Főoldal Érdekességek Érdekességek Amerikai nézettség: A The CW sorozatai

Amerikai nézettség: A The CW sorozatai

8
Oszd meg!

the cw 01

Arra gondoltam, hogy érdemes lenne végigvezetni, hogy egy adott csatornán melyek a legnépszerűbb sorozatok. Elsőként a The CW-hez, a legkisebb networkhöz készítettem egy ilyen táblázatot, legközelebb pedig egy másik csatorna sorozatait veszem majd górcső alá. A The CW az a csatorna, ahol leginkább a 18-34 év közötti nők adatai dominálnak, mivel a csatorna vezetősége rájuk van leginkább rákattanva, de természetesen a 18-49 év közötti felnőttek demója is jelentős befolyással bír, a teljes lakosság már annál kevésbé. Íme, a kilenc most futó sorozat legutóbb leadott epizódjának a nézettsége, mindhárom korcsoportban. A táblázat természetesen klikkre nő, úgy jobban is olvasható.

the_cw_nezettseg

A csatorna legnépszerűbb sorozata még mindig a The Vampire Diaries, de azért azt tegyük hozzá, hogy az elmúlt hetekben volt, hogy az Arrow, a Supernatural és a The Originals is leverte a viharvert Damon-Elena-Stefan szerelmi háromszöget. Ami azt illeti, az utóbb említett négy sorozatra nagyon büszke lehet a csatorna, és ha így marad a nézettségük, akkor még hosszú évekre tervezhet vele a The CW, és persze mi, a nézők is.

A csatorna másik két újonca, a Reign és a The Tomorrow People tartozik a középmezőnybe, a sorsuk pedig nagyon kétséges. A Reign rettenetesen tartja meg a The Vampire Diaries nézettségét, hiszen a 18-34 év közötti nők körében csupán a hölgyek 33 százaléka, míg a 18-49 éves korosztályban pedig a nézők fele maradt csak Maryvel, a skótok királynőjével. Még aggasztóbb az, hogy az első és a második rész között elkönyvelt egy 20 százalékos csökkenést, ergó ha még lejjebb esik, kétlem, hogy megkapná a teljes évados berendelést. Pláne mert midseasonben várakozik a Star-Crossed Matt Lanterrel, és a The 100 is, Lanter tini-ufós szériája pedig tökéletesen passzolna a Vámpírnaplók mögé. Ami a The Tomorrow People-t illeti, a 18-34 éves nők nem igazán szerették meg a sorozatot, miközben a 18-49 éves közöttiek körében viszonylag jól teljesít. Itt mindenesetre szerintem adott a teljes évados berendelés.

the cw 02

Ami a hátul kullogókat illeti, a The Carrie Diaries és a Beauty and The Beast kaszája borítékolható. Kiderült, hogy önállóan egyikük sem tud megélni. Carrie-ből 13, míg Vincent és Kat szerelméből 22 epizódos évad lett berendelve, azok vélhetően lemennek majd, aztán érzékeny búcsút veszünk tőlük. Ami a Hart of Dixie-t illeti, ismét bebizonyosodott az, hogy nem kellene állandóan cserélgetni a sorozat vetítési napjait. Ha nem csökken lejjebb Rachel Bilson sorozata, akkor kaphat egy negyedik, lezáró évadot, amivel mehetne is szindikátusi sugárzásra az amerikai kábelcsatornák legnagyobb örömére.

Nos, ez lett volna a The CW nézettségének az elemzése. Ne feledjétek, amit leírtam, az most sem szentírás, hanem csupán a saját véleményemet tükrözik, azt pedig mindig is tudtuk, hogy a csatornák szeretnek meglepni minket, a The CW pedig különösen ilyen adó.

the cw 04

8 Hozzászólások

 1. Remélem a The Tomorrow People valóban megkapja a teljes évados berendelést, és ha továbbra is ilyen jó lesz a történtet, mint most, akkor a 2.évadot is.
  A The Carrie Diarries-t nagyon fogom sajnálni, mert egész megszerettem, de ilyen számok mellett nem fogok csodálkozni, ha kaszálni fogják.
  A Reign-be még nem néztem bele, de hamarosan pótolni fogom.

 2. Reign a kedvencem ezek közül :S Mennyi az esélye annak ,hogy megkapja a teljes évadot? És ha nem kapja meg akkor azért le lesz majd zárva,vagy ez nem jellemző ilyen esetben? Azért nagyon szurkolok neki, iszonyatosan megszerettem 2 rész után is. <3

  • A Reign-nél sokat fog számítani az, hogyan hoz a következő hetekben. Ha megmarad stabilan a 0.6-os demó környékén, akkor szerintem megkaphatja a teljes évadot.

 3. B&B-n, Reignen és ANTM-en kívül az összes sorit nézem. Nem akarok kaszát semmiből, legjobb Carrie-ét viselném, de igazából azt is nézném tovább… HOD-ot is még nézni akarom : (

 4. Hát azt értem, hogy a nők valószínű inkább nézik a szerelmi kavarós The Vampire Diaries-t, mint a tesztoszteronnal teli Arrowot vagy Supernaturalt, bár mondjuk én az utóbbi kettőt nézem. A The Originals-t, a The Tomorrow People-t és a Reign-t is nézem, pedig vannak hibáik. A The Originals meglepően sokat javult az 1. rész óta. Kíváncsi leszek, hogy az újoncok sorsa mi lesz.

  • Nem véletlen, hogy a TVD-t szeretik a legjobban a hölgyek. Tombol ezerrel a romantika, futkároznak a dögös pasik benne, és azért pörögnek az izgalmas dolgok is (az első két évadban mindenféleképpen). Míg az Arrow vagy a SupNat elsősorban pasis sorozatok.

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here