Főoldal Érdekességek Sajtóközlemény Sajtóközlemény: X-Faktor második válogató

Sajtóközlemény: X-Faktor második válogató

1
Oszd meg!

Mosolyfakasztó szituációk és felfedezésre váró tehetségek lenyűgöző produkciója jellemezte az X-Faktor második válogató adását.

Szabo Adam X-Faktor

A produkciók sorát ezen az estén Hegyi Ákos nyitotta, aki hatalmas önbizalommal és lendülettel vágott neki a megmérettetésnek. A mentorokat megosztotta az egykori balett táncos előadása, aki rendhagyó – Geszti Péter szerint kissé idegesítő – stílusával végül három-egy arányban a Táborban is bizonyíthat.

Nem volt ilyen szerencsés Paál Tímea, aki egy Celine Dion számmal szerette volna lenyűgözni a ítészeket. A fiatal lánynak azonban mindez nem sikerült. Olyannyira nem, hogy Alföldi Róbert meg is kérte: ezentúl inkább csak hallgassa kedvenc előadója muzsikáját.

Füleki Dániel szinte mindent bevetett a továbbjutást jelentő igenek érdekében. A Honfoglalás című szám, Kozmix általi feldolgozását sajátos táncelemekkel fűszerezte, azonban előadása még így sem nyerte el Tóth Gabi, Alföldi Róbert, Geszti Péter és Szikora Róbert tetszését.

A számtalan énekesjelölt meghallgatása a mentoroknak is igazi kihívás, így nem csoda, ha olykor náluk is elpattan egy húr. Ez történt akkor is, amikor Kiss Alexandra színpadra lépett. Egy nevetőgörcs söpört végig a mentorok között, melynek elindítója Szikora Róbert volt. A mentorok derültsége azonban nem befolyásolta a produkció minőségét, mely csak négy nemet ért.

Nem úgy, mint a Fat Phoenix produkciója, mely után állva tapsolt Tóth Gabi és Geszti Péter is. Az Erdész Tamás-Gáspár Gergely formáció lendületes produkciója mind a négy mentor tetszését elnyerte, így ők tovább bizonyíthatnak az X-Faktorban.

Akárcsak Batánovics Lili, aki produkciójával szintén lenyűgözte a mentorokat. Így a Whitney Houston szám előadását követően a mentorok négy igennel jutatták tovább a bajai énekesnőt.

Ehhez hasonló sikerélményt egyáltalán nem élhetett át Dr. Sárkány Gergely, akit édesanyja kísért el a válogatásra. A fiatal jogász bár reménykedett a továbbjutásban, elmondása szerint „túl magas volt a mikrofon hangja” és ez is hozzájárult ahhoz, hogy produkciója elutasítást váltson ki a mentorokból. Magas hangok ide vagy oda, Gergely produkciója egyáltalán nem nyerte az ítészek tetszését, akik eltanácsolták az énekesi pályától a magabiztos jogászt.

Azonban ezen az estén nem ő volt az egyetlen, akire határozott nemmel szavaztak a mentorok. Krautheim Norbert, Tóth Viktor, Takács Roland és a Párduc lányok is szerencsét próbáltak már korábban az X-Faktorban. Azonban ahogy akkor, úgy most sem sikerült elnyerniük a mentorok tetszését, akik idén is nemmel szavaztak mindegyikőjük előadását követően.

Ezen az estén nemcsak megmosolyogtató pillanatokban volt része a mentoroknak, de a kellemes meglepetésekből is kijutott. Majoros Tünde Zsuzsanna egy általa készített sárkányjelmezben lépett színpadra, hogy még inkább magára vonja a mentorok figyelmét. Terve célt ért és mivel a produkciója is figyelemre méltó volt, négy igennel juttatták tovább a mentorok.

Hasonlóan sikeres estét zárt Tóth Marcell és az MDC nevű formáció is. Így mind a fiatal énekes, mind a zenekar tovább bizonyíthat a Táborban.

Nem volt teljesen zökkenőmentes Karsai Kata továbbjutása, akit nem akárki kísérte el a megmérettetésre. Kedvese ugyanis Erdész Tamás, a Fat Phoenix formáció énekese, aki nem sokkal Kata előtt lépett színpadra. Így Tamás már továbbjutóként kísérte szerelmét az X-Faktor színpadáig. A produkciót követően Alföldi Róbert nem rejtette véka alá elégedetlenségét, miszerint az énekes túl bizonytalan volt. Ám Kata végül Alfölditől és a többi mentortól is megkapta a továbbjutást jelentő igent.

Szabo Adam 2 X Faktor

Az este egyik legnagyobb meglepetése Szabó Ádám színpadra lépése volt. A korábban a Csillag Születikben ismertté vált harmonikás ezúttal csak kabalának hozta magával imádott hangszerét. Csupán hangjára és énektudására számíthatott ezen az estén, mely lenyűgözte a mentorokat. Így Szabó Ádám is tovább bizonyíthat az X-Faktorban.

Jövő héten (szombaton és vasárnap) 20:00-kor a válogatások sorával folytatódik az X-Faktor, mely után az RTL II-n a kulisszák mögé is bepillanthatnak a nézők az After X-ben.

1 hozzászólás

  1. Nekem tetszett a műsor. Nekem voltak hiányérzeteim szeretem a fiú előadókat de hol vannak a kiemelkedő női hangok most is csak egy ilyet tettek be. Hiányoltam az énekegyütteseket is és az olyan bandákat amelyekbe lány is van eddig csak fiú banda továbbjutokat látunk. Remélem az előző évekből térnek vissza tehetséges emberek olyanok akik vagy az 50 vagy a mentorházig eljutottak. Szabó Ádámmal kapcsolatba furcsa érzéseim vannak jól énekel de 2011-ben majdnem megnyerte a Csillag születiket, neki nehezebb dolga van mert őt sokan ismerik.

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here