Főoldal Kritika és Értékelés Tévéműsorok X-Faktor 2013: Geszti taktikázott, Péterffy repült

X-Faktor 2013: Geszti taktikázott, Péterffy repült

18
Oszd meg!

Nagyon szomorú vagyok. Végre, megvolt az esély, hogy Szabó Ádám kiessen a műsorból, erre tessék… Geszti végül is olyan döntést hozott, ami magára, illetve a kategóriájára nézve előnyös: naná, hogy nem akarta a műsorban tartani Péterffy Lilit, az egyetlen női versenyzőt a két mentoráltján kívül. Rossz dolog, amikor a puszta érdek és a számítás miatt egy olyan versenyzőnek kell távozni a műsorból, aki az elmúlt hetek alatt talán a legtöbbet fejlődött, míg Szabó Ádám olyan sokszor volt bűnhamis, hogy még visszaemlékezni rá is egyenlő a terrorral. Amikor pedig visszaidézték pár másodpercben Szabó tegnapi teljesítményét, az a legrosszabb BozsekMárkos-JimmyFiaKrisztiános emlékeimet idézte fel – na ez aztán a “teljesítmény”.

Peterffy Lili

Őszintén bíztam abban, hogy végül Dórával párbajozik majd az RTL Klub kedvence, mert akkor biztosan kiesett volna. Sajnos ez nem következett be, Ádám jövőhéten is hamis lesz, Péterffy Lili pedig jövőhéten már hiányozni fog. Különösen a két frenetikus tegnapi előadása után. Nem hittem volna, hogy ennyire megkedvelem majd Lilit, de tegnap tényleg olyan jó volt… Egyszerűen nem ezt érdemelte. Különösen egy ilyen gyenge ellenféllel szemben.

Azért az este nem múlt el örömhír nélkül, a ByTheWay csont nélkül tovább jutott, ezzel a magyar X-Faktor legeredményesebb csapatává váltak. Remélhetőleg legalább a hármas döntőig eljutnak majd, és ha van némi igazság ezen a planétán, akkor Szabó Ádám sem kerüli el a sorsát, így végre távozik a műsorból.

FOTÓK: RTL KLUB / BÁRSONY BENCE

SzaboAdam

2109 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok

18 Hozzászólások

 1. jobb is lesz talán Lilinek az X Faktor nélkül. mármint azért nem akkora dicsőség műsorban maradni.. :D Szabó Ádám meg… istenem, kevés nála irritálóbb ember van.

  • Azért nem ártott volna még Lilinek pár hét, mert minél később esik ki, annál nagyobb esélye van a befutásra. Persze, van üdítő kivétel, mint Gyurcsik Tibi.

  • Teljesen egyetértek!!! Én is annyira szurkoltam, hogy Dórával párbajozzon az Ádám, mert akkor tutira kiesett volna, Dórát nagyon szeretem egyébként:) És igen Ádámnak már volt lehetősége befutni, nem is értem miért kellett ide betuszkolni…Lilit én is szívesebben hallgattam volna, amiket Geszti elmondott pont, hogy Ádámra illettek… ő erőlködik hétről hétre és semmi érzelem nincs mögötte…. Most is lehetne az, hogy visszalép valaki és Lili visszajön:)

 2. Nagyon sajnálom, hogy Lili esett ki. Sokkal jobb volt tegnap is és ma is Ádámnál. Ez a párbajdal az eddigi legjobb párbajdal volt idén.
  Így hogy mondod tényleg taktikázhatott Geszti.. elég szemét húzás. Mindegy így megvan a jövő heti biztos kieső.
  Most már csak Tündével szimpatizálok, remélem ő nyeri meg az évadot.

  • Geszti mindig taktikázik, ezt érdemes lesz megfigyelni a közeljövő adásaiban is. Igazából ő az, aki a mentori szerepet a lehető legundorítóbb, mégis, a legcélravezetőbb oldalról fogja meg. Kétségkívül profi – kérdés az, hogy a professzionalizmus és a “jó mentor” közé egyenlőségjelenet kell-e tenni.

