Két meleg témájú sorozat lehet az HBO-n

  1
  Oszd meg!

  Az HBO most aztán belehúzott, ugyanis két meleg témájú sorozatot is a képernyőjére tűzhet. Az egyikről már írtam nektek, az akkor még Lorimer címen futó Jonathan Groff-projekt azóta Looking címre váltott, a forgatást pedig már meg is kezdték San Franciscóban. Az HBO az első évadot nyolc epizódosra tervezi, Groff mellett az angol Being Human-ból ismert Russell Tovey is szerepet kapott. “Minden karakter, amit eddig eljátszottam heteró volt, ami elég egyedi az ügynököm szerint, hiszen nem igazán fordult elő korábban olyan, aki nyíltan meleg, az csak heteró szerepeket játszana. Szóval, számomra meleg karaktert játszani különleges, hiszen igazából sokkal több kockázattal jár. Szóval, várom azt a szerepet és akarom is a változást, amit ez a jövőben elindíthat” – nyilatkozta Russell, aki homoszexualitását hamar felvállalta a nyilvánosság előtt.

  A Looking premierje tehát 2014-re várható, a főszerepben pedig Jonathan Groff (Glee), Frankie J. Alvarez, Murray Barlett (Guilding Light) és Scott Bakula (Men of a Certain Age). A történet pedig három, San Franciscóban élő nyíltan meleg videójáték készítő-barátról szól.

  Russell Tovey

  Azonban úgy tűnik, hogy az HBO előkészíti egy újabb “meleg-sorozat” eljövetelét, ugyanis Oprah vezényletével pilot készült Ricard Kramer “These Things Happen” c. könyve alapján. Tegyük hozzá, Kramer nem csak regényeket ír, hanem a sorozatok világából is ismerős, többek között ő írta a My So-Called Life c. klasszikus sorozatot is. A történet Manhattanben játszódik, és két családra fókuszál: az egyik meleg, a másik heteró, és mindkét család közösen nevel egy 15 éves fiút, aki az édesanyjával, és a doktor mostohaapjával az Upper East Side-on él. Végül a srác a vér szerinti apjához költözik, aki már felvállalta a másságát, és élettársi kapcsolatban él egy férfivel, akivel a 15 éves srác hamar összebarátkozik. Továbbá a regényben a srác legjobb barátjáról kiderül az is, hogy meleg, így még jobban építenek majd a toleranciára, avagy annak hiányára. (Érdekes lenne egy lázadó tini karaktere).

  A These Things Happen kapcsán több cikket is végig olvastam, és mindegyik a forgatókönyv elkészítéséről, és a pilot státuszról mesélt, tehát miután lesznek szereplők, és leforgatják az első részt, vélhetően akkor fog eldőlni a széria sorsa. Mindenesetre nagyon örülnék a berendelésnek, a Looking premierjét pedig szeretettel várom. Remélem nem vagyok egyedül :)

  richard kramer these things happen

  SZÓLJ HOZZÁ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here