Mi újság odaát? – A Telemundo friss telenovellái

9

Jencarlos Canela TelemundoUgyan nem sokan tudják, de a Telemundo csatorna igazából az NBC leányvállalata, és az Univisión mögött pedig a legnépszerűbb spanyol nyelven sugárzó csatorna. Az amerikaiak által finanszírozott Telemundo az utóbbi években letarolta a telenovella piacot, és alig pár esztendő alatt lett komoly riválisa nemzetközi szinten a több, mint ötven éves múlttal büszkélkedő mexikói Televisának, és a brazil Globo gyártónak. A Telemundo a sikerét az újszerű látásmódjának köszönheti, hiszen telenovelláik egyre akciódúsabbak, a felvételeik is egyre szebbek és kialakítottak egy sikeres brandet, továbbá már vannak olyan nemzetközileg ismert arcaik, akik láttán egyből a Telemundo logója juthat eszébe a nézőnek.

A csatorna minden hétköznap három teleregényt vetít, amik habár az amerikai nézettséget tekintve nem virgonckodnak úgy, mint az Univisión csatornán sugárzottak, de még így is szép eredményeket érnek el. Egy-egy sikeresebb darab a 18-49es korosztályban a 0.8-1.0 közötti értéket is elérheti, az pedig mindent összevetve nem is rossz. Ez a trió – ami 2013 nyarától van képernyőn, – amúgy nem ennyire sikeres, de még mindig megvan az esély arra, hogy az őszi időszakban rátaláljanak a nézők. Külön érdekesség még az, hogy a Telemundo a szokásaitól eltérően, mindhárom klasszikus telenovellának tekinthető, azaz a divatos drogos, alvilágos szál ezúttal kimaradt – talán ezért is a kevés érdeklődő néző?

Íme, némi információ arról a három telenovelláról, amiket jelenleg sugároz a Telemundo, hozzáadva némi érdekességet, miszerint esélyesnek tartom-e a hazai premier. Persze az, hogy én mit tartok esélyesnek még nem szent írás, hiszen a múltkor általam megjósolt öt esélyes-premierből csupán egyet vettek meg a tévék (de héj, 20%-os siker-aránnyal működöm, legalábbis, egyelőre :))

DAMA Y OBRERO

DAMA Y OBRERO

A lehető legklasszikusabb vonallal operál a Dama y Obrero: a középpontban egy határozott, komoly nő, Ignacia (Ana Layevska) áll, aki egy rossz kapcsolatban él alkoholista párjával (Fabián Rios). A nő azonban egy nap találkozik a szegény Pedróval (José Luis Reséndez), akiről azt hiszi, hogy gazdag. Egy szerelmes hétvégét együtt töltenek, majd Ignacia lelép, hogy aztán véletlenül a munkahelyén találkozzon újra Pedróval, akibe addigra már beszeretett.

A klasszikus jegyek ellenére a nézők (egyelőre?) nem találtak rá erre a teleregényre, a trióból ez hozza a legcsekélyebb adatokat. Holott igenis kedvelni szokták a nézők a klasszikus formátumokat, de persze akkor, ha az unalomig ismételt “gazdag vs. szegény ellentét a szerelemben” sémán túl mást is bevetnek. Pedig Ana Layevska játékával nincs gond, ahogy a kritikák szerint José Luis Reséndez is összekapta magát, és egyre értékelhetőbb alakítást nyújt.

Mivel a történetben nem szerepelnek olyan nagy nevű színészek, akikre itthon építeni lehetne, ráadásul a történet is a hagyományos vonalat követi, ezt tetézve pedig Amerikában is bukdácsol, ezért nem tartom valószínűnek, hogy a Dama y Obrero eljusson Magyarországra.

