Főoldal Érdekességek Sajtóközlemény Sajtóközlemény: X-Faktor – Íme, a 12 döntős

Sajtóközlemény: X-Faktor – Íme, a 12 döntős

4
Oszd meg!

Véget ért az X-Faktor mentorház szakasza is. Meg kell mondjam, meglehetősen unalmasnak ítéltem meg most a mentorházat, különösen az Amerikai X-Faktor zseniális székes megoldásai után. A mentorok nem sok meglepetést okoztak, jobbára azokat az arcokat vitték tovább, akikkel a bulvár tud majd kezdeni valamit. Tóth Marcell továbbjutására attól függetlenül nem találok értelmes indokot, mint ahogy a Fat Phoenix-nek is ki kellett volna esnie. Szabó Ádám nagy kérdőjel, hiszen Tóth Gabi jópofán levezette, hogy miért kellett volna kiejtenie, így akkor és abban a percben én is a kieséséért drukkoltam. Alföldi azért jófej volt, nemet mondott az Olajos Eszter-nyomásra – ezért jár a respekt.

Ezen a héten tehát folytatódik a magyar X-Faktor. Ó, és lesz Élő Blog is az első adásról, remélem örültök neki, és sokan jelen leszünk :) Addig is, ha valaki lemaradt volna, íme, az RTL Klub sajtóközleményei a múlt-heti X-Faktor adások kapcsán.

Geszti Peter Zseda X-Faktor

Geszti Péter |  Zséda | X-Faktor | Fotó: RTL Klub – Bársony Bence

Geszti Péter és Szikora Róbert döntött

Ma este eldőlt, hogy ki az a három, huszonöt év feletti énekes, aki Geszti Péter mentoráltjaként már az X-Faktor 2013 élő show-iban bizonyíthat. Azonban nemcsak ő, de Szikora Róbert is meghozta döntését, így kiderült melyik három csapat számára folytatódik az X-Faktor.

Geszti Péter mentorsegédjével, Zsédával várta a Mentorok Házába jutott hat versenyzőt, akik közül a mentor hosszas vívódás után választotta ki azt a hármat, akiket magával visz az élő show-ba.

“Én mindig a mentorházat várom a legjobban. Ez az a nap, ami számomra a legnehezebb és a legérdekesebb” – vallotta be Geszti Péter.

Bozsek Márk (25), Danics Dóra (27) és Krasznai Tünde (25) a legjobb tizenkettő közé jutott a huszonöt év felettiek közül.

Szikora Róbert az X-Faktor korábbi mentorát, Nagy Ferót választotta mentorsegédjéül. A csapatok között minden eddiginél erősebb volt a mezőny.

“Én is nagyon dilemmázom, tulajdonképpen még öt esélyes is benne van” – mondta a mentor Nagy Ferónak, mielőtt döntését meghozta.

Szikora Róbert végül döntött: a ByTheWay-t (Feng Ya Ou, Patocska Olivér, Szikszai Péter, Vavra Bence), a Fat Phoenix-et (Erdész Tamás, Gáspár Gergely) és az MDC-t (Bátori Miklós, Kiss Dániel, Lapis Botond) viszi magával az élő show-ba.

Az X-Faktor 2013 vasárnap Tóth Gabi és Alföldi Róbert mentorházával folytatódik, amikor a fiúk és a lányok kategóriájának legjobbjaival teljessé válik a 12 döntős névsora.

Szikora Robert Nagy Fero X-Faktor

Szikora Róbert | Nagy Feró | X-Faktor | Fotó: RTL Klub – Bársony Bence

After X – Hetedik adás

Az X-Faktor háttérműsorában Istenes Bence vendégei Szikora Róbert és Geszti Péter, valamint mentoráltjaik voltak. Illetve a két segédmentor, Zséda és Nagy Feró is ellátogatott az After X-be. Istenes Bence ezúttal arra is fényt derített, folytatja-e a zenélést Ekanem Bálint és csapata, avagy végleg feladja a Speak Up!.

