Pilotkritika: Brooklyn Nine-Nine

1

Minden évben vannak olyan sorozatok, aminél előre megmondom, hogy “na ez nekem nem fog bejönni“. És éppen emiatt csinálom már második éve azt, hogy minden őszi újoncnak esélyt adok. A Brooklyn Nine-Nine anno abszolút nem keltette fel az érdeklődésemet, sőt, meg sem akartam nézni, de aztán csak megtettem, és meg kell mondjam, nagyon bejött amit láttam. Ezzel pedig saját magamat leptem a legjobban meg, hiszen kizártnak tartottam azt, hogy nekem ez a sorozat bejöjjön. Sosem rajongtam a zsarus film-vígjátékokért, sőt, ha valahol felbukkan egy rendőr, már alapjáraton kapcsolnék valahová máshová. A Brooklyn Nine-Nine viszont működik, ráadásul nem is akárhogy.

Brooklyn Nine-Nine 001

A történetre kár sok szót fecsérelni, de az alapszituáció a következő. A rendőrkapitányságra új főnök érkezik, aminek a helyi vagány, Jake Peralta először nem örül, de aztán meggondolja magát. Kész, ettől jobban nem lehet leírni, hiszen ez a sorozat annyira épít a szituációkra és a jelenetekre, ráadásul olyan jól mutatja be őket, hogy úgy érzem lehetetlen írásba foglalni a látott poénokat. (Igen, éppen ezért nem szeretek komédiáról kritikát írni. Mert valami vagy vicces, vagy nem. A Brooklyn Nine-Nine pedig nagyon vicces.)

Az igazat megvallva az első rész még nem kapott el annyira, de utána a második már sokkal inkább. Egyre jobban építenek ugyanis a karakterek közötti kapcsolatokra, és az egysoros poénok mennyisége is egyre több. A félelmeimmel ellentétben itt nem az a lényeg, hogy miképp kapják el a bűnözőket, sőt. Ennyi erővel akár egy irodában is játszódhatna a széria, de most jelen esetben egy rendőrkapitányság a helyszín, a főhősök rendőrök, de a lényeg nem a nyomozáson, hanem a karakterek közötti poénokon és szituációkon van. És pont ez az oka annak, amiért még én is megszerettem.

Brooklyn Nine-Nine 003

A pilot óta megnéztem amúgy plusz két részt, és azok is nagyon rendben voltak. Persze ha valakinek nem szimpatikus Andy Samberg humora, akkor ez nem az ő sorozata, az fix. A széria központi alakja ugyanis Samberg, a színész pedig jól is sáfárkodik ezzel a feladattal. Azon túl, hogy jóképű, tök jó humorérzékkel áldotta meg őt a genetika, szóval teljesen jó főszereplőnek. A meleg kapitány jópofa és sok benne a lehetőség, Terry Crews pedig a Mindenki utálja Chris-t után végre ismét brillírozhat. A női mellékszereplőket is nagyon csípem, a bad-ass zsarunő beszólásai mindent visznek, de a nagypofájú titkárnő is jópofa. Tulajdonképpen nincs olyan szereplő, aki irritálna, és ez tök jó.

Értékelés: 10/10
Semmibe sem tudok belekötni, és megmondom őszintén nem is akarok. Ez egy király sorozat, éppen ezért nagyon örülök, amiért esélyt adtam neki a bizonyításra. Remélem kap egy egész évados berendelést, az jót jelent, hogy október 4-én a FOX berendelt pár scriptet. Ha marad a minőség, akkor akár évekig el tudnám nézni a sorozatot. ((No májusban nem hittem volna, hogy 10/10-re fogom értékelni a pilotot…))

Brooklyn Nine-Nine 002

1546 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok
Share.1 hozzászólás

Leave A Reply