Főoldal Kritika és Értékelés Pilot Ravenswood: Startolt a Pretty Little Liars spin-off

Ravenswood: Startolt a Pretty Little Liars spin-off

12
Oszd meg!

Már hamarabb akartam írni a Ravenswood csalódást keltő pilotjáról, de úgy voltam vele jobb, ha adok egy teljes napot a látottak átfontolására. Igazából felesleges volt, mert most is ugyanazt gondolom, mint amit a megtekintése után. A karakterek önmagukban nagyon jók, de a misztikumot keverni a Pretty Little Liars univerzumával rossz döntés. Szellemek Roswoodban? Oké, bocsánat, Ravenswoodban. Viszont mivel ez egy spin-off, így nehéz eltekinteni attól, hogy talán Alison is csak egy szellem, meg mondjuk Aria öccse is, hisz szerencsétlen Mike majd’ egy évre köddé vált. Ráadásul a kapcsolódási pont is az anyasorozattal meglehetősen gyenge lábakon áll. Egyszerűen jobban járt volna mindenki, ha Calebet megöli vagy eltünteti “A”, Tyler Blackburn pedig átigazol egy másik sorozatba, csak nem Caleb néven…

A történet önmagában még működne is, ha nem a PLL univerzumában játszódna. Adott tehát egy kisváros, Ravenswood, amit több, mint száz éve elmosott a víz, több száz ember meghalt, akiknek a lelke elvileg a városban bolyong, és ez okoz különös eseményeket. Rawenswoodba érkezik Miranda, az árva lány, aki  nagybátyjától keres válaszokat, illetve Caleb, aki csak ide kerül, hogy gyorsan megtalálja a fényképét egy régi sírkövön – de a biztonság kedvéért Miranda fotója is ott virít. Megismerjük még az ikreket, Luke-ot és Olíviát, akiknek nagyon úgy tűnik, hogy az anyjuk ölte meg az apjukat. Ötödik főhősünk pedig Remy – amúgy Luke barátnője -, akinek az apja befolyásos ember a városban, az anyja pedig Afganisztánból jött haza. Az öt tini pedig egy misztikus katyvasz közepén találja magát, aztán meg egy tó fenekén, és elvárják, hogy a pilot végén azon aggódjunk, az öt főhős megéli-e a második részt…

Rengeteg zavaró tényező volt ebben a pilotban, és gondolok itt leginkább az alapokra. Kezdjük ott, hogy Caleb és Miranda alig fél napja ismerik egymást a történet elején, így ez a nagy öri-bari támogassuk egymást faktor enyhén túl van játszva. Persze, a Tyler Blackburn és Nicole Gale Anderson közötti kémia pompás (Hanna Who?), de ennyi önmagában nem elég. Mivel mindkét karakternek hányattatott sorsa volt, gyerekként nevelőotthonokban laktak, miért nem onnan ered az ismeretség? Mennyivel hihetőbb lett volna már az, ha gyerekként szerették egymást, de elválasztotta őket a sors, és most összekerülnek, Caleb pedig nem akarja elengedni a lányt. Ehelyett meg, találkoztak a buszon, beszélgettek öt percet, Caleb meg elfelejti, hogy a nagy szerelmét epizódonként megpróbálják megölni, mert fontosabb az, hogy egy sírkövön ott van a fényképe. Hát ez normális? Na ezek után nevezzétek Calebet álompasinak. Fontosabb neki egy hülye fotó egy sírkövön, mint az, hogy Hanna él vagy hal Rosewoodban.

Ami a többi karaktert illeti, ahogy a bevezetőben is írtam, lenne bennük spiritusz. Az ikrek szála például zseniális, és sok mindent ki lehet hozni ebből az “anyu megölte-e aput” dologból. Remy is jófej csajnak tűnik, ráadásul az apja sántikál valamiben, az anyja meg vetít, szóval látni ám a potenciált. Ami viszont gyenge, az átkötő szál. Az még oké, hogy Miranda és Caleb gyorsan rákattan a nyomozásra, de amikor bejelentik Remynek öt másodpercben, hogy mi történt, a csajon semmi meglepettség nincs. “A fotóitok egy sírkövön? Azta, de király! Nyomozósat játszhatunk, és én leszek a tündér-nyomozókirálynő, oké?” – kb. ezek a gondolatok futhattak át a csaj agyán, a realitás-faktor pedig egyenlő volt a nullával. Különösen akkor, ha azt nézzük, hogy kvázi két idegen tinivel futott össze… A központi misztikum pedig akár érdekes is lehet, de van egy olyan érzésem, hogy I. Marlene King se nagyon tudja, hogy mit csinál.

Értékelés: 3/10
Ennek nem lenne szabad egy spin-offnak lennie. Ha egy önálló széria lenne Tyler Blackburn, és nem Caleb főszereplésével, akkor talán másképp tekintenék az egészre. Jelen pillanatban fogalmam sincs arról, hogy érdemes-e még időt és energiát szánni egy ennyire ötlettelen újoncnak. Különösen akkor, ha vannak olyan kritikailag is elismert szériák, mint a Shameless US vagy a Breaking Bad, amiknek még a pilotját sem láttam. Mindenesetre ismerem magam, PLL-rajongóként bele fogok még nézni a Ravenswoodba, de fogalmam sincs, hogy akarjak-e én javulást. Kell nekem még egy guilty pleasure? És ez költői kérdés volt? A választ magam sem tudom.