MARIDO EN ALQUILER

MARIDO EN ALQUILER

A brazil “Fina Estampa” feldolgozása napról-napra egyre több nézőt hódít meg, ami nem is meglepő, hiszen zseniális alaptörténettel rendelkezik. A főszerepben Griselda (Sonya Smith), a gyerekeit egyedül nevelő, ezermesterként dolgozó nő, aki talpig becsületes. Kisebbik fia, Antonio (Gabriel Coronel) orvosnak tanul, Antonio barátnője pedig a csinos Patrícia (Kimberly Dos Ramos). Patrícia anyja, Teresa Cristina (Maritza Rodriguez) nem tűri, hogy a lánya egy szegény emberrel járjon. Griselda egy nap azonban megnyeri a lottón a főnyereményt, ami jelentősen megváltoztatja a családja életét, a nő pedig nem is sejti, hogy a gazdagság nem feltétlenül jár együtt a boldogsággal – még akkor sem, ha a gazdagság hírére Griselda halottnak hitt férje is előkerül…

Ez a szerethető emberi történet valóban egyre jobb adatokat produkál, ami pedig a rajongói véleményeket illeti, azok is egyre pozitívabbak. Leginkább azt szeretik benne, hogy jól elkülönül a novella: egyrészt pörög a fiatalok szála, másfelől pedig az, ahogy Griselda, és Teresa férje, Reinaldo (Juan Soler) szépen-lassan kezdenek egymásba habarodni a nézők szerint telitalálat. Annak ellenére, hogy a Marido en alquiler is hagyományos szálakkal operál, mégis, valamilyen módon kitűnik a kínálatból.

A főszereplők közül Maritza Rodriguez és Sonya Smith azok, akiket talán az átlagosnál jobban ismer a magyar néző, ráadásul egyre szebb adatokat ér el az Egyesült Államokban is a teleregény, így mondanom sem kell, hogy szerintem pár éven belül már a hazai premierről számolhatok be Nektek.

SANTA DIABLA

SANTA DIABLA

Túl sok újat nem tudok írni nektek erről a telenovelláról, hiszen egy külön postban pár héttel ezelőtt minden lényegest elmondtam már. A nézettségét tekintve egyelőre nem produkál túl combos adatokat, az elődje, az El Señor de los Cielos a 18-49 éves korosztályban volt, hogy kétszer ennyi nézőt érdekelt. A nézői reakciók azonban egyelőre itt is pozitívak, és különösen közkedvelt Ximena Duque, mint negatív hősnő, továbbá Gaby Espino és az Aarón Diaz közötti kémiát is dícsérik.

Mivel a Teresa zajos siker volt, és ott Aarón Diaz sok rajongót szerzett magának, ráadásul akad még itt több ismert név, továbbá a sztori is könnyedén eladható – mivel a bosszú motívum itthon is pörög, – éppen ezért szerintem a Santa Diabla is meg fog érkezni Magyarországra.

3240 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok
Share.9 hozzászólás

  1. Ha eljutna hozzánk a MEA vagy a SD mindenképpen adnák nekik egy esélyt, nagyon jó a történet és a szereposztás mind a kettőnél! Azért a cikkért is köszi Tibi!!:))

  2. Én biztos nézném a Santa Diablát ha itthon adnák Gaby és Aaron miatt is. Anna Layeska és José Luis Reséndez a Mostohába is szerelmest játszottak én adnék ennek a novellának is esélyt ahogy Marido en Alquilert is megnézném.

  3. A Santa Diabla szerintem egy jó kis sorozat. Én nézem, és nekem tetszik, bár Ximena karakterétől, a hajam égnek áll…

    • Nahát, ez érdekes :) Hétvégén nézegettem angol és spanyol nyelvű fórumokat, ott agyba-főve dícsérték Duque alakítását. Vagy ezek szerint jól végzi a munkáját? Hisz égnek áll tőle a hajad – egy főgonosztól ez nem rossz ;)

      • Igen, lehet hogy félreérthetően írtam…Ximena nagyon jól játszik, ezért is áll égnek a hajam a karaktertől…Az egyik szemszögből gonosz, de a másik oldalról eszméletlen idegesítő egy nőszemélyt alakít.

Leave A Reply