Főoldal Kritika és Értékelés Tévéműsorok X-Faktor 2013 – Első élő adás – ÉLŐ BLOG

X-Faktor 2013 – Első élő adás – ÉLŐ BLOG

111
Oszd meg!

Akárcsak tavaly, idén is Élő Blog lesz a Media Addicton az X-Faktor új évadával kapcsolatosan. Azonban tavaly teljesen szűzként kerültem bele az X-Faktor világába, addig idén minden adást láttam. Nem akartam én nézni, de egyszerűen beszippantott. No nem a középszerű hangok miatt váltam nézővé, hanem a mentorok miatt, Alföldi és Tóth Gabi például nagyon jó választásnak bizonyultak, Szikorát még szoknom kell, Geszti pedig hozta a tavalyi szintet.

mentorok1

Ami a versenyzőket illeti, kedvencem még nincs, de ha jól teljesítenek a srácok, akkor a ByTheWay lesz az, akinek drukkolni fogok a győzelemért. A múltkori, szavazós posztban leírtam a rövid véleményem az összes fellépőről, kíváncsi vagyok, hogy ez mennyire változik majd meg az élő adás láttán. A voksok alapján döntetlen lett Csordás Ákos (fiúk) és Bozsek Márk (25 felett) között, akik a voksok 48 %-át birtokolják. A csapatokból a legjobb eredményt a ByTheWay (8%), a lányoknál pedig Batánovics Lili (6%) érte el. Ha kiesőt kellene tippelnem, akkor valamelyik csapat fog távozni, talán az MDC, de azon se lepődnék meg, ha a nézők kiejtenék valamelyik lányt, mondjuk Péterffy Lilit.

Ha van egy kis időtök és kedvetek, akkor legalább a reklámokban nézzetek fel a blogra, és kommentáljátok a látottakat. Jómagam igyekszem update lenni, de az esetleges helyesírási hibák javítása, a poszt formázása (dőlt betű, stb.) vélhetően csak az Élő Adás után fog megvalósulni. Most először Magyarországon is két este jelentkezik az X-Faktor, ezért holnap este 20:00-kor is itt leszek az eredményhirdetés “kommentálásával”. Kíváncsian várom ám, hogy ki fog távozni először.

Lilu | Istenes Bence | X-Faktor | Fotó: RTL Klub / Bársonyos Bence
Lilu | Istenes Bence | X-Faktor | Fotó: RTL Klub / Bársonyos Bence

– 20:00: Kezdődik!

– 20:10: Ezt nem hiszem el! Végre van tévé előfizetésem (Mindig TV), erre az RTL Klubbon és a Tv2-n kívül minden bejön… Tíz perccel lemaradtam, most online próbálom nyomon követni a műsort, reménykedve, hogy a Mindig TV tényleg hű lesz a nevéhez, és mindig elérhető lesz, legalább az RTL Klub és a Tv2.

– 20:11: Máris lehet szavazni, az X-Faktor pedig a Magneoton Kiadóval szerződött le, ami a Megasztár és a The Voice koprodukciós partnere is volt.

MDC | X-Faktor | Fotó: RTL Klub / Bársonyos Bence
MDC | X-Faktor | Fotó: RTL Klub / Bársonyos Bence

– 20: 14 – MDC:Dumáltunk, aztán jött a zene… Úgy gondoltuk valami popposabb dolgot kellene csinálnunk.” – mondják a tagok, míg Szikorának az Omega jut róluk az eszükbe, mert iskolai zenekarnak tűnnek, a műszaki egyetemről. Aúcs, csak azt mondom, aúcs.

– 20:19 – Wow, el se hiszem, Beatles a magyar X-Faktorban. Szeretem a Help! c. dalt, a Glee kapcsán agyon-hallgattam mostanában. A srácok egész jól lenyomták a dalt, mintha az énekes se lett volna olyan hamis, mint eddig. A vokál pedig kifejezetten sokak segített a dal eladásában. Hm, erre adok egy 6/10-et, mert még mindig van hová fejlődni.

– 20:20:Srácok, elsőként kiállni a színpadra ilyen produkcióval, ilyen fantasztikusan, le a kalappal! Fantasztikus volt! Színpadra teremtél, helyes volt” – dícsér Tóth Gabi, és Alföldi is egyetért. “Nagyon feelinges volt, de nekem kicsit mosolygósabb a kelleténél. Kicsit több keménységet szerettem volna, meg a lépcsőről való leugrást is“. Höhö, Geszti már arról beszél, hogy a sok mosoly miatt sok szavazatot kapnak a srácok. “Olyanok voltatok, mint a szignál, mint amikor a meteor becsapódik. Ti vagytok az X-Faktor” – Szikora mentor-apó dícsér.

– 20:22: A Boti mindig mosolyog, őt nem lehet leállítani” – de Alföldi szerint Miki mosolyog, no nem mintha tudnám ki az. “Nagyon jól éreztem magam magam, különösen azért, mert egy Beatles dallal kezdhettünk” – mondja egy bizonyos Dani, akinek nem mozog a haja.

Péterffy Lili | X-Faktor | Fotó: RTL Klub / Bársonyos Bence
Péterffy Lili | X-Faktor | Fotó: RTL Klub / Bársonyos Bence

– 20:23 – Péterffy Lili: “Egy nagyon titokzatos, felnőtt hölgyet szeretnék bejelenteni” – konferélja Alföldi a lányt, akit teljesen elfelejtettem. Most sem ismerős, csak képről. Nálam ez a lány tiszta lappal indít, mert nem emlékszem rá. “Amikor két hónapos terhes volt anyu, azt mondták neki, ebből a babából nem lesz semmi, de anyu bármire képes volt értem. Végül megszülettem” – nahát, itt a szociális-faktor. Aranyos ez az anya-lánya duó. Most végzős a gimiben, sok sikert az érettségihez :)

– 20:26: Jajj ne már! Wrecking Ball? Ez komoly? Túl jó ez a dal ehhez a lányhoz. Az alapján, ahogy énekelt, szerintem jövőhéten sem fogok emlékezni rá. 5/10 – ettől a lánytól nagyobb középszert nem nagyon láttam még az X-Faktorban. De legalább nem hallottam hamisnak, igaz, jónak sem.

