Főoldal Kritika és Értékelés Epizódkritika Az Internátus – Kritika a második évadról

Az Internátus – Kritika a második évadról

12
Oszd meg!

Menthetetlenül beleszerettem ebbe a sorozatba. Az alkotók egyre jobban bánnak a karakterekkel, tetszik, ahogy belevitték a sztoriba az egyszemélyes drámákat is, annak pedig különösen örülök, hogy már nem csak az Iván-Marcos faktorban gondolkodnak, hanem szépen-lassan elkezdték kifejteni a többi karaktert is. Persze Carolina korántsem annyira érdekes személyiség, mint a két főszereplő, de azért ő is okozott pár kellemes pillanatot. A rejtély szállal továbbra is jól működik együtt a “nyálasabb”, szerelmi rész, a legjobb pedig az, amikor ez a kettő egyesül – azokat a részeket élvezem csak igazán. Spoileresen folytatom a kép alatt.

Az Internatus

Amit viszont mindenképp hibának írnék fel, az a kapkodás. Például az évad vége nekem olyan elsietettnek tűnt, gondolok itt arra, hogy mennyire gyorsan kiderült kicsoda is a Púpos, és valahogy Elsa is túl gyorsan rakta össze a kirakóst. Oké, a perszóna okkal lett igazgató, rafkós nőről van szó, de abból a kevés információból, ami a rendelkezésére állt, túl hiteltelen volt ez a gyors okfejtés. Ugyanez igaz amúgy Mariskára is (oké, María), aki hihetetlen módon rájött arra, hogy miben mesterkedik Fermin, avagy miket kellene megtalálnia. Az pedig, hogy egy rész alatt megtalálták azt, amit Alfonso vélhetően évtizedekig keresett, egy cseppet fura volt a számomra. Szóval, vannak ám logikai bukfencei Az Internátusnak, amiket személy szerint nem mindig díjazok. Persze, szó se róla, így pörgősebb némelyiktől a sztori, csak sajnos a szememben kevésbé hiteles. Vagy az nem is számít? Mármint, a hitelesség.

A szerelmi szálakat viszont továbbra is nagyon jól prezentálja a sorozat. Abban a pillanatban, amikor Mariska végre lesmárolta Fermint, elégedetten mosolyogtam egyet, mert nekem már egyre kevésbé szimpatikus Héctor. Oké, ő kábé ugyanaz a karakter, mint Marcos idősebb – és randább -, kiadása, de míg Marcosban a koránál fogva van némi dacosság, némi lázadás no meg az ifjonti szellem, addig Héctor tényleg olyan, mintha egy Disney Meséből lépett volna elő. Eddig túlságosan erkölcsös és tegyük hozzá tesze-tosza, mert az egyik pillanatban még nem akarja feleségül venni Elsát, aztán meg valami fura oknál fogva mégis belement. Igazából számomra is homály miért döntött így, pedig egyben néztem meg a részeket, és alaposan odafigyeltem a látottakra. Talán ahhoz lehetett köze, amikor Elsa kiállt a diákokért. No de visszatérve Mariskára, sokkal szívesebben látom Fermin mellett, aki amúgy is egy tök érdekes karakter. Most már kíváncsi vagyok mire kellettek azok a festmények, és egyáltalán ki tud-e szabadulni a srác abból a “maffia-féleségből”. Drukkolok neki, meg persze Mariskának is, az évadzáróban szorult helyzetbe kerültek. (No nem mintha egy percig is elhinném, hogy bármelyikük is meghalhat.)

el internado mariska y fermin

Ami a tiniket illeti, fingom sincs mi ez a nagy Carolina-mánia. Persze, szép az a lány, no de nem annyira érdekes, hogy mindenki belé legyen szerelmes, pláne ha azt nézem, hogy Iván és Marcos is majd’ beledöglenek a vágyba, noha egyikük se nagyon mutatott olyan jeleket, ami alapján releváns lenne ennek a nagy szerelemnek a keletkezése. Értsd: úgy döntöttek szeretik, és azóta szeretik, ezt pedig leginkább Marcosra értem. A két tesót amúgy továbbra is nagyon csípem, az, amikor Paula meg Evelin elvannak egymás mellett, hát azt imádom. Persze gondolom előbb-utóbb eljön az a pont, hogy a pokolra kívánom mindkettőt, de remélem ez azért csak a távoli jövőben lesz így, mert akkor az azt jelentené, hogy elbarmolták az aranyos gyerek-szálat. Azt ki se fejezhetem szavakkal, hogy mennyire megörültem Blanca Suárez felbukkanásának. Julia tök érdekes, és a pedofil mostoha-apu szál is érdekes, noha annak a lezárása is túl hirtelen volt. No de a lány debütálása, ahogy ledobta a ruháit, és amiképp kiállt Elsa ellen, á, halálos volt. Még több ilyet kérek szépen :)

