Főoldal Kritika és Értékelés Epizódkritika Pretty Little Liars: Egy újabb titokról hullt le a lepel

Pretty Little Liars: Egy újabb titokról hullt le a lepel

19
Oszd meg!

Már nagyon sokan vártuk ezt a részt, mert a kreátorok azt ígérték, hogy fontos választ kapunk majd meg, méghozzá egy olyat, amire már a sorozat kezdete óta kíváncsian várunk. A válasz tényleg megérkezett, de jellemzően az utolsó öt percben, míg az azt megelőző 35 percben tulajdonképpen semmi nem történt. A négy lány futkározott egy kíséretházban, Spencer bunyózott, Hanna bajba került, Aria és Emily pedig lelkesen sikítottak – tudjátok, csak a szokásos. B-vonalon futott még a Ravenswood c. spin-off bevezetése, bemutatták Nicole Gale Anderson karakterét. Tulajdonképpen – a Pretty Little Liars szempontjából -, az epizód értékelhetetlen volt, de igaz, a vége odacsapott rendesen. Spoileresen folytatom a kép alatt.

ABC Family's Pretty Little Liars - Season 4

Logikusan belegondolva tényleg nem történt semmi érdekes, sőt, a korábbi halloweenes részek mérföldekkel jobbak és ijesztőbbek voltak. Tulajdonképpen öt percenként néztem az órát, hogy mikor ér már véget, mert sok érdekesség nem történt. A legnagyobb probléma az volt, hogy bevezették a spin-offot. Persze, Miranda érdekes karakternek tűnik, de rá, illetve Caleb hülyéskedésére ment el a műsoridő java része, miközben a csajok meg úgy sikoltoztak, mint egy kínos B-horror moziban. Visszatérve Mirandára, a részt lezáró “Hannah elengedi Calebet, hogy segítsen egy olyan lánynak, akit két órája ismer“-szál annyira erőltetett és gagyi volt, amit még néznem is fájt. Bíztam ám abban, hogy idővel kitalálnak majd valami jobb megoldást Caleb távozására. Ettől függetlenül kíváncsian várom a Ravenswood pilotját, amiről holnap (!) lesz a blogon pilot-kritika :)

ABC Family's Pretty Little Liars - Season 4

Szóval, ez a Halloweeni rész nagyjából értékelhetetlen volt, egészen A válaszig. Végre megtudtuk: Allison él és menekül, méghozzá EzrA elől. Most már egyre biztosabb, sőt, tuti, hogy utóbbi a tóparti dögös pasi, és ez annyi mindent megmagyaráz. Már a múltkori kritikámban is írtam, hogy mennyire tökös és bátor döntésnek tartom Ezra “A”-é való kinevezését. Ami pedig Alit illeti, annyira örülök, hogy él. Ő a sorozat valaha volt legtutibb karaktere, és csak abban reménykedem, hogy a folytatásban is kiemelt szerepet kap. A promó alapján úgy tűnik ez így lesz, én pedig már most kaparom a falat, mert olyan messze van még január 7. Annak ellenére, hogy – a végétől eltekintve -, gyenge lett a halloweeni rész, a bizalmam újjáéledt a kreátorok irányába, szóval, kíváncsian várom a folytatást :)

ABC Family's Pretty Little Liars - Season 4

19 Hozzászólások

 1. Nekem kifejezetten tetszett a rész a végéig…mostmár lassan tényleg kezdem azt hinni, hogy én vagyok az egyetlen akit irritál Alison karaktere…:D

  • Ne aggódj nem te vagy az egyetlen akit irritál Alison, én annak örültem volna, ha tényleg halott, ez így szerintem elég gáz lesz,de majd kiderül.
   Ezra, mint “A” hát nem tudom, nekem nem jön át… Főleg az a vicces, hogy mióta ez kiderült azóta minden egyes jelenetében gonosznak próbálják beállítani. :)

