Főoldal Kritika és Értékelés Epizódkritika Glee 5×01 – Love Love Love

Glee 5×01 – Love Love Love

18
Oszd meg!

Ez volt a leghosszabb Glee-mentes nyarunk, rossz volt, ugye? Az első évadnál ugye június közepén búcsúztunk, utána két évig volt nyári The Glee Project ami enyhítette a várakozást, mostanra viszont teljesen Glee-elvonási tünetek jelentekztek rajtam – épp ezért voltam dühös, amiért nem tudtam hamarabb megnézni a sorozat visszatérő részét. Azonban most, hogy láttam, a szokásos kettős érzések záporoznak bennem. Egyfelől az epizód nagyon jól kezdődött el, hisz Lea Michele és a Yesterday verhetetlen páros, a vége pedig annyira romantikus lett. A köztes harminc perc javarészét pedig jobb lenne elfelejteni, leginkább azért, mert nem építették fel rendesen a cselekményeket. Tudjátok, afféle “Glee-módra” csapjunk bele.

glee klaine kiss

Miért van az, hogy az idő megszépíti az emlékeket? A nyáron valahogy elfeledtem a sorozat hibáit, és csak a jóra koncentráltam, és éppen ezért csapott mellbe az, hogy mit produkált a Glee évadnyitója. Persze valahol védeni akarom a kreátorokat, hiszen tudjuk, javarészt nem ezt tervezték, Cory Monteith tragikus halála pedig átírta a forgatókönyveket. Éppen ezért nem is leszek annyira kritikus, mint amennyire kellene (legalábbis megpróbálok nem az lenni). Tehát, ebben a részben Beatlest nyomattak, és jövőhéten is azt fognak. Mindig is furán álltam a kultikus bandához: kevés dalukat szeretem, de amiket igen, azokat nagyon. Szerencsére jól válogattak a repertoárból, a Help!, a Yesterday és az All You Need Is Love karaokéja feldolgozása nagyon ütős lett. Viszont, a legtöbb helyen azt éreztem, hogy random dobálják egymásra a számokat, és a legtöbb dalos-jelenetnek nem is volt értelme. Emlékszem ám, amikor Ryan Murphy a Glee indulásának idején azt nyilatkozta, hogy a Glee nem lesz High School Musical, a karakterek nem fognak csak úgy random énekelni, erre tessék, nem azt csinálják évek óta? Spoileresen folytatom a kép alatt.

glee artie kitty s5

Elmondom én, hogy mi volt a legfőbb bajom ezzel a résszel: az alkotók mintha szembeköpték volna saját magukat. Sue hirtelen visszatér, ráadásul igazgatóként, holott elmondta a negyedik évad végén, mennyire jól érzi magát személyi edzőként, iskolás lányok nélkül. Ráadásul Sue gonoszságára, és arra, miért fúj annyira Figginsre, igazából semmilyen racionális magyarázata nincs. Nem igazán volt elővezetve Kitty és Artie nagy dérrel-durral összetrombitált összejövése, ráadásul Kitty az egésznek az értelmét lelőtte azzal, hogy semmi értelme együtt lenniük, mert úgyis szakítani fognak, mint mindenki más, akinek a szerelme a kórus teremben köttetett. Ezzel még az illúziót is elvették szerencsétlen nézőtől. Nem mintha bárki arra készülne, hogy aki a Glee-ben összejön, afféle “Lilly és Marshall módra” örökre együtt marad, de azért nem kellene ennyire a képünkbe vágni azt, hogy “úgyis szakítani fogunk, mint ahogy mindenki más is azt tette“.

