Főoldal Érdekességek Érdekességek Az Ulpius-Ház őszi New Adult megjelenései

Az Ulpius-Ház őszi New Adult megjelenései

8
Oszd meg!

Az Ulpius Ház egyre nagyobb teret enged a New Adult műfajának, amiben olyan sikerkötetek jellemezték a nyarukat, mint a sokat dícsért “A soha határa” vagy a “Heti csaj“. Ősszel sem áll meg a kiadó, folyamatosan érkeznek az újdonságok. Öröm az ürömben, hogy sajnos a legtöbb sorozat, azaz több kötetben mesélnek el egy történetet, de mindettől függetlenül a New Adult műfaj szerelmeseinek érdemes lesz nyitva tartani a szemüket.

Ha valamelyik könyv felkeltette az érdeklődésetek, szerintem érdemes előjegyezni az Ulpius weboldalán, ahol ezáltal értesítve is lesztek arról, hogy pontosan mikor jelenik is meg az adott könyv – mert dátum egyelőre nincs. Íme, néhány érdekesnek tűnő darab a kiadó New Adult kínálatából, amik felkeltették a figyelmemet:

ulpius-ruleJAY CROWNOVER – RULE
Shaw Landon attól a pillanattól fogva szerelmes Rule Archerbe, hogy meglátta őt.
A lányt nem taszítják piercingjei, tetoválásai és vad természete. Noha tisztában van vele, hogy Rule nem hozzá való, szívének nem tud parancsolni.
Rule tökéletes ellentéte mindannak, amit Shaw, a tiszta lelkű orvostanhallgató képvisel.
Egy olyan fenegyereknek, mint Rule Archer, Shaw Landon egy beképzelt királykisasszony – és nem utolsó sorban halott ikertestvére ex-barátnője. A lány mások szabályai szerint él, Rule csakis a saját feje után megy. Nincs ideje a Shaw-féle jóravaló, rendes lányokra, még akkor sem, ha ő az egyetlen, aki igazán ismeri őt.
De a rövid szoknya, a túl sok pohár születésnapi koktél és a megvallott titkok egy olyan estéhez vezetnek, melyet egyikük sem tud feledni.
A párnak most azzal a nehézséggel kell szembenéznie, hogy egy olyan lány, mint Shaw és egy olyan fiú, mint Rule hogy tudnak együtt maradni anélkül, hogy tönkretennék szerelmüket, vagy ami még rosszabb… egymást.

01-sor

ulpius_tokeletes_jatekJACI BURTON – A TÖKÉLETES JÁTÉK
Mick Riley, a profi futballista és nagyvilági életmódja a legutolsó dolog, amire Tara Lincoln partiszervezőnek szüksége van, annak ellenére, hogy a férfi  forró és szenvedélyes egyéjszakás kalandjuk során már bebizonyította, nem csupán a pályán állja meg a helyét.

Tarát egy korábbi szerelmi csalódása olyan mélyen megsebezte, hogy többször nem akarja kitenni magát hasonló fájdalomnak.
Ám Mick a fejébe vette, hogy legyőzi a lány ellenállását és ebben semmi sem állíthatja meg.

Tökéletes játékot eszel ki, hogy elnyerje Tara szerelmét.

01-sor

ulpius_perfect_gameJ. STERLING – A HIBÁTLAN JÁTÉK (THE PERFECT GAME)
Nem így és nem ezt akarták.
És mégis…
Két fiatal, Cassie Andrews és Jack Carter kezdi meg tanulmányait a főiskolai előkészítőn. Amikor Cassie megismeri az emelkedő csillagú baseballreménységet, Jacket, határozott szándéka, hogy nagy ívben elkerüli ezt a beképzelt fölényes alakot. Ám Jack egészen másképp képzeli: randizni akar a lánnyal.
Mindketten sérült lelkűek, tele bizalmatlansággal, félnek kitárulkozni a másik (és önmaguk) előtt, és így vágnak bele ebbe az érzelmi utazásba, amely a szerelemről és a megbocsátásról szól. De a hosszú út végén talán meg lehet ragasztgatni az összetört szíveket…

01-sor

ulpius_orokke_a_csajomHEIDI MCLAUGHLIN – ÖRÖKKÉ A CSAJOM (FOREVER MY GIRL)
Sosem hittem volna, hogy rocksztár lesz belőlem. Az egész életem előre eltervezett volt.

Futballozás a főiskolán. Bekerülni a Nemzeti Futball-ligába. Házasság a középiskolai szerelmemmel, majd boldogan élni, míg meg nem halok.

Mindkettőnk szívét összetörtem aznap, amikor közöltem vele, hogy elmegyek. Fiatal voltam. A magam szempontjából jó döntés volt, ám kettőnket illetően nem volt az.

