Főoldal Kritika és Értékelés Pilot Pilotkritika: Reign

Pilotkritika: Reign

16
Oszd meg!

Hát elkezdődött a The Tomorrow People mellett az évad – általam -, legjobban várt újonca. Miután megnéztem a pilotot, az jutott eszembe, hogy nekem “haragudnom kellene” a Reignre, méghozzá azért, mert ezt a királyos sorozatot választotta a The CW a The Selection helyett. Aztán rájöttem arra, hogy képtelen vagyok haragudni erre a bájos, aranyos és minden ízében szerethető pilotra, amiben ugyan akadtak hibácskák, de az összképet tekintve valami olyat varázsolt a képernyőre, ami már régóta hiányzott onnan. Jómagam például nagyon hiányoltam már egy hercegnős-királyos sorozatot, ti nem?

Reign 01

Amúgy, egy történelmi sorozatról van szó, a főszerepben ugyanis Mary, a skótok királynője. A történelem azon időszakát dolgozza fel a regény, amikor Mary megérkezik a francia udvarba, jegyeséhez, Francis herceghez. A történelmi hűség egy CW sorozat esetében nem hiszem, hogy olyan tényező, amit nagyon komolyan kellene venni, szóval vegyítve van számos fikciós elemmel. Sőt, keverték is a dolgokat, lévén a francia udvarban tartózkodik Nostradamus is, tehát lehetőleg ne a Reign-ből akarjon bárki is felkészülni a történelem órára. Ha pedig az utóbbit elfogadjuk, és úgy nézzük az egészet, mintha Mary csak egy kitalált szereplő lenne, akkor úgy érzem sokkal szerethetőbb lesz ez a sorozat.

Reign "Pilot

A pilotot Írországban forgatták, a folytatást viszont már Kanadában, de remélem, hogy ez nem fogja rányomni a bélyegét a részletgazdag megvilágításra. Gondolok itt arra, hogy nem csak a táj és a palota volt gyönyörű és látványos, hanem a szereplők ruhái is. Persze, a korhűség most is nyugodtan megkérdőjelezhető, egy divattervező biztos felkiáltana, hogy akkoriban milyen dolgot nem használtak a varrónők, de engem most csak a látványvilág érdekel, amiből nálam a Reign csillagos ötösre vizsgázott. Kifejezetten tetszett egyébként a sok kültéri jelenet is, bár, gondolom már észrevettétek, hogy engem azzal könnyedén le tudnak venni a lábamról. A zenéért viszont irgum-burgum. Nem tudom ti hogy vagytok vele, de nálam annyira hangulatgyilkos tud lenni az, amikor régi időkben játszódó szériában mai zene megy. Inkább lenne instrumenális a zene aláfestés.

reign toby regbo

Ami a szereplőket illeti, Adelaide Kane tökéletesen hozta Mary figuráját. Nagyon tetszik a karakter felépítése, és kíváncsian várom azt az utat, amiképp egy erős királynő válik majd a most még ijedt tinilányból. Mindenesetre csírájában már ott vannak benne a dolgok, a kifejtést pedig epekedve várom. A herceg, azaz Francis annyira helyes, hogy az valami hihetetlen, így sürgősen megpróbálom elfelejteni azt, hogy Toby Regbo castingja láttán anno elhúztam a számat. (Bár, szerintem nem tartják olyan sokan helyesnek Tobyt – tessék, pár mondat és rögtön hiteltelenné válok :D). Persze többeteknek Sebastian jön be, azaz Torrance Coombs, de mint karakter, és mint pasi, szerintem több lehetőség van a hercegben. A pilotban vázolt szerelmi háromszög most még érdekesnek tűnik, de meglátom mit gondolok majd a kifejtés után. Mary és Francis között jó a kémia, de Sebastian és Mary közt is működik, szóval ez egy győztes pozíció, amit remélem jól kiaknáznak majd az írók.

Reign Torrance Sebastian

A pilot alapján arra figyeltem fel, hogy itt nem csak a szerelmi háromszög fog dominálni, hanem az udvari intrika is, amit üdvözítően fogadok. A királynő már most félelmetes figura, tetszik az, hogy gond nélkül ölik az embereket, így az izgalmi faktor szerintem a továbbiakban is garantált. Mary és Francis epizód-béli veszekedése pedig jól bemutatta azt, hogy nagyvonalakban mire számíthatunk majd a folytatásban. Egyesek szerint a Reign olyan, mint a Gossip Girl párszáz évvel ezelőtt. Hajlok arra, hogy némiképp igazat adjak a “vádnak”, ugyanis a tinibarátság, a “haragszom rád” és így tovább eléggé ezt az érzetet adta meg a számomra is, DE a Reign-ben azért sokkal több van, mint a GG-ben volt. Itt azért a szereplőknek komoly dolgokkal, egy egész ország népének a kormányzásával kell megbírkóznia, ez pedig komolyabb megközelítést követel. Amúgy, a barátnő kirohanása jópofa volt, amikor elmagyarázta Marynek, hogy ők bizony nem barátok. Egy szó, mint száz, sok lehetőség van a Reignben, csak ne tolják el. Különösen azért, mert ezt a sorozatot kellett “beáldozni” a The Selection helyett.