glee ryder season 5

A negyedik évad végén az egyik legizgibb szál a “catfish” volt, alig vártam, hogy kiderüljön, ki akadt rá Ryderre. Azt még lenyeltük, hogy a lehető legevidensebb megoldást választották a kreátorok, de az már egy kicsikét sok volt nekem, hogy nem láttuk mindennek semmi következményét. Mert most tényleg, történt valami? Ryder egyszer rondán nézett, aztán megölelte Unique-ot, gyorsan továbblibbent, de ez mind a negyedik évadban történt. Egész nyáron azon filóztam mi lesz majd – de egy kínos felemlegetésen kívül sok minden nem történt. Van egy olyan érzésem, hogy nem is fog. Ó, és az “énekeljünk Tinának, mert neki semmi sem jön össze”, azt se tudtam kit pofozzak fel. (Na ennyit erről, hogy nem leszek kritikus.) Szerencsétlen Tina sokkal többet érdemelne, mint amennyit az írók csontként odadobnak neki. Remélem a jövőheti epizód végre királynői rangba emeli őt – mert Tina Cohen-Chang megérdemelné.

glee tina

Szerencsére voltak olyan dolgok is, amik bejöttek, példának okáért örülök, hogy Rachel nem lett Funny Girl. Túl gyors lett volna ez neki, plusz akkor elveszett volna az a csodaszép út, amit Rachel bejárhat, mielőtt Broadway-sztár lesz. Mindenesetre a revans az étteremben tetszett, mint ahogy az is, hogy a “hercegnő” beállt és dolgozni kezdett végre. Apuciék pénzéből hosszútávon csak nem lehet élni! Az előző évadban sokat kritizáltuk a rettentő gyors Kurt-Blaine féle esküvő tervét. Hát, sajnos ezt nem felejtették el… A kettő “szerenád” nagyon cuki volt, Klaine többet smárolt egy rész alatt, mint tavaly az egész évadban, de, izé, nem nagyon múltak el az aggályaim. Persze, szépen felvezették a dolgot, Burt és Kurt beszélgetése mindenképp bámulatosan szép volt, plusz az All You Need Is Love dalszövege is tökéletesen passzolt az egészhez, de izé… A hívjuk össze az összes kórust, megkérem a kezed mindenki előtt, mert már megtehetjük, mert a törvény engedi, és nem számít, hogy tizennyolc évesek vagyunk… Egyelőre ez nekem sok, és attól tartok egy ideig még az is lesz. Persze mindettől függetlenül fülig érő szájjal vigyorogtam a “fiúkérésen”, meg az előadáson, és így tovább. Ó, és Rachel első fizetése el is fog menni a sok oda-vissza repkedésre Ohio és New York között :D

Értékelés: 6/10
Egyelőre nem tette túl magasra a lécet a Glee visszatérő epizódja, de látom benne a potenciált, hogy később még jobb lehet. Végül is, jövőhéten érkezik Demi Lovato :)

glee rachel

2369 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok

18 Hozzászólások

  • Mi csak jót mondhatunk róluk. Eddig nem volt gond semmivel, pedig már évek óta használjuk a szolgáltatásaikat (teszem hozzá, egy nagyon kevés lakossággal rendelkező kisvárosban). Telekomos a vezetékes telefon, az összes előfizetéses mobiltelefon (enyém, anyáé, nevelőapáé), a műholdas tévé és az internet is. Egy nagyobb vihar után nem működött az internet még tavaly nyáron, másnap felhívtuk őket, és a következő munkanapon már jött is a szerelő, és kaptunk egy új modemet, ami azóta is működik. Idén nyáron a Set Top Box halt meg a nappaliban, következő nap jöttek, és kicserélték :)

   Kb. 1 hete hívtak minket, hogy platinakártyások lettünk, elmondták a “lehetőségeinket”, úgyhogy most 2 évig előfizetői leszünk az HBO csomagnak is KEDVEZMÉNYES ÁRON, amiben van HBO, HBO HD, HBO 2, HBO Comedy, Cinemax és Cinemax 2 :)