– 20:28:Ez az első alkalom, hogy feltűnik nekem, hogy ezt csinálod. Szépen el volt énekelve, de több volt benne a gesztus, mint a hang. Erőteljesebb, dinamikusabb ének…” – mondja Geszti. Látom nem csak nekem színtelen ez a csaj. Amúgy, van egy olyan érzésem, hogy az online adás pár perc csúszásban lehet a tévéhez képest. Tóth Gabi szerint voltak hamis hangok, Alföldi Róbert már beszólt. Cicaharc lesz? Hihi.

– 20:30: “Ez a dal belőlem szólt. Azért is volt könnyebb énekelnem, mert édesanyámék itt vannak, és támogatnak. Ez nekem sokat jelent” – aranyos ez a kislány, de jövőhétre szerintem elfelejtem. Feltéve, ha ki nem esik. (Ehh, ez a művigyor, na ezt nem kéne erőltetni).

Tóth Marci | X-Faktor | Fotó: RTL Klub / Bársonyos Bence
Tóth Marci | X-Faktor | Fotó: RTL Klub / Bársonyos Bence

– 20:33 – Tóth Marci: “Szemtelenül fiatal, szemtelenül jóképű, szemtelenül tehetséges, ő Tóth Marcell” – Tóth Gabi meg ezt komolyan gondolta. Hm, ezek lehet, hogy rokonok? Hihi. “Amióta a mentorház véget ért, elég hullámzóan alakult a közös munka. Nem azok a dolgok jöttek be, amire számítottam. Nagyon kell noszogatni, lusta” – na, idén ő lesz Jimmy fia Lustaság? “Eltelt majdnem egy hónap azzal, hogy semmit nem csináltál” – folytatja Tóth Gabi a kisfilmben, aki szerint ezzel a hozzáállással az első adásban ki fog esni. Nem lenne érte kár, pláne, hogy megint szövegtanulási problémái vannak. Minek kellett ezt a srácot idehozni, amikor sokkal tehetségesebbek voltak nála a mentorházban…

– 20:37: Két dolgot el kell ismernem: fiatal és jóképű. Na, tehetsége az nincs. Se hangja, se karizmája, se keresnivalója a színpadon. Mondjuk, ha egy divatbemutató lenne, akkor talán, de a mikrofont messziről kerülje el. 3/10, eddig ő a legrosszabb. Mily meglepő, és úgy látom Tóth Gabinak sem tetszik. Ráadásul a dal tetőpontját is elmulasztotta megmászni. Tényleg kár volt őt továbbhozni.

– 20:39:Ott kellett volna kezdeni, ahol befejezted. Több erőt kellett volna, elveszett az a pofátlan magabiztosság, de kellett volna valami helyette.” – Alföldi kritizál. “Már most büszke lehet rád a városod, mert sztártípus ez a srác” – folytatja Szikora. Ja, modell még lehet. Krasznai Tünde után szabadon akár… LOL. “Tartogatunk még meglepetéseket, hát most ez van. Igaza van a mentoroknak, ez tényleg egy akarás volt. Eltűnt a csillogás a szemedben” – ennek ellenére Tóth Gabi hisz benne, mert tizenhét éves, és megcsinálta. Tóth Gabi tizenhét évesen a csillagokat is leénekelte a Megasztárban.

– 20:41:Eléggé link voltam, és lemaradtam a többiektől, így nehéz volt utolérni őket” – vall Marci, és olyan rondán néz mindenkire, pláne amikor Tóth Gabi a szemek csillogásáról mesél. Gabi! Füves cigi? :) Úgyis jön a reklám.

– 20:50: Most nézem, fél 11-ig tart majd a műsor. Érdekes, Amerikában tizenhat élő dal belefért másfél órába tavaly. De legalább sokáig itt leszünk – és remélem a stream életben marad, mert a Mindig TV befuccsolt. Hétfőn be is fogok telefonálni nekik. Holnap érkezik Oláh Gergő, hogy bemutassa az új dalát.

Bozsek Márk | X-Faktor | Fotó: RTL Klub / Bársonyos Bence
Bozsek Márk | X-Faktor | Fotó: RTL Klub / Bársonyos Bence

– 20:51 – Bozsek Márk: “Kecskeméten jártam középiskolába, itt alakult meg az első zenekarom. Minden zenével kapcsolatos dolgom innen ered” – érkezett meg Bozsek Márk, aki a szavazás alapján sokatok kedvence. Én is csípem a srácot, szerintem nagyon tehetséges. Remélem élőben is az lesz majd. “Egy anyának látnia kell a gyerekében a tehetséget, hogy tudja milyen úton vezesse” – naná, belevágták a Barátok köztöt is. Márk jelenleg forgat és csinálja az X-Faktort is. Sok sikert neki, biztos nem egyszerű. “Végre az emberek láthatják azt, hogy ki Bozsek Márk” – hajrá!

– 20:55: Jajj ne már. A rappet ne erőltesse az, aki nem tud rappelni. Könnyűnek tűnik a műfaj, de okkal nem megy mindenkinek. Márknak sem. Ezt a dalt nem ismertem (ez sláger?) és Márknak iszonyú rosszul áll. Amikor énekelt, az tetszett, de alapjáraton többre lenne hivatott ez a srác. 5/10, ettől ő tényleg többet tud. Pedig annyira reméltem, hogy nem bukik el az első élő adásban, viszont a dalválasztás a hibás, nem feltétlenül Márk. Gesztikém, ezt elbasztad.

– 20:57: Geszti milyen büszkén tapsol, pedig nincs mire. “Nehéz elvonatkoztatni attól, amit esténként látunk, hogy milyen Bozsek Márk a Barátok Köztben” – kezdi Szikora, akinek nem tetszik Márk kivasalt ruhája. “Nem nagyon hittem el, mint színésznek… Engem nem győztél meg úgy… De a hangod az jó” – na így próbáljak meg idézni Szikorától, akinek továbbra sincsenek összefüggő gondolatai. “Márk, bravúros volt, de abból, hogy kicsoda Bozsek Márk, sokkal kevesebbet nem tudtam meg, mint eddig. Az, hogy te ki vagy, és mit akarsz ezzel a dallal, abból semmit” – mondja Alföldi, akivel Tóth Gabi teljesen egyetért, továbbá hiányolja a csillogást, meg az energiát. Ollé, Gabinak sem tetszett a dal. “Lehet, hogy nagy volt egy kicsit a kabát” – igen Gabi! Igazad van!

