Főoldal Kritika és Értékelés Pilot Pilotkritika: Witches of East End

Pilotkritika: Witches of East End

16
Oszd meg!

Nem meglepő módon sokatok érdeklődését felkeltette a Witches of East End a legutóbbi beharangozó post után. Ezzel jómagam is így voltam, ugyanis szeretem a boszorkányos sorozatokat, így már régóta várok valami igazán jóra. Nem akarom elkiabálni, de úgy hiszem megérkezett. Tulajdonképpen egy olyan pontja sem volt a pilotnak, amibe bele tudnék kötni. Valahogy így képzelem el egy zseniálisnak ígérkező sorozat első részét. Kellőképpen megvolt a feszültség, jók voltak a színészek, érdekesek a karakterek, és még a humorfaktor is adott volt. Ez különösen bejött: “Ez egy nagyon érdekes ruha, kedvesem. Tetszik, ahogy mindent kipakolsz, és letojod, hogy mások mit gondolnak illőnek“. És ezt még fokozták később. Zseniális volt na :)

witches of east end 002

A történetről is kiderült egy csomó minden, ezáltal pedig sokkal ütősebb lehet ez a sorozat, mint amilyennek ígérkezett. Két nővért ugyanis egy szörnyű átok ért több száz évvel ezelőtt – és még azóta is élnek. Wendy nem tudja hányszor halt meg, de kilenc élete van, pont egy macskának, amivé gyakorta változik is. Joanna ugyan halhatatlan, de mindig el kell viselnie a gyermekei halálát. Ugyanis Ingrid és Freya – a két gyermeke -, harminc éves korukig élnek, majd meghalnak a mágia következtében, hogy utána ismét teherbe essen velük Joanna, így újjászületve, mit sem tudva az előző életükről. “Halhatatlanság, végtelen anyasággal fűszerezve. Tudod hányszor szültem, mielőtt feltalálták volna az epidurált? A szappanról nem is beszélve” – habár ez az idézet viccesnek hangzik, valójában egész jól levezették az írók, hogy ez mennyire fájdalmas, évszázadokon át végignézni újra és újra a gyermekeid halálát. Joanna azonban elhatározza, ezúttal nem fedi fel a lányok előtt a mágiát, hátha így túlélik, és rendes életet élhetnek. Azonban felbukkan a városban egy gonosz, aki bosszúra szomjazik, eközben pedig a két lány felfedezi magában a bennük szunnyadó erőt.

witches of east end 001

A legjobban a pilot megtekintése előtt attól tartottam, hogy egyfajta Bűbájos boszorkák klón lesz majd belőle, de szerencsére nem így lett. Persze, némi hasonlóság biztos akad, mint a testvériség, az eltitkolt erő vagy a nagy hatalom, de úgy érzem a Witches of Eat End megkreált egy olyan saját világot és mitológiát, ami különbözővé teheti őt a Bűbájos boszorkák univerzumától. Meg kell mondjam, a pilotban el voltam ragadtatva a vizuális effektől is. Olvastam olyan kritikát, amik keveselték a CGI-t, de szerintem pont megfelelő szinten és minőségben operáltak vele a készítők. Ami a karaktereket illeti, nekem az összes szimpatikus, hiszen mindegyiknek látok lehetőséget. Legjobban Freya az, akivel szimpatizáltam, de talán a szerelmi háromszöge miatt. Wendy is tök jó karakter, remélem sokáig ott marad a családjával. Különösen tetszett amúgy az, hogy nem adagolták rohamtempóban az információt, ennek hála van egy csomó kérdésem, amire remélhetőleg majd választ fogok kapni. Tetszik az a mitológia, amit a széria felépített saját maga számára.

