Főoldal Kritika és Értékelés Pilot Pilotkritika: Welcome to the Family

Pilotkritika: Welcome to the Family

8
Oszd meg!

Mondhatnám azt, hogy az évad legnagyobb meglepetése volt a Welcome to the Family kellemes pilotja, de nem teszem, mert én bíztam benne, hogy ez ennyire jó lesz, különösen azok után, hogy láttam a nyári promóciós videókat. Szerencsére nem is csalódtam, ennek pedig nagyon örülök. Egy biztos, ha csak egy újoncot szabadna folytatnom az általam eddig látottakból, biztos vagyok abban, hogy a Welcome to the Family lenne a szerencsés nyertes. Méghozzá azért, mert itt tényleg minden adott a szórakoztatáshoz: egy szerethető történet, jópofa karakterek és az őket életre keltő remek színészek, továbbá a poénfaktor is pörgött ezerrel. Mi kell még?

welcome to the family 01

A sztori szerint Junior és Molly most ballagtak a gimiből, élnék az életüket, de kiderül, Molly terhes, a babát pedig megtartják. Ennek nem feltétlenül örülnek a szülők, pláne mikor kiderül, hogy a két leendő nagypapi, Dr. Dan és Miguel eléggé utálják egymást, ez pedig rányomja a bélyegét a babavárás örömére is. A történet persze ettől sokkal szerteágazóbb, de úgy vélem ne rontsunk ajtóstul a házba, ennyi bőven elég ahhoz, hogy felhívja az ember figyelmét erre a pompás pilotra (ugye? :). Amúgy kicsit bővebbre fogva, nekem nagyon tetszettek azok a konfliktushelyzetek, amiket az írók felvázoltak. Az, ahogy Dr. Dan tökre boldog, hogy végre kirepül a lánya, és az előzetesben ellőtt spoiler, hát már előre látom magam előtt, hogy Mike O’Malley micsoda pofákat fog vágni az egész évadon át. Öröm lesz nézni!

Joey HaroA sorozattal kapcsolatban csupán egyetlen problémát tudnék megfogalmazni, méghozzá a Juniort alakító színészt. Talán azért, mert annyira belém égett Joey Haro emlékezetes vendégszerepe az Awkward-ban, de egyszerűen képtelen vagyok elhinni azt, hogy Junior nem meleg. Nem megy, sajnálom. Ez valamelyest rányomja a bélyegét az egész sorozatra is, de mondom, ez csak az én hülyeségem, és biztos vagyok abban, hogy csak a saját gaydar-om működik hülyén, avagy tényleg befolyásol az Awkard-néli szerepe. A többiekkel viszont semmi bajom nincs, öröm viszontlátni a Született Feleségek óta Ricardo Chavirát, ráadásul a The Fosters-ből megérkezett Justina Machado-t is egyből felismertem, s örültem neki is. Egy szó, mint száz, nagyon kellemes volt ez a pilot, és úgy érzem, hogy a folytatás is az lehet. Számos olyan opciót dobtak fel a pilotban, amit jól ki tudnak fejteni az írók a folytatásban, innentől kedve pedig csak rajtuk múlik az, hogy milyen kreativitással nyúlnak az alapanyaghoz. Hajrá!

Értékelés: 10/10
Lelkiismeretfurdalás nélkül kiszórom a maximális tíz pontot, hisz a pilot megérdemelte, Joey Haro pedig nem tehet arról, hogy nem tűnik heterónak a számomra (bassz, de vicces lenne, ha a karakter idővel kijönne a szekrényből :)). Nagyon remélem azonban azt, hogy a Welcome to the Family nem jut majd a Ben and Kate sorsára. Ott is remek volt a felütés, aztán szörnyű a vég, szóval, nagyon drukkolok a jó nézettségért és a minőség megtartásáért is.

welcome to the family 02

8 Hozzászólások

 1. Először ezt sorozatot nem néztem ki magamnak, előzetest nem láttam (egy új soriról se néztem videokat), de mikor megnéztem a részt, akkor tudtam, hogy nézni fogom tovább. GossipGirlLola, GleeKurtapuka és The Fostersből (és Six Feet Underből) ismert anyuka. Szóval ismerősök vannak, vicces is volt, jó volt. Szóval nézni fogom.

   • Jajám ő az : )

    Erről jut eszembe… mármint arról, hogy a The Fosterses és itteni anyuka játszott a Six Feet Underben… valamikor a közeljövőben megnézed a pilotot? : ) … Jah amúgy SFU-ban játszik még Suburgatoryból Tess apja is visszatérő/állandó szereplő és tök furcsa volt, mikor rádöbbentem, hogy ő az : D Főleg, hogy az első évad 2001-ben volt, 12 éve : D …

    • Jah, plusz Rachel Griffiths is állandó szereplő volt végig a sorozatban. Ők voltak testvérek amúgy benne. Szóval elég sokan vannak abban a sorozatban : ) … plusz Peter Krause ugye aki most Parenthoodban nyomja (ezt a sorit is majd valamikor el kéne kezdenem… jövő nyár : D ) nah meg MCH : )

     • Nem merek belenézni a Six Feetbe, mert tuti ott ragadok, és már így is rengeteg a darálandó sorozatom :D Legalább az Internátus, OTH, Smallville, Supernatural, Felicity felhozatallal végezni akarok, mire belekezdek valami nagyon hosszúba :)

 2. Amikor májusban olvastam róla, nem fogott meg, aztán a nyáron elkezdtem a Született Feleségeket, és eldöntöttem, bepróbálom, ma szembesültem vele, hogy már lement a Pilot, és nagyon bejött, várom a folytatást! :DD Nekem ez inkább 10/9, a Brooklyn Nine-Nine a 10/10-es

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here