Főoldal Kritika és Értékelés Pilot Pilotkritika: Mom

Pilotkritika: Mom

1
Oszd meg!

Tulajdonképpen már akkor kíváncsi voltam erre az egészre, amikor bejelentették, hogy lecastingolták hozzá Anna Farist. Színészcentrikus vagyok, szóval engem ezek megvettek előre, Chuck Lorre, a Két pasi meg egy kicsi és a Mike & Molly készítője láttán pedig bizalmat szavaztam a sorozatnak. Elnézve az első részt meg kell mondjam nem vagyok csalódott, hiszen valami hasonlót vártam látatlanban a sorozattól. Félreértés ne essék, nem volt ez akkora szám, mint amekkorának tűnt első látásra, de tökéletesen hozta a Lorre-univerzum színvonalát, így ha valakinek egy kicsit is tetszenek a kreátor korábbi komédiái, annak vélhetően a Mom-mal sem lesznek problémái.

Mom 02

A történet középpontjában Christy (Anna Faris), egy harmincas éveiben járó nő áll, aki a tini lányát és a kisfiát neveli, akik különböző apától születtek. Christy tiniként tomboló, vad életet élt, az összes hibát pedig amit elkövetett, az alkoholista-drogfüggő anyja számlájára ír. Napjainkban Christy arra eszmél, hogy a lánya a nyomdokaiba lépett, ráadásul inkább megbeszéli a dolgait az anyjával, mint vele. A sorozat pedig arra akar koncentrálni, amint Christy megbocsát a már tiszta életet élő anyjának, majd megszilárdítja a családi békét – vagy valami ilyesmi.

Ami a poénokat illeti, tipikusak voltak, a legtöbbször kiszámíthatóba, de Anna Faris elvitte a hátán az egészet. Sokan a nagyi, azaz Alison Janney miatt kapcsolódtak be a történetbe. Utóbbi neve nekem nem sokat mond, de egész jól hozta a menő nagyi szerepét. Érdekes ám a dinamika kettőjük között, az adok-kapok pedig egész jól lejött a pilotból. Mondjuk hosszútávon nem tudom meddig lehet még a régi sérelmek feldobálásából viccet gyártani, de ez legyen a kreátorok problémája. A potenciált továbbra is látom ám a sorozatban, ráadásul megkapta a teljes évados berendelést is, így 22 részen keresztül biztos képernyőn marad. Végül is, megérdemli.

Értékelés: 7/10
Jókat mosolyogtam rajta, meg alapvetően nem voltak vele különösebb problémák, de ez még véletlenül sem az a fajta jóság, mint a Welcome To The Family első része által nyújtott humor-faktor. A Mom azonban kap még esélyt, csak készüljenek hozzá feliratok :)

Mom 01

1070 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok

1 hozzászólás

  1. Nem volt rossz a pilot, de annyira nem ragadott meg, hogy tovább is nézzem a sorozatot… pedig a TBBT-t imádom Chuck Lorre-tól, egyik kedvenc sorozatom, de itt annyira nincs, ami érdekeljen.

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here