Főoldal Kritika és Értékelés Epizódkritika Glee 5×02 – Tina in the Sky with Diamonds

Glee 5×02 – Tina in the Sky with Diamonds

10
Oszd meg!

Fuck Yeah. Nem illik így kezdeni egy kritikát, de végig, ahogy néztem ezt a részt, eme “kifejezés” ült az arcomon. Annyira tetszett az, amit láttam, hogy csak na. Mondanom sem kell, elégedett voltam ezzel a résszel, még úgy is, ha akadt benne egy-két túlkapás, leginkább a szerelmi szálak tekintetében. Ettől függetlenül viszont bejött: jól válogatták ki a Beatles dalokat, Tina végre rivaldafényt kapott, igaz, a dalának a sokadszori lekeverése már nem poén, hanem mínusz egy pont tőlem. A prom viszont tök jó volt, és megérkezett Demi Lovato is. Utóbbi természetesen nagyon jó volt, de mit vártok egy lovaticstól? Hülye leszek nem örülni neki :) A kép alatt pedig spoileresen folytatom.

Demi Lovato Glee

A legfontosabb esemény? Demi Lovato! Mi más lehetne? Annyira szeretem azt a lányt, és úgy örülök, hogy végre visszatért a színészethez is. Dani karaktere szimpatikus, a Here Comes The Sun egyszerűen csodaszépen lett énekelve, a Santana és Dani közötti kémia pedig félelmetesen jó. (Brittany Who?) Egy dolog viszont zavart: miért kellett ilyen hirtelen összehozni a két karaktert? Miért kell állandóan rögtön az első beszélgetéskor tisztázni azt, hogy az új vendégsztár meleg vagy sem (tavaly is ez volt Dean Geyerrel). Nekem ez olyan hiteltelen, hogy megismerek egy idegent és rögtön előállok azzal, ami amúgy hiába természetes dolog, nem olyan, amivel fel kellene vágni, vagy teszem azt hirdetni kéne az emberek között. Értitek mire gondolok, ugye? Nagyon látszott az erőltetés, hogy beinduljon kettejük között valami, pedig ha szépen-lassan mozgatják az írók a szálakat, úgy jobban meg lehetett volna oldani a bulit. Ettől függetlenül, hajrá Demi Lovato.

Glee Sam

Ami Ohio-t illeti, ott is zajlottak ám az események rendesen, csak szokás szerint nem érdekelt annyira, mint New York. Nagyon soknak éreztem Sam hirtelen szerelembe esését Pennyvel kapcsolatban, de ezt legalább jobban kidolgozták, mint a Dantana kapcsolat kezdetét. Ami Tinát illeti, úgy örültem a győzelmének, mint sivatagi kóborló egy hidegvizű medencének. Úgy szeretem Tina karakterét, de sajna annyit hanyagolták őt tavaly is. Bíztam abban, hogy legalább ebben a részben szárnyalni fog, de a dal lekeverését nagyon bántónak éreztem. A Carrie c. film nagyjelenetét idéző prom queen dolog viszont nagyon jól lett kivitelezve, a dalos részével együtt. Tavaly abszolút nem hittem volna azt, hogy Kittyt meg fogom kedvelni, de az írók úgy alakították őt, hogy már képtelen vagyok ellenállni. Nagyon szimpatikus húzásai voltak mostanában, és ami a legfurább, nem érzem tőle a karakteridegenséget. Ami a cheerio-t illeti, az a fekete bőrű új bitch egyelőre elég szimpi, azokat a beszólásokat imádom. Sue viszont… No comment, én tényleg nem értem miből gondolja azt, ha terrorizálva lesz a Glee Club, akkor majd jobban fognak énekelni. Sue-n viszont jobb, ha meg se lepődik az ember.

Glee Tina

Az epizód végén Rachel mégis megkapta Fanny szerepét, ami nagy WTF. Nem mondom, hogy nem örülök neki, hisz Rachel annyira megérdemelné, csak egy kicsit túlzásnak érzem itt is. Alig érkezett meg New Yorkba, máris egy Broadway főszerep? Az hiteles, ahogy Santana nyomul – az a reklám, behalás -, de kicsit gyorsnak érzem a tempót Rachel sztárrá válásának a kapcsán. Mindenesetre látom ám az ebből fakadó helyzeteket, amik viszont akár nagyon jók is lehetnek. Egy biztos, Rachel most a mennyekben van, de jön a harmadik rész…

Értékelés: 8/10
Akadtak benne sajnos hibák, de mindent összevetve ez egy nagyon feelgood, jó dalokkal teli epizd volt. No de mi lesz jövőhéten? Ha azt mondom “könnyzápor” nem fejeztem ki rendesen azt, amit sokunkból ki fog váltani a folytatás. Nehéz lesz, a promót látva pedig még nehezebb, mint ahogy valaha azt elképzeltem.

Demi Lovato Glee 2

10 Hozzászólások

 1. Most néztem meg én is ezt a részt, este pedig a TVD jön. Kíváncsi vagyok milyen évadpremiert sikerült összehoznia Julie Plec-nek.
  De most a Glee-ről. Nekem összességében tetszett a rész, habár Santana és Dani összeboronálása tényleg gyors lett.
  Nem tudom mi lesz jövőhéten! :(
  Egyébként lassacskán jönnek a promóciós képek, a videó pedig nagyon jóra sikerült! :)
  Arra leszek még kíváncsi, hogy a csoportos képet, hogy fogják megoldani, mert ugye abban Cory is benne volt. Lehet, hogy idén nem adnak majd ki csoportosat, majd meglátjuk.

