Főoldal Kritika és Értékelés Epizódkritika Glee 5×04 – A Katy or A Gaga

Glee 5×04 – A Katy or A Gaga

13
Oszd meg!

A kényszerpihenő után visszatért a Glee, méghozzá egy igencsak “Glee-s” epizóddal. Utóbbit úgy értem, hogy akadtak benne nagyon felháborító dolgok, de mégis, az összkép király volt, a poénok ütöttek rendesen, megvolt a tanító jellege, a dalokat pedig egyenesen imádtam. Mindent egybevetve tehát nekem nagyon tetszett ez a visszatérés. Bemutatkozott Adam Lambert énekes is, méghozzá egy tök jó karakterrel, a Marry The Night eléneklése pedig tök jóra sikerült. Tetszett ám az a probléma, amit Starchild kapcsán felvetettek, és jó volt Kurt lelkének egy újabb szeletére is rápillantani. (Szegényke féltékenykedett). A kép alatt spoileresen folytatom, de előtte elharsogom: még mindig érdemes Glee-t nézni.

Adam Lambert Glee

Tehát, a szokásos Glee-féle “bumm”: Kurt bandát alapít. Korábban szó sem volt róla, fel sem vetült a karakterben hasonló, szóval ez elég hirtelen jött. Ahogy fent írtam, Starchild jó karakternek tűnik, Demi Lovato bevonásáért egyre jobban vigyorgok, a New Yorki szállal pedig semmi problémám nincs. Azért pedig külön jár a pacsi, hogy Finn említést kapott. Nagyon remélem nem felejtik majd el a karaktert, Murphy legalábbis ezt ígérte. Az viszont meglepett, hogy Rachel még mindig pincérnőként dolgozik, amikor már folyik a Funny Girl gyakorlása a Broadwayn. Oké, nem vagyok annyira jártas a színház világában, de az én szememben a kettő üti egymást, mármint, a pincérnősködés és a Broadway. De ez tényleg csak egy apró kukacoskodás, hisz’ New York tökéletes. Remélem azután is az lesz, ha tényleg odaköltözik a sorozat, méghozzá végleg.

Chord Overstreet Shirtless Glee

Ó, Ohio… Ezen a héten Lady Gaga és Katy Perry “szellemisége” csapott össze, ami remek dalokat eredményezett. A Roar különösen erős volt, koreográfiában aztán pláne, a Wide Awake akusztikus verziója pedig mesteri volt. Az Applause c. Gaga-dalt most hallottam először, és nem volt rossz, szóval talán beszerzem Gaga új albumát is. A legjobb dolog, ami Ohióban történt, az a srácok felsőteste volt. Murphy erősen gyúr a szemet gyönyörködtető felsőtestekre, a Glee-srácokon pedig aztán lehet gyönyörködni, szóval már csak emiatt is ütősek voltak az előadások. Ami a felvetett problémákat illeti, Sam és a nővérke továbbra is aranyosak, a Marley-Jake páros viszont annyira nem érdekel. Szegénykék már tavaly is untattak, és úgy érzem ez idén sem lesz másképp, bár, jövőhéten Marley Wrecking Ball-t énekel, és még a gömbre is ráül. Mi lesz itt?

Roar Glee

Az epizód egyik felháborítóbb részét azonban Will követte el. Nem tetszik az, ahogy a saját eszményeivel száll szembe, hiszen folyton azt hirdeti, mindenki legyen önmaga, mert az úgy jó. Erre felfüggesztette Marleyt azért, mert nem volt hajlandó egy, a testét alig takaró cuccban a színpadra állni. Abba meg jobb ha nem is gondolok bele, hogy Marley csak 16 éves… Az is fura volt, amint panaszkodtak, az a másik suli dollár-tízezreket költ el a koreográfiára. No és melyik az a Glee-rész, amelyikben nincs valami több ezer dollárosnak kinéző díszlet? Szóval, számomra Ohio továbbra sem nyújtja azt az élményt, mint New York, éppen ezért bízom nagyon a költözésben amint elballagnak a srácok.

