Glee 5×04 – A Katy or A Gaga

  13
  Oszd meg!

  A kényszerpihenő után visszatért a Glee, méghozzá egy igencsak “Glee-s” epizóddal. Utóbbit úgy értem, hogy akadtak benne nagyon felháborító dolgok, de mégis, az összkép király volt, a poénok ütöttek rendesen, megvolt a tanító jellege, a dalokat pedig egyenesen imádtam. Mindent egybevetve tehát nekem nagyon tetszett ez a visszatérés. Bemutatkozott Adam Lambert énekes is, méghozzá egy tök jó karakterrel, a Marry The Night eléneklése pedig tök jóra sikerült. Tetszett ám az a probléma, amit Starchild kapcsán felvetettek, és jó volt Kurt lelkének egy újabb szeletére is rápillantani. (Szegényke féltékenykedett). A kép alatt spoileresen folytatom, de előtte elharsogom: még mindig érdemes Glee-t nézni.

  Adam Lambert Glee

  Tehát, a szokásos Glee-féle “bumm”: Kurt bandát alapít. Korábban szó sem volt róla, fel sem vetült a karakterben hasonló, szóval ez elég hirtelen jött. Ahogy fent írtam, Starchild jó karakternek tűnik, Demi Lovato bevonásáért egyre jobban vigyorgok, a New Yorki szállal pedig semmi problémám nincs. Azért pedig külön jár a pacsi, hogy Finn említést kapott. Nagyon remélem nem felejtik majd el a karaktert, Murphy legalábbis ezt ígérte. Az viszont meglepett, hogy Rachel még mindig pincérnőként dolgozik, amikor már folyik a Funny Girl gyakorlása a Broadwayn. Oké, nem vagyok annyira jártas a színház világában, de az én szememben a kettő üti egymást, mármint, a pincérnősködés és a Broadway. De ez tényleg csak egy apró kukacoskodás, hisz’ New York tökéletes. Remélem azután is az lesz, ha tényleg odaköltözik a sorozat, méghozzá végleg.

  Chord Overstreet Shirtless Glee

  Ó, Ohio… Ezen a héten Lady Gaga és Katy Perry “szellemisége” csapott össze, ami remek dalokat eredményezett. A Roar különösen erős volt, koreográfiában aztán pláne, a Wide Awake akusztikus verziója pedig mesteri volt. Az Applause c. Gaga-dalt most hallottam először, és nem volt rossz, szóval talán beszerzem Gaga új albumát is. A legjobb dolog, ami Ohióban történt, az a srácok felsőteste volt. Murphy erősen gyúr a szemet gyönyörködtető felsőtestekre, a Glee-srácokon pedig aztán lehet gyönyörködni, szóval már csak emiatt is ütősek voltak az előadások. Ami a felvetett problémákat illeti, Sam és a nővérke továbbra is aranyosak, a Marley-Jake páros viszont annyira nem érdekel. Szegénykék már tavaly is untattak, és úgy érzem ez idén sem lesz másképp, bár, jövőhéten Marley Wrecking Ball-t énekel, és még a gömbre is ráül. Mi lesz itt?

  Roar Glee

  Az epizód egyik felháborítóbb részét azonban Will követte el. Nem tetszik az, ahogy a saját eszményeivel száll szembe, hiszen folyton azt hirdeti, mindenki legyen önmaga, mert az úgy jó. Erre felfüggesztette Marleyt azért, mert nem volt hajlandó egy, a testét alig takaró cuccban a színpadra állni. Abba meg jobb ha nem is gondolok bele, hogy Marley csak 16 éves… Az is fura volt, amint panaszkodtak, az a másik suli dollár-tízezreket költ el a koreográfiára. No és melyik az a Glee-rész, amelyikben nincs valami több ezer dollárosnak kinéző díszlet? Szóval, számomra Ohio továbbra sem nyújtja azt az élményt, mint New York, éppen ezért bízom nagyon a költözésben amint elballagnak a srácok.

  Értékelés: 7/10
  A dalok nagyon bejöttek, a storyline sem volt rossz, csak akadtak benne azért balgaságok. Mindent egybevéve ez egy egész jó rész volt, csak ne mondana oly’ gyakran ellent önmagának a sorozat. A jövőheti részt pedig kíváncsian várom.

  Applause Glee

  SZÓLJ HOZZÁ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here