  • Szerintem a csoportos képről simán kiretusálják Coryt, nem tart az olyan sokáig, akár én is meg tudnám csinálni, pedig nem vagyok fizetett photoshop-zseni.

 2. Nekem Tina nagyon idegesítő volt ebben a részben. Mi az már, hogy az előző részben megkéri Sam-et, hogy menjen vele a bálba, most meg elutasítja, mintha Sam hívta volna el? És csak azért, mert Samet nem jelölték bálkirálynak? Mi ez már? De ha Tinát nem vesszük figyelembe, akkor tetszett a rész (: Dani és Santana aranyosak együtt, akár gyors volt az összejövetelük, akár nem (:

 3. Nekem nem jött be a rész. Vagyis nem az egész. A New York szállal semmi bajom nem volt, mert Dani és Santana között vibrált a levegő, és nekem nem volt gyors, ahogy egymásra találtak. Tudom, eddig a lassan alakuló kapcsolatokhoz voltunk szokva itt a Glee-ben, de néha elég egyetlen szikra is a megfelelő pillanatban. És bár tényleg borítékolható volt a Funny Girl főszerep megnyerése, én ezt se éreztem túlzásnak. Rachel tehetséges, az egyik legjobb az osztályában, ezt már eleget hajtogatták nekünk a negyedik évadban, így én csak örülök a sikerének. Meg persze az új lehetőségeknek, amit ez a szál tartogat és a remélhetőleg sokszor visszatérő Peter Facinellinek és Ioan Gruffuddnak.
  De amit a McKinley-ben műveltek… Tinából most lett egy életre elegem, hála a készítőknek. Beleuntam abban, hogy mostanában csak egy-egy hiszti és egy neki szánt dal erejéig rángatják elő. Én nem ezt a hisztis libát szerettem meg régen, és valahogy nem tudtam sajnálni a bálon történtek miatt. Hiába mondta egy ismerősöm, hogy szerinte bátor volt, hogy visszament a bálra az incidens után, de nekem ez csak egy halvány utánzata volt a 2. évados prom dolognak. Kurt akkor tényleg bátor volt, pedig mellette “csak” a párja állt ki/volt ott támaszként, Tinának meg az egész kórus.
  Samről és Sue tervéről meg inkább nem is írok semmit. Tegnap csak szerényen hozzáadták a magukét ahhoz, hogy beletekerjek a részbe. Kár, hogy pár apróság mennyire le tudja húzni az epizódot. Vagyis inkább azt mondom, hogy bár ezek az apróságok eddig csak a szememet szúrták, de most olyan sok volt ez így együtt, hogy számomra idegesítő és rossz lett a rész.

  • Megértem ha soknak tartod Tinát, igazából a Sam-es dolog nekem is fura volt, de szerintem ott inkább az volt a lényeg, hogy Sam és Penny összejöhessenek. A Funny Girl főszerepről én teljesen lemondtam, és úgy érzem jobb lett volna, ha kicsit várat magára a siker. És persze, mindenütt ő volt a legjobb – éppen ezért kellett volna egy olyan NYADA diák, aki Rachelnél is jobb. ((By the way: sok sikert ahhoz, hogy találjanak egy Michele-től jobban éneklő fiatal csajt :) ))

 4. Egyébként nem tudom, hogy észrevettétek, de történt egy kis baki ebben a részben:
  Bree (azt hiszem így hívják a “fekete” Cheriost) azt mondta Kitty-nek, h még van 51 hete szeretni a barátait, holott Tina-ék végzős éve tavaly kezdődött el!
  Már minimum a felén túl vannak!
  Vagy, hogy is van ez? A készítők erre jobban odafigyelhetnének, ha már 1 évet 2 évadban szeretnének megoldani! :(

  • Az nem baki volt szerintem, hanem inkább általánosítás. Egy tanév sosem áll 52 évből, úgyhogy a gonosz csírlídör általánosságban egy évre értette. :)
   Ez az évad eddig tényleg nem olyan borzalmas, mint a korábbi volt. Hátha visszakap valamit a Glee a régi csillogásából… *bilibe lóg a keze*
   Viszont ha már berendelték az utolsó 2 évadot, és most Santanaék is kisujjesküdtek, hogy ott fognak maradni legalább 2 évig, akkor remélem, hogy szépen felépített sztoriszállal rukkolnak elő az írók.

  • Ezt én sem tekintem bakinak, itt vélhetően black cherio arra gondolt, hogy Kitty abban az egy hétben, amíg báli-választás van, ne szeresse Tinát.

   Viszont az évadnyitóban volt egy jó poén, a “soha véget nem érni akaró évről”, ami sajnos a magyar feliratban nem jött át.

 5. Nekem az tetszett, hogy Demi Lovato egy hús-vér csaj, hús-vér combokkal a csinos kis felszolgáló-ruhában, nem egy műnő.

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here