Értékelés: 7/10
A dalok nagyon bejöttek, a storyline sem volt rossz, csak akadtak benne azért balgaságok. Mindent egybevéve ez egy egész jó rész volt, csak ne mondana oly’ gyakran ellent önmagának a sorozat. A jövőheti részt pedig kíváncsian várom.

Applause Glee

13 Hozzászólások

  • Hehe, látszik, hogy nem vagyok egy Katy Perry rajongó sem :) (Bár szeretem a dalait)

   Köszi, javítva.

 1. Részben egyetértek a véleményeddel. A dalok és az előadásaik nagyok jók voltak, a fiúk felsőtesteit meg nyálcsorgatva bámultam. (ebből repeta lesz, úgy érzem :) )
  Adam és Demi szereplését még mindig remek ötletnek tartom.
  Kitty hangja csodaszép, a Wide Awake-ben tündökölt, simán kaphatna több szólót.
  Viszont, nekem nem szimpatikus az a nővérlány, nem hiányzott ő ide.
  Szegény Tina már szintén kezd idegesítő lenni a szememben, pedig tavaly még csápoltam érte, h kijár neki a figyelem. Ha így haladnak, inkább ne.
  Marley-Jake. Már előre sejtettem, hogy mi lesz a kapcsolatukból, és a Wrecking Ball megerősített benne. Sajnálom is meg nem is. Lehetett volna több pluszt kihozni belőlük, de az tény, hogy nem egy Finchel páros.
  Nagyon kíváncsi leszek erre a NYC átköltöztetésre, és hogy miképp fogják megoldani Ohio “kiiktatását”.
  Nem tudom, hogy mennyire “morbid” ezt kérdezni, de van rá esély, hogy Mr. Murphy valaha nyilvánosságra hozza, hogy milyen történetvezetést szánt a Glee-nek még Cory halála előtt? Mert olvastam, hogy ugye, ő már előre tudta, hogy hogyan fog végződni a sorozat, és én kíváncsi lennék rá, hogy mi is volt az ötlete. Szerintem nem csak engem érdekelne.

  • Murphy tervét elmondta Rachel az 5×03-ban. Rachel sikereket ér el a Broadwayen, szerepel egy Woody Allen filmbe, aztán hazamegy, ahol Finn a Glee Club tanára lesz, és boldogan élnek, amíg… Én legalábbis úgy tudom ez volt Murphy nagy terve.

   Tényleg, a Marley-Jake kapcsolat “lerombolása” is olyan gyors volt nekem, mert eddig csak nyáladzottak. Ezt elfelejtettem beleírni a kritikába.

   • Lehetséges. Én angolul néztem, felirat nélkül a 3. részt, és egy két rész nem volt tiszta, még egyszer meg nem hinném, hogy meg bírnám nézni. De köszi a választ!