 3. Tibi remélem nem bántalak, meg, nem igazán értek a kritikáddal, egyet. Megmondom azt is miért, mert te egyszerűen hetek óta utálod Ádámot, ezért minden rosszat szinte leírsz róla, amivel eléggé befolyásolod az olvasókat, igen Lili fejlődött, de azért szerintem messze van még az Ádámtól… Nem azt mondom, hogy Ádám nyerje meg az X-Faktort, mert én Krasznai-nak meg a ByTheWay-nek szurkolok, de azért elkell ismerni, hogy Ádám igen is jó, még ha utálod is… és azért nem volt hamis, tud az a fiú énekelni, csak szerintem nem igazán kap jó számokat, amik illenének a személyiségének.

  • Dehogyis bántasz meg ezzel. Ha te így érzed, akkor miért kellene megharagudnom? Valamilyen szinten biztos igazad van, mert kétségkívül nem szimpatikus az utóbbi hetekben az Ádám.

   Ami viszont a hamisságot illeti, én nagyon annak hallom őt, különösen ha lecsukom a szemem, és csak hallgatom. Az pedig egyértelmű, hogy Ádám világszínvonalú tud lenni… ha harmónikázik.

  • Ádámnak valóban kicsit biztosabb hangja van mint Lilinek, de hogy érzelmeket nem tud közvetíteni az is biztos. Most is egész korrektül előadta a párbajdalt (azért a magas résznél elég hamis volt) de Lili előadása sokkal meghatóbb volt, több érzelem volt benne, jobban berántott. Ádámnak az a baja hogy a dalok eléneklésén kívül nem tesz hozzá semmi pluszt.
   Ja és még annyi hogy Ádám tegnap nagyon nagyon rossz volt, valami pörgősebb szám jobban állna neki. Lili sokkal többet fejlődött (volt is hova) és túllépett Ádámon, aki kb ugyanolyan – sokszor rosszabb – mint a válogatón, ami a legjobb előadása volt.

 4. Azt gondolom, hogy az X-faktoros posztjaid lassacskán két végletet tükröznek: Ádám pocsék, a ByTheWay pedig szuper és különleges.

  Beszélgettünk itt szubjektív és objektív fogalmakról, de az utóbbi hetekben produkált írásaid arra engednek következtetni, hogy felettébb elfogult vagy a kedvencekkel. A ByTheWay nem üti meg azt a színvonalat, amelyről írsz – az első három adásban hozták a tutit, utána egyre lejjebb és lejjebb süllyednek. Az pedig, hogy minden idők legjobb fiú csapata lettek az X-faktor történetében egy kissé vicces annak tekintetében, hogy hivatalosan már kiestek egyszer, nem hiszem, hogy bárki is elismeri az eredményüket ebben a tekintetben. Szerencséjük volt Bozsekkel és ennyi – az X-faktor legsikeresebb csapata, aki kiesés nélkül jutott a hatodik helyig a Rocktenors. Pont.

  Amúgy meg felettébb érdekes, hogy RTL kedvencének hívod Ádámot, mert szerintem ha valamelyik produkció az RTL kedvence az a BTW – képesek voltak visszahívni a kiesett csapatot a tinilányok voksaiért, mint sem tartottak volna egy karácsonyi különkiadást az összes versenyzőkkel. Bunda.

  Péterffy Lili pedig legjobb esetben is elfogadható és prezentálható volt szombat este, s bár teljesítménye alapján én is Ádám küldtem volna haza, egyértelműen Alföldi “gyereke” volt a leggyengébb láncszem a csapatban.

