Főoldal Kritika és Értékelés Tévéműsorok X-Faktor 2013: A ByTheWay mindent vitt

X-Faktor 2013: A ByTheWay mindent vitt

27
Oszd meg!

Habár eléggé megoszlanak a vélemények a ByTheWay tegnapi produkciójáról, de én akkor is azt mondom, hogy az, amit a srácok csináltak, az Amerikai X-Faktorban is megállta volna a helyét. (Így lehet elkerülni azt a szót, hogy világszínvonal, amit mára giccsessé tettek a mentorok, meg a mesterek). Azóta visszanéztem már kétszer a produkciót, és igen, kihallom én is, hogy volt benne egy-két hamis hang, de könyörgöm, zenei alap nélkül, a ritmusra figyelve, a poharakat rakosgatva még arra is figyelni, hogy minden hang full tiszta legyen, hm, azt még én sem várom el, pedig elég magasak az elvárásaim a tehetségkutatósokkal szemben.

ByTheWay | X-Faktor | Fotó: RTL Klub/Bársony Bence
ByTheWay | X-Faktor | Fotó: RTL Klub/Bársony Bence

Szerintem egész jól megoldották a Pitch Perfect-es “Cup” interpetálását, arról nem is beszélve, hogy eredetileg Anna Kendrick egyedül játszott a pohárral, itt pedig négyen csinálták ugyanazt, ráadásul a ritmusban nem volt semmi probléma. Ilyen fokú professzionizmust legutoljára Radics Gigi mutatott fel egy tehetségkutató műsor során – a ByTheWay-nek pedig ugyanakkora győzelmet és sikert kívánok, mint Giginek. Nem hittem volna, hogy egy hazai műsorban majd pont egy csapatnak fogok drukkolni a győzelemért, hiszen sosem értettem, miért válogatják be őket egyáltalán, mert úgyis a szóló előadókra kíváncsiak az emberek. Most viszont azt látom, hogy a ByTheWay szó szerint alázza a többi versenyzőt, mert sokkal jobbak, sokkal tehetségesebbek és sokkal jobban átüt a szememben az amit csinálnak, mint bárki másé a műsorban. Szóval, én leptem meg magamat a legjobban – már megint -, így nem is drukkolhatok másnak a győzelemért, mint a ByTheWay-nek. Így csak abban bízom, hogy nem én vagyok az egyedüli “rajongójuk”, és legalább a top háromig eljut a csapat.

Eckert Anikó | Istenes Bence | X-Faktor | Fotó: RTL Klub/Bársony Bence
Eckert Anikó | Istenes Bence | X-Faktor | Fotó: RTL Klub/Bársony Bence

Ami a többieket illeti… Egy-két kivétellel annyira eltörpültek a ByTheWay mellett. Miközben betegen néztem az X-Faktor második élő showját, azon tanakodtam, hogy miért csak egy előadó eshet ki egy héten. Eckert Anikó, Tóth Marci és a Fat Phoenix “előadásáért” én kérek elnézést, mert annyira borzalmas volt mindhárom, hogy ha holnap nem közülük esik ki valaki, akkor bebizonyosodik az, amit régóta tudunk: nincs igazság a földön. Anikó ugyanis írtó hamis volt, Marcinak pedig nemcsak a hangnem volt rossz, hanem a hangja is kevés volt a dalhoz, a Fat Phoenix bénaságára pedig szavakat sem találok, DE a dobos továbbra is helyes. Ennyi viszont nagyon kevés, ráadásul többet nem is tud felmutatni, szóval fel is út, meg le is út. Az amúgy nagyon tetszett, ahogy Geszti irónikusan megjegyezte, egy szavazatuk már biztosan van…

Csordás Ákos | X-Faktor | Fotó: RTL Klub/Bársony Bence
Csordás Ákos | X-Faktor | Fotó: RTL Klub/Bársony Bence