witches of east end 003

Ami a színészeket illeti, szerintem senkivel sem volt probléma. Tény, hogy Madchen Amick és Julia Ormond profin nyomták, de úgy vélem a fiatal generációt sem kell félteni. Jenna Dewan-Tatum például még mindig jól nyomja az ipart. Abból a lányból sosem lesz egy színész-óriás, de ezzel ő is tisztában van, és ehhez mérten alakít kellemeset. Jó tudni azt, ha tudjuk a határainkat, mert így kihozhatjuk magunkból a maximumot – pont annyit, amennyire képesek vagyunk, ezáltal megteremtvén valami igazán jót. A dögös pasi faktor amúgy már a pilotban nagy méreteket öltött. Nem is tudom hirtelen elmondtani, hogy Eric Winter vagy a modellből színésszé avanzsáló Daniel DiTomasso volt a dögösebb. Hm, talán az utóbbi, jól állt neki a badboy-style. Ráadásul érkezik majd Mr. Sarah Michelle Gellar is, és lesz shirtless jelenete, nézzétek csak! Ami a pilot nézettségét illeti: 0.7-es demót hozott, és 1.9 millió nézőt, ami egész jónak számítható. Nyáron a Devious Maids is így kezdett, aztán folyamatosan nőtt, reméljük a Witches of East End is így fog tenni. Volt annyira jó ez a pilot, hogy hosszútávon látni akarjam ezt a szériát.

Értékelés: 10/10
Mi mást is adhatnék? Na kérem szépen, így kell elkezdeni egy sorozatot.

witches of east end 004

16 Hozzászólások

 1. Nekem nagyon tetszett, első látásra beleszerettem a sorozatba, semmi hiba nincs benne, ilyen kell legyen egy igazi sikersorozat, nekem is Freya a kedvecem és nagyon tetszik ez a Freya-Killian titkos viszony… :) De kíváncsi leszek mi lesz a lánnyal majd a következő részben…

 2. + én nekem a mai napig az egyik kedvenc sorozatom a Bűbájos Boszorkák. Megszámolni sem tudom, hányszor láttam már az évadokat, na már most szerintem valami hasonló helye lesz nálam ennek a sorozatnak is, már csak az a lényeg, hogy itthon is adják le!!

  • Szerintem le fogják adni itthon is előbb-utóbb, pont azért, mert a Bűbájos boszorkák is nagy sikereket ért el :)

 3. Én személy szerint még csak nem is hallottam a sorozatról azelőtt, hogy elolvastam volna a kritikádat, és még úgy is szkeptikusan álltam hozzá, mondván, hogy nem lehet jó boszis sorozatot csinálni anélkül, hogy ne lenne egy Bűbájos Boszorkák utánzat, de kellemesen csalódtam. Mindennek egyetértek, amit írtál, vagy legalábbis a legtöbbjével. Engem a szerelmi háromszög egy kicsit idegesít, már szerintem maga a koncepció, nem értem, hogy miért kell minden sorozatba legalább egynek lennie, általában egyébként is annyira kiszámíthatóak szoktak lenni, de reménykedve várom hogy a sorozat rácáfoljon erre. Ezen kívül viszont nagyon tetszett, pörgős volt, vicces – az főképp tetszett, ahogy az írók gyakorlatilag magukból és a sorozat alapötletéből csináltak néhány egysorossal viccet -, és éppen jó mennyiségben adagoltál a rejtély részt. A vége pedig – wow. Az eszemmel tudom, hogy úgysem fog semmi sem történni, és valahogy mindenki megússza a dolgot, de akkor is ütött és csak annyit tudtam mondani, hogy MÉG MÉG MÉG. Szóval nekem nagyon tetszett.
  Ja, még egy apróság, ami engem idegesített, az a ház. A ház egyszerűen annyira hasonlít a Halliwell házra, hogy az felett képtelen vagyok szemet hunyni, és akárhányszor mutatták, mindig elfogott az érzés, hogy vajon az íróknak biztos nem-e az volt a szándékuk, hogy egy BB utánzatot csináljanak.

  • Nahát, nekem fel sem tűnt, hogy hasonlít a ház a Halliwell-lakra, talán mert rég láttam már a sorozatot.