  Ennyit szerettem volna, fura is lenne egy olyan világban élni, ahol megegyeznek a vélemények… :D

  • Ha egyszer Ádám hamis, erőlködik, és a végeredmény mégis lutri, a BTW pedig olyan különleges dolgokat csinál, mint az R-GO dallal, akkor nem tudok másik végletben élni. Amíg Márk versenyben volt, és Jimmy fia Krisztián színvonalon pörgött, addig őt írtam másik végletnek. Sőt, volt olyan hét is, amikor Tündét tartottam a legjobban. Abban viszont egyetértek, hogy a BTW-felé elfogult vagyok.

   Azért azt ne felejtsük el, hogy az X-Faktor egy licenc műsor, egy vaskos szabálykönyvvel, amit alkalmazniuk kell a kreátoroknak. A szabályok pedig feketén-fehéren leírják, ha valaki visszalép, a legutóbbi kieső jön vissza. Így volt ez a külföldi Faktorokban is, és totál érthető az, ha a magyarban is így csinálták. Szóval, ez minden, csak nem bundahelyzet. Az pedig elég nyilvánvaló, hogy Szabó Ádámra mekkora léptékben épít az RTL már a kezdetektől fogva, hiszen Krasznai pornós, Bozsek Barátok köztös múltja mellett Szabó Ádámot nyomatták a legjobban, például a táncos-barátnőjével.

   Lili pedig különösen szombat este azt hozta, amit tudott: két pörgős, táncolós, jó színpadi produkciót. Nem énekelt úgy, mint Krasznai, mert nincs akkora hangja. Ellenben megcsinálta a showt, míg Szabó Ádám nem tudja hol a helye, és folyton túl akarja énekelni saját magát, aminek hamisság lesz a vége. EGy előadó találja meg a saját útját, ismerje meg a saját határait, és ne akarjon túllépni saját magán. Lilinek ezt sikerült megtanulnia pár hét alatt, Ádámnak meg soha nem fog menni.

  • Lili egy végtelenül gyönyörű, színpad-kompatibilis fiatal leányzó, de nem egy showgirl. Ráadásul Alföldi elnyomta a drámai énjét, amelyet a mentorházban, vagy az első és harmadik adásban láttunk tőle – egy ugrabugráló cicababát csinált belőle, aki még Csobot Adél hasonmásnak sem jó, ezért esett ki.

   Ádám egyik héten nagyon jó, a másik héten harmatgyenge, összességében jelenleg ő a mezőny legirritálóbb és leggyengébb figurája.

   Értem, amit a licencszerződésről írsz, én magával a szabállyal sem értek egyet. Ha valaki kiesik, maradjon ebbe a státuszban.

 5. Nem akartam hozzászólni a dologhoz, mert hiszen minek, a szavam nem sokat ér, de véleményem azért nekem is van.:) Én már régóta azt gondolom, hogy a nőknek alapból nincs sok esélye ennél a csatornánál, legfeljebb a második helyig juthatnak el az ilyen és ehhez hasonló műsorokban, ami nem is baj. Nyilván a legtöbb néző és szavazó nő, és a nők a férfiakat látják szívesebben a színpadon, gondolom ezt én. Éppen ezért az a tippem, hogy ezt a szériát sem fogja egy nő megnyerni.
  A hétvégi adásokról pedig: Lili engem már régóta irritált, egyszerűen nem szeretem a hangját. A három előadásából kettőt hallottam, és mindkétszer egy számomra kedves dalt énekelt. Először ugye a Something New-t, ami véleményem szerint vérszegény volt, a koreográfia, és a zene teljesen elnyomta a lány hangját; és a párbajdal, ami egy Cascada szám volt. Na, itt már éreztem valamit, és ha végig ilyen dalokat kapott volna, talán bent marad. De Geszti is mondta egyszer, hogy nem elég ide egy kis popsirázás.
  Ádám sem a kedvencem. Én sem értem, mit keres itt, mert szinte mindig hamisan énekel, viszont a párbajdala nagyon tetszett. Sikerült meggyőznie arról, hogy helye van még itt, hátha tudna fejlődni.
  És végül a BTW: szerettem őket kezdetben, elismerem, hogy valamilyen szinten jó az, amit csinálnak, de páran elfogultak velük szemben. Ahogy az előttem szóló is kifejtette, nem ütik meg azt a szintet, ami szükséges lenne.
  Miért nem lehet itt is úgy csinálni, mint Az ének iskolájában? Hetekig nem esett ki senki, csak mindig volt egy osztályelső, és valóban tudtak fejlődni a versenyzők.
  Remélem, Lili kiesése után Alföldi összeszedi magát, és nem lesz olyan csöpögős. Rossz volt nézni.