– 20:59:Ez egy valóban nehéz dal volt, a tánccal még küszködök. A jövőben még jobban fogok igyekezni” – vigyorog Márk. Remélem nem ejtik ki, van potenciál a srácban, de Geszti nem a megfelelő mentor a számára.

Batánovics Lili | X-Faktor | Fotó: RTL Klub / Bársonyos Bence
Batánovics Lili | X-Faktor | Fotó: RTL Klub / Bársonyos Bence

– 21:01 – Batánovics Lili: “Egy igazi ősasszony következik, elképesztő hanggal és erővel, aki szerintem végtelenül szexi. Batánovics Lili” – harsogja Alföldi. “Megérte mind az a tizenöt év zene tanulás” – suttogja a lány, akinek az ükapja is zenész volt, és az apukája is zenél. “Én ebben nőttem fel. Evidens volt az, hogy zenész leszek. Apukám nagyon kritikus velem szemben, ezért meg szeretnék neki felelni” – LOL. Apuka megmondja, a dalban semmi halleluja nem volt, de majd dolgoznak rajta. Höhö, apukát az X-Faktorba mentornak :D

– 21:04: Tényleg szép ez a lány, öröm végre nem egy csontkollekciót, hanem egy hús-vér embert a képernyőn látni. Tehetséges, jó a hangja, a szemében viszont olyan piszok magabiztosság csillog, ami ehhez a műfajhoz előny, nálam viszont hátrány. Nem tudom miért. De elismerem, hogy jó az, amit csinál. 8/10, eddig kétségkívül ő volt a legjobb az eddigiek közül. A dal végét viszont kár volt elkiabálni.

– 21:06: Höhö, Alföldi nagyon örül. “Eltűnt a riadt moncsicsi arc, és itt van egy szexi, fantasztikus nő a színpadon.” – rikoltozza Tóth Gabi, majd hozzáfűzi. – “Nagyon kell vigyázni a végén a hangokkal, mert hamis lehet a vége” – ez volt a lényeg. “Volt benne hús, volt benne élet és volt benne vér, de a felénél nagyon untam, de aztán megtetszett. Szóval, édesem, klassz volt” – mondja Geszti, Szikorától nem vagyok hajlandó idézni. Az az ember nem tud rendesen beszélni. “Isteni volt, de az az állat, az elején is állat, nem kiskölyök. Teljesen rendben volt” – dícsért Alföldi mentorapóka.

– 21:07:Izgultam nagyon, de jól éreztem magam.Ennél jobban még soha nem éreztem magam.” – mondta Mónika alias Lili, akit az apja néha kiengedett a szobából, most meg csábosan kacsingat a nézőkre.

Szabó Ádám | X-Faktor | Fotó: RTL Klub / Bársonyos Bence
Szabó Ádám | X-Faktor | Fotó: RTL Klub / Bársonyos Bence

– 21:09 – Szabó Ádám:Kivételes tehetség és határtalan alázat. A kettőt együtt úgy hívják, Szabó Ádám” – ó, ez a Gabi mennyire teátrális. “A Csillag Születik óta sok minden történt, az emberek felismernek az utcán. Apával szoros a viszonyunk, mert ő visz engem fellépni” – mondja Ádám, aki a műsor óta anyuval lakik, mert családcentrikus. Ejj, elolvadok, ez a srác nagyon helyes. Plusz harmadéves hallgató a Zeneművészeti Egyetemen. “Az a teher nyomja a vállát, hogy az emberek elhiszik-e, több mindenben is lehet tehetséges” – mondotta Tóth Gabi.

– 21:12: Élő adásban utoljára ‘A Dal’-ban hallottam énekelni, ahhoz képest pedig most mérföldekkel jobb. Sőt, nekem ez tetszik. Ez a srác a színpadra termett. Tehetséges, jóképű, már tud bánni a hangjával is, nem hiába tapsol Tóth Gabi olyan vidáman. Nem kertelek: 9/10 – valahogy így képzelek el egy magyar X-Faktor fellépőt. Persze az Amerikai X-Faktorba a legjobb negyvenbe se jutott volna be Ádám, de héj, magyar viszonylathoz képest pontozok. Ádám pedig egész jól nyomta – és remélem nem estem a helyességének áldozatul. (Túl sok volt a közeli kép :)).

– 21:15: Alföldi azt szeretné, ha Szabó Ádám romlottabb lenne a színpadon. Höhö, látom Alföldinek (is) elterelődtek a gondolatai. Szikora szerint is koszosabbnak kellene lennie. “Szerintem egy zenei predátor vagy” – LOL, Szikora. “Eszembe nem jut, hogy te harmonikázol” – folytatja Alföldi Róbert, Tóth Gabi pedig Ádám fejlődéséről sipítozik. “Nagyon büszke vagyok rád, Ádám

– 21:17:Most nem fogok fürdeni, ez van. Napokig nem fogok fürdeni, hát ez van” – kac-kac. – “A lelkem is elég tiszta, és próbálok koszos lenni, és így haladni“. Behozták a bulvárt is, mert a háttérben egy ex-barátnő táncolt. Kit érdekel?

– 21:18: Már megint reklám. Hosszú esténk lesz.