Az After X stúdiójában még Istenes Bence is sajnálatának adott hangot, miszerint a Speak Up!-nak nem sikerült az élő show-ba jutni. A zenekar tagjai is meglepődtek, mikor kiderült, hogy számukra véget ért az X-Faktor. „Visszaemlékezve a produkciókra, amiket előadtunk sok esélyt nem adtunk erre. Azzal tisztában voltunk, hogy a többiek is nagyon jók. Így sikerült” – mondta kissé még mindig szomorkásan Ekanem Bálint.

A Speak Up! tagjai úgy látják, a csapat – a kritikával ellentétben ‒ nem volt határozatlan a Mentorok Házában. Ám azt ők is elismerik, hogy a mezőny nagyon erős volt, ők most nem fértek bele a legjobb tizenkettőbe. Korábban egy fogadalmat is tettek, miszerint ha nem sikerül bejutniuk az élő show-ba, felhagynak a zenéléssel.

„Azóta még nem koncerteztünk, elég nehezen tettük túl magunkat ezen a dolgon. Mindenképpen úgy döntöttünk, hogy folytatjuk” – árulta el Ekanem Bálint, aki bízik benne, hogy számos koncert áll még előttük.

Az After X-ben még számos kulisszatitokra derült fény. Nagy Feró elárulta, hogyan érezte magát segédmentorként, míg az MDC tagjai arról számoltak be, mennyire elbizonytalanodtak, mikor a többiek produkcióját hallották a Mentorok Házában.

Alfoldi Robert Keresztes Ildiko X Faktor

Alföldi Róbert | Keresztes Ildikó | X-Faktor | Fotó: RTL Klub – Bársony Bence

Kialakult az X-Faktor 2013 legjobbjainak mezőnye

Ma este Tóth Gabi és Alföldi Róbert döntött arról, kikkel szeretnék folytatni az RTL Klub tehetségkutatóját, az X-Faktort. Ezzel véglegessé vált, kik jutottak be a legjobb 12 produkció közé.

Alföldi Róbert, mentorsegédjével, Keresztes Ildikóval várta a Mentorok Házába jutott hat versenyzőt.

“Semmi másra nem fogok figyelni, továbbra se, mint amire eddig: eredeti legyen az, amit látok és hallok” – mondta Alföldi Róbert a produkciók előtt.

Az erős mezőnyből Alföldi Róbert a Mentorok Háza első estéjén nem tudott választani. “Én erre alszom még egyet” – fejezte be a napot a mentor.

A másnap meghozott döntése értelmében Batánovics Lili (20), Eckert Anikó (20) és Péterffy Lili (18) azok a tehetséges énekesek, akik a hat lány közül bekerültek az élő show-ba.

Nem volt könnyű meghoznia a döntést Tóth Gabinak sem, akinek segítségére volt a döntésben testvére, Tóth Vera is. A mentornak hét fiú közül kellett kiválasztania azt a hármat, akik már az élő show-ban bizonyíthatnak.

“Nagyon erős a mezőny és nagyon kemény dolgotok van, mert heten vagytok” – mondta Tóth Gabi, aki hosszas mérlegelés után választotta ki azt a három énekest, akik számára az élő show-ban folytatódik az X-Faktor.

Csordás Ákos (21), Szabó Ádám (21) és Tóth Marcell (17) döntősök a fiúk közül.

Jövő szombaton és vasárnap már a legjobb 12 produkció bizonyíthat az élő show-ban, amely után az RTLII-n a kulisszák mögé is bepillanthatnak a nézők az After X-ben.

Toth Gabi Toth Vera X Faktor

Tóth Gabi | Tóth Vera | X-Faktor | Fotó: RTL Klub – Bársony Bence

3049 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok

4 Hozzászólások

 1. Én a fiúk közül Ricsit és Kristófot sajnáltam nagyon jó hangjuk van remélem jövőre vissza jönnek. Csordás Ákos egy kicsit hasonlít Tarány Tamásra hangban és termetbe is de ez egy pozitív dolog. Speak upot is sajnáltam Bálint miatt nem lehet kellemes élmény másodszorra is kiesni. Kíváncsi leszek hogy mit fognak produkálni szombaton és vasárnap.

