Glee 5×01 – Love Love Love

  18
  Oszd meg!

  Ez volt a leghosszabb Glee-mentes nyarunk, rossz volt, ugye? Az első évadnál ugye június közepén búcsúztunk, utána két évig volt nyári The Glee Project ami enyhítette a várakozást, mostanra viszont teljesen Glee-elvonási tünetek jelentekztek rajtam – épp ezért voltam dühös, amiért nem tudtam hamarabb megnézni a sorozat visszatérő részét. Azonban most, hogy láttam, a szokásos kettős érzések záporoznak bennem. Egyfelől az epizód nagyon jól kezdődött el, hisz Lea Michele és a Yesterday verhetetlen páros, a vége pedig annyira romantikus lett. A köztes harminc perc javarészét pedig jobb lenne elfelejteni, leginkább azért, mert nem építették fel rendesen a cselekményeket. Tudjátok, afféle “Glee-módra” csapjunk bele.

  glee klaine kiss

  Miért van az, hogy az idő megszépíti az emlékeket? A nyáron valahogy elfeledtem a sorozat hibáit, és csak a jóra koncentráltam, és éppen ezért csapott mellbe az, hogy mit produkált a Glee évadnyitója. Persze valahol védeni akarom a kreátorokat, hiszen tudjuk, javarészt nem ezt tervezték, Cory Monteith tragikus halála pedig átírta a forgatókönyveket. Éppen ezért nem is leszek annyira kritikus, mint amennyire kellene (legalábbis megpróbálok nem az lenni). Tehát, ebben a részben Beatlest nyomattak, és jövőhéten is azt fognak. Mindig is furán álltam a kultikus bandához: kevés dalukat szeretem, de amiket igen, azokat nagyon. Szerencsére jól válogattak a repertoárból, a Help!, a Yesterday és az All You Need Is Love karaokéja feldolgozása nagyon ütős lett. Viszont, a legtöbb helyen azt éreztem, hogy random dobálják egymásra a számokat, és a legtöbb dalos-jelenetnek nem is volt értelme. Emlékszem ám, amikor Ryan Murphy a Glee indulásának idején azt nyilatkozta, hogy a Glee nem lesz High School Musical, a karakterek nem fognak csak úgy random énekelni, erre tessék, nem azt csinálják évek óta? Spoileresen folytatom a kép alatt.

  glee artie kitty s5

  Elmondom én, hogy mi volt a legfőbb bajom ezzel a résszel: az alkotók mintha szembeköpték volna saját magukat. Sue hirtelen visszatér, ráadásul igazgatóként, holott elmondta a negyedik évad végén, mennyire jól érzi magát személyi edzőként, iskolás lányok nélkül. Ráadásul Sue gonoszságára, és arra, miért fúj annyira Figginsre, igazából semmilyen racionális magyarázata nincs. Nem igazán volt elővezetve Kitty és Artie nagy dérrel-durral összetrombitált összejövése, ráadásul Kitty az egésznek az értelmét lelőtte azzal, hogy semmi értelme együtt lenniük, mert úgyis szakítani fognak, mint mindenki más, akinek a szerelme a kórus teremben köttetett. Ezzel még az illúziót is elvették szerencsétlen nézőtől. Nem mintha bárki arra készülne, hogy aki a Glee-ben összejön, afféle “Lilly és Marshall módra” örökre együtt marad, de azért nem kellene ennyire a képünkbe vágni azt, hogy “úgyis szakítani fogunk, mint ahogy mindenki más is azt tette“.

  glee ryder season 5

  A negyedik évad végén az egyik legizgibb szál a “catfish” volt, alig vártam, hogy kiderüljön, ki akadt rá Ryderre. Azt még lenyeltük, hogy a lehető legevidensebb megoldást választották a kreátorok, de az már egy kicsikét sok volt nekem, hogy nem láttuk mindennek semmi következményét. Mert most tényleg, történt valami? Ryder egyszer rondán nézett, aztán megölelte Unique-ot, gyorsan továbblibbent, de ez mind a negyedik évadban történt. Egész nyáron azon filóztam mi lesz majd – de egy kínos felemlegetésen kívül sok minden nem történt. Van egy olyan érzésem, hogy nem is fog. Ó, és az “énekeljünk Tinának, mert neki semmi sem jön össze”, azt se tudtam kit pofozzak fel. (Na ennyit erről, hogy nem leszek kritikus.) Szerencsétlen Tina sokkal többet érdemelne, mint amennyit az írók csontként odadobnak neki. Remélem a jövőheti epizód végre királynői rangba emeli őt – mert Tina Cohen-Chang megérdemelné.

  glee tina

  Szerencsére voltak olyan dolgok is, amik bejöttek, példának okáért örülök, hogy Rachel nem lett Funny Girl. Túl gyors lett volna ez neki, plusz akkor elveszett volna az a csodaszép út, amit Rachel bejárhat, mielőtt Broadway-sztár lesz. Mindenesetre a revans az étteremben tetszett, mint ahogy az is, hogy a “hercegnő” beállt és dolgozni kezdett végre. Apuciék pénzéből hosszútávon csak nem lehet élni! Az előző évadban sokat kritizáltuk a rettentő gyors Kurt-Blaine féle esküvő tervét. Hát, sajnos ezt nem felejtették el… A kettő “szerenád” nagyon cuki volt, Klaine többet smárolt egy rész alatt, mint tavaly az egész évadban, de, izé, nem nagyon múltak el az aggályaim. Persze, szépen felvezették a dolgot, Burt és Kurt beszélgetése mindenképp bámulatosan szép volt, plusz az All You Need Is Love dalszövege is tökéletesen passzolt az egészhez, de izé… A hívjuk össze az összes kórust, megkérem a kezed mindenki előtt, mert már megtehetjük, mert a törvény engedi, és nem számít, hogy tizennyolc évesek vagyunk… Egyelőre ez nekem sok, és attól tartok egy ideig még az is lesz. Persze mindettől függetlenül fülig érő szájjal vigyorogtam a “fiúkérésen”, meg az előadáson, és így tovább. Ó, és Rachel első fizetése el is fog menni a sok oda-vissza repkedésre Ohio és New York között :D

  Értékelés: 6/10
  Egyelőre nem tette túl magasra a lécet a Glee visszatérő epizódja, de látom benne a potenciált, hogy később még jobb lehet. Végül is, jövőhéten érkezik Demi Lovato :)

  glee rachel

  SZÓLJ HOZZÁ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here