4685 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok

12 Hozzászólások

 1. Szerintem ezt a sorozatot PLL spin-offként behozni hatalmas hülyeség volt, semmi köze a kettőnek egymáshoz. Calebet is csak azért vitték át, hogy legyen azért valami közös pont a két széria között.

  “Mennyivel hihetőbb lett volna már az, ha gyerekként szerették egymást, de elválasztotta őket a sors, és most összekerülnek, Caleb pedig nem akarja elengedni a lányt.” Azért, mert ez így borzalmasan nyálas lett volna, és én személy szerint egyből le is kapcsoltam volna.

  • Hm, jogos, amit írsz. Akkor legyenek csak gyerekkori barátok. Tulajdonképpen bármi jobb, mint a “két órája ismerlek” dolog.

 2. Megmondom őszintén, hogy én nagy nagyon eltekintettem attól, hogy Caleb a pll-ben szerepelt, és úgy tekintettem a sorozatra, mintha most látnám a színészeket először. Mondjuk lehet azért tudok eltekinteni a pll-től, mert nekem nagy csalódás volt a sorozat, szerintem már nagyon huzzák az A szalat és ez már kissé uncsi. Ezért új szemmel néztem a sorozatot és látok benne némi fantáziát, a sorozat és a benne lévő hibák, hát erre szoktam mondani, mindenkibe van hiba tökéletes nincs.

 3. Nekem igazából tetszett, nem igazán kötöttem a Pretty Little Liarshoz, és így elég élvezhető volt, bár nekem is eléggé úgy tűnik, hogy itt is bevezetnek egy nagy rejtélyt, és aztán évadokon át húzzák, kifullad, de még mindig nincs vége, és ne is tudják, mi lesz a vége. Mindenesetre maradok, a vége az elég érdekes volt. Egyébként nem volt itt szükség Calebre, szerintem maradhatott volna a PLL-ben, és helyette más szerepelhetett volna itt. És ugyanúgy összefuthat velük a buszon, és lehet átfedés, csak nem ilyen gagyi.

 4. Én máris megtaláltam a megoldást. Egyszerűen nem spin-offként tekintek rá. Vannak sztorik, amiknél jobb elvonatkoztatni az eredetitől, ha élvezni akarod. És én élvezni akarom Tyler Blackburnt. Caleb meg még mindig álompasi, szegény nem tehet róla, hogy már megint hülyét csinálnak a karakteréből. :D Am igen, Tyler és Nicole közötti remek a kémia. Nicole pedig annyira gyönyörű *_* És oké, most még hagyott üzenetet Hannának, de szerintem a lányok, Rosewood meg az egész PLL szál olyan gyorsan el lesz felejtve, hogy csak na… És nekem ez így jó is. Még ez a természetfeletti szál is egész jó. Én azért egy hatost simán adok a résznek. :)

  • Azért nem olyan egyszerű eltekinteni, mert ez egy spin-off. Hiába nézek rá másképp, attól még ez a PLL univerzuma. Mindenesetre örülök, hogy többeteknek sikerült.

 5. Számomra is tök unalmas volt. Nah meg az, hogy eddig Hanna miatt aggódott h meghal-e vagy sem és most fontosabb a szerelménél egy idegen csaj aki látta a képét egy sírkövön!? hagyjuk már :DD

 6. Az értékeléseddel teljesen egyetértek, mert tényleg eléggé ramaty lett…. bár én is nagy PLL rajongó vagyok, ezért tuti megnézem a többi részét is. Lehet, h. jó lesz ez. mint az Originalsnál ( az sem tetszett először,utána már egyre jobb lett ). Az viszont zavar, h. ugye Caleb Hannával még együtt van, ezért szerelmi szál nem is nagyon lesz benne az ő részéről :S Bár lehet később lesz vmi…. nem tudom :)

 7. Hanna érkezik ám a Ravenswood ötödik részébe vendégszereplőnek, gondolom jön elbúcsúzni – csak el ne rabolják az “A”-szellemek :D

 8. Hahaha :D Inkább a kör szelleme el ne rabolja :D Mert eléggé hasonlított az a vmi a Ravenswood végén rá :D

 9. Most bukkantam csak rá erre a bejegyzésre, úgyhogy előre is elnézést,hogy ilyen visszamenőlegesen reagálok.
  Az első rész után igazából még nem is volt ennyire lehangoló a véleményem, de ahogy már több részen túl vagyunk, egy az egyben ugyanaz a véleményem mint neked. Nem lehet elvonatkoztatni a PLL-től, mert akárhányszor megjelenik pl az az öreg nő csak arra tudok gondolni, hogy CALEB!! KÉRDEZD MÁR MEG ALISONROL!! egyébként azóta ha eszembe jut megnézem az új részeket, mert ilyen vagyok, de igazából egyáltalán nem érdekel ez a természetfeletti szellemes dolog. nem így kellett volna..

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here