 2. Borzalmasan unalmas ez a húzott nyújtott mesterségesen dramatizált “mentor-házasdi” .
  Igaz már annyi ilyen műsort tartanak, hogy az ember csak legyint rájuk. /legalábbis én / Persze mindig akad egy -két kiemelkedően jó hang, de gondoljatok bele a legtöbbjük előbb utóbb eltűnik a süllyesztőbe. Na és hányan vannak még kis hazánkban akik a jelentkezőknél is szuperebbül énekelnek, de eszük ágában sincs elmenni egy ilyen válogatóra. Az igazán szórakoztató része nekem azok szereplése akiknek viszont semmi önkritikájuk és kiállnak a színpadra és bevallom őszintén jól megröhögtetnek.

 3. Szinte biztos voltam benne, hogy Olajos Eszter bejut. Eddig mindig azok jutottak be, akik idegesítettek, vagy véleményem szerint nem voltak elég jó hangúak. Meglepő volt, hogy nem került be, de abszolút örültem neki. Ennél tenyérbe mászóbb arca csak Csobot Adélnak van. Remélem Alföldi marad ezen a vonalon és mindig objektív lesz, és nem hagyja, hogy mindent a fejesek irányítsanak. Mert, hát valljuk be, ez a lány jó kis bulvár-faktor lett volna, mivel ő rá emlékeztem, míg az egyik továbbjutó lányra (aki mellesleg fantasztikus volt a Kispál dallal) egyáltalán nem. Szóval úgy érzem Alföldi jól döntött a továbbjutók kapcsán, és remélem megtartja ezt a jó szokását, és nem esik hasra mindenféle JFK szintű produkciótól.

  A csapatoknál a By The Way-nek drukkoltam, igazából az ő nevüket jegyeztem is meg. Náluk éreztem azt, hogy kreatív, amit csináltam, de az RTL úgyis elrontja őket, és minden héten valami gagyi, olcsó jogdíjas számot nyomnak a szájukba, amitől olyan színvonaltalanok az élő adások. Az a Phoenix-es sz*r tudtam, hogy bejut, pedig igazán bosszantó az énekes srác. (Nem ők voltak, akiknél a dobos elkezdett énekelni és nem kellett volna?) Amit sajnálok az a visszatérő Bálint gyerek (vagymi) csapata volt. A mentorok házában remek előadást nyújtottak, hatásos volt. Lett volna még bennük. Ja, meg az a rockabilty-s zenekar is. Nevetséges, hogy az értékes, kreatív csapatokat így kidobják egy tucatért.

  A fiúknál őszintén megmondom azt se tudom ki jutott be (Szabó Ádámot kivéve) :D. Ja, a Marcell. Engem rohadtul idegesít. Olyan, mintha művészi gyerek lenne, de nekem nem jön át. Elénekelte az Impossible-t, aztán elénekelte az I’m Sexy And I Know It-et is, már csak arra várok, melyik James Arthur feldolgozás lesz a következő… Az az Ákos gyerek kedvencem volt, de remélem nem lesz belőle Tarány Tamás, mert ő egy idő után tök unalmas lett. De úgyis azt lesz belőle, mert az RTL sz*r dalokat ad majd neki. Szabó Ádám meg…hát mit kell ezen meglepődni. Semmit. Erre számítottam. Gabi nem mert ellenállni a fejeseknek, ahogy Geszti sem, meg eddig az összes évadban a mentorok sem.

  Igazából Geszti csapatára nem is emlékszem, csak a Dórára, aki szintén bosszant, és szintén “muszáj” volt továbbjutnia, ahogyan anno Muri Enikőnek is.

  Lényeg, a lényeg (és bocsi, hogy ilyen hosszú lett), Alföldi nagyon jót tett az X-faktornak. Nagyon szimpatikus mentor, és remélem, hogy az is marad.

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here