regi-banner Menu


A legcukibb: Violetta, a Disney sorozata

Amikor elkezdődött a Violetta című sorozat, eszem ágában sem volt belenézni. Rég kinőttem már az ehhez hasonló cukormázas, felszínes sorozatokból. Aztán a premier másnapján folyamatosan jöttek a pozitív vélemények, a youtubeon belehallgattam egy-két dalba, onnantól pedig nem volt megállás. Úgy voltam vele, megnézek egy részt, az nem árt. Utána rögtön jött is a következő, igaz, ez még a múlt héten volt. Viszont, naprakész vagyok a sorozatból. Nem örülök ám neki, mert annyira jobb, minőségibb sorozat van, amire időt kell még szakítanom… Védelmemre szóljon (ha mondhatom ezt), a Violetta lett a krumplipucolós-reggelizős-ebédelős-vacsorázós műsorom. A krumplipucolást amúgy kéretik szó szerint érteni, mert ha főzök, akkor mindig valamit nézek pucolás közben – akkor is, ha gombát pucolok. Eddig amúgy a Hal a tortán volt ez a típusú műsorom, de azt hiszem cserélni leszek kénytelen :)

Violetta foto 02 Ludmilla

Félreértés ne essék, a Violetta minden, csak nem minőségi sorozat, történetmesélési szempontból legalábbis semmiképpen sem kiemelkedő. Olyan dolgokon tudnak agyalni, és problémákat kreálni belőle, amiket egyetlen beszélgetéssel meg lehetne oldani. Értsd: titkolóznak, holott tök butaság, de mégis, azon aggódnak az epizódok nagy hányadában, hogy majd jól lebuknak, és akkor mi lesz… Akkor mégis mit csípek én ebben a sorozatban? Hát azt, hogy annyira CUKI. Így, nagybetűkkel. Stílusában leginkább a Csacska angyalra emlékeztet, azt pedig tinikoromban nagyon szerettemt. Talán éppen emiatt, de olyan nosztalgikus érzés fog el, és ez valahogy tetszik.

Violetta foto 01

A karakterek oltáriak. Persze papírmasé alapon működnek, de valahogy ez sem zavar, hiszen olyan szerethető az összes. Legjobban Jade-et kedvelem, az ő beszólásain röhögök a legjobban. Csípem az ostoba karaktereket, vagyis azokat, akik még pont annyira butácskák, hogy jóízűen tudok nevetni rajtuk, de nem érzem “sértve” magam a béna poénokon. Egyelőre Jade-nél jól lavíroznak, és ez dícsérendő, mert könnyű átesni a ló másik oldalára. Ludmilla még haláli egy karakter, a “Nélküled kevésbé vagyok tökéletes“-típusú bocsánatkérés a legjobb barátnőtől pedig valami hihetetlen volt, ahogy a “Ludmilla el“-típusú távozások is mindig mosolyra fakasztanak. Ami Violettát illeti, aranyos a kiscsaj, és valahogy nem tudok nem drukkolni neki. Thomassal meg annyira passzolnak, és olyan cukik együtt, szóval, remélem mielőbb összejönnek.

Violetta foto 03 Thomas

A Violetta legnagyobb titka és szerethetőségi faktora a király zene. Oké, itt nincs zenei orgazmus, leginkább a mai divatos, trendi popzenei alapokra épülő originál dalokat nyomatják, de nekem ezzel nincs is bajom. A hangszerelés dallamos, ritmusos és fülbemászó, a színészek pedig jól énekelnek. Az ilyen táncos-zenés sorozatok mindig is bejöttek nekem, de szerencsére a Violetta esetében mindez párosul a jó karakterekkel, és egy valamilyen szinten szerethető alaptörténettel. Akár még azt is hajlandó vagyok elnézni, hogy egy 16 éves lány nem tud az anyjáról semmit – még azt se, hogy sztár volt -, meg olyan butaságokat is, miszerint egy 16 éves srácot dolgoztatnak egész nap, amikor az még Argentínában is tanköteles. A sorozat hiteltelen dolgain is képes vagyok átnézni, és mindezt azért, mert annyira cuki az egész. Leginkább persze Diego Ramos (vagyis Violetta apukája) :)

Violetta foto 04 german

Természetesen ismerem magam, a cukiság hosszútávon nem lesz elég. Legutóbb hasonló “nézem, de tudom, hogy nem jó” feeling a Szerelmes Anna esetében kapott el, amit aztán harminc rész után abba is hagytam. Fogalmam sincs arról, hogy a Violettát mikor fogom kaszálni, de magamat ismerve 160 epizódot biztosan nem fogok végig nézni. Még akkor sem, ha aranyos az egész, szimpatikusak a szereplők, gyakran felnevetek, a dalokat pedig egyenesen imádom… Ő, mit is mondtam az előbb? Perpillanat annyit mondok inkább, Violetta Rulz :)

Violetta foto 05

17668 <- Az összes oldalletöltés 4 <- A mai adatok
Címkék:
Elôzô cikk: Következô cikk:
« »
64 Comments

Kíváncsi vagyok a véleményedre, szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Copyright Media-Addict.hu (c) 2008 - 2016 Minden jog fenntartva! | E-mail & Facebook | Látogatók: Online | Adatok