Értékelés: 10/10
Mivel végig vigyorogtam az egészet, hibának pedig csak azt tudom felhozni, hogy miért kellett mai zenével aláfesteni egy részt, ezért száz százalékosan megérdemeltnek érzem a maximális értékelést. Epekedve várom a folytatást, továbbá reménykedem abban, hogy nem barmolják majd el azt a remek vázat, amit a pilotban felépítettek. Ami a nézettségét illeti, viszonylag jól debütált, ha tartja a számait, akkor nem lesz gond a teljes évados berendelés.

Reign 02

16 Hozzászólások

 1. Pont akkor néztem meg, mikor Facebookra írták hozzád kommentet, hogy már a felirat is fent van a neten. És imádtaaaaam *.* És nekem Sebastion sokkal helyesebb, mint Francis (de azt írtad is, hogy másoknak lehet Sebastion tetszik jobban :D hát tessék :D). A ruhákat meg a helyszínt is imádtam. Eleve tetszenek a régi dolgok, így nálam már nyerő volt az egész (:

  • Nem vagy egyedül Sebastiannal kapcsolatban. Nekem is jobban tetszik, mint Francis. (főleg hogy ez a név a szomszédasszonyunkra emlékeztet, őt hívták Francisnak :D )
   Torrance szép kék szemeiben szó szerint ellehet veszni. <3 Már akkor megtetszett mikor jött az első poszter/promófotó, remélem köv.részben többet kapunk belőle. Amúgy szerintem Sebastian is tartogathat meglepetéseket, főleg amit mondott az erdőről, meg az anyja is elég érdekes teremtés. Azért bízok egy Mary-Bash szálban, holott tudom a király mellett fog kikötni, de akkor is…….
   Kiváncsi leszek mi van az erdőben, plusz a (Batman filmekre hajazó) zsákos fejű lány mit tervez, mert gondolom valamit akar Marytől (persze nem gonoszságra értem). :) Adelaide Kane pedig brilírozott a szerepben, nem csalódtam benne. ;)
   Nálam is max. pontszámot kapott, így várom a pénteket. :)

   • Ezekre én is kíváncsi vagyok, bár van egy olyan sejtésem, hogy az a titokzatos nő Sebastian anyja lehet.

 2. Nekem is nagyon tetszett! :) Imádom a történelmi sorozatokat! Mondjuk a ruháknál gyakran eszembe jutott, hogy ne már… de ez egyéni vélemény :P a palota és a helyszínek viszont csodásak. és nekem ez a mágikus-titokzatos vonal is kicsit fura…úgy értem nem tudom hova rakni, de remélem pár rész után már ki fog tisztulni a kép. amúgy engem is inkább Sebastian varázsolt el, olyan különlegesek a szemei….:D Bár Francis sem rossz ;)
  Ez amúgy tényleg így van, hogy a The Selection helyett választották ezt?Jajj, pedig az annyira jó lett volna!! Nem tudod, van azért még rá esély, hogy azt is megcsinálják?

  • a The Selection idén másodszorra futott neki a “lesz-e sorozat belőlem” dolognak, gondolom a CW harmadszorra nem fogja ismét, így szerintem ez halott projekt már. (hacsak X év után nem ássák elő)

  • Szerintem a misztikus vonal lehet afféle “eljátszom, hogy látomásaim vannak” vagy “ókori drogot szívok” is, bár, ha Nostradamus nevét így “beszennyezik”, kapnak a fejükre :)

   A CW-nek nem kellett két hercegnős-herceges sorozat, a csudába, pedig egy közös estén jól funkiconálhattak volna együtt. Szerintem harmadjára nem futnak majd neki, de nem lepne meg, ha film készülne a The Selectionból. A könyvet ismerne amúgy is jobban funkcionálna filmként.

