A legcukibb: Violetta, a Disney sorozata

Amikor elkezdődött a Violetta című sorozat, eszem ágában sem volt belenézni. Rég kinőttem már az ehhez hasonló cukormázas, felszínes sorozatokból. Aztán a premier másnapján folyamatosan jöttek a pozitív vélemények, a youtubeon belehallgattam egy-két dalba, onnantól pedig nem volt megállás. Úgy voltam vele, megnézek egy részt, az nem árt. Utána rögtön jött is a következő, igaz, ez még a múlt héten volt. Viszont, naprakész vagyok a sorozatból. Nem örülök ám neki, mert annyira jobb, minőségibb sorozat van, amire időt kell még szakítanom… Védelmemre szóljon (ha mondhatom ezt), a Violetta lett a krumplipucolós-reggelizős-ebédelős-vacsorázós műsorom. A krumplipucolást amúgy kéretik szó szerint érteni, mert ha főzök, akkor mindig valamit nézek pucolás közben – akkor is, ha gombát pucolok. Eddig amúgy a Hal a tortán volt ez a típusú műsorom, de azt hiszem cserélni leszek kénytelen :)

Violetta foto 02 Ludmilla

Félreértés ne essék, a Violetta minden, csak nem minőségi sorozat, történetmesélési szempontból legalábbis semmiképpen sem kiemelkedő. Olyan dolgokon tudnak agyalni, és problémákat kreálni belőle, amiket egyetlen beszélgetéssel meg lehetne oldani. Értsd: titkolóznak, holott tök butaság, de mégis, azon aggódnak az epizódok nagy hányadában, hogy majd jól lebuknak, és akkor mi lesz… Akkor mégis mit csípek én ebben a sorozatban? Hát azt, hogy annyira CUKI. Így, nagybetűkkel. Stílusában leginkább a Csacska angyalra emlékeztet, azt pedig tinikoromban nagyon szerettemt. Talán éppen emiatt, de olyan nosztalgikus érzés fog el, és ez valahogy tetszik.

Violetta foto 01

A karakterek oltáriak. Persze papírmasé alapon működnek, de valahogy ez sem zavar, hiszen olyan szerethető az összes. Legjobban Jade-et kedvelem, az ő beszólásain röhögök a legjobban. Csípem az ostoba karaktereket, vagyis azokat, akik még pont annyira butácskák, hogy jóízűen tudok nevetni rajtuk, de nem érzem “sértve” magam a béna poénokon. Egyelőre Jade-nél jól lavíroznak, és ez dícsérendő, mert könnyű átesni a ló másik oldalára. Ludmilla még haláli egy karakter, a “Nélküled kevésbé vagyok tökéletes“-típusú bocsánatkérés a legjobb barátnőtől pedig valami hihetetlen volt, ahogy a “Ludmilla el“-típusú távozások is mindig mosolyra fakasztanak. Ami Violettát illeti, aranyos a kiscsaj, és valahogy nem tudok nem drukkolni neki. Thomassal meg annyira passzolnak, és olyan cukik együtt, szóval, remélem mielőbb összejönnek.

Violetta foto 03 Thomas

A Violetta legnagyobb titka és szerethetőségi faktora a király zene. Oké, itt nincs zenei orgazmus, leginkább a mai divatos, trendi popzenei alapokra épülő originál dalokat nyomatják, de nekem ezzel nincs is bajom. A hangszerelés dallamos, ritmusos és fülbemászó, a színészek pedig jól énekelnek. Az ilyen táncos-zenés sorozatok mindig is bejöttek nekem, de szerencsére a Violetta esetében mindez párosul a jó karakterekkel, és egy valamilyen szinten szerethető alaptörténettel. Akár még azt is hajlandó vagyok elnézni, hogy egy 16 éves lány nem tud az anyjáról semmit – még azt se, hogy sztár volt -, meg olyan butaságokat is, miszerint egy 16 éves srácot dolgoztatnak egész nap, amikor az még Argentínában is tanköteles. A sorozat hiteltelen dolgain is képes vagyok átnézni, és mindezt azért, mert annyira cuki az egész. Leginkább persze Diego Ramos (vagyis Violetta apukája) :)

Violetta foto 04 german

Természetesen ismerem magam, a cukiság hosszútávon nem lesz elég. Legutóbb hasonló “nézem, de tudom, hogy nem jó” feeling a Szerelmes Anna esetében kapott el, amit aztán harminc rész után abba is hagytam. Fogalmam sincs arról, hogy a Violettát mikor fogom kaszálni, de magamat ismerve 160 epizódot biztosan nem fogok végig nézni. Még akkor sem, ha aranyos az egész, szimpatikusak a szereplők, gyakran felnevetek, a dalokat pedig egyenesen imádom… Ő, mit is mondtam az előbb? Perpillanat annyit mondok inkább, Violetta Rulz :)

Violetta foto 05

2617 <- A cikken ennyien olvasták| Mérés kezdete: 2014/06/19 17 <- A mai adatok

Cikkajánló - Avagy érdekes, kreatív és szórakoztató cikkek. Nekem tetszettek.
h07Szívdöglesztô Arnold fia h02Képtelen sztárpárok h03Tarolt a Majmok bolygója
h04Repcsik kritika h05Förtelmes fônökök 2. h06Brangelina új filmben!
h01Harcosok Klubja 2. h08Charlie Sheen új botránya h09J.Lo nevét viseli egy állatfaj
h10édi az új Maugli h11Utálatos színészek h12A Titanic 20 GIF-ben
Tags:
57 Comments

Add a Comment

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

x01 x02 x03 x04


Admin: Tibi @ e-mail | Nyitás: 2008.02.14 | Host:WebHostIcon & Web-Server.Hu | Látogatók: Online | Adatok