Főoldal Hírek Majd újra lesz nyár – Szerelem a 3. világháború idején

Majd újra lesz nyár – Szerelem a 3. világháború idején

9
Oszd meg!

Éreztétek már azt, hogy egy trailer megnézése után legszívesebben már most rohannátok a moziba, hogy lássátok az adott filmet? Tudom, hülyét kérdezek, biztos mindenki volt már így vele. Most én is így vagyok. Amióta láttam a Majd újra lesz nyár előzetesét, folyton az pörög a fejemben, amit ott láttam. Mert a sztori engem megvett ezerrel. A hősnő, Daisy Angliába utazik, ott szerelmes lesz, ám kitör a harmadik világháború, ami elszakítja őket egymástól… A főszerepben ráadásul Saoirse Ronan (A Burok), őt pedig nagyon szeretem, és az Edmondot alakíto George MacKay pedig annyira kis helyes. A trailerben pedig ezerrel pörgött körülöttük a kémia.

Ó, a legjobban kifelejtettem: ez egy könyvfeldolgozás. Úgy bizony! Amikor megtudtam, még boldogabb lettem, ugyanis nagyon szeretem a disztópiás Young Adult köteteket. Meg Rosoff regénye pedig hamarosan kapható lesz az Európa Könyvkiadó által. A weboldalukon már el is olvasható a könyv fülszövege. Mondanom sem kell, nem csak a könyvet fogom elolvasni amint tudom, hanem a filmet is meg kell néznem. Egyébként, utoljára ilyen velem Az Éhezők viadala esetén fordult elő – remélem a Majd újra lesz nyár is legalább annyira fog tetszeni, mint Katniss története. Íme, a fülszöveg:

01-majd-ha-ujra-lesz-nyar„Elizabeth a nevem, de senki sem szólít így. Mikor megszülettem, és az apám rám nézett, biztos arra gondolt, hogy olyan méltóságteljes, szomorú képem van, mint egy középkori királynőnek vagy egy halottnak. Később kiderült, hogy átlagos vagyok, nincs bennem semmi különös. Még az életem is tök átlagos volt eddig. Ez egy Daisy élete, nem egy Elizabethé.”

„Azon a nyáron, amikor elmentem Angliába az unokatestvéreimhez, minden megváltozott. Valamennyire a háború miatt is, hisz az állítólag nagyon sok mindent felborított, de mivel nem sokra emlékszem a háború előtti életből, az nem is igazán fontos most ebben a könyvben.”

„Leginkább Edmond miatt változott meg minden körülöttem. Elmondom, mi történt. Itt és most – az én könyvemben.”

Daisyt, míg apja rémes, új felesége gyereket vár, lepasszolják nyaralni a vidéki rokonokhoz. Egyik ámulatból a másikba esik: sosem hitte volna, hogy vannak tizennégy éves srácok, akik cigiznek, autót vezetnek, és egyáltalán: olyan szabadok, mint bármelyik felnőtt. Daisyt elvarázsolja a szabad élet, na meg az unokatestvére, Edmond. Főleg az után, hogy felügyelet nélkül maradnak, mert kitört a háború. A háború, amelynek méreteit és súlyát képtelenek felfogni egészen addig, amíg be nem kopogtat hozzájuk egy rokonszenvesnek távolról sem nevezhető alak személyében…

Ami pedig a filmet illeti, az amerikai premier előtt egy nappal, azaz 2013 október 3-án debütál a hazai mozikban. Már nagyon várom, ráadásul magyar szinkronnal csapatják majd, ami plusz pacsi, mert moziban nem szeretek olvasni. Remélem nektek is felkeltette a figyelmetek a film, és persze a regény is. Íme, egy poszter :)

Majd ujra lesz nyar

9 Hozzászólások

 1. Én így vagyok a Szürke ötven árnyalatával..nem bírom ki jövő augusztusig. Annyira megosztó, de a trailer alapján látnom kell!
  Ezt a filmet, amit javasolsz nem ismerem, de mindenképpen beülök majd rá.

   • Néhány képkockát, Dakotát és a premier dátumot látni. Dakota(?) almát majszol az ágy szélén,kezek kikötözve,maszkban fekszik az ágyon. Nem trailer, hanem Movie Teaser Trailer a pontos megnevezése.

    • Én sem láttam még hivatalos anyagot, teasert sem. Szerintem egy rajongó teasert láthattál. Sokszor a fanmade anyagok jobbak is, mint a hivatalosak :)

 2. Jaaaj, ez tipikusan olyan film, amit nem tudnék megnézni. A háború témája nagyon mélyen tud hatni rám, és nagyon meg tud rendíteni.
  (És igen, mielőtt felhívnád a figyelmemet – tartok is a HG utolsó filmjétől is kicsit…)

  Ellenben könyvben még akár be is jöhet, de ahhoz is hangulat kell. Ütős kis dolog lehet ez, na.

  • No majd miután elolvastam, írok könyvkritikát, meg idővel filmkritikát is, és majd azután kitérek arra, hogy ajánlom-e a megtekintést :) Az előzetes alapján amúgy nem tűnik számomra durvának a háborús vonal, de persze ez semmit sem jelent :)

 3. Húha, most én is izgalomba jöttem, pedig az előzetest nem is tudom megnézni, de a könyvet olvastam!
  Mondjuk nekem maga a könyv fura volt, nekem abból nem esett le, hogy ez a III. Világháború, csak az, hogy Világháború, és én a másodikra asszociáltam és abban a korban fura a mobiltelefon…

  Egyébként Ancsi, ne aggódj, ebben a háború nem kap annyira fontos szerepet emlékeim szerint, inkább az érzelmi hatásra koncentrálnak, tehát vérfürdő nincs benne ha jól emlékszem de én egy évvel ezelőtt olvastam.
  Szóval a könyv régebbi kiadásban fellelhető. ;)
  Emlékszem, kicsit féltem is a könyvtől mert nagyon lányos, nagyon rózsaszín borítója volt, de kellemes csalódás volt.

  Óóó, és van benne egy érdekes csavar, amit ha jól látom, a leírásban -természetesen- nem lőnek le. Úristen, most nagyon izgatott lettem.
  Azt hiszem, erre a filmre beáldozok egy mozi jegyet és nem a majd egyszer (soha) megnézendő listámra kerül. :)

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here