– 21:25: Helyreállt a tévénk – és most látom, hogy ott Eckert Anikó már énekelt, ergó az online stram olyan tíz perc késésben van az élő adáshoz képest. Hát, most már a stream-nél maradok, így pár perc lemaradással közvetítek továbbra is. Remélem legközelebb már nem lesz technikai problémám :)

Eckert Anikó | X-Faktor | Fotó: RTL Klub / Bársonyos Bence
Eckert Anikó | X-Faktor | Fotó: RTL Klub / Bársonyos Bence

– 21:27 – Eckert Anikó:Sok különleges személlyel találkoztam már, de kevés olyannal, mint ez az ifjú, szexi hölgy” – LOL, Alföldinek tényleg mindenki szexi. Ez a lány tény, hogy nagyon csinos. Négy hónapja összeköltözött a párjával, aki sajtért rimánkodik. Megkívántam a bolognai spagettit – ők is azt ettek. Hétfőn azt fogok főzni ebédre. Igen, ennyire érdekel ez a lány. “Most, hogy majd látnak a tévében a barátaim nagyon meg fognak lepődni, mert nem tudják, hogy énekelek” – na ez tök jó meglepetés. Alföldi szerint keveredik Anikóban a ravaszság meg a flúgosság. “Olyan, mint egy falat ruganyos zuza” – ez mi a csudát jelent?

– 21:32: Olyan ez a lány, mint tavaly Csobot Adél. Van benne valami, egész jól el tudja adni magát. Nem néztem volna ki Eckert Anikóból ilyen előadást, de ezt egész aranyosan megcsinálta. Nekem ez tetszett, 7/10. Nem hittem volna, hogy valaha látok még potenciált ebben a lányban. Alföldit viszont meg kell dícsérnem, mert nagyon jól választott dalt Anikó hangszínéhez.

– 21:35: Geszti Péternek tetszett a dal. “Nálad éreztem azt, hogy nem tudtam rólad levenni a szemem. Hiába volt a kivetítőn minden, csak téged láttalak, téged néztelek. Fantasztikus volt” – igaza van Tóth Gabinak, a lány uralta a színpadot. Szikora szerint több kellene attól, mint amit Anikó nyújtott, továbbá a lány egy orosz rajzfilmfigura és hagymácska. What The Fuck! “Kicsi drága csillagom, jó volt ez. A hátramenés utána résznél nem 120 volt, hanem 60, erről majd még számolunk. Bármilyen izé is volt, a vörös rúzs jobb lenne, de imádom” – ejj, egyre jobban bírom Alföldit.

– 21:37:Mindig mindenben tud segíteni, úgyhogy ennek elvileg mennie kéne már. Nagyon izgultam, de remélem, hogy jövőhéten újra itt leszek, és akkor mindent beleadok” – oké, én szimpatizálok ezzel a kis hagymával :) Pedig nem hittem volna, hogy fogok.

Csordás Ákos | X-Faktor | Fotó: RTL Klub / Bársonyos Bence
Csordás Ákos | X-Faktor | Fotó: RTL Klub / Bársonyos Bence

– 21:38 – Csordás Ákos:A hang, a lélek és a mozgás tökéletes harmóniája” – miért ne. Bízom benne. “Nagyon vonzódom a fegyverekhez, igazából több, mint testőrnek tanulok. Vonzódom a harcművészetekhez” – ki nem néztem volna a srácból. “A másik nagy szenvedélyem az éneklés és a zene. Ez a két énem eddig megfért egymás mellett bennem” – folytatta Ákos.

– 21:41: Láttam ám a kommentek között, hogy nektek nem nagyon jött be Ákos dala, de nekem tetszik. Persze azért is, mert szeretem ezt a dalt. Szerintem Ákos kimagaslik a mezőnyből, mert nagyon tehetséges, és a mély, illetve a magas hangok is szépen kijöttek a torkán. Volt benne egy “dög”, az a csípőmozgás állati volt. 9/10 – azt hiszem túl vajszívű lettem hirtelen.

– 21:43:Ha tudnék valami rosszat mondani neked, akkor sem mondanám, mert úgy tudsz bunyózni. Egy nagy mackó, ekkora lélekkel, te. Én a ma estén még nem drukkoltam eddig senkinek sem úgy, mint neked. Nagyon nagy hangod van” – sikerült Szikorától idéznem. Juhú! “Ákos, szuper volt, nem csak a tatamin vagy menő” – Gesztinek ezt vajon előre megírták? Alföldi szerint Ákos sapkája olyan, mint nejlonzokniban szexelni. LOL.

– 21:45:Nagyon jól éreztem magam. Soha nem féltem még így, de amikor kijöttem, és elindult a zene, akkor azt éreztem, hogy ez nagyon jó, és nagyon jót tett velem az énektanárom, a mentorom és a stylistom” – szóval megkreáltak, drága Ákos. Persze volt miből dolgozni, mert adott a hang.

– 21:46: Na nekem most van reklám. Nektek gondolom már véget is ért :D Ezt teszi a stream tíz perces csúszása.

– 21:55: Hát ezt nem hiszem el. Nem elég, hogy nem működik a tévém, hogy az online stream tíz perc csúszásban van, most még a blog szervere is beadta az unalmast… Remélem előbb-utóbb minden helyreáll, de engem nem győzhet le senki, és semmi. Jegyzettömben folytatom :)

Fat Phoenix | X-Faktor | Fotó: RTL Klub / Bársonyos Bence
Fat Phoenix | X-Faktor | Fotó: RTL Klub / Bársonyos Bence

– 21:57 – Fat Phoenix:A barátságunk kezdete egybeesik a zenélésünk kezdetével” – eh, de próbálják erőltetni a bulizós társaságot meg a vagányságot. A Telenor promózás amúgy már elég gáz. “Akkoriban nem értettük, miért nem mi vagyunk az összes újság címlapján. Hosszú útkeresésünk volt idáig“. Szikora szerint nem kell több tag, mert ők elegen ketten. No majd meglátom.

– 22:00: Ez de szar. Ha nem lenne helyes a zenekar két tagja, biztos nem jutottak volna el idáig. Modoros az énekes, semmilyen a dobos, és az előadás, amit produkáltak egyszerűen fájdalmasan rossz. 2/10, és úgyérzem túlértékeltem őket. Eddig ők a leggyengébb láncszemek.

– 22:03:Túl van hangszerelve, túl van muzsikálva, de nem látlak titeket benne. Nagyon helyesek vagytok” – Tóth Gabi a lényegre tapintott. “Remek zenészek vagytok. Nekem problémám, hogy kétszer kezdődött el a produkció. Felesleges volt a táncprodukció, a négy lány. Én titeket akartalak látni” – no de Robi :) Szikora szerint egy generációnak adják vissza a zenébe bevetett hitüket. Ó te jó ég.