 2. Ez a rész nekem se jött be túlzottan, erőltetettnek tűnt ez a Ravenswood vonal, de az utolsó 5-10 perc ütős volt, nagyon nagyon várom Januárt. :))

 3. Engem is irritál! :D Viszin Ezra engem zavar. Jó ötletnek tartom én is ,hogy végre érdekes szerephez jusson, de azért,hogy ő legyen a “fő gonosz” az nekem kicsit sok,hiszen én alapvetően szerettem Ezrát, függetlenül attól h semmi érdekes nem volt vele az első évad után. Nem tudom elhinni,hogy ő ilyen messzire menjen. Azt meg végképp nem tudom elképzelni,hogy ez a négy 17-18 (nem tudom pontosan) éves lány mit a francot tett ,hogy ezt érdemlik? :D már volt itt annyi halál,meg baleset, de mit is tettek amiért ezt érdemlik? Gyakorlatilag mind a négyen sérült elmével fognak tovább élni ezek után :D Ha túlélik.

  • A kérdésedre megadták a választ. Mármint arra, hogy miért ment olyan messzire EzrA. Mert így akarta előcsalogatni Alit, hogy bántja a barátnőit, veszélynek teszi ki őket. Eközben meg azt is hitte, hogy a 4 lány kapcsolatban van Alival.

   Ali pedig úgy gondolta, hogy valaki a 4 lány közül – mondjuk Aria -, segít Ezrának.

   Szerintem zseniális! De tényleg, nem hittem, hogy ilyen jól megoldják. (Igaz, én Gossip Girl kiléténél is vigyorogtam, míg többen morcosak voltak).

 4. Teljesen egyet értek a cikkel . Megint úgy beharangozták ezt az epizódot, hogy abban reménykedtem ,lerágom a tíz körmöm közben , ehelyett a lányok futkároztak meg sikítoztak eltünedeztek semmi említésre méltó nem volt. Ezra tuti sáros és ez nekem baromira tetszik , remélem nem próbálják megmagyarázni . Szinte 100%ig biztos voltam benne , hogy Ali él de nem tudom , hogy viszonyuljak hozzá . Imádom a karakterét , de valljuk be inkább picsaként viselkedett a lányokkal , mint barátnőként , ahogy a flaschbackekben láttunk és kutyából nem lesz szalonna :D Az új epizódot azért várom , bár még odébb van .

  • A legtöbb flashbackben tényleg nem volt túl kedves Ali, viszont oka kellett hogy legyen ennek a nagy barátságnak. Megmutathatják még Ali kedves oldalát is :)

 5. Az összes eddigi közül a legrosszabb halloweeni rész. Csak rohangáltak, meg feltették az összes eddig is feltett már-már idegesítő kérdést. Olyan unalmas volt, hogy közben angol-házit csináltam, a feliratot meg csak néha néztem, mert amúgy se volt semmi, csaj sikoltoztak. A vége persze azért jelentős volt. Amúgy lehet, hogy csak rosszul láttam, de az intro előtt nem “két EzrA” volt? Mármint telefonon beszélt Ariával, fekete pulcsiban, aztán a következő másodpercben meg már a jelmezben volt Raveswoodban. What? Vagy én kavartam be valamit? Na mindegy, tényleg értékelhetetlen lett. De Caleb és Miranda engem most jobban érdekeltek, mint a lányok. És jól működik köztük a kémia.

 6. Zsanie szerintem is két Ezra volt! Kétszer is visszaugrottam, de még mindig nem tudom, hogy egy vagy kettő volt…

  • Nekem nem tűnt fel, de szerintem ennek ne tulajdonítsunk lehetőséget, biztos vágási hiba történt.

 7. Azt én is figyeltem! vissza is tekertem h mintha úgy láttam volna nem uabban a ruhában volt, mint amiben megjelent!
  számomra viszont az h Ali él egyáltalán nem volt újdonság elejétől tudtam h úgyis ez lesz a vége, csak felesleges volt idáig elhúzni.

