Telenovella feldolgozások jönnek az NBC-re

  0
  Oszd meg!

  HOLLYWOOD_HEIGHTS_SEASON_1_GALLERYAz Egyesült Államokban a spanyol nyelvű Univision csatorna olyan nézettségi sikereket ér el a mexikói telenovellák vetítésével, hogy sokszor még a négy nagy network egyikét is sikerül megvernie. Az már feltűnt az amerikai csatornák számára is, hogy a romantikus történetekre van vevőközönség, ez pedig csak még nagyobb lehet, ha olyan dél-amerikai telenovellákat dolgoznak fel, amik már bizonyítottak, akár az egész világon.

  A Betty, a csúnya lányból kreált Ugly Betty világsiker lett, a Devious Maids alapját is egy mexikói sorozat jelképezi, az ABC pedig tavasszal mutatja be a Killer Woman c. szériát, ami a Mujeres Asesinas feldolgozása. Egy szó, mint száz, Amerika egyre nyitottabb a latinó műfajra, az NBC pedig nemrég bejelentette, hogy a midseasonben – avagy nyáron -, bemutat három telenovella feldolgozást, amik hetente több estén lesznek a képernyőn. Hasonlóra már volt próbálkozás, a Nick csatorna vetítette így a Magyarországon is bemutatott Hollywood Heights c. szériát, ami a mexikói Alcanzar una estrella feldolgozása volt.

  Az NBC által az első elkészített telenovella remake a venezuelai La viuda Joven (A Fekete özvegy) lesz, ami a Venevision csatorna egyedi gyártású telenovellája. A sztori egy titokzatos, és gyönyörű özvegyről szól, akinek a negyedik férjének a halála után ő lesz a fő gyanúsított. A La viuda joven 2011-es debütálása óta meghódította a világ nagy részét, többek között Argentína, Ecuador, Mexiko, Spanyolország és Kanada is behódolt a Fekete özvegynek. Venezuelában pedig olyannyira sikeres volt, hogy a finálét a nézők 79 százaléka követte figyelemmel. “Mi hiszünk abban, hogy a telenovellák amerikai nézőkhöz való adaptálásában hatalmas lehetőség rejtőzik. Ezek a történetek teljesen alkalmasak arra, hogy ötvözzék a kultúrákat és a nemzetiségeket” – nyilatkozta az NBC Entertaiment elnöke, Jennifer Salke. “A tengerentúlon már sikert aratott, mi pedig várjuk, hogy a a Fekete özvegy lenyűgöző és titokzatos mivolta a hazai közönséget is bevonzza” – fűzte hozzá John Pollack.

  La viuda joven NBC

  Ami pedig a jövőt illeti, úgy fest, hogy a kolumbiai gyökerekkel rendelkező Sin tetas no hay paraiso és a Pablo Escobar lehet a másik két kiválasztott történet. Pablo Escobar egy hírhedt drogbáró volt, akinek az életét számtalan legenda övezte. A Sin tetas no hay paraisóból készült feldolgozást, Csajok szilikon, ez lesz a paradicsom címmel mutatta be anno a Cool TV. A híres regényből készült telenovella Catalina, egy ártatlan szépség útját mutatja be a prostitúció irányában, a drogbárók mezsgyéjét követve.

  A kérdés persze az, hogy mennyire sikerül majd ezeket a telenovellákat úgy adaptálni a nagyközönség felé, hogy megmaradjon az eredeti, dél-amerikai jelleg, de mégis, szeressék és élvezzék a nézők a megtekintett epizódokat. Úgy érzem, ha csak az alapszituációt használják fel a kreátorok, és mindezt átalakítják azaz a saját képükre formálják, akkor azzal hosszú távon mi, azaz a nézők nagyon is jól járhatunk. Ami engem illet, én nagyon kíváncsi vagyok arra, hogy mi sül majd ki ebből az egészből.

  sin senos no hay paraiso

  SZÓLJ HOZZÁ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here