Főoldal Hírek Telenovella feldolgozások jönnek az NBC-re

Telenovella feldolgozások jönnek az NBC-re

0
Oszd meg!

HOLLYWOOD_HEIGHTS_SEASON_1_GALLERYAz Egyesült Államokban a spanyol nyelvű Univision csatorna olyan nézettségi sikereket ér el a mexikói telenovellák vetítésével, hogy sokszor még a négy nagy network egyikét is sikerül megvernie. Az már feltűnt az amerikai csatornák számára is, hogy a romantikus történetekre van vevőközönség, ez pedig csak még nagyobb lehet, ha olyan dél-amerikai telenovellákat dolgoznak fel, amik már bizonyítottak, akár az egész világon.

A Betty, a csúnya lányból kreált Ugly Betty világsiker lett, a Devious Maids alapját is egy mexikói sorozat jelképezi, az ABC pedig tavasszal mutatja be a Killer Woman c. szériát, ami a Mujeres Asesinas feldolgozása. Egy szó, mint száz, Amerika egyre nyitottabb a latinó műfajra, az NBC pedig nemrég bejelentette, hogy a midseasonben – avagy nyáron -, bemutat három telenovella feldolgozást, amik hetente több estén lesznek a képernyőn. Hasonlóra már volt próbálkozás, a Nick csatorna vetítette így a Magyarországon is bemutatott Hollywood Heights c. szériát, ami a mexikói Alcanzar una estrella feldolgozása volt.

Az NBC által az első elkészített telenovella remake a venezuelai La viuda Joven (A Fekete özvegy) lesz, ami a Venevision csatorna egyedi gyártású telenovellája. A sztori egy titokzatos, és gyönyörű özvegyről szól, akinek a negyedik férjének a halála után ő lesz a fő gyanúsított. A La viuda joven 2011-es debütálása óta meghódította a világ nagy részét, többek között Argentína, Ecuador, Mexiko, Spanyolország és Kanada is behódolt a Fekete özvegynek. Venezuelában pedig olyannyira sikeres volt, hogy a finálét a nézők 79 százaléka követte figyelemmel. “Mi hiszünk abban, hogy a telenovellák amerikai nézőkhöz való adaptálásában hatalmas lehetőség rejtőzik. Ezek a történetek teljesen alkalmasak arra, hogy ötvözzék a kultúrákat és a nemzetiségeket” – nyilatkozta az NBC Entertaiment elnöke, Jennifer Salke. “A tengerentúlon már sikert aratott, mi pedig várjuk, hogy a a Fekete özvegy lenyűgöző és titokzatos mivolta a hazai közönséget is bevonzza” – fűzte hozzá John Pollack.

La viuda joven NBC

Ami pedig a jövőt illeti, úgy fest, hogy a kolumbiai gyökerekkel rendelkező Sin tetas no hay paraiso és a Pablo Escobar lehet a másik két kiválasztott történet. Pablo Escobar egy hírhedt drogbáró volt, akinek az életét számtalan legenda övezte. A Sin tetas no hay paraisóból készült feldolgozást, Csajok szilikon, ez lesz a paradicsom címmel mutatta be anno a Cool TV. A híres regényből készült telenovella Catalina, egy ártatlan szépség útját mutatja be a prostitúció irányában, a drogbárók mezsgyéjét követve.

A kérdés persze az, hogy mennyire sikerül majd ezeket a telenovellákat úgy adaptálni a nagyközönség felé, hogy megmaradjon az eredeti, dél-amerikai jelleg, de mégis, szeressék és élvezzék a nézők a megtekintett epizódokat. Úgy érzem, ha csak az alapszituációt használják fel a kreátorok, és mindezt átalakítják azaz a saját képükre formálják, akkor azzal hosszú távon mi, azaz a nézők nagyon is jól járhatunk. Ami engem illet, én nagyon kíváncsi vagyok arra, hogy mi sül majd ki ebből az egészből.

sin senos no hay paraiso

3491 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here