– 22:06:Rettenetesen izgultunk, és tök jó volt. A kevesebb néha több, és ezt meg fogjuk érteni, és fel fogjuk fogni” – Nohát, a dobos mindig ilyen sokat mutató cuccban feszít :)

Krasznai Tünde | X-Faktor | Fotó: RTL Klub / Bársonyos Bence
Krasznai Tünde | X-Faktor | Fotó: RTL Klub / Bársonyos Bence

– 22:08 – Krasznai Tünde:Nincsenek titkok. Őszinte, egyedi, és brutális hangja van. Szeretném, ha szeretnék azért, amiért ő maga.” – konferált fel Geszti.  “Szeretném, ha nem csak a múltam lenne érdekes az embereknek, hanem az is, ahogy énekelni is tudok” – sok sikert, nem lesz egyszerű.

– 22:10: Van valami ennek a lánynak a hangjában, amit szeretek. Egyedi, és könnyen megjegyezhető. Szerintem az eddigi éneklései alapján most volt magasan a legjobb, és ez a dal is remekül passzolt hozzá. 8/10 – ennyit simán megérdemel, és nem érzem magam vajszívűnek. Sőt, talán még alul is pontoztam.

– 22:12:Gyönyörű volt, intelligens és elképesztően nagyszerű volt” – egyetértünk, Alföldi. “Igenis mindenkinek a jelen a fontos és a jövő. Nem azzal kell foglalkozni, hogy mi a múlt” – folytatja Alföldi. Szikora szerint Krasznai hatni tud, és benne van az X-Faktor lényege. “A te szádból az, hogy crazy, bolondos, nagyon hatottál rám” – miért próbálok én Szikorától idézni? “Ideadtad ezt a dalt nekünk. Te magad voltál, ez a legfontosabb. Egészen elképesztően valódi vagyok, ez a legnagyszerűbb benned” – foglalja össze Geszti. Egyetértek.

– 22:16: “Sok dolgot éreztem már életemben, de sosem éreztem ehhez foghatót. Köszönöm szépen” – rossz az, aki rosszra gondol. – “Ez egy kapcsolatról szól, hogy nem csak egy félen múlik egy rossz kapcsolat. Ebben a dologban a világra gondoltam, hogy a világ őrült, és nem feltétlenül az, amit mi teszünk” – nahát, Tünde beszólt. Vettük az üzenetet?

– 22:17: Már megint reklám.

By The Way | X-Faktor | Fotó: RTL Klub / Bársonyos Bence
By The Way | X-Faktor | Fotó: RTL Klub / Bársonyos Bence

– 22:29 – ByTheWay:Négy színes egyéniség, akik brutálisan összhangban énekelnek” – igaza van Szikorának, remélem az élő showban is együtt lesznek a srácok hangilag. Nahát, nem is tudtam, hogy most már harmadjára próbálkoznak az X-Faktorban. Keményen megdolgoztak érte – az ilyet szeretem. “Eleinte nagyon feszes volt a tempó, de később rájöttünk arra, hogy szükség van a kikapcsolódásra is.” – kiderült az is, hogy szeretnek biliárdozni, és a pizzát is csípik. A pizzát nem kívántam meg, ahhoz nincs most gusztusom. “A ByTheWay az a csapat, akinek van egy mottója az én szememben: az, hogy soha nem adom fel” – állítja Szikora.

– 22:31: Jogos volt Ancsi felvetése, most ők egy zenekar vagy egy énekkar? A mentorházban hangszeren is játszottak, de most jót tett nekik, hogy elhagyták a hangszert. Szeretem ezt a dalt, úgy érzem jól és összhangban adták elő. 7/10 – nem volt akkora katarzis, mint Krasznainál, néhol akadtak hamis hangok, de nem érdekel. Van egy kedvencem: méghozzá a ByTheWay. Most már hivatalosan is leírhatom. Remélem nem esnek ki. A raprésze pedig tök király volt. (Igen, elfogult vagyok.)

– 22:34: “Ez annyira baromira jó volt. Én ismerlek titeket legrégebb óta, és iszonyúan vagyok, hogy ennyire jól megy most nektek” – Gesztinek bejött. “Pofátlanul pimasz, pofátlanul tehetséges, és az alázat egymás iránt… Le a kalappal. Itt a helyetek srácok” – Tóth Gabinak nagyon bejött. Alföldi Róbert pedig el van ragadtatva, de a csokornyakkendő nem tetszik neki. Szerintem aranyos, sőt, nagyon is.

– 22:36: Várni kell a fürdőszobára, megeszik egymás kajáját, és majd még összeköltöznek – elviccelik a srácok Lilu kérdését, jól is áll nekik. Juhú, sose volt még magyar tehetségkutatóban a kedvencem egy csapat. Remélem továbbra is rászolgálnak a bizalmamra :)

Danics Dóra | X-Faktor | Fotó: RTL Klub / Bársonyos Bence
Danics Dóra | X-Faktor | Fotó: RTL Klub / Bársonyos Bence

– 22:38 – Danics Dóra:Ösztönös ember, de kiforrott énekes. Egy igazi nő” – érkezik Danics Dóra, az idei év Muri Enikője. Nem is tudtam, hogy Danics anyukája humorista. “Nagyon jó gyerekkorom volt, anyuval felnőni maga volt a nagy játék. Mentünk mindenhová, vitt magával fellépni. Ez a közeg eléggé megfertőzött” – emlékezett Danics. Jé, itt van Molnár Márta a háttérben, mint énektanár. Nem ártana, ha végre versenyzőként jelenne meg valahol. Danics Dóra pedig végre felfogta, hogy hol van, és mit csinál. Itt volt már az ideje.

– 22:41: Annyira imádom ezt a dalt, viszont nem feltétlenül Dórának való. Továbbra sem tudom hogy álljak ehhez a lányhoz. Hatalmas hangterjedelemmel rendelkezik – akárcsak Muri Enikő -, mégis, kevés érzelmet visz bele az előadásába – akárcsak Muri Enikő. már most sok rajongója van, vélhetően nagyon sokáig fog menetelni, de az ő szintjén több érzelmet várnék. 7/10 – ennyit azért megérdemel. Picit csalódott vagyok, a mentorházban volt igazán önmaga, vagy legalábbis egy olyan előadó, akit szívesen hallgatnék. A dal vége felé azért már jobban lecsupaszította a lelkét.