 2. Most végeztem a résszel, de nem nagyon nyűgözött le. Egyetértek veled, hogy nagyon “Glee-s” volt, csak azt hiszem én ebbe már kezdek belefáradni. Ohió már szörnyen untat, és bár a poénok jók voltak, valahogy nem tud már annyira lekötni a gimis dolog, mint régen. Lehet azért mert egy-egy problémát újra és újra elővesznek, csak sokkal rosszabbul sikerül a mostani megoldás? Plusz Marley kizárása kapcsán eszembe jutott, amikor tavaly Artie nem akart részt venni a naptárfotózáson, és Finn mennyire kiállt mellette, hogy tegye azt, amit szeretne, és nem kényszerített rá semmit… Meg persze Will se ilyennek indult a sorozat elején. Az meg sajnálatra méltó, hogy senki se állt ki a lány mellett. Ebből is látszik, hogy mennyire nem család már a kórus, és semmi sem olyan, mint a régi szép időkben.
  A Limában történteket pedig sajnos az új szereplőkkel se tudják feldobni/érdekesebbé tenni nekem. Adam Lambertet látva gondolkoztam el azon, hogy b*szus miért nem lehet ilyen király szereplőket beújítani a Mckinley-be is? Miért olyan sótlanok az ottani új karakterek? New Yorkba eddig bárki is jött, az valahogy adott egy kis pluszt a sztoriszálhoz. A tavalyiakat is bírtam – és mondjuk Ms July még visszatérhetne -, és a mostaniakkal is úgy vagyok, hogy ez tetszik, és kérek még. Szerintem már túlságosan azt várom, hogy végre New Yorkba költözzön a sorozat…
  És egyetértünk, a New Yorki szál nagyon jó volt. Az ott felvetett problémákat is normálisan tudták orvosolni, és Rachelt is bírtam, hogy Kurt lelkére beszélt :) A pincérnősködés meg szerintem megfér a musical próbáival, mert valamiből meg kell élnie…
  A dalok nagyon tetszettek, főleg a Wide Awake, mert ebben a dalban végre volt némi “eredetiség” – már ha lehet ezt az akusztikus verzióra mondani -, és nem az volt, hogy fogják a dalt, és csak úgy eléneklik mindenféle változtatás nélkül. Becca Tobinnak pedig csodaszép hangja van, igazán hagyhatnák többet énekelni.
  A jövő heti rész biztos érdekes lesz, kíváncsi leszek, hogy oldják meg az egy hetes felfüggesztést, meg azt, hogy egy hónapjuk van az országosig…

  • Most pedig én értek egyet veled :) Ohióval kapcsolatban mindenképp, és az új szereplők sem kötnek le – mármint, az új tinik. Jajj, csak reméljük tényleg költözünk New Yorkba. Nem fog hiányozni Ohio, se Will és Sue sem.

 3. Az Ohioi szálat inkább nem minősíteném, csak annyit, h Jake tényleg képes volt megcsalni Marley-t Bree-vel? Úgy látszik, h az írók meggondolták magukat, és most már nem Kitty-t hanem Bree-t próbálják hasonlítani Quinn-hez. Ez kész röhej.

  A New York szállal nem volt semmi baj, az ilyen hirtelen ötletekhez mint Kurt bandaalapítása már kezdek hozzászokni, és valóban pozitívum, hogy megemlítették Finn-t.

  New York 10/10, Ohio 2/10, összességében 6,5/10. Alig várom, hogy végre csak New York legyen a helyszín!

  Arról lehet tudni, hogy valóban a karácsonyi részben fog zajlani az egy helyszínessé tétel, és valóban időugrás lesz?

  • Én még egyik ötletről sem olvastam, mármint, hogy karácsonykor lenne-e az időugrás, de ha így lesz, hát annak nagyon fogok örülni. Csak legyen előtte egy nationals, azokat a részeket szoktam szeretni :)

   • Én a Glee.hu-n olvastam, a Chat box-ban.
    Így nem biztos, h igaz, ettől függetlenül én is örülnék neki.
    A Nationals-ig pedig már csak 4 hét van, így beleférne.

    • Elliot, az egyik látogatónk írt arról, hogy már idén átviszik a sztorit, amire nem reagáltunk. De ahogy visszaolvastam a Chatboxot egy szó nem esett ott a karácsonyi részről.
     Egy helyen ötleteltünk arról, hogy hogy is lesz a karácsonyi rész, mégpedig Tibivel face-en, de ott se merült fel ez az opció.

     • Én is most visszanézem, és tényleg nem található semmi róla.
      Bocsánatot kérek, akkor valahol máshol olvashattam, de tudom valahol olvastam.

      Mindenesetre nem lenne rossz, ha tényleg akkor történne az átköltözés és az ugrás. De majd kiderül.

      Mégegyszer bocsi.

     • Valószínűleg valamilyen pletyka lehet. A hivatalos adatokért érdemes a glee.hu-t csekkolni, úgy a legbiztosabb :)

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here