Az eddig megbízhatóan jól produkáló Csordás Ákos tegnap nálam egy kicsit leszerepelt. Az ő esetében nem elég a nagy hang, mert az nála adott. Persze, a “beleesett a lelkébe”-faktor sem dominált nálam, mert én végig azt hallottam az ő esetében, hogy kiabálva énekelt. Ha egyedül vagy a szobában, kiálts egyet, majd “dallamozz” közben. Na így nyomta Csordás Ákos, csak persze eladhatóbban, mint Te :) A két Lili továbbra sem érdekel különösebben. Péterffy most gyengébb volt, ez már nem középszer, hanem attól egy fokkal bénább. Batánovicsban most volt lendület, feküdt neki a dal, ami jó. Szabó Ádám volt az egyetlen, aki magyarul énekelt, amit nagyon sajnáltam, mert nem bánnám, ha többen énekelnének magyarul az ilyen versenyeken. Végül is, magyar “popsztárokat” akarnak kitermelni, nem? Ami Ádám előadását illeti, egy-két rekesztése jó volt, de alapvetően egy ennyire erőteljes, érzelmes dalhoz nem úgy kell hozzáállni, mint ahogy Ádám tette. Gyengus volt.

Danics Dóra | X-Faktor | Fotó: RTL Klub/Bársony Bence
Danics Dóra | X-Faktor | Fotó: RTL Klub/Bársony Bence

A 25 év felettiek kategóriája kétségkívül erős. Bozsek Márk továbbra is azt hozta, amiben jó: szőke volt, helyes és bugyiszaggatóan mosolygott. A hangjával nincs különösebb problémám, de kétségkívül jobban tetszett az, amit a válogatón produkált. Krasznai Tünde megint jól nyomta, egyre jobban tetszik ez a rekedtes hangszíne, bár, amikor Tóth Gabi felhozta a szexualitást, röhögtem egy nagyot, pedig nem lett volna szabad. Danics Dóra pedig… kiváló énekes, a Valerie passzolt is hozzá, de én továbbra is a Muri Enikő-faktort érzem benne, ami nem feltétlenül jó előjel. Azt vettem amúgy észre, hogy sokszor kevés a nagy hang, azzal bánni is tudni kell, és ez az, amit a mentoroknak meg kellene tanítani a mentoráltjaiknak. Mert az egy dolog, hogy valaki kiénekli a magas c-t, arra viszonylag sokan képesek. De arra, hogy tisztán, érzelmesen de mégis manírok nélkül énekeljenek, már jóval kevesebben. Pedig az lenne ám a teljesítmény.

Alföldi Róbert | Tóth Gabi | Szikora Róbert | Geszti Péter | X-Faktor | Fotó: RTL Klub/Bársony Bence
Alföldi Róbert | Tóth Gabi | Szikora Róbert | Geszti Péter | Fotó: Bársony Bence

A mentorok amúgy végre összekaptak tegnap, Tóth Gabi egész jó Keresztespók pótlék lett, és amilyen arcokat vág, hát, öröm nézni. A pofavágásban amúgy Alföldi sem maradt alul. Anno örültem, amikor kiderült, hogy az RTL Klub alkalmazkodik a nemzetközi trendekhez, és két estéssé teszi az X-Faktort, de elnézve a múlt vasárnapi adást, túl sok értelme ennek a döntésnek nem volt. Inkább egy este dőlne el az egész. Persze, azt nem mondom, hogy izgulok, mert nincs miért, de néző – és nem utolsósorban blogger :) -, szempontból egyszerűbb lenne úgy az élet. Mindenesetre külön cikket az eredményhirdetésről nem írok, de azért hozom majd az RTL Klub sajtóközleményét, amit úgyis kiegészítek pár saját gondolattal.

Batánovics Lili | X-Faktor | Fotó: RTL Klub/Bársony Bence
Batánovics Lili | X-Faktor | Fotó: RTL Klub/Bársony Bence
3955 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok

27 Hozzászólások

 1. Hááát a professzionalizmusról csak annyit, hogy ez nem az ő megoldásuk volt. Tulajdonképpen az eredeti szám feldolgozásának feldolgozását láthattuk tőlük. Csak, hogy értsd, miről beszélek, lentebb be is linkelem a videót, amire gondolok. Ennek ellenére szerintem is az egyik – ha nem a – legjobbak voltak a tegnap este folyamán.
  http://www.youtube.com/watch?v=6y1aOg_UO_A

 2. Szerintem kicsit túl vannak értékelve. Egy totál középszerű csapatról van szó, amiben van 1 jó hang, a többiek meg hozzák az átlagos szintet…

  Csordás Ákos & Batánovics Lili for president!

