Sajtóközlemény: X-Faktor második válogató

  1
  Oszd meg!

  Mosolyfakasztó szituációk és felfedezésre váró tehetségek lenyűgöző produkciója jellemezte az X-Faktor második válogató adását.

  Szabo Adam X-Faktor

  A produkciók sorát ezen az estén Hegyi Ákos nyitotta, aki hatalmas önbizalommal és lendülettel vágott neki a megmérettetésnek. A mentorokat megosztotta az egykori balett táncos előadása, aki rendhagyó – Geszti Péter szerint kissé idegesítő – stílusával végül három-egy arányban a Táborban is bizonyíthat.

  Nem volt ilyen szerencsés Paál Tímea, aki egy Celine Dion számmal szerette volna lenyűgözni a ítészeket. A fiatal lánynak azonban mindez nem sikerült. Olyannyira nem, hogy Alföldi Róbert meg is kérte: ezentúl inkább csak hallgassa kedvenc előadója muzsikáját.

  Füleki Dániel szinte mindent bevetett a továbbjutást jelentő igenek érdekében. A Honfoglalás című szám, Kozmix általi feldolgozását sajátos táncelemekkel fűszerezte, azonban előadása még így sem nyerte el Tóth Gabi, Alföldi Róbert, Geszti Péter és Szikora Róbert tetszését.

  A számtalan énekesjelölt meghallgatása a mentoroknak is igazi kihívás, így nem csoda, ha olykor náluk is elpattan egy húr. Ez történt akkor is, amikor Kiss Alexandra színpadra lépett. Egy nevetőgörcs söpört végig a mentorok között, melynek elindítója Szikora Róbert volt. A mentorok derültsége azonban nem befolyásolta a produkció minőségét, mely csak négy nemet ért.

  Nem úgy, mint a Fat Phoenix produkciója, mely után állva tapsolt Tóth Gabi és Geszti Péter is. Az Erdész Tamás-Gáspár Gergely formáció lendületes produkciója mind a négy mentor tetszését elnyerte, így ők tovább bizonyíthatnak az X-Faktorban.

  Akárcsak Batánovics Lili, aki produkciójával szintén lenyűgözte a mentorokat. Így a Whitney Houston szám előadását követően a mentorok négy igennel jutatták tovább a bajai énekesnőt.

  Ehhez hasonló sikerélményt egyáltalán nem élhetett át Dr. Sárkány Gergely, akit édesanyja kísért el a válogatásra. A fiatal jogász bár reménykedett a továbbjutásban, elmondása szerint „túl magas volt a mikrofon hangja” és ez is hozzájárult ahhoz, hogy produkciója elutasítást váltson ki a mentorokból. Magas hangok ide vagy oda, Gergely produkciója egyáltalán nem nyerte az ítészek tetszését, akik eltanácsolták az énekesi pályától a magabiztos jogászt.

  Azonban ezen az estén nem ő volt az egyetlen, akire határozott nemmel szavaztak a mentorok. Krautheim Norbert, Tóth Viktor, Takács Roland és a Párduc lányok is szerencsét próbáltak már korábban az X-Faktorban. Azonban ahogy akkor, úgy most sem sikerült elnyerniük a mentorok tetszését, akik idén is nemmel szavaztak mindegyikőjük előadását követően.

  Ezen az estén nemcsak megmosolyogtató pillanatokban volt része a mentoroknak, de a kellemes meglepetésekből is kijutott. Majoros Tünde Zsuzsanna egy általa készített sárkányjelmezben lépett színpadra, hogy még inkább magára vonja a mentorok figyelmét. Terve célt ért és mivel a produkciója is figyelemre méltó volt, négy igennel juttatták tovább a mentorok.

  Hasonlóan sikeres estét zárt Tóth Marcell és az MDC nevű formáció is. Így mind a fiatal énekes, mind a zenekar tovább bizonyíthat a Táborban.

  Nem volt teljesen zökkenőmentes Karsai Kata továbbjutása, akit nem akárki kísérte el a megmérettetésre. Kedvese ugyanis Erdész Tamás, a Fat Phoenix formáció énekese, aki nem sokkal Kata előtt lépett színpadra. Így Tamás már továbbjutóként kísérte szerelmét az X-Faktor színpadáig. A produkciót követően Alföldi Róbert nem rejtette véka alá elégedetlenségét, miszerint az énekes túl bizonytalan volt. Ám Kata végül Alfölditől és a többi mentortól is megkapta a továbbjutást jelentő igent.

  Szabo Adam 2 X Faktor

  Az este egyik legnagyobb meglepetése Szabó Ádám színpadra lépése volt. A korábban a Csillag Születikben ismertté vált harmonikás ezúttal csak kabalának hozta magával imádott hangszerét. Csupán hangjára és énektudására számíthatott ezen az estén, mely lenyűgözte a mentorokat. Így Szabó Ádám is tovább bizonyíthat az X-Faktorban.

  Jövő héten (szombaton és vasárnap) 20:00-kor a válogatások sorával folytatódik az X-Faktor, mely után az RTL II-n a kulisszák mögé is bepillanthatnak a nézők az After X-ben.

  SZÓLJ HOZZÁ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here