Főoldal Kritika és Értékelés Tévéműsorok Elstartolt az X-Faktor negyedik szériája

Elstartolt az X-Faktor negyedik szériája

10
Oszd meg!

Szombat este nem volt menekvés, elstartolt ugyanis Magyarországon az X-Faktor negyedik évada. Be kell valljam, tényleg szkeptikusan kezdtem el nézni az adást, aztán bebizonyosodott az, hogy a szerkesztők kőkemény profizmussal készítették el a műsort. Mondjuk, elgondolkodtam azon, hogy ez a profizmus mennyiben az RTL, és mennyiben az X-Faktor formátumának és kézkikönyvének a végeredménye, de igyekszem nem rosszmájú lenni. Szóval, az első válogató vérprofi volt: akadtak béna és viszonylag jó előadók, dőlt a könny ezerrel és még egy ex-pornós csaj is bizonyította, hogy a felnőtt filmek után tökéletes lehet az átmenet a színpad felé.

X Faktor zsuri

Az este nagy kérdése az volt, hogyan szuperál majd az új zsűri. Hát, mit mondjak, jól válogatták össze a tagokat, és van egy olyan érzésem, hogy hosszútávon is jól működnek majd együtt. Alföldi Róbert egész jól szuperál, és tetszett amit annak a tizenéves lánynak mondott, akit én is tucatnak éreztem. Alfölditől sokat várok, leginkább Malek Miklós-féle maximalizmust. Szikora Robira nem érdemes szót pazarolni, mert nem érdemli meg, Tóth Gabi viszont igen. Szerencsétlen lány tényleg elég otrombának néz ki, azzal a rövid hajával valóban nem egy nőies jelenség, de úgy vagyok vele, hogy mit érdekel az engem. Mentorként egész jó volt, és ügyesen beilleszkedett a Keresztespók-féle bőgőmasina szerepkörébe. Volt azonban néhány beszólása és megmozdulása, amin hangosan felnevettem, mint amikor félig komolyan beszólt a Mariah Carey dalt éneklő bénának. Ó, és Geszti Péter: hát izé, fel sem tűnt, hogy ott van.

Szikora Robi X-Faktor

Ami a próbálkozókat illeti: akadtak ismét, voltak közöttük jók, akadtak rosszak is. Egyelőre nem látom Radics Gigi vagy Rúzsa Magdolna méltó utódját, de Csobot Adél 2.0. már van – ahogy Pál Dénes klónjai is felbukkantak, a sikerük pedig minden bizonnyal garantált. Mivel ezen az őszön az időm igencsak véges, és csak egy X-Faktorra fogom pocsékolni, ezért egyértelmű, hogy az amerikai verziót választom majd, a csodálatos Demi Lovato miatt. Viszont minden héten közzéteszem majd az RTL Klub aktuális sajtóközleményét, továbbá megígérem, hogy valamelyik héten lesz majd Élő Blog is. Utóbbi amúgy vicces lesz, hiszen nem lesz túl sok alapismeretem az emberkékről, de talán pont ezért lesz majd jó. Egy szó is száz: nem fog eltűnni a magyar X-Faktor a blogról, még akkor sem, ha azt skandálom: nézzetek X-Factor USÁ-t Demivel :)

X Faktor Krasznai Tunde porno

KRASZNAI TÜNDE – Az aranytorkú ex-pornós

X Faktor Nagy Richard

NAGY RICHÁRD – A One Day sajátos feldolgozásával tarolt

X Faktor Mitru Timea

MITRU TÍMEA – Aki a táborba “hörögte” magát

X Faktor Karapandzsity Kristof

KARAPÁNDZSITY KRISTÓF – A fiú, aki megsiratta Tóth Gabit

X Faktor Olajos Eszter

OLAJOS ESZTER – Alföldi szerint Tucat, Geszti meg aztmondja Tehetséges

01-sor

Fotók: Bársony Bence | RTL Sajtóklub

7861 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok

10 Hozzászólások

 1. Alföldinek respect, hogy néhány napja felvállalta magát nyilvánosan is a Nemzeti elmúlt öt évéről szóló könyvben. Totálisan egyetértettem vele mindenben. Tóth Gabi no comment. Vállalhatatlanul viselkedik. Szikora egész elviselhető, kivéve, ha épp bigott egyént játszik, aki fél a hörgéstől.

 2. Szikora nekem a ‘Világbéke van, mindenkit szeretek’ és a beszívott kategóriába tartozik. A beszéde miatt is meg úgy ahogy ránézek. Tudom, hogy nem használ semmi ilyen tudatmódosítót, de teljesen olyan, mintha… A kő,papír,ollónál meg kész voltam….
  Nem néztem végig, de hallottam egy-két jót (:

 3. Tóth Gabi kecskés beszólása nagyon jó volt. Nekem az az együttes is tetszett aki a Kedvesem feldolgozását énekelte. Nekem Ricsi és Kristóf volt az aki megfogott remélem valamelyik bejut a legalább a top24-ig. A Szikora fannal volt egy interjú a az After x-be ahol beismerte hogy nem sikerült jól a produkciója ami ritka hogy valaki észreveszi a saját hibáját.

 4. Nekem is volt egy kis vasalnivalóm a műsorhoz, és filóztam is a hörgés, kő-papír-ollós bénázás meg a Szikora-rajongó szánalomhajhász után, hogy leírom 100-szor, hogy “Nem nézek több X-faktort”, de aztán csak ottragadtam, és a várakozási arányon felül szerepeltek a vállalható produkciók is.

  Szikorát alkalmatlannak találom a szerepre, Tóth Gabit pedig túl fiatalnak, hány éves ő? 25? Nem hiteles számomra, hogy ő bárkinek tanácsokat adjon, amikor még ő maga sem találta meg önmagát. Az, hogy elsírta magát talán a legszimpatikusabb momentum volt tőle, meg még az is, amikor Alföldi Robi ölébe menekült a Szikora-rajongó szánalomhajhász csaj elöl, de ennyi. Mondjuk azon viszont megdöbbentem, hogy Geszti IGEN-t mondott rá, rontotta a hitelét. Azért ne mondjon igent ő sem, mert tudja, hogy a másik kettő NEM-et mond.

  Na, mindenesetre vegyesek az érzéseim, meglátjuk, mi lesz belőle, mindenesetre nem nagyon van nézhető tehetségkutató év végéig, szóval lehet marad vasalós figyelemelterelések… :P

  • Minden héten lesz mit vasalni, szóval X-Faktor is maradhat :) Tóth Gabi tényleg 25, de ha azt nézem, Demi Lovato 20 évesen volt mentor. Akinek van mit átadnia, és nagy szakmai múlt áll mögötte, szerintem nem gáz, ha bevállalja a mentori szerepkört, Gabi meg tényleg tíz éves karriert nyomott már le. Bár kíváncsian várom mit produkál majd később, mert ugye könnyű azt mondani, hogy “te jó vagy, te meg rossz”, ez nekünk is menne. A lényeg az lesz, mit hoz magából elő később.

 5. Én angol X-factort nézek, az a zsűri egyszerűen zseniális! :D Sokszor jobban elszórakozok rajtuk, mint a “produkciókon”. :D

SZÓLJ HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here