Főoldal Kritika és Értékelés Pilot Pilotkritika: The Michael J. Fox Show

Pilotkritika: The Michael J. Fox Show

0
Oszd meg!

Tegnap úgy voltam vele, hogy Az Internátus dara folytatása előtt gyorsan megnézem a The Michael J. Fox Show pilotját, mert már régóta kíváncsi vagyok rá. Csak egy részt akartam, utána pedig azon kaptam magam, hogy nem sokkal később már az ötödik epizódot nézem, és keresem a folytatást, de egyelőre nincs. Keresem ám az okát annak, hogy miért szerettem bele ennyire ennyire középszerű sorozatba. Hisz félreértés ne essék, a Michael J. Fox showban sok egyediség nincsen, avagy… de mégis van. Méghozzá a humor. Mert olyan poénokkal operál, amiken jóízűeket tudok nevetni, a Modern Családot idéző dokumentarista jelleg pedig még jobbá teszi az egészet. Tehát így kell egy középszerű ötletből szerethető valamit csinálni? Mert alapjáraton nem lenne nagy szám ez a sorozat, ha a humor és a király karakterek nem vinnék el a hátukon. Ergó nem is kellene a középszerű jelzőt használnom :)

01 michael j fox show

Ami a sztorit illeti, a főszereplő – mily meglepő -, Michael J. Fox, akiről ugye köztudott, hogy parkinson kóros. A ’90es évek egyik legnagyobb sztárja ezzel a főszereppel tért vissza a tévébe, akárcsak a karaktere, Mike Henry. Utóbbi egy nagyágyú, emmy díjas híradós, aki a parkinson kórja miatt vonult vissza a médiából, majd aztán úgy dönt, hogy visszatér. Naná, hogy a való életből vették a dolgot, de ez nem érdekel különösképpen, mert némi torzítás azért akad. Több kritikában is olvastam azt, hogy nem vicces egy beteg ember életét kifigurázni, és eleve szomorú egy ekkora sztárt és egy ennyire tehetséges embert betegen a képernyőn látni. Nem is én lennék, ha nem tenném, de természetesen ellent kell mondjak a kritikusoknak. Igazából csak az első rész volt az, ami kicsit ráfeküdt a parkinsonra, a folytatásban pedig nem is nagyon említik. Fox alakításán pedig nem is látszik, hogy beteg. Szóval, ha valaki a pilot után félretette, azt javaslom adjon még neki egy-két rész esélyt.

The_Michael_J_Fox_Show

Azonban annak ellenére, hogy Fox a főszereplő, a fókusz a családján van, akik amúgy haláli karakterek. Annie, a feleség egyszerűen oltári, azok a beszólások pedig hihetetlenül bejöttek. A három gyerek közül egyik sem irritál, még a kicsi sem, sőt, bírom a fejét nagyon – az asszisztensi dolga például zseniális volt. Eve jópofa, a gyakornoskodása pedig oltári volt, Ian pedig nem csak eyecandy faktorként funkcionál, hanem mint karakter is érdekes. Haláliak a sorozat karakterei na. Ráadásul jött Anne Heche is állandónak, azt a nőt pedig imádom, Susy pedig szintén telitalálat. Ami pedig Mike főnökét illeti, egyelőre nem kaptunk túl sokat belőle – vagy csak én emlékszem rosszul -, de bírom a fejét, és jól áll a színésznek a csajozós karakter.

leigh michael j fox show

A legnagyobb kedvenc azonban Leigh, a nagynéni. Tipikus szőke nő, aki szeretne fiatalos maradni, de valahogy nem jön neki össze, persze ebből fakadt a legtöbb vicces beszólása. A legjobban azonban az ötödik résznél röhögtem, amikor nekiállt írni egy könyvet, amiben egy lány beleszeret egy ló-fiúba, azaz egy olyan srácba, aki esténként lóvá változik. “Minden lány szereti a fiúkat és a lovakat. De csak egyikük szelídítheti meg mindkettőt.” – LOL. Hát ott szó szerint dőltem a röhögéstől, leginkább akkor, amikor felolvasta az osztálynak a fejezetet, és a szexuális utalásoktól kibukott a kiscsaj a padból.

“‘Már megmondtam,’ mondta Jessup, miközben kócos haját kiigazgatta barna szeme elől, ‘Nem mehetek el veled a bálra, mert… mert…’ Kristen érezte, hogy elpirult. ‘Mert éjjelente lóvá változol?’ Majd azt üvöltötte: ‘Megmondtam, hogy engem nem érdekel.” ‘Biztosan tudod, hogyan kell?’ kérdezte Jessup. ‘Már számtalanszor meglovagoltalak.’ válaszolt Kristen. Miközben lovagolt rajta, beletemette az arcát Jessup fényes sörényébe. A mohó kezei felfedezték izmai körvonalát…””

The_Michael_J_Fox_Show nbc

Egy ideje gondolkodom azon, hogy volt-e olyan pontja a sorozatnak, ami eddig nem tetszett. Mindent egybevetve nem tudok felsorolni semmit, mert számomra szimpatikusak a szereplők, és jó a közöttük lévő harmónia. Ha kukacoskodni akarnék, akkor mondhatnám azt, hogy Mike és Annie között nem megfelelő a kémia, de a csudába is, annyira jó önállóan mindkettő, hogy nincs szívem előjönni ezzel. Meg különben is, rég mosolyogtam és nevettem már ennyit egy vígjátéksorozaton, mint a The Michael J. Fox Show öt része alatt. Ami viszont elszomorít, hogy egyre gyengébb a nézettsége, és kétlem, hogy emiatt megkapná a második évadot. De szerencsére a 22 rész el fog készülni, és alig várom, hogy mindet láthassam.

Értékelés: 10/10
Nem lágyultam ám el, csak egyszerűen ez a komédia odacsapott rendesen. Mosolyt csalt az arcomra, kiváló humorral operál, ráadásul annyira szerethető feelingje van az egésznek. Mivel a Welcome To The Family-t elvitte a kaszás, ezért ha lehet egy tippem, próbáljátok be ezt a sorozatot. Szerintem (remélem :) nem fogtok csalódni.

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here