– 22:44:Nem nagyon szeretek nagy szavakkal vagdalózni, de semmi más nem jutott eszembe, csak az, hogy világszínvonalú ahogy énekelsz” – mondta Gabi, aki sajnálta, hogy tavaly kiesett a lány. “Nekem bajom van. Talán a legnagyobb kedvencem itt a mezőnyben. Elképesztően énekel. A problémám az, hogy nekem ebben a produkcióban több volt a mutatvány, mint maga. Persze, énekelje el bárki maga után… Ez arról szólt, hogy mennyire tud maga énekelni, de…” – ugye Alföldi Róbert is megmondta. Pont ezt éreztem én is végig. Nahát, nem is tudtam, hogy ez egy angol népdal. “Ma este a legnagyobb aurád neked volt” – Szikora LOL. “Ha a tehetség virágzik, akkor te egy botanikus kert vagy” – zárta sorait Geszti Péter.

– 22:46:Amikor kinyílt a fal, és elkezdhettem énekelni, akkor életem egyik legnagyobb élménye volt. Nagyon vártam ezt a pillanatot, nagyon sok ideje” – mondta Danics Dóra, aztán kacsintott egy hatalmasat, utóbbi nem állt jól neki.

– 22:47:  A versenyprodukciók nálam is véget értek. Holnap este eredményhirdetés, párbaj és végső döntés, plusz jön Oláh Gergő az új slágerével. Ha a technika ördöge nem viccel meg, akkor én is itt leszek ám :) Örülök, hogy együtt izgultuk végig, a technikai bakik ellenére is.

Mentorok: Alföldi Róbert, Tóth Gabi, Szikora Róbert és Geszti Péter | X-Faktor | Fotó: RTL Klub / Bársonyos Bence
Alföldi Róbert, Tóth Gabi, Szikora Róbert és Geszti Péter | Fotó: RTL Klub / Bársonyos Bence
4431 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok

111 Hozzászólások

 1. Hogy fog ez zajlani? Mmint, h két adás lesz két napon belül. Egyiken az előadások másikon az eredményhirdetés? De akkor miért olyan hosszú az egész…..nem értem, hogy mi a fenéért kellett szétszedni az adásokat….

  • A világon mindenütt így szétszedték, csak nálunk nem. Egyébként annyibal jobb így, hogy nem kell éjfélig a tévé előtt rothadni :)

 2. Szerintem is jobb szokott lenni, amikor az este egyfajta megnyugvással végződik, leginkább az előadók számára. Nekem mondjuk kábé mindegy, ki esik ki, ki megy tovább, bár tény, hogy emiatt aztán hajlamos vagyok kikapcsolni az adást, ha lemennek a produkciók, így meg – mivel nincs túl későn – nyilván megnézem a vasárnapi adást is.

  Szóval valszeg nézettségnövelő eszköz, és mint ilyen, nem tetszik. Üzenem is minden illetékesnek, hogy ígyse úgyse nézek reklámot…

 3. Én is bálozó vagyok, várom, hogy mi fog kisülni ebből. :) Még pár perc. Sajnos az én kedvencem legutóbb kiesett ( Horváth Dávid.. :) Ugye nem kell indokolnom?!) Szóval most legközelebb a By TheWay áll a szívemhez :)

 4. Szép estét. Tibi, nem maradtál le semmiről, Lilu és Bence egy láthatóan betanult csipkelődős ömlengést adott elő egymás irányába. :D

  • Üdv nektek is :) Komolyan, nem is én lennék, ha ne lenne valamilyen technikai probléma. Utállak, Mindig TV :D

 5. Lili&Bence nagyon bénák voltak :D Amúgy sem bírom egyiket sem, de ez nagyon gagyi volt :D Az MDC nem volt rossz, bár mikor együtt énekeltek, kiestek a ritmusból…

 6. MDC: a csapatok közül rájuk emlékszem a legpozitívabban, nálam olyan 10/7 volt, átmentek a rostán.:D

  • Kíváncsi leszek, hogy tényleg így lesz-e. A nézők szeretik a lázadókat, a srác pedig kis dögös, emiatt szerintem nincs veszélyben. Egyelőre.

 7. Eddig bejött Tóth Marci, de ez a dal nagyon rossz… Gabi rosszul döntött, hogy őt hozta… Nagyon sajnálom. Pedig szimpatikus gyerek.

 8. Basszus, azt hittem, hogy ez a Marcell nem fogja merni még egyszer meglépni, hogy nem tanul meg egy dalszöveget. Pláne egy ilyen szinten :O

  Kristófot akarom vissza !!! ;(((

  • Dávid és Kristóf is jobb volt, mint ez a Marci. Mondjuk most tudta a dalszöveget, csak a próbán nem. De hogy akar énekes lenni olyan, akinek gondot okoz a dalszövegek megjegyzése? Ájj.

 9. Úgy elvoltam vele, de olyan középszernek is tűnt vagy kicsivel jobbnak, lesz még vele probléma szerintem. Bár lehet hazaküldeném… vagy még egy produkciót megérne? Tudja a brant! 10/6

 10. Szép estét! Az MDC 10/6 volt nálam is, semmi extra, de nem is rosszak. PLili viszont nem tetszett – 10/4 talán, ha nem gyengébb. Olyan semmilyen nekem ez a kislány. Marci fiút pedig inkább hagyni kellett volna az oviban homokozni és ott duzzogni, mert még nagyon nem érzem érettnek ehhez – ez a mai előadás ráadásul nem is igazán győzött meg, rossz volt hallgatni. Nem értettem a döntést, mikor kiejtette Gabi a másik három srácot és hozta helyettük Marcikát. Nem kellett volna, de hát késő bánat..

 11. , Szikora szerint olyan hamis volt, amin ő is elszégyellte magát –> A mosolyára mondta, hogy nem volt igazi….nem a hangjára.

