Főoldal Kritika és Értékelés Pilot Pilotkritika: Dads

Pilotkritika: Dads

3
Oszd meg!

Nahát, ez tényleg embertelenül rossz volt. Nem csak az amerikai tévés kritikusok, hanem a magyar bloggerek tetszését sem nyerte el ez a szörnyűség, amit ráadásul Seth MacFarlane nevével próbálnak eladni. Persze ő csak nagyon a háttérben vett részt, a kreátor Alec Sulkin és Wellesley Wild, akik szemmel láthatólag vagy nem értik az ipart, vagy csak nem tudnak igazán jól együtt dolgozni. Akárhogy is, a végeredmény szinte vállalhatatlanul rossz lett. Kíváncsi vagyok mikor bukik meg a FOX-on, mert az oké, hogy a pilot elért 2.2-es raitinget, de ezt a konkurencia hiányának, és az újdonság erejének is be lehet tudni.

Dads 01

Ami amúgy szomorú az egészben az, hogy lett volna ráció ebben a sorozatban. Tényleg kevés az olyan filmes produktum, ami az apák és a felnőtt fiaik közötti konfliktusokat hivatottak bemutatni a nagyérdeműnek. Általában az apa-fiú viszony mintha elsikkadni látszana a legtöbb sorozatban, és a Dads lehetett volna az unikum, ami ezzel is foglalkozik. Ehelyett kaptunk valami szörnyűséget, amit képesek voltak szitkomnak csúfolni. A történet amúgy pofonegyszerű: Eli és Warner egy sikeres céget üzemeltetnek, amúgy geek mindkettő. Az apjuk pedig velük lakik, de nem örülnek nekik, az öreg trottyokat pedig próbálták viccesre megírni, de a végeredmény egy hihetetlen nagy erőlködés lett. Izé, gratulálok?

Több amerikai kritikus is jelezte, a legfőbb problémája a pilottal az volt, hogy olyan rasszista poénokat vetett be, amiket szerintük nem lett volna szabad. Alázták az ázsiaikat, rájátszottak a sztereotípiákra, nem kímélték a melegeket sem, és az öreg-poénokat is bevetették. Mivel szeretem a Family Guyt, és régen a South Parkot is imádtam, ezért nehéz nekem már botrányos dolgot egy szitkomba rakni, szóval nekem nem ezekkel a rasszista megmozdulásokkal volt a legfőbb bajom. Sőt, a pilot egyetlen momentuma, amikor elnevettem magam az volt, amikor Brenda Song diáklány jelmezben hihizett.

Brenda Song dads

A legfőbb problémám az unalmas, kiszámítható és klisékkel teli jelenetek egymásra halmozása volt, olyan béna poénokkal, amiken szerintem nem sokan nevetnének. Nem is értettem, hogy a konzervröhögés mi a fenétől olyan jókedvű, hisz’ semmi vicces nem hangzott el… A poénok az esetek többségében gyengék voltak. Nagyon. Ami meg jó lehetett volna, azt idővel túl erőltetetté tették, mint amikor a srác pantonimezett az apja háta mögött. Ó, és mielőtt elfelejtem: adott egy gazdag srác, aki a kocsiban táncol, amikor az apja végre elmegy tőle. Ugyanez a srác pár perc múlva felszólítja aput, hogy költözzön hozzá. Nem lett volna logikus bérelnie neki egy lakást? Hotelszobát? Ha valakit nem kedvelek, nem akarok vele lakni, ez annyira evidens. Persze, akkor nem lett volna sorozat. (Úgy jobban is jártunk volna :))

Értékelés: 2/10
Brenda Song miatt kap egy ponttal többet attól, mint amit érdemelne. Na jó, még Vanessa Lachey karaktere sem volt olyan vészes, amikor Eli apja a nőt cselédnek nevezte, hát, Lachey nézése egész ütős volt. Viszont összességében nem nagyon tudok jót elmondani erről a hamvában halt próbálkozásról, ami akár viccesen is bemutathatta volna az apák és fiaik komplikált viszonyát. Egy szó, mint száz, a Dads általam kaszálva lett, remélem hamarosan a FOX is így tesz.

dads poster

1475 <- Az összes oldalletöltés 2 <- A mai adatok

3 Hozzászólások

  1. Engem sem fogott meg egyáltalán, nem is néztem ki magamnak amúgy sem a sorit, csak mivel a héten még csak FOX-os sorik voltak így belefért az időmbe, hogy bepróbáljam, de a pilotnál meg is állok.

    • Csináld úgy, ahogy én: viszonyíts. Nézd meg mire adtál 4 pontot – minőségileg a kettő egy színvonalon van? Hiszen ha ugyanaz, amire korábban 4-est adtál jobb, mint a Dads, akkor azzal saját magad teszed hiteltelenné. Pontozás közben nem árt elhelyezni egy szintet, hogy tudd, mit mihez mérsz.

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here