A rejtély: hát, izé. Most már egyre több dolgot tudunk, kiderült, hogy Marcos anyja is él (juhú) emiatt pedig még inkább kíváncsi vagyok arra, hogy mit akarok a trottyadék latin-tanár. Mondjuk Senor Trotty korábban is gyanús volt, sejthető volt, hogy van némi vaj a füle mögött. A bírónő felbukkanása és megölése, a szimbólumok a testeken mind arra engednek következtetni, hogy valami nagyon durva dolgok történhettek abban az árvaházban. Írói szempontból a legjobban engem az érdekel, miképp lehet bevonni a rejtély-szálba Juliát, mert úgy érzem ő nagyon fel tudná dobni a “nyomozást”. Az évad-végi cliffhanger, miszerint Héctor az áruló elég gázos volt amúgy, fogalmam sincs miért hitték azt, hogy ez működőképes lesz.

Az Internatus Jula Elsa

Az évadzáró epizód viszont, a hős Marcossal annyira megamenő volt, hogy az valami hihetetlen. Ha addig a pillanatig, amíg Egy szál pólóban, a hátán a kis Paulával vágtatott Marcos a szakadó hóban, nem szeretett bele valaki, akkor már sosem fog. (Nekem mondjuk elég volt az első snitt, amikor megfogta Paula kezét és bement vele a suliba). A visszaemlékezések is menők voltak ám. Ó, és Iván: már tényleg szerethetőbb és komplexebb a karakter, de a sok sírást nem kellene erőltetni, a Mariskával lévő közös jeleneteit viszont csípem. Azt viszont örülnék, ha elfelejtenék, hogy azzal “fenyegetnek” minket, kirúgják akármelyik tanulót az internátusból. Két évad alatt legalább négyszer bevetették ezt a kártyát, legutóbb pedig teljesen hiteltelen volt az öt “renitens” diák kirúgásának a megúszása.

Értékelés: 8.5/10
Miközben írtam a kritikát egyre több olyan pont jutott eszembe, ami valahogy nem kerek az évaddal kapcsolatban, de mégis, miközben néztem a részeket olyan szinten vitt magával a lendület, hogy fel sem tűntek azok a hiányosságok, kritikai észrevételek, amik eme kritikában hosszas gondolkodás után helyet kaphattak. Ez is csak azt takarja, mennyire jól lehet darálni ezt a sorozatot, és teszem hozzá, teljesen élvezetes is. A héten bele is kezdek a harmadik évadba – juhú!

Az Internatus poszter

12 Hozzászólások

 1. Megmondtuk, vagy megmondtuk? Az Internátust csak szeretni lehet. Persze vannak hibái, de… :) Mivel már nem annyira emlékszem mi volt a második évadban, így csak általánosságban szólok hozzá. Először is, “nem mintha egy percig is elhinném, hogy bármelyikük is meghallhat” mondatodat nem tudom, hogy Fermínre és Maríára értetted, vagy mindannyiukra, de ne aggódj, úgy fognak hullani, mint a legyek. Konkrétan végignéztem a beillesztett képeket, és a végére, kb a fele szereplő halott lesz… Durva. Ivánt imádom, a gyerekeket szerintem majd megunod, bár néha tényleg tudnak vicces pillanatokat okozni.
  A másik dolog, hogy én az utolsó évad végére úgy éreztem, mintha két különböző dolgot néztem volna a végén és az elején. Mármint, ami most a rejtély, az a végére annyira más lesz, mint, aminek most látszik, mintha közük se lenne egymáshoz. Oké, persze van, de… bonyolult. Majd meglátod. Alig várom, hogy tovább nézd és véleményezd. :)

  • Jajj kérlek szépen nagyon nagyon kérlek ne spoilerezzetek nekem :( Nem szoktam ilyet kérni, de most nagyon kérlek :) Az viszont jó, ha senki nincs biztonságban.

