Kereszt a szekrényben: vadiúj LMBT könyv magyarul

  3
  Oszd meg!

  kereszt-a-szekrenybenNovember 30-án jelenik meg a Könyvmolyképző Kiadó gondozásában a “Kereszt a szekrényben” című regény, ami a kiadó második könyve a Szivárvány-kör sorozatban, ahol ugye LMBT témájú könyvek jelennek majd meg. Tudjátok jól, én nagyon örülök a Szivárvány-körnek, sőt, nemsokára magyar szerzőket is köszönthet, hiszen Róbert Katalin regénye, a “Szívből, színből, igazán” illetve a saját e-könyvem, “A gyilkos áldozat” is a Szivárvány-körben debütál, legkésőbb jövő ősszel.

  Ami pedig a Kereszt a szekrényben-t illeti: kíváncsi vagyok, de valahogy nem érzem azt, hogy nekem ezt a könyvet látatlanban meg kellene vennem, az Ethan & Carternél viszont így volt. Szomorúan írom ezt le, hiszen mégiscsak LMBT könyv, de igazából a fülszöveg elolvasása után meg az látszik, hogy valahol nem is az. Főhősünk ugyanis melegnek adja ki magát, és ahogy a cím is utal rá, a vallás nagy szerepet kap a regényben, és ez az, ami elriaszt. Ami a borítót illeti, az Ethan & Carteré sokkal figyelemfelkeltőbb lett, a cím grafikája nagyon tetszik, az érsek ajánlója láttán viszont viszolygás fog el. (No igen, én meg az egyház…)

  Összességében tehát annyit tudok elmondani, hogy kíváncsi vagyok erre a regényre, és amint tudok beleolvasok – akár a könyvesboltban is -, ha pedig tetszik, akkor természetesen megveszem, mert támogatni akarom a Szivárvány-kört. Viszont, nem tudom eltitkolni azon érzéseimet sem, miszerint egyelőre nem szavazok túl nagy bizalmat ennek a történetnek. Addig is íme, a fülszöveg, illetve a szerző, Timoty Kurek videója.

  Timothy Kurek a nasville-i Bibliaövezet egyik szigorú, konzervatív, keresztény gyülekeztében nevelkedett, és korán megtanulta az elkülönülés evangéliumát. De Timothy útját egy szülei által kitagadott, leszbikus lány képében hamarosan keresztezi a világ. Timothyn zavarodottság lesz úrra, vallásos neveltetésével kapcsolatban kételyek és kérdések kínozzák. Timothy rádöbben, hogy csak akkor érezhet együtt a lánnyal, és értheti meg fájdalmát, ha azoknak az embereknek a cipőjébe bújik, akikről azt tanították neki, messziről kerülje őket… Elhatározza, hogy melegnek adja ki magát ország-világ előtt, hogy megtapasztalja, milyen hatással van a melegség bélyege az életére. A Black Like Me hagyományait követő Kereszt a szekrényben egy történet emberekről, hitről, és egy férfi megbotránkoztató kísérletéről, aki Jézust keresi a peremen.
  Tervezett megjelenés: 2013 november 30 | Kereskedelmi ára: 2.999 ft (online rendelésnél van rá kedvezmény is)

  SZÓLJ HOZZÁ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here