 3. Én Adelaide miatt kezdtem nézni és tetszik (ha már a TW-ből elment). Nem akartam nézni, de akkor még nem tudtam ki lesz a főszereplő. Tényleg hiányzott már egy királynős sorozat. Francis tetszik külsőre, de személyiségre arrogáns és szeszélyes se…fej,ahogy Mary is mondta. :D Bash-t kedvelem így elsőre és olyan szép szemei vannak. :D A király jókat beszólt a feleségének. :D A zsákos fejűre kíváncsi vagyok, meg arra is, hogy mi lehet az erdőben.

  • Szerintem meg Francis nem csak arrogáns és szeszélyes, a pilot alapján ettől sokkal több van benne. Lásd azt, amikor kardokat csinált, mert “minden férfinek értenie kell valamihez”. Plusz a végén is látszott rajta a “kín”, mert mintha tényleg el akarná venni Maryt, de nem teheti, mert a népére is gondolnia kell. Szóval, nehéz súly nyomja a vállát, és szerintem sokkal több van benne, mint az arrogancia vagy a szeszélyesség. Bár, nehéz egy rész alapján ítélni :)

 4. Nekem személy szerint nagyon tetszett, bár nekem ezek a gyengéim. (történelmi és romantikus, kosztümökkel megfűszerezve) Nem vicc, tényleg nagyon megkedveltem az egészet, még Mary-t is, akit ugye Adeladie játszott, mert a Teen Wolf-ban nem volt a kedvencem. De most! Nagyon tetszettek nekem is a helyszínek, gyönyörű volt. A ruhák lehettek volna egy kicsit korhűbbek…de ez már nem számított annyira. Nekem a zenék is bejöttek, kivéve a legelsőt (azt hiszem az első volt, nem tudom mrá :D)
  A két pasi is tetszik, de félek, hogy olyan béna szerelmi háromszöget fognak kialakítani, mint a Vámpírnaplókban, azt pedig nagyon nem akarom.

  • Szerintem nagy az esély arra, hogy ne váljon TVD-szerűvé, de majd meglátjuk a végeredményt :)

   Az oldaladhoz pedig sok sikert, és természetesen köszönöm a linkelést. :)

 5. Szia Tibi! Remélem nem baj, hogy oldalamon a Te kritikádat reklámozom? Teljes mértékben feltüntettem az oldalt, belinkeltem és minden. Ha baj, kérlek szólj. Ez az új oldalam: reign-the-series.gp
  Nagyon köszi, zaphire

 6. Nagyon vártam ezt a sorozatot, és szerencsére jól is sikerült az első rész. Érdekes, h. a zenét így kiemelted benne, mert nekem pont azt tetszett, h. rengeteg zenei aláfestést adtak be. :) Nekem is a GG jutott eszembe, meg a Tudorok is :D

  • Én is szeretem a sorozatokban a jó zenéket, de mivel akkoriban nem volt olyan zene, mint ma, ezért egyrészt nem korhű, másodrészt pedig elveszi az illúzióm. Legalábbis, az enyém :)

   • Azt gondoltam, h. nem korhű, de vhogy mégis megfogott. Viszont most néztem meg a 2. részét és sajnos nekem most uncsi volt :/

 7. Szia Tibi!
  Már megint hálával tartozom neked, amiért felhívtad a figyelmemet egy remek sorozatra. Általad találtam rá Lakatos Levente könyveire, a Párválasztóra, melyek azóta az egyik legnagyobb kedvenceim, és most pedig végre találtam egy nekem való sorozatot hosszú idők óta. A vámpírnaplókat abba hagytam már a negyedik évadnál nekem valahogy hitelét vesztette az egész sorozat, pedig hatalmas rajongója voltam, de mostanra már nem tudom megnézni, pedig mindig folytatni akarom, de aztán nem lesz belőle soha semmi. A Once upon a time sem nyerte el a tetszésemet legújabb évadával. Már amikor bemutattad a blogon a promociós képeket a Reign-hez már akkor sejtettem, hogy nekem ez a sorozat tetszeni fog, de most, hogy megnéztem a pilotot, tudom csak biztosra, hogy végre megint lesz egy kedvenc sorozatom, ha a készítők tartják a Pilot színvonalát. Imádom a kosztümös filmeket, a történelmet, a szerelmi háromszögeket, az ármányt, és persze a jó pasikat, amelyek most együtt megvannak a Reign-ben. Teljesen fel vagyok pörögve. ^^ :)

  • Bearanyoztad a vasárnapomat ezzel a hozzászólással. Nagyon örülök ám, hogy megmutathattam neked – és persze másoknak is ;) -, olyan értékes tartalmakat, amikre érdemes odafigyelni :)

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here