Főoldal Kritika és Értékelés Pilot Pilotkritika: Hostages

Pilotkritika: Hostages

4
Oszd meg!

Vannak olyan filmek, amikből tök jó sorozatok készülhetnének, hiszen az elég egyértelmű, hogy egy ütős alaptörténetet sokkal jobban ki lehet fejteni egy sorozat berkein belül. (Képzeljétek csak el milyen jó sorozat lehetett volna a Lopott Idő c. Amanda Seyfried-Justin Timberlake filmből). Ellenben vannak olyan sorozatok, amik egy filmben sokkal jobban tudnának működni. Sajnos a Hostages is ilyen. Igazi tévés veterán készítette, Jerry Bruckheimer régóta nyomja az ipart, igaz, olyan sorozatok fűzhetőek a nevéhez, mint a CSI – helyszínelők vagy a Cold Case, szóval, a kreátor személyét jobb is, ha gyorsan elfeledem. A pilot láttán több mindentől is szomorú lettem. Először is, ennyi jó színészt így elpocsékolni. Másodjára egy ilyen jó alapkonfliktust így eltolni! Mert az alaptötletben volt potenciál, szerintem ez kétségtelen. Most egy picit spoileresebben folytatom.

Hostages Dylan McDermott

A Hostages egy elég egyszerű, de annál ütősebben kivitelezhető sztorit dolgoz fel. Az Egyesült Államok elnökét műti meg Dr. Ellen Sanders, a nagymenő sebész, akinek egy terrorista-féleség csoport elrabolja a családját, és arra kényszerítik őt, hogy ölje meg az elnököt. Most képzeljük el a szituációt, annyi mindent ki lehetett volna belőle hozni. Ehelyett mit kaptunk a pilotban? Egy idióta, diszfunkcionális családot, ahol a tinilány terhes, a tinifiú füvet árul, apuci megcsalja anyucit, és egyedül anyuci az, aki egy szent és a földre szállt angyal. Hitelességről szinte beszélni sem lehet, és olyan unalmas paneleket puffogtattak el az első részben, amit már én szégyelltem helyettük.

Ami pedig a sztori fő vonalát illeti, a pilot lezárásn nevettem egy jót. A dokinő komoly arccal belenéz a kamerába és üzen az elrablóknak, vele aztán nem packázhatnak, mert ő nem öli meg az elnököt, de nem ám, hisz hipokratészi eskü, meg nehogymár ugráltassa őt egy csicska, aki fogva tartja a családját. Értelem a köbön. Ezzel nem azt mondom, hogy meg kellett volna ölni az elnököt, hanem azt, hogy nem volt indok sem arra, hogy megtegye, de arra sem, hogy nem. Pedig a sorozat főszereplője lenne a doktornő karaktere, de csak a családjával történt interakciót láttuk, és nem kapott önálló jelenetet, ahol végigpörgethette volna magában azt, hogy mégis mit kellene tennie. Így a döntésének sem volt nagyobb súlya, minthogy ha megöli az elnököt, akkor kábé nincs sorozat. Az ilyen pedig a lehető legprimitívebb írói döntés és indok.

Hostages Toni Collette

Itt nem csak a történetért kár, hanem a színészekért is. Tony Collette egy többszörösen díjnyertes színésznő, nagyon érti az ipart, erre mégis egy gáz karaktert kapott, akiből nem igazán lehet kihozni semmi extrát. Dylan McDermott karaktere pedig egyenesen röhejes. Amikor ott termett a túszejtő akciónál, és Chuck Norris üzemmódban egyedül lekapcsolta az egészet, abban a percben kedvem lett volna lekapcsolni az egész pilotot. Pláne abban a minitumban, amikor megszólalt, hogy úgy jött rá a bankrabló kontra túsz cserére, hogy nem passzolt a cipő a ruhához. Annyira gáz volt az egész, és mindez mintha McDermott arcára is kiült volna. Szemmel láthatólag ő sem élvezi a karaktert. Ami a többieket illeti, elmentek, a tinisrác viszonylag még helyes is, a tinilány története meg akár érdekes is lehetne, de vélhetően nem lesz az.

Értékelés: 2/10
Nagy csalódás volt az egész, és gondolom ezzel nem vagyok egyedül. Szerencsére ez egy limitált sorozat, a végén valamiféle lezárással, így a maroknyi rajongó örülhet, a kasza ellenére nem maradnak válaszok nélkül. A nézettsége alapján ugyanis nincs sok esélye, no nem mintha emiatt sajnálkoznék. Ami engem illet, több résznyi esélyt nem adok a Hostagesnek, hisz egyszerűen nem éri meg. Pedig Hilarie Burton érkezése miatt ki akartam tartani, de nem fogok. Ebből ez az egy rész is sok volt.

hostages poster

1530 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok

4 Hozzászólások

  1. Annyira nem volt rossz, igaz teli van logikai bukfencekkel és klisékkel… mindenestre rövid évad, három rész már meg is volt, úgyhogy a a maradékot megnézem, folytatása úgyse lesz : D

    • Viszont ha azt nézed, van egy rakat sorozat, ami nincs tele logikai bukfenccel, és klisével. Ehelyett azt is lehet nézni, nemigaz? :D

  2. Egyetértek, ez bizony nagyon rossz volt. Olyannyira, hogy elaludtam a felénél, de a rész első felében sem volt semmi, amit már ne láttam volna máshol, úgyhogy be sem fejeztem a pilotot.

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here