  • Nekem úgy rémlett, hogy együtt mondta a kettőt. Ti hogy emlékeztek? Valamilyen fokozó jelző tuti volt ott, mert tényleg hamisnak tartotta. Nagyon.

   • Megy az ismétlés a háttérben: és a mosolyára mondta, hogy nagyon hamis volt, Szikora a hangot nem említette, a fokozás meg az volt, hogy a mozgása hagy kívánni valót maga után. Erre meg TG mondta, hogy azért nem is táncosokat keresnek.

 12. Szabó Ádám eljutott a műsorban nálam az MDC szintjeig, de még egyikőjük sem vett le teljesen a lábamról a félidőig. Pedig már a szimpatikusak nagy része jelen volt. 10/7

  • Pedig Ádámnál jött ki belőle az igazság :D Bemocskolná :D Viccet félretéve tény, hogy mindhárom lány szép, akit beválogatott.

 13. Jól értettem, hogy Alföldi a csajt “egy falat ruganyos zúzá”hoz hasonlította??? :O
  “Tud” bókolni, basszus.

 14. Vagy én vagyok rosszkedvemben van, vagy nem tudom, de ő sem tetszett, mondjuk már a beválogatása sem. 10/4

 15. A fűtésen biztos spórol az RTL azzal hogy Szikora a műsorban van. :D Csak úgy “sugárzik”, mint egy olajradiátor.. :).. Sokat nem tesz hozzá a műsorhoz, de azért aranyos, bírom.. :)

  • Engem viszont kegyetlenül idegesít.
   Mint anno Somló a Voice-ban.
   Fáj, ráadásul annyira ronda, hogy rossz nézni is. Legyek bármennyire bunkó is, de végig az jár az eszemben, hogy tényleg nem lehet vele kezdeni valamit, hogy szalonképes legyen?

   • :) Számomra már annyira jellegtelen ebben a műsorban, hogy szinte sajnálom, hogy a többiek “elnyomják”, ezért találom aranyosnak, ahogy próbálkozik beilleszkedni.. Eddig sikertelenül.. :P

 16. Fura hogy mindenki aki korábban nagyon meggyőző volt, most olyan erőtlen. Bozsek, Batánovics Lili, Szabó Ádám.. Reméljük lesz jobb is :)

 17. Amúgy lehet, hogy csak a dalválasztások nem túl jók. Nem hiszem el, hogy a válogatókon jók voltak, most meg háttérzörejnek sem mennek el.

 18. Összejött a remény Ákosnál: 10/8 (8,5) Végre valakiben látok valamit, ez tuti kialakul a későbbi előadások folyamán valami lehengerlőre.

 19. Igen valóban, a dalválasztások hagynak NÉMI kívánnivalót maguk után. :S Vagy eleve gyenge unalmas a dal, vagy nem személyre szabott… A dalokat a mentorok választják nem? Lehet hogy a versenyzőknek kéne…

 20. A Fat Phoenix énekese olyan nagyképűnek tűnik és állandóan a Maroon 5 énekesét majmolja.( mozgás,mutogatás) A hangja jó, de annyira maníros, hogy nem tudom nézni.

 21. Nem tudom ki esik majd ki, sok a potenciális jelölt, de hogy a műsor stylistját én kiszavaznám az tuti :D

 22. Nekem túl öblös a Krasznai Tünde hangja. Idegesítő :(
  És szálljunk már le erről a múlt témáról !!!

  • Úúúú igen ez az a szóó. Öblös. Nem tetszik nekem sem a hangja. De az a gond. hogy a többieké sem jelen állás szerint :D

  • Én szeretem az ilyen különleges hangokat. Eddig nem nagyon tetszett, de most már igen. Szerintem Tünde volt a nap legjobbja – de hátravan még a ByTheWay :D

  • A mentorházban hangszeren is játszottak – de nem tudom, most mit csinálnak. Látod, nem értelek utol titeket , nálam most reklám van :D

   • Jaj, bocs. Nyilván tudom, hogy zenekar, csak nem értettem, most hol hagyták a hangszereiket.
    Mondjuk őket csak fél szemmel néztem én is, szóval ha volt erre magyarázat, akkor pláne elnézést.

 23. Szűzen :D :D indult nálam Krasznai Tünde….de nekem nem tetszett és idegesít engem is az egész lénye a nőnek, őszintén szólva én ennél el akartam kapcsolni. 10/3 volt. Jó lenne a hangja, de túljátszotta.

  UI: szűzen, mert én még most találkoztam vele először, semmi jó vagy rossz benyomásom nem volt róla eddig.

 24. Az estén a Bytheway tetszett Ákos után a legjobban: 10/8 nálam. Ők is teljesen tiszta lappal indultak, rájuk sem emlékeztem a válogatókról. Engem megleptek.

 25. Nem tudom ki hogy van vele, de engem bosszant, hogy a jó kis reklámokat mindig félbeszakítják ezekkel a kornyikálásokkal. Több reklámot plíz :)

 26. Danics Dóra meglepett, szerintem így kell egy estét lezárni: 10/9 Nekem jobban tetszett, mint Ákos. Jogosan hagyták utoljára.

  • Én meg nem tudom, miért fogott meg már a legelső alkalommal (szerintem a táborban), de kezdettől nagyon szurkolok neki. Megérdemli. Nekem is tetszett, ahogy énekel, Krasznai Tündével ellentétben az ő hangja nagyon bejön.

  • Ne viccelj már, mikor még egy napig dőlhetnek az emeltdíjas sms-esek???
   Nem véletlenül kapcsoltam ki Danics Dóra értékelése után.
   Majd holnap folyt. köv.
   Még jó, hogy nem vasaltam ki ma, mert azt az órányi szenvedést, ami még jön, meg időhúzást én csak úgy magában nem tudnám elviselni :P
   Viszont a Fat Főnix és Soha-nem-tudom-a-szöveget-Marci párbaja életszerű lehetőség.

  • Igazából a holnapi nap az tök uncsi lesz majd, mert nem sok érdekes fog történni, de ezek a kidobó showk már csak ilyenek. Az X-Factor USA sem tudta izgalmasan megcsinálni soha.

