balázsék “reggeli szórakoztatás” címszó alatt véghezvittek.

Fotók: rtlklub.sajtoklub.tv/Bársony Bence

15 Hozzászólások

  • Kolosi azt is mondta, hogy eleve csak kilenc részre tervezték. Mindenesetre a gyenge nézettségi adatok fényében kétlem, hogy lenne értelme folytatni.

  • Arra kérlek, miután végighallgatod az ominózus adást, és belepörgetsz a cikkben beágyazott videóba, írj még egy hozzászólást. Szerintem akkor biztos te is másképp fogod látni a dolgokat.

   • no igen, így már más. most az adásról mondok véleményt: sztem elég jól körül lett járva és meg lett vitatva a téma, én nem veszek észre benne nők elleni dolgokat, inkább csak vitatták meg felvetették, viszont ami nagyon megragadta a figyelmem, hogy Balázs Teczlár külsejét ócsárolja “ilyen külsővel maradjon otthon” vagy hasonlót mondott. No ez rendesen betett, mert a külsejéről senki nem tehet, úgyhogy Balázs csak örüljön a szép pofijának és ne ócsároljon másokat emiatt. Az eredet téma, h a nők is fizessenek belépőt, arra azt mondom, IGEN, FIZESSEN MINDENKI EGYENJOGÚAN.
    A videóról már tudod a véleményem, tényleg nagyot csalódtam Balázsban, de annyi talán enyhítheti a bűnét, hogy ittas volt (ki tudja, ittasan én is miket mondhatnék, szerencsére még nem volt rá példa).

 1. Heteró férfiként is azt mondom, hogy ha a nők annyira epedeznek mindenben az egyenjogúságért, akkor tessék, itt egy fantasztikus ötlet: ők is fizessenek a belépőért, ne csak a férfiak. A pozitív diszkrimináció is diszkrimináció – amit maradéktalanul el kell taposni.

  Sebestyén Balázst pedig nem minősíteném. Az ő “munkásságának” és “emberségének” hitelessége minden szinten megkérdőjelezhető.

 2. ” Az ő “munkásságának” és “emberségének” hitelessége minden szinten megkérdőjelezhető.” ezzel a megjegyzéssel a legteljesebb mértékben egyet értek. Hozzátéve, hogy a humoros fiatal műsorvezetőből mára már / rég / egy nagyképű felfújt gátlástalan hólyag lett. Azt hiszem eklatáns példája annak , hogy mivé tehet embereket a “hatalom” és pénz. Csak egy dolgot felejtenek el, magas polcról nagyobbat lehet esni, és ez előbb utóbb bekövetkezik . /remélem!/

 3. ez az ember és társai egyszerüen undoritók.örülök hogy más is igy látja a helyzetet.a héten többször voltam délérelöttös és kellett hallgatnom a baromságaikat és néha egyszerüen olyan témákat vesznek elő és pörögnek rajtuk órákig hogy az már fáj..a probléma gyökere kb ottvan h balázs,jani és feri bent ülnek a rádióban havi több százezres fizetésért(plusz még az egyéb műsorok ugyhogy már milliós fizetésről is beszélhetünk) és pofáznak a magyarországon átlagemberekkel történő dolgokrol akik minimálbérét güriznek napi 12-14 órákat és értetlenkednek mert semmi fogalmuk sincs arrol hogy mi folyik ebben az országban. szinte minden mondatba amit elmondanak belevihognak mint egy fürdös k##rva..már bocsi de tényleg..
  a legjobb mikor balázs feldob egy témát amihez semmi köze vagy az életben nem történt még vele ilyen és akkor gyertek hivjatok és meséljetek már róla.mint egyik reggel hogy ” ki kapta már rajta a párját hoyg megcsalja?” hivjatok már meséljetek!…pff te paraszt nyilván veled nem történt ilyen mert akivel igen annak ez nagyon fájó és nem telfonálgat be neked hogy elmondja..bár vannak ugye elég sokan akiknek ez a hobbijuk hogy telefonálgatnak meg smseznek nekik..szánalom..
  a másik ami még nekem sok volt amikor balázs bement a mekibe wcre mert ugye ő enni oda nem jár mert ő anál nagyobb elit és a wc-ben talát egy nagy sz###rt és akkor kb 1 órán át erről sipákolt hogy ki lehetett ez?meg nő vagy férfi stb..1 órán át..lépj már tovább gyökér..
  a vundershön-re meg szavak sincsenek..ki a szar kiváncsi ezeknek a marhaságaira? förtelem

  röviden és tömören SZÉGYEN hogy ennek a 3 embernek a rádióban való üldögélésért vhogásért és az átlagember kicikizéséért fizetnek töb százezret!!!! menjenek el dolgozni 12-14 órákat akkor nem vihognának ennyit!!!!

