Főoldal Érdekességek Interjú Josh Hutcherson a toleranciáért harcol

Josh Hutcherson a toleranciáért harcol

4
Oszd meg!

Josh Hutcherson egy igencsak nyílt, egyenes és őszinte fiatalember, aki kiáll a melegek jogaiért, olyannyira, hogy Avan Jogiával (Twisted) karöltve létre is hozott egy egyesületet, ami a “Straight, but not narrow“, azaz magyar fordításban körülbelül “Heteró, de nem gyűlölködő”. A még csak húsz éves színész az elfogadásért és a toleranciáért végzett munkásságát a GLAAD szervezet is elismerte. A színész nemrég az OUT magazinnak nyilatkozott. Josh a toleranciát “otthonról” hozta, hiszen édesanyja és a családja is szintén kiáll az LMBT jogokért.

Josh Hutcherson 04

A cikkben több érdekesség is elhangzott. A The New York Times 2010-es felmérése például Hutcherson generációját ‘leginkább heteró’-nak nevezte. “Talán azt mondhatnám most, hogy 100 százalékosan heteró vagyok, de ki tudja? Egy kibaszott évben találkozhatok egy sráccal, akit megkedvelhetek, aztán wow, akár vonzódhatok is hozzá“. – nyilatkozta Hutcherson, aki Ohióban nőtt fel, de gyerekként számos filmben feltűnt. – “Találkoztam már olyan srácokkal, akikre ránéztem, és úgy voltam fele, a fenébe, de jól nézel ki, tudod? Sosem voltam úgy, hogy oh, meg akarom csókolni a srácot. Igazán szeretem a nőket. De azt gondolom, hogy önmagunkat száz százalékosan bármiben is meghatározni olyan rövidlátásra és zárt gondolkodásra vall”.

Josh Hutcherson 01

Josh azért is hozta létre a fiatalok részére a Straight but not narrow kampányt, hogy segíthesse őket az elfogadás terén. “Néha frusztráló látni azt, hogy vannak akik nem fogadják el azt, hogy léteznek melegek. Ha megpróbálod elmagyarázni nekem, hogy ez mennyire fáj neked, akkor te őrült vagy. Totál őrült. Például, mire gondolsz, amikor azt mondod, hogy ez nem természetes? Még ha így is lenne – amivel nem értek egyet, de tegyük fel, hogy igen – akkor is, mi a francot érdekel téged?” – mondta Josh Hutcherson a magazinnak. A szervezetben nem csak Hutcherson volt az egyetlen, aki felszólalt az ügy érdekében, kampányvideó készült többek között Leon Thomas (Victorious), Cory Monteith (Glee) részvételével is. Továbbá az oldalon többféle lehetőséget kínálnak a fiataloknak arra, hogyan tehetik elfogadóbbá a közösséget, amiben élnek, például iskolai klubok létrehozásával.

Josh Hutcherson 03

Akárcsak sok nagy embernek, Josh Hutchersonnak is van egy álma. Ő nem egy Oscarról, vagy menő filmszerepekről álmodozik, hanem az elfogadásért harcol, pont úgy, ahogy az egész családja teszi. “Van ez az álmom, ahol egy napon a gyerekeim hazajönnek a suliból, és megszólalnak, ‘Apa, van ez a lány, akit kedvelek, de ott az a srác, akit szintén kedvelek, és nem tudom melyiket kedvelem jobban, így nem tudom mit csináljak’. És akkor ez egy ugyanolyan kérdés lesz, mint az, hogy Melyik a jobb ember? Melyik nevettet meg jobban” – nyilatkozta a magazinnak Hutcherson, majd hozzáfűzte – “Az én feladatom az, hogy hitet adjak. Azt szeretném, ha valaki nem ért velem egyet, akkor jöjjön, és beszélgessen el velem., mert meg tudom változtatni a gondolatait. Legalábbis, azt hiszem képes vagyok rá“.

Mi mást is fűzhetnék hozzá? Hajrá Josh!

Josh Hutcherson 02

3611 <- Az összes oldalletöltés 2 <- A mai adatok

4 Hozzászólások

 1. Szeretem, amikor egy színész arra használja a hírnevét, az általa elérhető nyilvánosságot, hogy fontos dologra felhívja az emberek figyelmét. Többek közt ezért is becsülöm Josh-t, aki ráadásul tényleg kegyetlen fiatal ahhoz, hogy ennyire érett legyen!
  Amúgy Kellan Lutz az még, aki hajlamos ilyesmiért kiállni!

  Ahogy azt privátban is beszéltük, valamikor a hétvége során az interjú (amúgy teljes egészében) olvasható lesz, azt pedig jó látni, hogy “Baby Joshy”-ból (Zathura !!! :D) lassan dögös csávó válik. ;)

  • Pontosan! Így kell jól felhasználni az ismertséget, ráadásul az, hogy ennyire fiatalon ilyen sokat tesz a toleranciáért, az bámulatos.

   Ó, eme fotók alapján szerintem már rég dögös pasi lett belőle :)

 2. Ez szerintem is jó dolog. Én amugy minden emberhez úgy állok, hogy amíg okot nem ad arra, hogy esetleg megvessem, addig semmi bajom nincs vele. Az egyik szomszédom meleg és egészen 12 éves koromig jóban voltunk – utána nem beszél velem, nem tudom miért. Ha valaki a saját nemét szereti, joga van hozzá. Azért nem kell elítélni…

 3. Nem tudtam róla ezeket a dolgokat, de most nagyon szimpatikussá tette ez őt, bárcsak mindenki ilyen lenne : )

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here