Főoldal Kritika és Értékelés Pilot Pilotkritika: Brooklyn Nine-Nine

Pilotkritika: Brooklyn Nine-Nine

1
Oszd meg!

Minden évben vannak olyan sorozatok, aminél előre megmondom, hogy “na ez nekem nem fog bejönni“. És éppen emiatt csinálom már második éve azt, hogy minden őszi újoncnak esélyt adok. A Brooklyn Nine-Nine anno abszolút nem keltette fel az érdeklődésemet, sőt, meg sem akartam nézni, de aztán csak megtettem, és meg kell mondjam, nagyon bejött amit láttam. Ezzel pedig saját magamat leptem a legjobban meg, hiszen kizártnak tartottam azt, hogy nekem ez a sorozat bejöjjön. Sosem rajongtam a zsarus film-vígjátékokért, sőt, ha valahol felbukkan egy rendőr, már alapjáraton kapcsolnék valahová máshová. A Brooklyn Nine-Nine viszont működik, ráadásul nem is akárhogy.

Brooklyn Nine-Nine 001

A történetre kár sok szót fecsérelni, de az alapszituáció a következő. A rendőrkapitányságra új főnök érkezik, aminek a helyi vagány, Jake Peralta először nem örül, de aztán meggondolja magát. Kész, ettől jobban nem lehet leírni, hiszen ez a sorozat annyira épít a szituációkra és a jelenetekre, ráadásul olyan jól mutatja be őket, hogy úgy érzem lehetetlen írásba foglalni a látott poénokat. (Igen, éppen ezért nem szeretek komédiáról kritikát írni. Mert valami vagy vicces, vagy nem. A Brooklyn Nine-Nine pedig nagyon vicces.)

Az igazat megvallva az első rész még nem kapott el annyira, de utána a második már sokkal inkább. Egyre jobban építenek ugyanis a karakterek közötti kapcsolatokra, és az egysoros poénok mennyisége is egyre több. A félelmeimmel ellentétben itt nem az a lényeg, hogy miképp kapják el a bűnözőket, sőt. Ennyi erővel akár egy irodában is játszódhatna a széria, de most jelen esetben egy rendőrkapitányság a helyszín, a főhősök rendőrök, de a lényeg nem a nyomozáson, hanem a karakterek közötti poénokon és szituációkon van. És pont ez az oka annak, amiért még én is megszerettem.

Brooklyn Nine-Nine 003

A pilot óta megnéztem amúgy plusz két részt, és azok is nagyon rendben voltak. Persze ha valakinek nem szimpatikus Andy Samberg humora, akkor ez nem az ő sorozata, az fix. A széria központi alakja ugyanis Samberg, a színész pedig jól is sáfárkodik ezzel a feladattal. Azon túl, hogy jóképű, tök jó humorérzékkel áldotta meg őt a genetika, szóval teljesen jó főszereplőnek. A meleg kapitány jópofa és sok benne a lehetőség, Terry Crews pedig a Mindenki utálja Chris-t után végre ismét brillírozhat. A női mellékszereplőket is nagyon csípem, a bad-ass zsarunő beszólásai mindent visznek, de a nagypofájú titkárnő is jópofa. Tulajdonképpen nincs olyan szereplő, aki irritálna, és ez tök jó.

Értékelés: 10/10
Semmibe sem tudok belekötni, és megmondom őszintén nem is akarok. Ez egy király sorozat, éppen ezért nagyon örülök, amiért esélyt adtam neki a bizonyításra. Remélem kap egy egész évados berendelést, az jót jelent, hogy október 4-én a FOX berendelt pár scriptet. Ha marad a minőség, akkor akár évekig el tudnám nézni a sorozatot. ((No májusban nem hittem volna, hogy 10/10-re fogom értékelni a pilotot…))

Brooklyn Nine-Nine 002

1 hozzászólás

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here