 27. Nem hittem volna, de tényleg egész jóra sikerült ez a mezőny. Több jó produkciót tudtam megszámolni, mint rosszat.
  Nekem egyelőre Csordás Ákos, Bytheway és Danics Dóra a favoritom. Bozsek Márk még nem ért fel a kedvenc-kategóriámba, de van esélye. :)
  Akik nem tetszettek, az a PLili, Fat Phoenix és a Marci volt. Van ilyen.
  A többiek a jóvoltdemégsem.

  Azt még el kell mondanom, hogy nekem nagyon nem tetszik, hogy szétszedték a műsort. Kollégista vagyok, vasárnap este már nem tudok tévézni, a net pedig háát… mindegy. Szóval ez egy hatalmas fekete pont. Persze, tudom, kell a bevétel, meg minden, de ez így nem okés szerintem.

  • Na igen, van, aki örül, hogy szétszedték, és értelemszerűen vannak olyanok, akiknek ez kellemetlenséget okoz :/ Sajnálom, hogy nem tudod megnézni holnap.

 28. Az USA-ban megértem, hogy miért két napos, de itt? Nem hinném, hogy több államnyi szavazó volna :D vagy annyi reklámozó cég :D Összességében én a mai napot is untam. Ebből korábban kiszállok, mint a tavalyiból úgy érzem, Alföldi se éri meg nekem ezt a kínlódást.

  • Miért ne lenne reklámozó? Ki ne akarna Magyarország legnépszerűbb műsorában reklámozni? De ettől függetlenül kíváncsi leszek arra, hogy anyagilag megéri-e majda z RTL-nek, mert igaz, hogy több reklámidő, de több embert kell fizetni, több napra és így tovább.

 29. Nem hiszem el, hogy Krasznai Tündét vagy Danics Dórát szidják az interneten, s a kategóriákkal gyengébben szereplő Szabó Ádámot pedig méltatják az emberek. Komolyan, ajánlom mindenkinek, hogy hallgassa meg az eredeti “Love Me Again” című számot és utána mondjon pozitív véleményt az erőlködő harmonikásra. Nem csak az volt a gond a srác előadásával, hogy megpróbálta az eredeti előadó akcentusát és stílusát majmolni, de sok hamis hang és énektechnikai probléma is kitűnt, az pedig csak fokozza az ellenérzésemet, hogy az egész gyerek úgy ahogy van, mint énekes egyszerűen színtelen és ritka unalmas. Szeretném hozzátenni, hogy ez egy olyan ember véleményezése, aki Szabó Ádámnak szurkolt a Csillag születikben.

 30. Sorrendem az első döntőben látott produkciók alapján:

  12. Szabó Ádám
  11. Bozsek Márk

  10. Tóth Marcell
  9. Fat Phoenix
  8. Eckert Anikó
  7. MDC
  6. Danics Dóra
  5. Péterffy Lili
  4. Csordás Ákos
  3. Batánovics Lili
  2. Krasznai Tünde
  1. By The Way

  Továbbjutási sorrendnek tippelném:
  1. By the Way
  2. Szabó Ádám
  3. Bozsek Márk
  4. Danics Dóra
  5. Batánovics Lili
  6. Csordás Ákos
  7. MDC
  8. Péterffy Lili
  9. Krasznai Tünde
  10. Eckert Anikó

  11. Tóth Marcell
  12. Fat Phoenix

  Marcell megy haza.

 31. Nekem az Mdc és a By the way tetszett a legjobban. Szerintem is Fat phonix és Tóth Marcell párbaj lesz de ki tudja. A többiek produkciója se volt rossz.

 32. Tibi, hallgasd meg, hogy Miley hogyan adta elő élőban a Wrecking Ball-t az SNL-ben. Ha az után is azt mondod, hogy Lili a középszer, akkor oké, de… szóval szerintem az este egyik legjobb produkciója épp ez volt.

  • Szerintem SNLban Miley meg sem próbálta igazán jól elénekelni a dalt, többször előadta már élőben ezerszer jobban… És nekem Lili annyira erölködős volt nem tudta igazán átadni az érzelmi részét, túl koncentrálta…

  • Meghallgattam, és nekem az is jobban tetszett. Nekem ez a Péterffy lány nagyon semmilyen, de ki tudja, hátha megkedvelem. Jövőhéten is tiszta lappal indul, mert nem nagyon fogok emlékezni rá szerintem :D

   • nem tudom, olyan furcsa, hogy a többségnek ez a véleménye P.Liliről, mert nekem ő az egyik kiemelkedően érdekes szereplője a műsornak, ő az egyetlen kb. akire nem azért emlékszem az első válogató óta, mert BK-s vagy CsiSz-es vagy expornós vagy akármi, hanem mert már ott is emlékezetes produkciót nyújtott. szubjektív, tudom.

    • Tudom, mit érzel, mert velem is gyakran van ez, hogy mást gondolok valamiről, mint a többség. Nincs ezzel baj, pláne zenénél, hisz a zene a lehető legszubjektívebb megítélés alá tud esni.

 33. Krasznai Tünde volt az est legjobbja, fantasztikus volt! Utána nekem a ByTheWay tetszett, , majd P. Lili :)

 34. Miley Cyrus és Péterffy Lili nem említhető egy lapon. Miley szuggesztív stílusa ellenére is briliáns énekesnő, Lili egy helyes lány, jó a hangja, de azért messze van még ahhoz, hogy megüsse azt a szintet, amit Hannah Montana.

 35. Én még csak most nézem a tegnapi adást, eddig elég nagy csalódás. A Help mondjuk tetszett, de azóta semmi. A Wrecking Ball elég gyenge volt, a csajra én sem emlékeztem, de majd jövő héten (ha még bent lesz) jobban fogok. Marci no comment, én neki örültem egyedül a fiúk között, hogy továbbjutott, de most már inkább menjen haza. Bozsek pedig a legnagyobb kedvenc dalomat kapta – és rontotta el teljesen. Pedig meghallottam a dallamot, és egyből tekertem fel a hangerőt, de lehet, hogy nem kellett volna :D Egyelőre itt tartok, ha lesz még valami, akkor írok. Csak annyira örültem a Can’t hold us-nak, amiben aztán olyat csalódtam, hogy mindenképpen meg kellett írnom :(

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here