   UI: Ezért a hozzászólásért nem fizettek nekem semmit XD

 1. A mi netünk is a T-Homenál van és nincs semmi baja (még). Nekünk a gép döglött csütörtökön, így mindenki rákattant a laptopomra. Nagyon izgalmas, mikor tanulnék és anya visít, hogy szeretne netezni (nekem meg be van hozva egy csomó feladat a lapotpon :D). De remélem hamar rendbehozzák a neted (:

 2. Hát én az első 5 percet végigbőgtem. Nem igazán tudtam nézni,annyira fájt Cory miatt. Pedig Demi is lesz a sorozatban és én meg azon vagyok hogy lehet még úgy se bírom nézni mert ez így már soha nem lesz olyan mint régen…

 3. Jesszasz!
  Tudsz úgy élni, hogy nincs mobilneted a biztonság kedvéért? :) Én már sokszor vettem hasznát :)

  • Mobilnet felesleges, mert nagyon ritkán van ilyen, hogy valami probléma történne a nettel :) Legutóbb úgy fél éve volt hasonló.

 4. Nekem tetszett a rész. Én megvoltam győződve róla, hogy szégyen szemre egy Beatles dalt sem ismerek, aztán a rész alatt csak kapkodtam a fejemet, hogy jééé, ezt is ismerem, meg ezt is és ezt is.. :D Na, de először is, nekem tetszik Artie és Kitty románca, bár kétségtelenül elkapodott és csatt bele a közepbe dolog, semmi normális felépítése. Peter Facinellit először fel sem ismertem, csak amikor másodjára szerepelt, és nagyon megörültem neki! :D Rachel és Santana duettje az étteremben nagyon jól sikerült. Az előző évad végén féltem ettől a Klaine házasság dologtól, reméltem, hogy elfeljtik, de most valahogy nem zavart. És Blaine kis beszéde meg szervezkedése elragadóan tündéri volt. :D Nekem nagyon bejött. Nem volt egy húdejó rész, de azért egész jól sikerült, azt hiszem. Én 7 pontot legalább adnék neki. :)

 5. Én csak azért félek, mert egy évadnyitó elvileg arra hivatott, hogy megalapozzon egy évadot… szóval OMG.
  miközben néztem, gondolkodtam, hogy majd mit írjak róla, és az első jelenetbe szerelmes lettem, gondoltam hű, végre 10/10, aztán egyre borzalmasabb és borzalmasabb lett, Kitty most valahogy megkapta Santana beszólásait, de neki már csak azért sem állnak jól, mert Santana-t volt idő/ok megkedvelni, Kitty meg csak egy random rosszindulatú lány, aki mégis mindig a Glee-sekkel lóg. Mindegy, ez a legkisebb bajom. Ryder miatt én is dühös vagyok, tök felesleges volt az évadzáróban ez a “kiszállok a kórusból” dráma, meg a catfish dolog is – így, következmények nélkül, pedig ebből azért ki lehetett volna kerekíteni valamit.
  a számok tényleg random voltak egymásra dobálva, ahogy amúgy az ötletek is, pedig Ryan Murphy azt nyilatkozta, hogy a Beatles duplarész forgatókönyveit már májusban megírták, és sokat nem is kellett módosítani rajta, Cory halála után sem… meg azért nehogy már ezzel takarózzanak.
  Aztán persze, mikor már végleg leírtam volna a sorozatot, jön az utolsó jelenet, és a szigorú 4/10-es kritikámból csak egy széles vigyor marad az arcomon és “KLAINE <3" – tudom, gyenge vagyok :D

  • Pont ez a kettősség volt a rossz ebben a részben, amit te is feszegettél, hogy tele volt jó ötletekkel, de ott a de…

 6. Nekem is olyan hirtelennek tűnt, ez a sok dal. Még furcsáltam is.. De jó epizód volt. Lea meg egyyszerűen gyönyörűéen énekelte a dalt. Alig várom, hogy Demi benne legyen:D