 2. Semmit nem mondtam el. :D Ez egy annyira minimális spoiler vol, hogy nem is nevezném annak. És amit írta, az se biztos, hogy igaz, mert te lehet máshogy ítéled majd meg. :)

 3. Én is épp most fejeztem be a 2.évad darálását, és tényleg nagyon jó! :)
  Habár engem egy kicsit zavar, hogy egy rész 80.perces, illetve a végén tényleg rohamos tempóban történtek a dolgok.
  Remélem Héctor azt is megtudja, kivel csalta meg Elsa, és többet nem jönnek össze.
  Egyébként feltűnt nekem, hogy Marcos és Amelia mennyit szemezgetnek egymással, még a végén összejönnek? Én nem bánnám. :)
  Én sem értem miért vannak oda annyira Carolina-ért. Sztem Vicky sokkal szebb. Dehát ízlések és pofonok. :)

  • Én sem mindig örülök a részek hosszának, de nyugodtan lekapcsolom akár a hetvenedik percnél is, ha éppen dolgom van :)

 4. Én is arra kaptam fel nagyon a fejem, hogy úgysem fognak meghalni. Az oké, hogy nem minden veszélyes esetben lesz haláleset, de nálam ez (meg még talán a Lost, bár ott is inkább a végén kaszáltak embereket nagyon) az a sorozat, ahol tényleg nem lehetett tudni, hogy ki fog élni és ki nem, és több esetben is olyan embereket öltek meg, hogy én csak döbbentem lestem a képernyőt és próbáltam keresni valami megoldást rá,hogy hogyan csaphattak be minket vele és hogyan fogják igazából visszahozni, mert az nem létezik, hogy éppen őt kinyírják. És igen, ez fő-fő szereplőkre is igaz, szóval annyira ne legyél biztos abban, hogy mindenki túléli.
  Annak is örülök, hogy végre tetszik a rejtély szál is, habár az elején nem nagyon jött be. Arra én is emlékszem, hogy az eléggé lassan indult be az első évadban, és emlékszem rá,h goy amikor én néztem, először szervkereskedelemre vagy valami hasonlóra tippeltem, és ahhoz képest majd ami ki fog derülni – wow. El fogod dobni az agyadat. Meg azon is, hogy pontosan kik is állnak az egész mögött és hány ember van benne az egészbe. És meglepő módon elég sok mindenre választ kapunk, a “kisebb” dolgokra is, mint pl. a fény vagy a Paola elrablása cucc.
  Ha már Paulánál tartunk, én is imádtam a kicsiket ebben a szakaszában a sztorinak, szerintem el fogsz jutni arra a pontra az 5-6. évad körül, ahol egyszerűen a hátad közepére fogod kívánni őket, mert az aranyos ‘nem tudunk semmit és azért kerülünk bajba’ dolog egy idő után már baromira idegesítő.Legalábbis ami engem illet.
  Ami Blanca Suarezt illeti, meg fogsz lepődni, hogy végül hogy is kerül bele a csapatba – nekem az kicsit meredek volt és szerintem ez volt az első olyan dolog, ami igazán elviszi a sorozatot egy másik irányba, abba az irányba, ami felé a vége is megy, és szerintem ez az egyik olyan szál, ami vagy be fog jönni, vagy nem, nincs igazán középút. Arra majd nagyon kíváncsi leszek, hogy mit fogsz mondani.

  • Á, ez így nem ér. Egyre jobban felkeltitek a kíváncsiságomat, pedig még a friss pilotok felét se láttam. Még a végén az Internátus kapcsán lesznek csak kritikák a blogon :)

   Köszi a kommented, tényleg egyre jobban meghozta a kedvem a folytatáshoz. (Még nem kezdtem el, mert bedaráltak a Michael J. Fox Show eddigi részei).

 5. Juliát én is bírtam mikor megjelent, Elsát egy kicsit kiakasztotta. :DD Szerintem se Carolina a legszebb lány ott pl. Julia szebb. Fermint az elején nem kedveltem és nem is gondoltam, hogy összejön Mariával. Utána viszont megkedveltem, több funkciós az a pasi és mindenből kivágja magát ill. másokat. Marcos nekem is megtetszett az elejétől kezdve, de volt egy olyan időszaka amikor kiábrándultam belőle. Majd akkor tudok átfogó véleményt írni ha megnézted. :)

  • Kíváncsian várom, hogy mi olyat tehet Marcos, ami kapcsán ki lehet ábrándulni belőle. Huhú, izgi részek várnak még rám :)

   • Nem tudom, hogy neked tetszeni fog-e az a dolog, de nekem nem. Már lehet sejteni, hogy mi az és itt valaki rátapintott. :)

 6. A kritikáid miatt kezdtem el nézni az Internátust. S ez a sorozat valami hihetetlen, egymás után nézem a részeket,mert annyira érdekel,hogy történik/történt. Bár az nem tetszik,hogy egy rész több,mint 70 perces…
  A 3. évadról mikor várható kritika?:)

  • Nagyon örülök neki, hogy tetszik a sorozat, annak meg pláne, hogy miattam kezdted el nézni :) A harmadik évadról ma, vagy legkésőbb holnap lesz egy kritika :)

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here