Főoldal Érdekességek Interjú Brendan Dooling: „Walt történetét el kell mesélni”

Brendan Dooling: „Walt történetét el kell mesélni”

2
Oszd meg!

Brendan Dooling 02Brendan Dooling alakítja Waltot a CW sorozatában, a Carrie naplójában. Ennek a tinédzsernek a 80-as években nagyobb problémái vannak, mint hogy mit vegyen fel másnap az iskolába. Egy bonyolult szerelmi élet, illetve hogy igazán megtalálja önmagát, miközben nem tudja, mindenki elfogadja-e majd, és ami a legfontosabb, hogy képes lesz-e elfogadni saját magát. Azt, hogy igazából meleg, és nem a lányokhoz vonzódik.. Dooling mesélt Walt zavaros világáról, és arról, mennyire élvezi a retro show forgatását.

Walt karakteréből tényleg csak annyit kapunk, amennyit most látunk? A könyvben sokkal egyedibb, és van egy teljesen különböző élete is a baráti társaságon kívül.
Bármennyire is szeretnék belemélyedni Walt otthoni életébe vagy egyéb kapcsolataiba, a sorozat címe Carrie naplója, így Waltnak csak azt az oldalát ismerhetjük meg, amit Carrie-ék társaságában mutat.

Egyáltalán olvastad a könyveket?
Olvastam őket, bár nem igazán az én műfajom, mégis nagy segítség volt a munkához.

Mit gondolsz, miért olyan rokonszenves Walt karaktere? Hiszen manapság rengeteg meleg tinédzsert láthatunk főműsoridős showkban.
Én személy szerint úgy érzem, Walt történetét el kell mesélni, különösen mivel ez egy érzékeny téma volt a 80-as években. Talán én nem vagyok elég figyelmes, de még nem láttam ilyen történetet, ami ennyire őszinte és véletlenszerű lenne. Azért mondom, hogy véletlenszerű, mert az ő korában és helyzetében minden gondolat, tett és élmény váratlan, meglepetésszerű.

Brendan Dooling 03

Ihletet merítettél a téged körülvevő emberekből vagy Walt karakterét a semmiből alkottad meg?
Walt határozottan múlt- és jelenbéli irodalmi személyek spontán keveréke.

Ha tehetnéd, milyen tanácsot adnál Waltnak?
A kamaszkor után rengeteg jó dolog vár az életben. Csak kitartás!

Már sok szereplővel beszélgettem,  és csak kevesen forgatnak „a városban”. Milyen érzés volt  New York-i lakosnak lenni?
Long Island-en nőttem fel, de egész életemben kereszteztem ezeket az utcákat. Most, hogy a forgatás alatt New York-ban lehetek, ezt még jobban élvezem, mint az első látogatásomat.

Az élet, amit Carrie megtapasztal New York-ban, hasonlít a te tapasztalataidhoz?
Egyáltalán nem. Carrie története egy kiszámíthatatlan, vad és izgalmas, 80-as évekbeli New Yorkban játszódik. Ha összehasonlítjuk, az én élményeim inkább e-világiak.

THE CARRIE DIARIES

Ki az a karakter a showban, akivel nem játszol együtt annyit, amennyit szeretnél? Hiszen a legtöbb jeleneted az otthoni barátokkal játszódik.
Úgy gondolom, egy plátói kapcsolat kifejlődése Walt és Larissa között érdekes lehetne.

Konkrétumok nélkül, mire számíthatunk Walt karakterétől a következő részekben?
Walt kibontakozik majd, amennyire a körülmények engedik. Talán merészebb lépéseket tesz.

Az egyik epizódból megtudtuk, mit terveznek Walt számára a szülei. Ő az a típus, aki belemegy, és olyan életet él, amit valaki más akar neki?
Waltnak sokkal határozottabb elképzelései vannak, mint bárkinek is mutatja vagy elárulja, de inkább kerüli a konfliktusokat. Mindenesetre még nem mutatta meg a valódi értékeit, hogy mit képvisel igazából.

brendan dooling 01

A tény, hogy talán meleg, ami ijesztő számára, vagy inkább az, hogy mindenki megtudja? Esetleg mindkettő?
Szerintem Walt látja a lehetőséget a meleg közösség nagyobb elfogadására és szeretetére, de sokan abban az időszakban még nem. Ez határozottan szerepet játszik a viselkedésében, ezért nem képes kommunikálni és elfogadni a saját gondolatait és érzéseit.

