Főoldal Kritika és Értékelés Pilot Pilotkritika: The Tomorrow People

Pilotkritika: The Tomorrow People

3
Oszd meg!

A történet, a szereposztás és persze a The CW miatt számomra – a Reign mellett -, a The Tomorrow People volt az évad legjobban várt új sorozata. A pilotra amint tudtam rávetettem magam, és meg kell mondjam, tetszett az, amit láttam. Félreértés ne essék, ez a pilot nem volt tökéletes, több logikai bukfenccel volt felvértezve, de ez nem jelenti azt, hogy ne lehetne belőle kihozni valami jót. A kreátor amúgy Greg Berlanti (Arrow), ami jó hír, no de ott van Plec-asszonyság, aki a Vámpírnaplók-kóros szerelmi háromszöget is elplántálta a pilotban, hadd nézzük éveken át, amint a csaj egyik pasiról vágódik a másikhoz, miközben sosem azt szereti, akivel éppen van. (Tényleg nyugdíjazni kellene már Plec-asszonyságot).

the tomorrow people 01

A történetre sok mindent mondhatunk, mint tini X-Men vagy Hipervándor-klón, de igazából ez egy angol sorozat feldolgozása. A főhősünk, a tini Stephen Jameson, aki különleges dolgokat észlel saját magán, amit megpróbál alvajárásként elkönyvelni saját magában. Azonban amikor találkozik a Tomorrow People emberivel, akkor lelepleződik előtte az igazság. Stephen újfajta genetikát hordoz magában, amitől több, mint egy ember, hiszen különleges képességei vannak. Természetesen a kormány már rájött erre a genetikai mutációra, ezért egy külön egység megszervezésével azokat az embereket keresik, akik különlegesek. A harcban a kulcs pedig Stephen lehet, a “kiválasztott”, aki az eddigi legerősebb mutáns, hovatovább, az eltűnt apja volt az ellenállás fő vezetője, és neki kell megtalálnia azt. Ettől persze sokkal bővebb a történet, és a genetikai cuccok is egész jól megvoltak magyarázva, csak valahogy hiányzott a sztoriból a “tökösség”.

Kicsit tipikusnak éltem meg az első részt, és túlságosan kiszámíthatónak. Naná, hogy felbukkan a gonosz ügynök a hősünk lakásán, naná, hogy kiderül, ők bizony rokonok, naná, hogy felvázolódik a szemünk előtt egy szerelmi sokszög és így tovább… A legzavaróbb a számomra azonban az volt, hogy Stephen csak tizenhét éves. Ne értsétek félre, Robbie Amell több, mint dögös, éppen ezért nem néz ki tizenévesnek. Teljesen hiteltelen a karakter ahogy a gimnáziumban mászkál, és a szériának is jobb perspektívát adott volna, ha teszem azt egyetemre jár, és komolyabb már egy kicsit. Elnézve a második rész előzetesét, afféle Smallville-stílusban minden részben egy újabb genetikai mutánsnak segíthetnek majd, ergó sok új vélhetően nem lesz a nap alatt, az én kíváncsiságomat mégis felkeltette a sorozat.

Robbie Amell

Szokás szerint tetszett a CGI (igaz, ebben nincsenek nagy igényeim), ahogy a színészi játékkal sem volt problémám. Megalkottak olyan karaktereket, akikkel lehet szimpatizálni, az alap sztori pedig a különleges képességekkel, az X-Men stílussal nyakon öntve, nos, nekem az ilyenek tetszeni szoktak, és minden hibája ellenére a The Tomorrow People is bejött. Sok jó dolgot ki lehet még hozni ebből a sorozatból, és még véletlenül sem kell leragadni azon a szinten, amit első blikkre feltételezhetnénk a pilot alapján. Úgy érzem a készítőnek – mármint, Greg Berlantinak -, konkrét tervei vannak a jövőre nézve, amiket remélem nem ront majd el Plec-asszonyság. Még amire feltétlenül rá kell gyúrni, azok a karakterek tettei, Stephen például elég hiteltelen volt, amikor egyik percben nem érdekelte őt az ereje, aztán meg dicsekedni támadt vele kedve…

Értékelés: 7/10
A pilot nem volt a legjobb, de bízom Berlantiban, bízom a történetben és nem akarom kihagyni Robbie Amell és Luke Mitchell bámulását minden héten, pláne, hogy Jason Dohring is jön harmadiknak. Ó, és egyelőre ez nem guilty pleasure – de könnyedén azzá válhat.

tomorrow poeple

2955 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok

3 Hozzászólások

  1. Hát megmondom őszintén nekem egy kicsit a képességek, olyan Bűbájos Boszorkák filing volt, mert még a Teleportálás, Telekinézis és a Telepátia hagyjám, de az idő megállítása, az elég koppintás szerű, de nem is baj annyira, csak ez a meglátásom. A szereplők nagyon jól lettek összeválogatva, a story is elég jó, és szerintem ha nem lesz szerelmi háromszög nyállal fűszerezve, akkor nézhető sorozat lesz. Viszont az efektek nagyon tetszenek, ahogy látványossá teszik a képességeket.

    • Öhm, nem koppintás ugyanis az eredeti angol sorozat 73-79 között ment és abban is már ezek a képességek voltak :)

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here