 3. Unalmas volt a tegnapi este műsor nagyon. Akik múlt héten jók voltak, azok tegnap nem. Akik meg amúgy sem, azok még inkább rosszak voltak.

 4. Szia Tibi! :) Én teljes mértékben egyet értek veled. Mondjuk ez lehet azért is van, mert én a BTW-nek drukkolok. Van is egy róluk szóló oldalam, ahova kiraktam a kritikádat. Remélem, hogy nem gond! ;)

 5. Rettentő unalmas volt a tegnapi adás. Én eddig úgy gondoltam, ha a tavalyi adásokat képes voltam végigszenvedni, ezekkel sem lesz semmi bajom, hiszen idén még talán jobbak is az énekesek, de egyiküknek sincs olyan egyénisége amivel meg tudna fogni, hogy a kedvéért szenvedjek végig két estét is. Azt hiszem én most hivatalosan is kaszáltam a magyar X-faktort. Maradok az amerikainál :) de olyan kár, hogy még 29-ig nem lesz új rész :/

  • Á, ne is mond, én is nagyon várom már az X-Factor USA élő adásait. Remélem nem fogunk csalódni :)

   • Nem hinném, hogy nagyot csalódnánk :D idén szerintem jobbak vannak mint tavaly :D és most hál istennek nincs se Britney se L.A. Reed :D ők iszonyatosan irritáltak :D Nekem idén nagy kedvencem Danie Geimer, remélem vele nem járok úgy mint CeCe-vel :/ kezdettől fogva oda voltam érte, aztán egyre csak rosszabb lett szegény…

    • Mielőtt ezt így kijelentem, hogy az ideiek jobbak, kivárom az élő adásokat, mert ott azért könnyedén el tudnak csúszni az előadók, pláne ha olyan dalokat erőltetnek rájuk, amiket rühellnek (lásd Emblem3 tavaly).

 6. Szerintem Batánovics Lili és Danics Dóra, Péterffy Lili és Szabó Ádám a legjobbak, közülük kellene valakinek nyerni. A ByTheWay nem rossz, az biztos, hogy az eddigi X-Faktoros csapatoknál ezerszer jobbak, de engem még mindig nem fogtak meg. Bozsek Márk nekem is jobban tetszett a válogatón, de most sem volt olyan rossz, Tóth Marci pedig jobb volt a múlt hetinél, nekem lehet csak azért tetszett, mert Taylor Swiftet énekelt és ha valaki Taylort, Katyt vagy Demit énekel az lehet bármilyen rossz, nekem tetszik a dal miatt. Krasznai Tünde hangja egész jó, de nekem valami hiányzik belőle, vagy csak túl előítéletes vagyok és a múltja miatt mindig valami hibát keresek abban amit csinál. Remélem ma Eckert Anikó vagy a Fat Phoenix fog kiesni, de cseppet sem lennék szomorú Csordás Ákos kiesése miatt sem.

 7. Azzal a részével maximálisan egyetértek, hogy én is minőséginek éreztem a ByTheWay tegnapi produkcióját. Jó, lehet, nem a “minőségi” a legmegfelelőbb szó erre, hanem inkább a kreatív (oké, látom én is, mit “másoltak le”), de legalábbis egyedi. És attól lett ennyire jó ez a produkció, hogy épp ezt az egyediséget hiányolom én ezekből a mai műsorokból. Üde színfolt voltak, és bevallom, annyira nem érdekelt, hogy hamisan énekelnek-e vagy sem, és nem azért mert elfogult vagyok (mert nem, erről mindjárt), hanem mert annyira lekötött a műsoruk. Ennyi.

  De azzal nem értek egyet, hogy emiatt nyerniük kellene. Eddig ugyanis nem emelkedtek ki a mezőnyből, eddig nem tudtam őket megkülönböztetni pl. az MDC-től. Viszont, ha a további (hány adás van még 9-10?) összes adásban is képesek hasonlót produkálni, akkor oké.