Fordította: Eszter

3560 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok

2 Hozzászólások

 1. Ezt a sorozatot is elkezdtem, de mint várható tőlem, szüneten van. :D
  Azt hiszem, az utolsó rész amit láttam az első évadból, az az volt, amikor elmentek azt hiszem egy Haloween partira és Walt akkor csókolózott először fiúval.(?) Egyébként érdekel, hogy mit hoznak ki az egészből mert bár sosem néztem Szex és New York-ot, szerintem a Carrie naplója aranyos kis sorozat. Na mindegy.
  Amit mondani akartam, szerintem tök király, hogy Hollywood rágyúrt erre a fogadjuk-el-a-melegeket-mert-ők-is-emberek témára, és, hogy egyre többen vállalják fel, hogy melegek vagy biszexek. Én személy szerint a férfiakat jobban csodálom, hogy felvállalják a “másságukat”, mint a lányokat, mert egy férfinak nagyon nehéz lehet az, ha kétségbe vonják a férfiasságát. Úgy értem, mikor voltál tanúja annak, hogy egy lánynak kérdőbe vonták a nőiességét? Teljesen mindegy mennyire fiús, igénytelen, hogy felvállalja azt hogy leszbikus, senki nem mondja rá azt, hogy ó bocsi, de te nem vagy nő.
  Ezért is csodálatos szerintem, és baromi nehéz is, hogy vannak olyan férfi színészek, akik eljátsszák, vagy felvállalják azt, hogy melegek. Sőt, ez valószínűleg magán vélemény, de mintha az, hogy egy lány csókolózik egy lánnyal az nem olyan nagy durranás, mintha egy fiú fiúval, nem?
  Ebben a témában még tavaly olvastam egy cikket (sajna a blog ahol olvastam már nem üzemel), hogy igazából senki sem heteró 100%-osan, hogy valamilyen szinten mindenki vonzódik a saját neméhez, és, hogy a nők jobban, mint a férfiak. Bár, magamon ezt még nem tapasztaltam.
  Valamint, van egy vlog, lehet, hogy ismered a Hollywood Hírügynökség, és ott a fickó valamelyik kritikája előtt pont erről beszél, nem tudom hirtelen melyik, de az is baromi érdekes.
  Utolsó gondolatként pedig, ahhoz szeretnék még visszatérni, hogy tényleg jó ez a vállaljuk fel, játsszuk el, hogy melegek vagyunk, mert szerintem sokan erőt merítenek ebből, és talán az ellentábor kicsit visszafogja a degradáló, sértő megjegyzéseit. Vannak külföldi vloggerek, akik milliós nézettséggel, és több százezres követővel rendelkeznek, és felvállalták, hogy melegek, szerintem ez király.
  Utolsó utáninak pedig, gondolom kiderült, hogy én a melegek mellett vagyok, bár nem szeretem ha előttem csinálják, és ez a heterókra is vonatkozik. Sőt, igazából inkább őket látom nyilvánosan egymásnak esni. Szerintem nemi identitástól függetlenül, van egy határa ezeknek a dolgoknak, bár lehet, én vagyok prűd. :D

  • Van egy külön skála, ami meghatározza az ember szexualitását. Az egyik véglet a heteró, a másik pedig a teljesen meleg, a kettő között pedig vannak átmenetek, például vannak olyan pasik, akik heterónak vallják magukat, és alapvetően azok is, mert egész életükben egy olyan fiú volt, akivel összejöttek, de az inkább szólt a szerelemnek, és a szerelemből keletkező szexuális vágynak. (Ilyen tényleg létezik). Szóval, ez a skála érdekes dolog, de azt nem jelenteném ki, hogy mindenki vonzódik a saját neméhez :)

   Egyébként érdekes gondolatokat írtál le, van, amivel egyet is értek. Kívülről tényleg könnyebbnek látszik a leszbikusok élete, mint a melegeké, de hidd el, nehéz az ígyis, meg amúgyis. Munkahelyen, iskolában, otthon, családban vagy akár az utcán. Nagyon sokrétű ez, mert olyan apróságokra is vonatkozhat, mint amikor kikíséred a párodat a vonathoz, de igazán meg sem ölelheted, mert az annyira egyértelmű tud lenni. Szóval, nem egyszerű az senkinek sem, de jelentem, a világ változik. Egyre jobb és jobb hely lesz, legalábbis ami az LGBT jogokat illeti (no nem Oroszországban). Az elfogadásban amúgy rengeteget segítenek a filmek, a sorozatok és persze a színészek is. A legnagyobb előrelépést mindenképp Neal Patrick Harris coming outja jelentette, illetve a Glee, ahol a három legnépszerűbb párból egy heteró, egy leszbikus és egy meleg – ez azért mindenképp a WOW kategória.

   Ami a smárcsatát illeti, én sem szeretem ha előttem csinálják, legyenek bármilyen neműek is :)

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here