Főoldal Kritika és Értékelés Epizódkritika Az Internátus – Kritika az első évadról

Az Internátus – Kritika az első évadról

16
Oszd meg!

A rengeteg őszi újdonság mellett természetesen időt szakítottam Az Internátus megtekintésére is, ugyanis már az első részével teljes mértékben levett a lábamról ez a sorozat. Az első szezon nagyon rövidke volt, így viszonylag hamar is végeztem vele. Meg kell mondjam, egyáltalán nem lep meg az a hisztéria, ami a sorozatot körbe-öleli. Teljes mértékben megérdemelt eme “diadal”, hiszen tényleg egy szórakoztató és szerethető szériáról van szó. Persze, ez sem tökéletes, akadnak apróbb-nagyobb hibái, de legyünk őszinték, minek nincs? Spoileresen folytatom a kép alatt, ha pedig Az Internátus valamiért kimaradt volna az életedből, kezdd el pótolni. Nem fogod megbánni, ebben biztos vagyok.

Az Internatus 01

Az évad több mindenre koncentrált, egyrészt adott a rejtély szál, amibe csempésztek némi nyomozást is. Amin meglepődtem, hogy a pilottal ellentétben még tetszett is az a béna kis nyomozás, sőt, néhol még izgultam is. A sötét helyszínek ábrázolása, a csavarok, amiket elrejtettek és a WTF momentumok segítettek, hogy ezt is igazán élvezzem. Természetesen pörögnek a szerelmi szálak, a fiatal, és a felnőtt szereplők életében egyaránt. Stílusában tényleg hasonlít A bárkára (avagy A bárka hasonlít Az Internátusra), és ezt csak pozitívumként tudom elkönyvelni. Egyébként egész évadban vártam Blanca Suárez felbukkanását, így szomorúan konstatáltam, hogy csak a második évadban érkezik, no de nem is baj, a lényeg, hogy itt lesz, és szeretettel várom őt.

Ami a karaktereket illeti, sokakat máris sikerült a szívembe zárnom. Nem tagadom, továbbra is Team Marcos, és még Paola sem idegesít. Sőt, nekem tök szimpi a kiscsaj, ahogy az is, amiképp a kis barátnőjével rohangálnak, meg majd’ meghalnak és hasonló. Szóval, nekem szimpik ők így együtt. Marcos amúgy tök érdekes karakternek tűnik, szerintem sokkal több van benne attól, mint amit egy évad alatt kiaknázhattak az írók. Sokak kedvence Iván, ami érthető, Yon González is tök jó pasi, de nekem egyelőre túl sok a karakter. Nagyon látom benne azt, hogy az alkotók miért hozták őt létre. Itt arra gondolok, hogy túlságosan erőltetik a sztereotíp megmozdulásokat, és túlságosan klisésen vezették fel Ivánt. Tudjátok, a “rossz fiú vagyok, apám egy szemétláda, van szívem és sírok a lányért ha kell“. Szóval, ez nekem túl hatásvadász. Kétségkívül Marcos is az, nem hinném, hogy sok tinifiú lenne ennyire jófej a kishúgához, de Marcosnál érthető a motiváció, nem kell magyarázni, ellenben Iván… Nála is megérteném amúgy, mert szeretek és tudok is a “sorok között olvasni”, de itt az írók inkább “leírták”, nehogy a hülye néző ne rakhassa össze a képet. Értitek mire gondolok, ugye?

Az Internatus 02

Ami a felnőtteket illeti, María továbbra is nagyon szimpatikus, imádom azt a nőt. Persze azt nem értem miért kellett már a második részben kiderülnie, hogy ő Iván anyja. Azt mindenképp meg kell említenem, hogy mennyire kaotikusnak ítéltem meg a második epizódot. Azt nem mondhatom, hogy rossz volt, de a végén hangosan röhögtem: el akarták ugyanis hitetni, hogy rögtön az elején kirúgják a két főbb szereplőt a suliból, ami azért eléggé közröhej. No de a felnőttek. María nagyon szimpi, tetszenek a cselekedetei, és egész cuki az, ahogy összejött az igazgatóval. Elsa egy érdekes karakter, kíváncsi vagyok mit kezdenek majd vele, de nagyon az a kettősség, ami őt jellemzi. Ha Ivánhoz is hasonlóképp nyúlnak, mint Elsához, akkor a szépfiúval is sokkal elégedettebb lennék. Jacinta pedig igazi fénypont, nem csak azért, mert jót derülök a beszólásain, hanem mert ő van a leginkább tele titkokkal, amikre jómagam is egyre kíváncsibb vagyok.