  Nagyot nőttek amúgy tegnap a szememben, és számomra is sokat dobtak a műsoron. Mondjuk én most csak bele-belehallgattam a produkciókba, meg a mentorok értékeléseibe, de amúgy nem annyira követtem az eseményeket. Ami viszont összességében megdöbbent, hogy Alföldi Robi mennyire mellényúlt a lányokkal (Batánovics Lili még csak-csak, de a másik kettő nagyon felejthető), viszont valóban erős a 25 év felettiek kategóriája. Továbbra sem szimpatizálok pl. Krasznai Tündével, de el kell ismerni, hogy tegnap tényleg klassz volt úgy en block.

  • Szerintem amit a ByTheWay eddig csinált, az szintén egyedi volt, mármint, engem eddig minden héten megleptek. De persze mindenki másképp látja :)

   Ha jól számolom, akkor még 9 élő show van.

   • Persze, hogy mind másképp látjuk.
    Én eddig nem emlékeztem rájuk. De örülök, hogy ez megváltozott.
    Aztán meglátjuk, mennyire tudnak változatosak és egyediek maradni a továbbiakban :)

 8. By the way produkciója tényleg jó volt. Eckert Anikó nagyon hamis volt ahogy a Fat phonix se tetszett és ott az énekes ruhája borzalmas volt. Marci nekem most jobban bejött mint múlt héten. Bozsek Márk jó volt de valahogy egy kicsit furán énekelte a számot de Péterfy Lillinél is ezt éreztem.

 9. Még mindig nem értem mire ez a nagy rajongás értük. Oké, helyesek, aranyosak, tehetségesek, jól előadták a tegnapi dalt is, meg minden, de nem annyira nagy szám, mint ahogy te azt beállítod. :D Amúgy igaz, kicsit más kategória, de ha már Cup Song, akkor küldöm az én kedvencemet ilyen feldolgozások terén. :)

  http://www.youtube.com/watch?v=VJ7oFJAgLTE

 10. Én még csak most nézem a tegnapi részt, pont most volt a Bytheway, és gondoltam gyorsan megnézem mi van róla a blogodon, mert nekem nagyon tetszett! Akartam is linkelni a Sam Tsui-KurtHugoSchneider(+2 random lány :D)-féle verziót, de már látom, hogy megelőztek. :)

 11. oli a legcukibb sztem és kész amm a btw a legjobb mert van ott van jó hangú srác a többi versenyző semmit nem és

 12. és helyett ér**
  Boccs amm ez a legjobb mezőny és van itt jó csapatt!
  Szerintem nem nehéz kitalálni hogy a Bytheway-ről van szó! Amm nem vettétek észre?? Atyám! Ott van jó hangú srác legalább! 3 is!! BENCE, SZIKI,és YA OU !
  OLI-t azért nem írtam mert ő:
  1.rapper
  2.cuki
  3.cuki
  4.cuki
  5.ja és ki ne hagyjam hogy cuki!

  Kössz Bytheway hogy vagytok aki fikáz titeket ne is figyeljetek rá! Ti vagytok a legjobbak!
  UI:cuki vagy Oli!<3

 13. Amm a Bytheway nem azért erős(remélem vágjátok) mert hevymetal zenéket énekel.Csordás Ákos sem azért jó mert pl.:Troublemaker-t énekel hanem azért mert erős hang. Na szval a BTW azért jó mert fiatalok és fiatalos dalokat énekelnek ami most a ,,menőőő,, és amúgy meg azért tűnnek ki mert ez a legerősebb mezőny és ilyen erős csapat még nem volt!:)

 14. HALISZTOK!
  Könyörgöm senkinek nem tűnt fel a Bytheway??
  Ez kiráály! Jó mert 3 barinőm és én imádjuk őket!
  1. barátnő:Szikit nézzétek meg!
  2.barátnő: Ya Ou nem tűnt fel nektek?
  3.barátnő:Bence a leghelyesebb!!<3
  én:Oli olyan cukiiiiiii!
  Na amm ne legyetek süketek és vakok!
  Amm amint látom szeretitek őket szval <3!
  Köszke!
  Puszka

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here