Főoldal Hírek Transzexuális tiniről készítene sorozatot a CW

Transzexuális tiniről készítene sorozatot a CW

2
Oszd meg!

Stas FedyaninMichael London producer vezényletével egy formabontó projekt készül a The CW részére. Kyle Jarrow, dráma-író pilotja ugyanis egy transzexuális tinédzserről szólna. Főhősünk egy rosszul működő családban, identitási válságban él, a texasi tinédzser pedig bejelenti, hogy ő transzexuális, és ezentúl fiúként él majd tovább. Egyelőre csak ennyit lehet tudni az új terv-ről, amiből akár sorozatot is kérhet a CW 2014 tavaszán. Persze ez nem jelenti azt, hogy fog is, de azzal, ha ilyen komoly témával egyáltalán gondolatban is foglalkozik a CW, az már külön piros pontot jelent.

Az amerikai sorozatokban jelenleg egyetlen transzexuális karakter van jelen, méghozzá Unique a Glee-ben. Korábban az Ugly Betty Rebecca Romjin-ja volt látható hasonló szerepkörben. Ha ebből a projektből sorozatot lesz, akkor az lenne az első alkalom, hogy egy tévésorozat főszereplője egy transznemű személy.  A kutatások bizonyították, hogy a sorozatokban lévő meleg karakterek pozitív példái, és életútjának a bemutatásai segítették az elfogadást – elsősorban a fiatalabb nézők körében, – így ugyanezt a hatást reméli elérni a transzexuális közösség azáltal, ha a The CW rábólintana a projektre.

* A képen Stas Fedyanin, orosz modell látható, aki annak ellenére, hogy fiú, női modellként dolgozik.

2 Hozzászólások

 1. “Az amerikai sorozatokban jelenleg egyetlen transzexuális karakter van jelen, méghozzá Unique a Glee-ben.” – ez tényleg igaz? mert ha igen, az nagyon durva lenne.
  egyébként, mivel CW, félek, hogy tehetségtelen szereplőgárdája lesz a sorozatnak, ami alapból ront rajta majd, meg nem nagyon tudok elképzelni mást, mint “elkezd fiúként élni DE találozik a világ leghelyesebb fiújával akivel x évadon keresztül drámáznak” – már csak azért is, mert mint CW sorozat erről szól.

  • A tavalyi szezonban még így volt, mármint, a 2012/13-asban, ezt pedig a GLAAD tette közzé, itt be is ágyaztam a listájukat: http://media-addict.hu/2012/10/18/meleg-karakterek-az-amerikai-sorozatokban/

   Tudtommal egy újonc sem mutat be transzexuális karaktert, és egy régi sorozat sem vesz elő ilyen karaktert, szóval, továbbra is Unique az egyetlen.

   Na igen, a projekt inkább illene kábeltévére, de azért a CW-n is akadnak elfogadható színészi alakítások, szóval, ne írjuk le előre a dolgokat szerintem. Bár, ha őszinte akarok lenni, őszintén kétlem, hogy kérjenek ebből. Pláne ha azt nézzük, hogy a 2014/15-ös évadra készül az Arrow és a Supernatural spin-off, továbbá az Amazon (a Csodanő remake).

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here