  • Az én – avagy más -, szava sem ér többet, vagy kevesebbet, mint a tiéd. Az pedig király dolog, ha elmondod a véleményed :)

   Szerintem most először nyerhet egy nő, mert nem nagyon tudok elképzelni olyan párbajszituációt, ahol Tünde és Dóra ellen bárkit kiejtenének, ergó szerintem esélytelen az, hogy kiessenek. Három hét múlva meglátjuk :)

   Ami az Ének iskolája ötletet illeti, nekem is tetszene, bár, a Fat Phoenixet és Bozsek Márkot 12 hétig hallgatni, hááát :D Mindenesetre az X-Faktor egy licenc műsor, szabálykönyvvel, ergó nem is tehetnek mást, minthogy követik a szabályokat.

 6. Szabó Ádám tényleg gyenge volt szombaton, így megérdemelte a párbajt, de Lili nem! Inkább Dórának kellett volna, mivel a szombati dalai olyan semmilyenek voltak :/
  Szerintem Ádámnál az a baj, hogy énektanárnál tanult énekelni, ahol “beleverték” a technikát, hogy “hideg vérrel” énekeljen, és Gabi hiába próbálja ezt lerombolni, nehezen megy neki. Ha hangszerrel van, akkor jobban tudja közvetíteni az érzéseket, mivel régóta csinálja azt, és abba beleadja szívét-lelkét. És nincs rossz hangja “Ádi Úrnak”, jobb mint Csordás “ordítozzunk bele rockosan a mikrofonba” Ákosnak. :D
  A BTW tényleg jó volt szombaton, én is remélem, hogy bejutnak a TOP3-ba, mert ők olyan “amerikai fiúcsapat”. :)
  Amúgy az extra produkciónál csak nekem volt olyan WTF? érzésem, mármint a beharangozó klipben próbálták eladni az énekesnőt, hogy milyen sikeres, meg minden – megjegyzem, hogy ez nem sikerült -, illetve Lilu mondta, hogy látványos produkció lesz, de ez az egész “vizes-halas” történet szerintem haláli béna volt, arról nem is beszélve, hogy ilyen rossz playback előadást ritkán lehet látni.

  • Teljesen egyetértek, leginkább azzal a résszel, amit az énektanárról írtál.

   Ami az extra produkciót illeti, passz. Nem szoktam különösebben figyelni, csak ha olyan zenekart hívnak meg, akiket ismerek/szeretek. Amikor a csaj énekelt, akkor én már neteztem :)

 7. Pedig,pont akkor amikor Lili annyira jó lett és tényleg sokat fejlődött,Szabó Ádám meg nem csak hogy hamis de még beképzelt is.Én nálam Krasznai Tünde és ByTheWay a favorit.

 8. Szabó Ádám szinte lemészárolta a párbajban a kedvenc magyar dalomat. :( Egyértelműen helytelen döntés volt az ő továbbjutása.

 9. Nekem mindegy lett volna hogy ki esik ki se egyik se a kedvencem. Nagyon jó hogy a By the way lett az X-faktor magyar történetének eddigi legjobb csapata remélem a top 3-ig eljutnak. Az extra produkció nekem tetszett.

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here