Lelkem bánatát zenében sírtam el, de őt soha nem feledtem. Az illatát… A mosolyát…

01-sor

ulpius_jatszmaNYRAE DAWN – A JÁTSZMA
A tizenkilenc éves Cheyenne megpróbálja tökéletesnek mutatni az életét, hogy elfedje múltja emlékeit. Amikor első főiskolás évében belefut a barátjába, aki egy másik nővel van, e tökéletes kép veszélybe kerül. A huszonegy éves Colt sosem akart főiskolára menni, és sose számított rá, hogy viszi valamire az életben, de mivel haldokló anyjának az a kívánsága, hogy végezze el a főiskolát, nincs más választása, mint úgy tenni, mintha ezt szeretné. Cheyenne-nek szüksége van egy álbarátra, hogy visszaszerezze volt fiúját, Coltnak pedig pénz kell, hogy gondoskodjon a mamájáról, úgyhogy alkut kötnek, amely mindkettőjüknek előnyös. De mi van, ha Cheyenne múltja nem olyan, amilyennek gondolja? Nemsokára már egy másik játszmát játszanak – belegabalyodnak egymásba, hogy elfeledjék fájdalmukat. Minél jobban játsszák a játszmát, annál inkább érzik az egyetlen valóságos dolognak. Cheyenne is, Colt is tudja, hogy az élet sosem könnyű, de egyikük sem számít a tragédiára, amely azzal fenyeget, hogy véget vet játszmájuknak, és örökre elválasztja őket.

01-sor

1952 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok

8 Hozzászólások

 1. Köszi az ajánlot, a Rule és a The Perfect Game előjegyezve :)
  Szeretem a love storykat, ez a kettő az ami megfogott tartalmilag (az első képileg is :D ), a többi valahogy nem…. Jaj nekem annyit kéne olvasni, gyülemlik gyülemlik, kérnék szépen időstoppot úgy 2 hétre. :)

  • Nekem is az a kettő az, ami a legjobban érdekel, csak sajna sorozatok :/ Azokat meg jó lenne kerülni addig, amíg meg nem jelenik az összes kötet.

 2. Óh, én ezek közül már olvastam párat :) A Rule nagyon jó, mindenkinek ajánlom! :) Alig várom már, hogy olvasni tudjam a második részét, ami Rome címmel jelenik majd meg. :) Rule egyébként a KÁP listám élére tört, pedig két éve Acheron vezette már ( Sherrilyn Kenyon – Dark Hunter sorozat )…… A Forever my girl is egészen jó. Nekem tetszett. Sőt, a The perfect game is! Jó könyvek, remélem a fordítás is jó lesz. Sajnos elég sokat csalódok mostanság az Ulpiusban, félek, hogy ezek a könyvek is össze lesznek csapva és tele lesznek elírással, nyomtatási, helyesírási hibákkal….arról nem beszélve, hogy néha annyira magyartalan mondatok vannak, hogy falnak tudnék menni. Ettől függetlenül örülök neki, hogy végre kezdenek másfelé is nyitni és nem csak a silány erotikus akármiket nyomatják… ( Levente könyveit szeretem csak ebben a témában, ha Ulpiusról van szó )

  • Örülök, hogy tetszettek ezek a könyvek, jó dolog csupa jót olvasni róluk, mert meghozzák a kedvemet a mielőbbi elolvasásukhoz :)

   A fordítás minőségéhez nem nagyon értek, de néha nekem is feltűntek magyartalan mondatok vagy elgépelése, igaz, más kiadónál is. Ami engem az Ulpiusnál jobban zavar, az a könyvek összefűzése, sokszor ugyanis kiesnek belőle a lapok x év után. A könyvtári ulpiusos könyvek össze-vissza vannak celluxolva, míg más kiadóé nem.

   • Hát, az összefűzéssel nekem is vannak bajaim. De már eleve félve nyúlok hozzájuk, semmi hirtelen mozdulat. :) A fordítási hibák ( sajnálom, hogy ezt kell felhoznom ) de a Szürke Ötven Árnyalatánál kezdődtek, totális csőd az a sorozat magyarul….de az összes többi is ilyen ami az Ulpiusnál jött ki mostanság. Ilyen a Rossz ágy, jó pasi, a Blackstone affér, Crossfire sorozat…..hihetetlenül sok benne a gépelési, fordítási hiba. Angolul valamivel jobbak ezek a történetek, de alapvetően sem kiemelkedő irodalmi művekről van szó…. Én már nem is olvasok az Ulpiustól ilyen témában. De ezek a New Adult könyvek jó ötlet volt tőlük. Amúgy a Rule be van fejezve, mármint nem függővége van. A Rome már a testvéréről szól, így persze várólistás nagyon is, de nem kell körmöt rágni miatta. :) Biztos vagyok benne amúgy, hogy neked is tetszeni fog :) Kedvet kaptam ma este újraolvasni :D :)

    • Nem is tudtam, hogy a Rule lezárt – így mégjobban megjött a kedvem az elolvasásához :)

     A Szürke fordításáról én is hallottam, az Oroszlánykirály tényleg rettenet. Tótisz – nyugodjék békében -, most már örökké erről lesz beazonosítva :)

 3. Én mindet készülök elolvasni, mert imádom a New Adult féle könyveket. A legkíváncsibb a Rule-ra vagyok. Csak sajnos ez az átka a fránya sorozatoknak, hogy lerágom az összes körmöm mire kijön a következő rész vagy elfelejtem, hogy mi volt az előzőben. A soha határa viszont nagy kedvencem, de a Heti csaj is egy ideje tervben van. Jaj, annyi jó könyv van, hogy egy élet is kevés rá, hogy elolvassam :(

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here