 7. Nekem már annyira hiányzott a Glee, hogy nem érdekeltek a hibák, meg a néhol előjövő, “hű, ez gáz lett” érzésem. Megnéztem, és egyszerűen boldog vagyok, hogy újra van Glee. :)

 8. Én most néztem meg és még jobban szerelmes lettem *.* Istenem Kitty és Artie, Blaine és Kurt <3 Meg Ioan Gruffud a vendégszereplő <3 Meg Grant Gustin <3 *.* Meg Beatles ^^

 9. Nekem is az volt az első gondolatom, hogy miért kell ennyi random dal? Rájöttem, hogy azért nem szeretem az ilyen tematizált részeket, mert értelem nélkül dalolásznak, mintha egy disney-mese lenne. Jó, a dalok tetszettek, meg ahogy megoldották, az is, de akkor is.
  Nekem a Klaine 1. jelentnél az nem stimmelt, hogy elég volt egy dal, és már megint cup-cup az iskola előtt? Szeretem én őket, meg tökre örülök, de túl komolytalan volt számomra.
  Artie-Kitty. Érdekes páros, de meglepően aranyosak együtt. Szerintem nem volt olyan hirtelen ez az ‘egymásratalálás’, mert a 4. évad vége felé már voltak jelek, igaz, nem túl erősek, de ott voltak.
  Igen, a Catfish-Ryder dolog aggasztó, reméljük a következő részben kitérnek rá, elvégre 40percbe nem fér el minden/ki.
  Meg oké, hogy a többi szereplővel nincs teljes szerződés (Unique, Sugar, Joe), de az első részben könyörgöm. Legyenek már ott légyszi.
  Ja, igen, kíváncsi vagyok, hogy Joe (Samuel) új hajával/kinézetével mit kezdenek. :D
  Én az egész rész alatt amúgy csodáltam az egész bandát. Főleg Lea-t. Hihetetlen, hogy mennyire jól tudják leplezni a való élet fájdalmát. Tudom, persze, színészek, ez a dolguk, de félelmetes, hogy így a képernyőn túl úgy tűnt, mintha tényleg nem történt volna semmi baj, itt a Glee, mindenki boldog végre. Már érzem, hogy nagyon szívbemarkoló lesz a 3. rész. De remélem, nem hagyják ‘következmények’ nélkül Finn halálát, mint a 4.évados lövöldözős részt.
  Én is várom már Demi és Adam megjelenését, és könyörgöm: MÉGTÖBBGRANTETAGLEEBE. :D

  • Grantet én is szeretem benne, de nem hiszem, hogy túl sokat fog szerepelni itt, ugyanis szerepet kapott az Arrow második évadában, ő lesz Flash, és ha bejön az embereknek, akkor spinoffot is fog kapni. :)

  • Unique benne volt a részben, Sugar nem lesz, mert egy ABC sorozatban kapott szerepet Vanessa Lengies, de nem hiszem, hogy sokat foglalkoznának majd a kiírásával.

   És teljesen egyetértek, teljes respekt a színészeknek.

 10. Én sem voltam túlságosan elragadtatva a résztől, szerintem a Kitty-Artie szál unalmas, azaz én nehezen tudom elhinni, hogy egy olyan lány mint Kitty hirtelen beleszeret Artie-ba. Nem volt meg az előzmény. Blaine és a házasodjunk meg minél gyorsabban vonal még mindig nem tetszik, habár tényleg nagyon jó volt a Kurt és az apja közötti beszélgetés. Viszont a Rachel-es vonal tetszett, főleg azért mert nem kapta meg a szerepet. Kíváncsi vagyok merre viszik az útját a készítők. Az pedig plusz pont, hogy most már ő is dolgozik! :)

  Egy picit hiányoltam Finn-t, főleg amikor Rachel egy régi képet nézett a csapatról, illetve nem bánnám, ha bemutatnák Quinn életét a Yale-n, csak sajna Diana nem tér már vissza.

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here