  • Teljesen igazat adok mindenben, amit írtál. Annyival egészíteném ki, hogy Majkának másfél milliót kínált a Danibus a reggeli műsorsávért. Balázs egy fokkal – sajnos -, nagyobb valaki, szóval, naná, hogy nem érti meg az átlag ember problémáját. De hogy emellett még bunkó is legyen, az túlzás. Rákóczit azért még védeném, ő ritkán szólal meg, és nem szokott akkora szemétségeket mondani, mint a társai.

 4. A reggeli műsort nem hallgatom, de én a Bumerángot is mérhetetlenül alpárinak tartottam Borosékkal. Kb egy szint. Balázs egy nagyképű cinikus alak, de a fenti felvételek nagyon régiek és ilyet minden suhanc elkövet( senki se angyal) csak ebben az esetben felvételek készültek róla. Szörnyű a humora, a saját viccein előre mulat.
  Az egyetlen pozitívum, hogy önmagát is szokta sarazni.
  Azok akik reggel ezeket hallgatják, vevők erre a stílusra, élvezik, ha magukat vagy másokat beégethetnek. Olvastam vele egy interjút ahol kijelentette, hogy ő már mindent elért a televíziózásban. Na, kérem. Szerintem addig, amíg ő csak egy elem, egy dísz a műsorok szerkezetében, addig aligha ért el mindent.
  Nőként bár, de én is az mondom, hogy fizessen mindenki belépőt vagy senki se. Az pedig, hogy a nőket tárgyként kezelik azok hibája, akik valóban olyanok, hogy két szál cigiért és egy vodka narancsért is….vagy eleve azt nézik, hogy kin milyen márkás cucc, parfüm van milyen telefon, van e autója stb. Sajnos nagyon sok ilyen nőtársam van, élősködő típus. A normális nők rögtön beképzeltnek vannak elkönyvelve, ha nem fogadnak el ingyen italt vagy ezt azt ajándékba.

  • Szerintem az emberek egy bizonyos kor felett már nem változnak, ez a kor meg úgy a 10 év. Szerintem Balázs sem változott meg, maximum csak jobban megválogatja a szavait, de attól még ugyanúgy gondolkodik. Ez látszik abból, ahogy TEczlár külsején szórakozik, ugyanezt csinálta a beágyazott videóban is. Szóval, őszintén kétlem, hogy ma már más lenne, mint amilyen eddig volt, azaz ugyanolyan – a te szavaiddal élve -, suhanc most is, mint amekkora volt.

 5. szerintem ez az egész messze fel van fújva és közel sem az történt, hogy valakit degradálóan a nemi identitása miatt konkrétan “buzizott”. mindössze azt vetette fel, hogy biztos meleg. de ebben nem volt a világon semmi homofób felhang, nem azt mondta, hogy azért nincsen szilárdnak igaza, mert buzi. ezt szilárd a reakciójában is rendkívül demagóg módon túlozta el. és szerintem sokkal többet árt a meleg közösségnek az, hogy ha valaki említést tesz nyilvánosan valaki szexuális irányultságáról, teljesen rossz szándék nélkül, az egészet poénnak szánva (tökmindegy, hogy szar poén volt), akkor ilyen kereszteshadjárat indul ellene. pont azt kellene elérni, hogy a többségi társadalom számára ne egy ilyen megfoghatatlan, távoli, idegen, furcsa dolog legyen homoszexualitás és ezt nem sokban segíti elő, ha az embernek konkrétan rettegnie kell a következményektől, ha szóba hozza a témát. nem kellene ennyire túlérzékenynek lenni. komolyan úgy érzem, hogy ez árt a legtöbbet a homofóbia elleni küzdelemnek.

 6. ” Balázsék értelmezésében tehát a nő az csak egy test, akit beengednek a diszkónak nevezett barlangba, ahová aztán elmennek a pénzes pasik, és a nőket, mint valamiféle árucikket megvásárolják. ”

  Hát igen, de sajnos részben igaza van. Mármint szerintem benne van döntésben, amit ő mondott. Azért ingyenes vagy olcsóbb a lányoknak, hogy mágnes módjára vonzzák a pasikat. Talán ha nem lenne akkor a lányok nagy része inkább máshova menne.

  Természetesen fogalmazhatott volna kulturáltabban, nem jó hasonlattal állt elő.

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here