 8. Imádom azt a csajt! :D SPOILER De akkor se hiszem el még mindig ,hogy Ezra A.. Vagyis én így képzelem el.

 9. Az egész rész szerintem elég hatásvadász volt és a rész végi nagy csavaron sem lepődtem meg, mert én már tudtam vagyis hittem az öreglánynak. Annak ellenére,hogy a 4. évad eléggé lent van, azért remélem, hogy az új helyzettel végre valamit tudnak kezdeni és nem mennek a hülye nyomok, sms-k, hanem most már tényleg legyen tétje az egésznek.

 10. media-addict mindent leszól :DEsküszöm, mindent. A legtöbb bejegyzésben vagy aláznak valakit, vagy röhögnek valakin stb. Nekem ez rohadt idegesítő, és és az eddigi bejegyzésekben amiket olvastam mindig ilyen volt. Egyébként aLison és nem aLLison ._.’

  A részre visszatérve: abban egyetértek, hogy folyton a visítozás ment. Én nem vettem észre hogy EzrA-n két ruha volt, de most hogy visszagondolok tényleg :O Milyen durva lenne ha két EzrA lenne, azért ez mekkora durranás volna. Tuti biztos volt hogy Alison él, ráadásul kikerült ek a piros-kabátos-Alison képek onnantól mindenki minimum sejthette hogy ez lesz. Arra nem gondoltam volna hogy az első évadban a kórházban Ali tényleg ott volt :D Szerintem a vége elég durva lett, szerintem Ezra látta Alison-t. De Ezra mi a francot akar? A 4 lány rájöhetne már hogy mi is a szitu Ezrával, de komolyan, és megmagyarázhatnák végre az egészet, mert kurvára unom hogy tényleg semmire egy kerek választ nem kapunk. Ali is csak sejtelmeskedett(értelmes szó,tudom) ott, és csak arra kaptunk választ ami teljesen nyilvánvaló volt, arra hogy él…

  • Nem szeretnék vitatkozni, különösen azért, mert azt írtad, hogy nem láttad az összes bejegyzést. Így csak annyit fűznék hozzá, hogy tulajdonképpen te is azt csinálod, amit szerinted én: szidsz egy olyan epizódot, ami nem nyerte el a tetszésed.

 11. Alapjában véve nekem is ez a véleményem a részről, mint neked. És egyszerűen nem tudom szó nélkül hagyni a Hannah-Caleb búcsút. Mekkora gagyi már!!!! :D Pont ugyanezt írtam ma valakinek. Hogy persze, Caleb majd ott marad a csajjal (akivel valószínű, hogy a Ravenswoodban majd össszejönnek), mert Hannah megkérte rá, pedig ismeri a csajt két órája. IGAZÁN ÉLETSZERŰ. Na mindegy, mit vártam..:D De a rész vége ütött. Már azt hittem az örökkévalóságig fogják húzni, hogy Ali most él-e vagy sem.

 12. Nem is tudom, nekem ez nem tetszik. hogy Ali él…De ha jól megmagyarázzák, jó történet lesz utána, akkor még jól is elsülhet.
  Nagyon gyanús már ez az ikerszál…ezzel is lesz valami szerintem.

  • Szerintem egész jól elmagyarázták. Hm, majd írok róla egy külön posztot. Igaz, én is mezei néző vagyok, mivel minden részt csak egyszer láttam.

   • Úgy értettem, hogy ha a jövőben jó sztorit építenek köré:) Ha megmarad ez a kis beijedt Ali és a bunkóságait meghagyja arra, hogy A-nek odacsapjon, az jobban tetszene. A flashback-ekben sokszor nagyon bunkó volt, amikor meg épp kedves, azt képmutatónak éreztem. Viszont voltak olyan pillanatai, amikor szomorú, ijedt volt, na ezeket kéne elmagyarázni:)
    Az tetszik, hogy Ezra A, legalább kezdenek vele valamit, és így talán Aria is érdekesebb lesz, egyre jobban unom a csajt, pedig az egész sorozatot Lucy miatt kezdtem nézni, mert őt ismertem.

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here