Értékelés: 8/10
Tudom, rövid lett ez a kritika, de úgy érzem mindent sikerült leírnom, amit szerettem volna. Beleszerettem a sorozatba, ahogy tudom és időm engedi darálom is tovább, mert kíváncsi vagyok a folytatásra. A második évad pedig hosszabb is, mint az első, így arról biztosan többet tudok majd írni nektek. Plusz, érkezik Blanca Suárez, akit nagy örömmel várok ám.

Az Internatus 03

16 Hozzászólások

 1. Az első évad még semmi szinte a többihez képest. Én pl. egyszer láttam egybe az egészet, de még mindig van, amit nem értek, így muszáj lesz még megnéznem egybe, mert nagyon káosz a dolog, de szerintem nagyon jó a sorozat. Sajnos lesznek olyan dolgok és halnak meg olyan emberek, akiket nagyon nem akarok, de ez van. Mellesleg talán csak a 7. évad volt az, ami túlzás. A 6. végén le kellett volna zárnia történetet, de nem baj. így is nagyon, de nagyon jó volt és Blanca nagyot fog ám alakítani. :)

  • Hm, ha tényleg ennyire rossz a hetedik évad, akkor azt hiszem meg sem nézem, feltéve ha a hatodik végén van némi lezárás.

   • Ha jól emlékszem, akkor nem volt. Amúgy nem volt annyira rossz az utolsó sem, de szerintem sok olyan volt benne, ami már túlzás. Sok a felesleges és túlzott dolog, de nem olyan vészes. Amúgy én a hetedik évadot sem érzem lezártnak. oké, majdnem minden kiderült, de valahogy hiányos volt nekem.

 2. Ha ez első évad ennyire tetszett, akkor óóóó, még mi lesz itt a harmadiknál vagy a negyediknél. Az első tényleg csak felvezetés, olyan mintha a sorozat prológusa volna. Egyébként A bárka nagy “másolása” az Internátusnak, csak a Bárkában több minden történik már az elején, míg az Internátusban a negyedik évadig szinte nem tudsz semmit sem, illetve sokkal összetettebb a rejtély is. És Blanca Suarezt nem kell sokáig hiányolnod, asszem a második évad második részében bukkan fel, nekem ő volt a kedvenc karakterem.

  • Ez nem ér, te mindig úgy meghozod a kedvem Az internátushoz, pedig egy csomó más dolgom lenne :D :D :D

 3. Én már kétszer láttam végig a sorozatot, de bármikor újranézném ha lenne rá időm. :) Blanca csak a 3. részben érkezik majd meg és úgy emlékszem a második évadban nem is mutatják olyan gyakran. A 7. évad szerintem is picit túlzás volt már, túl sok rész van hozzá. A végén pedig úgy éreztem, hogy nem kaptam meg minden kérdésre a választ.

 4. Végignéztem én is, többször is, az eleje valóban koncentrált és megfontolt volt, aztán az 5-6. évad környékén elgondolkodtam rajta hogyan is jutottunk el odáig, hisz voltak azért ellentmondásos dolgok, sok lezáratlan esemény és karakter! Összességében jó volt, de a végére már teljesne kifulladt és vontatott volt! (7.évad)

 5. Én is azt mondom, hogy ha már most ennyire tetszik akkor mi lesz még? :D Itt olvastam erről a sorozatról először és el is kezdtem nézni. Engem a 2.-3. évadtól nagyon megfogott és csak néztem és néztem. Már csak 4 rész van hátra nekem, de nem akarom, hogy vége legyen! Blanca Suarezt itt ismertem meg és nagyon jó. Marcos volt a kedvencem, de aztán mikor bejött Julia SPOILER és elkezdtek kavarni Ivánnal SPOILER akkor ők kerültek előtérbe nálam. Nagyon összeillenek, jó a kémia.

  • Ivan és Julia kapcsolata tényleg nagyon izzó volt végig, de az utolsó évadban már annak is túl sok időt szenteltek ahogy a civódást mutassák, néha már úgy éreztem hogy ezzel próbálják az időt kitölteni, mivel már nem nagyon tudtak új színt belevinni!

   • Igen, Iván néha olyan hülye tudott lenni. Nem is értem miért nem engedte, hogy Julia mellette legyen azokban a nehéz pillanatokban. Mindegy, most már túl jutottam ezeken a részeken. :)

 6. Ne hagyd abba a nézését:) Zseniális ez a sorozat, imádtam, pedig kevés sorozatnak nézem minden részét.

 7. mi a fene??!! komolyan mi ez a hülyeség, nem hiszek a szememnek, nekem egyértelműen a 7. évad tetszett az egész sorozatban a legjobban!!! sőt igazából jobban tetszett mint az 1-6. együttvéve.. jesszus, te jó ég, ha valakinek addig még nem, ott aztán ivan lesz a kedvenc.. :D:D

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here