Főoldal Kritika és Értékelés Epizódkritika Revenge – Elkezdődött a harmadik évad

Revenge – Elkezdődött a harmadik évad

4
Oszd meg!

Visszatért a Revenge, azaz megkezdődött a harmadik évad. Vízválasztó volt ez a start, és nagy jelentőséggel bírt, hiszen ez az első évad, amit nem a sorozat kreátora, Mike Kelley készít – utóbbit ugyanis jól kirúgta az ABC. A váltást egyébként én speciel nem éreztem, stílusában szerintem ugyanazt adta vissza, mint Kelley vezényletével. Sokakkal ellentétben nekem a második évaddal sem voltak különösebb problémáim, és azokat a változásokat, amiket az írók eszközöltek, szép lassan meg is szoktam. Tulajdonképpen a harmadik etap is arra épít, mint a második: érzelmek, szerelmi játszák, érzelmi zsarolás és egy csokor bosszú. Tegyük hozzá, utóbbitól igazán Revenge a Bosszú.

Revenge Bosszu harmadik evad

Csak az évadnyitót néztem meg, az alapján pedig tetszik nekem az a szál, amit az írók felvázoltak. Sok változás nincs, Emily továbbra is kavarja amit olyan jól tud, Nolan kijött a sittről, Mr. Bamba még mindig Daniel, Victoria továbbra is kétdimenziós ami elég hülyén áll neki (értsd: egyszer aggódó szerencsétlen nő, aztán meg ördögi díva. Nem passzol hozzá), Conrad is a szokásos. Aki meglepett, az Charlotte, ugyanis eléggé felvette azt a stílust, aminek a szellemében az anyja felnevelte őt. Ez a beszólása speciel nagyon tetszett: “Nos, hogyha azt hiszed, neked juthat rózsa tövis nélkül, tévedsz. Az anyám beszippant, és kifacsar majd téged. Mindig ezt teszi. De ha ő nem, majd én foglak” Úgy érzem Declan halála és a kisbaba elvesztése új tereket nyithat meg Charlotte karaktere előtt, amit pozitívan könyvelek el, hiszen eddig nemigazán használták a karaktert.

Revenge Charlotte

A legnagyobb bajom az évadnyitóval amúgy maga a cliffhanger volt: visszatért Aiden. Tudom, rajta van a promo fotókon is, így várható volt, hogy nem fog eltűnni, csak tudjátok, 42 percig fel sem tűnt, hogy nincs ott, amikor pedig megláttam, rögtön lelohadt a mosoly az arcomról. Továbbra is rühellem a Aident, nem szimpatizálok a színésszel, és magában a karakterben sincs annyi ráció, amennyit az írók szerettek volna az arcomba dörgölni. A beszólása meg, hogy “jöttem kicsinálni a szomszédlányt”, hát a kac-kac kategória. Apropó, szomszédlány. Az Emily – Nolan friendship továbbra is imádnivaló, rajtuk kívül csak Kurt és Rachel párosát szeretem jobban – bár, talán már egy szinte kerültek. Emily egyébként zseniális volt ebben a részben is. Amikor az új csaj, megkérdezte tőle mivel foglalkozik, hát, ott sírva röhögtem. Idézek: “Számtalan jótékonysági intézménynek dolgozom. Gondoskodom róla, hogy mindenki megkapja azt, ami jár neki”  Nem zseniális? Ezért is szeretem ezt a sorozatot, olyan intellektuális humorral fűszerezi meg a részeket, egyszerűen öröm hallgatni.

Revenge - Justin Hartley

No de mi lehet ebben az évadban? Nem olvastam spoilereket, így csak tapogatózom, s meg kell mondjam őszintén el sem tudom képzelni, hogy mi lesz itt a vége. Az esküvő dátuma, Augusztus 8, és ahogy egybeírta Nolan a két nyolcast egyből rájöttem, hogy az a Revenge-végtelen jele, szóval vélhetően akkor robban majd az Emily-féle bomba. A flashfoward jelenet szerint valaki lelövi a lányt, de ettől persze nem ijedtem meg, a főszereplő úgyse halhat meg. Szóval, mit tartogat a jövő? Passz. Úgy érzem Victoria sem olyan szívélyes Emilyvel, mint tetteti. Conradból még sok jó dolgot ki lehet hozni, és akár Danielből is, a második évadban egész elviselhetőek voltak az ezirányú próbálkozások az írók részéről. Amiben viszont nagyon, az Charlotte. Reménykedem benne, hogy végre-valahára izgivé varázsolják a karaktert, és simán el tudnék képzelni egy “Mini-Victóriát”, plusz ez egész jól állna a színésznőnek is. Ó, Justin Hartley pedig… nem találok szavakat. Pedig kerestem, de egyszerűen rá nincsenek. A varázslatos az ugye túl kevés, a szexi nem elég kifejező, a jóképű meg túl snassz. Tippek? :)

Értékelés: 8/10
Simán hozta a dupla évadzáró színvonalát, és fel is keltette ismét az érdeklődésem a sorozat iránt. Persze megértem azt, ha valakinek nem tetszik, és teszem azt beleunt a sorozatba, de én azt javaslom adjon még egy esélyt Emily Thorne-nak, ugyanis úgy vélem most igazán kitett magáért. Érdekes évadnyitó volt, kíváncsian várom a folytatást. Csak Aident ölné már meg valaki. Miatta le is vonok 2 pontot, mert ha ő nincs, akkor bizony ez tökéletes epizód lett volna.

Revenge season 3

4 Hozzászólások

  • Nahát, azt el is felejtettem :D Szerintem parasztvakítás volt ezerrel, mivel úgysem zárják le itt a szálat.

   • Nem tudom, de csak én vettem észre, hogy Jack nézése elég “szerelmes” volt? xD Ezt most elmagyarázta, de látszott rajta (szerintem), hogy nagyon szereti, bár nem tudom. Én a végén senkivel nem akarnám, hogy összejöjjön. Egy Nolan-Emily üldögélést a parton, tudok csak elképzelni, mint záró epizód, vagy záró perceg, mondjuk inkább úgy.

    • Persze, hogy szerelmes, különben a végén nem fenyegette volna meg őt. Az amúgy olyan gáz volt, mintha Emily nem intézhetné el a kis fenyegetést 5 perc alatt :D

     Záró epizód – záró perc: egyetértek, csak Nolant várja valaki egy hotelben :D ((Mondjuk Marco :) ))

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here