   Örülök ám, hogy meghoztam hozzá a kedvetek :)

 4. Nekem is nagyon tetszett a pilot, úgyhogy még egyszer köszi, hogy felhívtad a sorozatra a figyelmet. Nem gondoltam, hogy a Bűbájos boszorkák után még egy boszis sorozat lekösse a figyelmemet, de eddig meggyőzött és úgy hasonlít a bűbájosokra a sorozat, hogy közben mégsem ismétli meg az ottani történéseket. Egyedül a házban való hasonlóság zavar engem is. A rejtély nagyon érdekesnek ígérkezik és hosszú idő után ez az a pilot, ami után nagyon várom a folytatást, Freddy Prince Jr. érkezésének hírére meg főleg. :)

 5. Én imádtam!! Csatlakozok Helgához, nekem pont azért volt muszáj megnéznem mert én is BB fan voltam, sőt máig a kedvencem! Én találtam hasonlóságokat! Pl. a házuk, majdnem azt hittem hogy uaz! :D És a macska is sztem hasonló dolog, Freya meg sztem kiköpött Phoebe :D Bevonza a dögös pasikat, Viszont én annak örültem volna ha uúgy 3 nővér lenne, sztem az jobban áll a boszis témához, már csak azért is mert lehet több szálat készíteni :) Szimpatikusabb lenne 3 nővér mint 2+1 anya :D de mind1, majd megkedvelem ezt a felállást :D

 6. Hát én nem tudom… megnéztem, de nem dobtam tőle hátast. :D Újoncok közül szerintem a The Originals meg a The Tomorrow People is jobb volt. Annyit kérdezhetek, hogy ez miért 10/10 és példának okáért a TO meg 3/10? :D (Csak mert azt hiszem a facebook-on láttam, hogy alulértékelted és valaki ki is borult ezen. xD)

  • A The Originals első része gáz – nem csak az alapszituáció, hanem minden más miatt is. “Én akarok lenni a király” -> Bazd meg Klaus, halhatatlan vagy, öld meg a nyikhajt és taddám. “A boszik fenyegetnek, hogy megölik Hayleyt” -> Igézd meg a Deveroux-csajt Elijah, a többit pedig csináld ki…

   Olyan felütéssel operál a The Originals, mint egy dél-amerikai telenovella: minden problémát meg lehetne oldani 5 perc alatt. Talán a második rész jobb lesz, este majd írok kritikát.

 7. Mint már mondtam, nekem a Bűbájos boszorkák volt az első sorozatom, nagyon szerettem, kb 4-szer láttam már az összes részét! De már rég láttam, így jövő nyáron sztem újranézem! :)

  Mikor itt olvastam először, hogy egy boszorkányos sorozat érkezik, egyrészt örültem, mert mióta vége lett a BB-nek [már 7 éve! :(] azóta nem is volt nagyon próbálkozás újabb boszis sorozatra (Kivéve a The Secret Circle-t, de azt még nem láttam.).

  Ez a pilot nagyon megfogott! Az idei újoncokból 3-at láttam már, de az az első, ami annyira megfogott, és “tűkön ülök” a folytatásáért! :) És annak is örülök, hogy nem egy klón lett, habár a ház tényleg felettébb hasonló! :)

  Szerintem az írók azért sem akartak 3 nővért, mert az már kísértetiesen hasonlított volna a BB-hez.

  Egy szó mint száz, már nagyon várom a folytatást! Köszi Tibi, hogy felhívtad rá a figyelmemet! :)

 8. Tibi, mikor nézed meg a második részt?
  Én most láttam, és még mindig 10/10-es! :)
  Nagyon remélem, hogy tartani fogja magát, és megkapja a második évadot!
  Eddig ez a legjobb idei újonc!
  Őszintén szólva már nagyon hiányzott egy boszis sorozat! :)

  • Az Internátus teljesen leköt, de valamikor csekkolni fogom :) A nézettsége amúgy király, szerintem nem lesz baj :)

 9. Hétvégén néztem meg az első két részt. Az elején azt se tudtam, ki kivel van, mindenki ugyanúgy nézett ki : D Ok Ingridnek más színű volt a haja : D Nem volt rossz, nézni fogom a folytatást… Lifetime-on 13 részes évadok vannak?

  • Jajam, a Lifetime alapvetően a rövid évadokban bízik, lévén kábelcsatorna. De ennek én örülök, mert sokszor nem tesz jót a sorozatoknak a 22 epizódos modell.

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here